Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Φιλε THEO αν θελειs παρε ενα τηλεφωνο 6945331504, εχω μια μεμβρανη baader turbo film αχρησιμοπιοιτει και στην κανω δωρο.

Γιατι δεν την χρησιμοποιεις. Μηπως την χρησιμοποιησες να μας πεις αποψη.

Δημοσιεύτηκε
THEO-007 σχετικά με τη λέξη "ύφος", να εξηγηθώ μόνο πως την εννοούσα με τη φιλολογική έννοια της λέξης (δεν υπάρχει και άλλη εδώ που τα λέμε), ότι δηλαδή ο καθένας όταν γράφει έχει ένα συγκεκριμένο στυλ, λέει όσα έχει να πει με συγκεκριμένο τρόπο, ιδιαίτερο, το δικό του και αυτό (το ύφος) περνάει και επιπλέον μηνύματα, που στην περίπτωση τη δική σου είναι η σιγουριά για την άποψή σου. Δεν εννοούσα "υφάκι". Ύφος έχει ένα κείμενο θες δε θες. Υφάκι όταν θέλει να προσβάλλει τον άλλο.

Μια όμως και δε βλέπετε διαφορά, σας έχω όσους έχετε τη μεμβράνη και ένα τεστ: την άνοιξη, που θα φαίνεται ψηλά η Κόμη της Βερενίκης, κοιτάξτε το γαλακτικό σμήνος Abell 1656, to διάσημο Coma cluster. Αφού peaceful έχεις 10 ίντσες (όπως εγώ), αρκετοί γαλαξίες του σμήνους φαίνονται και άλλοι τόσοι είναι στο όριο των δυνατοτήτων του τηλεσκοπίου. Κάνε εκεί το τεστ (από σκοτεινό ουρανό, γιατί αλλιώς δε θα δεις τίποτα) και θα έχεις ένα καλό μέτρο του αν κόβει ή δεν κόβει.

Επίσης, πιο κατάλληλο για το φθινόπωρο, το Stephan's Quintet στον Πήγασο, μόλις 25' νότια από το γαλαξία NGC 7331.

Βέβαια, είναι σημαντικό και τι κοιτάζει κανείς. Αν δεν ασχολείται με τα πιο αμυδρά αντικείμενα, ίσως να μην τον νοιάζει και μια μικρή απώλεια φωτός, οπότε δε μένει τίποτα άλλο να πει κανείς. Mόνο ότι εγώ δε θα βάλω μεμβράνη σκεφτόμενος πως επειδή η απόδοση με ζελατίνα σούπερ μάρκετ δεν πέφτει αισθητά, άρα η μεμβράνη της Baader θα είναι καλύτερη. Προτιμώ να πλύνω. Σιγά το extreme sport...

Να ρωτησω κατι. Εαν οταν το κανω μπανιο το γυρισω προς τα κατω και το πλυνω με πιεση βαζοντας το δακτυλο μπροστα στο σωληνα μπορει να παθουν ζημια οι επιστρωσεις η να ξεκολληση κατι.

Δημοσιεύτηκε

Δεν θελω να ξαναλεω τα ιδια.

Η γνωμη των παιδιων που την δοκιμασαν με ενδιαφερει αμεσα.

Δεν με ενδιαφερει το τι γραφετε αριστερα και δεξια στα φορουμ. Ο καθεις μπορει να γραφει οτι δεν αξιζει μονο και μονο επειδη εμαθε να πλενει με νερο η να καθαριζει με ηλεκτρικη σκουπα τον σωληνα.

Η αστρονομια ειναι ανερχομενο χομπι στην ελλαδα. Δεν θεωρω τοσο κοροιδα λοιπον τις εταιριες να πουλανε μουφα αναλωσιμα σε μια ανερχομενη αγορα.

Δημοσιεύτηκε

λοιπόν μετά από 2 χρόνια χρήσης και 2 αποθήκευσης τώρα τώρα βλέπω την ανάγκη να το καθαρίσω...

επίσης το δέυτερο κάτοπτρο (και τον φακο στον εστιαστή..) με πανάκι το έκανα και το κάνω και δεν έχει πάθει τίποτα....

εύαισθητα ως ένα όριο είπαμε...

Δημοσιεύτηκε
Δεν με ενδιαφερει το τι γραφετε αριστερα και δεξια στα φορουμ. Ο καθεις μπορει να γραφει οτι δεν αξιζει μονο και μονο επειδη εμαθε να πλενει με νερο η να καθαριζει με ηλεκτρικη σκουπα τον σωληνα.

Η αστρονομια ειναι ανερχομενο χομπι στην ελλαδα. Δεν θεωρω τοσο κοροιδα λοιπον τις εταιριες να πουλανε μουφα αναλωσιμα σε μια ανερχομενη αγορα.

ΕΛΕΟΣ!!

Ρε συ εισαι πολυ προκλητικος. Ηρεμισε λιγο. Φιλικοτατα μιλαμε και αρπαζεσαι αμεσως. Μαθε απο ερασιτεχνες που ειναι ΧΡΟΝΙΑ στο χωρο!! (βλεπε giorgosgr)

Η μεμβρανη αυτη μπορει να μη σου κανει κακο αλλα δεν εχει νοημα να δωσεις τοσα λεφτα για να αποκτησεις κατι αχρηστο. Το τηλεσκοπιο σου θα μαζεψει σκονη οτι και να κανεις. Σκονη θα μπει απο τις κλειστες χαραμαδες. Δε το αποφευγεις! Ουτε σου κοβει φως η σκονη! Ακομα και πετραδακι να σου πεσει στο κατοπτρο και σου κανει ενα σημαδακι σα τελεια παλι δεν εχεις προβλημα.

ΤΗΕΟΟ ηρεμισε και ακου τους αλλους ερασιτεχνες που ειναι καποια χρονια στο χωρο και ξερουν 100 πραγματακια παραπανω.

Και για ονομα του Θεου μιλαμε φιλικα! Δε προκαλουμε...

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Να ρωτησω κατι. Εαν οταν το κανω μπανιο το γυρισω προς τα κατω και το πλυνω με πιεση βαζοντας το δακτυλο μπροστα στο σωληνα μπορει να παθουν ζημια οι επιστρωσεις η να ξεκολληση κατι.

Σ αυτό αν περιμένεις απάντηση μόνο απ αυτούς που το έχουν δοκιμάσει σώθηκες. :evil: :evil: :evil:

Κ την επόμενη φορά να διευκρινίζεις πως θέλεις απάντηση μόνο απ αυτούς που έχουν δοκιμάσει κάτι για να μην χάνουμε τον χρόνο μας προσπαθώντας να σου γλιτώσουμε χρήματα. :evil: :evil: :evil:

Κ μία τελευταία συμβουλή.Οι εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν χρήματα.Κ αυτό θα το καταφέρουν πουλώντας μας καλά αλλά κ άχρηστα πράγματα στην καλύτερη γι αυτούς τιμή.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

ΕΛΕΟΣ!!

Ρε συ εισαι πολυ προκλητικος. Ηρεμισε λιγο. Φιλικοτατα μιλαμε και αρπαζεσαι αμεσως. Μαθε απο ερασιτεχνες που ειναι ΧΡΟΝΙΑ στο χωρο!! (βλεπε giorgosgr)

Η μεμβρανη αυτη μπορει να μη σου κανει κακο αλλα δεν εχει νοημα να δωσεις τοσα λεφτα για να αποκτησεις κατι αχρηστο. Το τηλεσκοπιο σου θα μαζεψει σκονη οτι και να κανεις. Σκονη θα μπει απο τις κλειστες χαραμαδες. Δε το αποφευγεις! Ουτε σου κοβει φως η σκονη! Ακομα και πετραδακι να σου πεσει στο κατοπτρο και σου κανει ενα σημαδακι σα τελεια παλι δεν εχεις προβλημα.

ΤΗΕΟΟ ηρεμισε και ακου τους αλλους ερασιτεχνες που ειναι καποια χρονια στο χωρο και ξερουν 100 πραγματακια παραπανω.

Και για ονομα του Θεου μιλαμε φιλικα! Δε προκαλουμε...

Δεν τσατιζομαι απλα δεν μπορουμε να λεμε κουβεντες χωρις να δοκιμαζουμε προιοντα.

Εδω μεσα υπαρχουν ατομα που δοκιμαζουν προσοφθαλμια - σκοπευτρα κλπ. Δεν θα ακουσουμε τα παιδια αυτα, και θα ακουμε αυτους που ειδαν γραμμενο οτι κανει το ενα η το αλλο.

Γι`αυτο ρωταω για την μεμβρανη ατομα που γνωριζουν διοτι την χρησιμοποιησαν. Για να υπαρχει σαφεστερη γνωμη.

Δημοσιεύτηκε

Σ αυτό αν περιμένεις απάντηση μόνο απ αυτούς που το έχουν δοκιμάσει σώθηκες. :evil: :evil: :evil:

Κ την επόμενη φορά να διευκρινίζεις πως θέλεις απάντηση μόνο απ αυτούς που έχουν δοκιμάσει κάτι για να μην χάνουμε τον χρόνο μας προσπαθώντας να σου γλιτώσουμε χρήματα. :evil: :evil: :evil:

Κ μία τελευταία συμβουλή.Οι εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν χρήματα.Κ αυτό θα το καταφέρουν πουλώντας μας καλά αλλά κ άχρηστα πράγματα στην καλύτερη γι αυτούς τιμή.

Εμ απο ποιον να περιμενω γνωμη ρε συ αδερφε. Απο αυτον που δεν δοκιμασε.

Υπαρχουν ατομα εδω μεσα σαν τον NICKTHEGREEK πχ που εχουν αγορασει πραγματα ακριβα και ττελικα δεν απεδωσαν. Βγηκε ομως το παιδι και το ειπε γιατι θελει να βοηθηση αλλα παιδια.

Οπως υπηρχαν ατομα που ενω ειχα καταληξη σε νευτωνιο 8 ιντσο με απετρεψαν με λεγομενα τους με αποτελεσμα να με μπερδεψουν και να αρχισω να ψαχνω διοπτρικα.

Και εαν δεν ηταν ο παναγιωτης στο πλανηταριο θα ειχα φαει πατατα επειδη καποιος ελεγε αερολογιες εδω μεσα.

Εγω θελω να πω ενα πραγμα. Ενα φορουμ τετοιας ποιοτητας πρεπει να περιεχει μονο αυθεντικα στοιχεια.

Οχι επειδη καποιος αγορασε μια πατατα να προσπαθει να κανει και τον αλλο να παρει την πατατα την δικη του. Να εχει τα αντερα να πει οπως ο NICK οτι το πηρα αλλα μου βγαζει αυτο το προβλημα.

Δημοσιεύτηκε
Το 8αρι μου το εχω 6 χρονια και το εχω πλυνει μια μονο φορα!!!

Ξερεις γιατι νοιαζομαι ρε συ φιλε. Γιατι οι περισσοτεροι απο σας το αποθηκευετε σε καθαρους χωρους ενω εγω για να μην το ανεβοκατεβαζω πρεπει να το αποθηκευω σε δωματιο στην ταρατσα μου το οποιο δεν ειναι φτιαγμενο. Αρα καταλαβαινεις τι παιζει.

Δημοσιεύτηκε

Εμ απο ποιον να περιμενω γνωμη ρε συ αδερφε. Απο αυτον που δεν δοκιμασε.

Υπαρχουν ατομα εδω μεσα σαν τον NICKTHEGREEK πχ που εχουν αγορασει πραγματα ακριβα και ττελικα δεν απεδωσαν. Βγηκε ομως το παιδι και το ειπε γιατι θελει να βοηθηση αλλα παιδια.

Οπως υπηρχαν ατομα που ενω ειχα καταληξη σε νευτωνιο 8 ιντσο με απετρεψαν με λεγομενα τους με αποτελεσμα να με μπερδεψουν και να αρχισω να ψαχνω διοπτρικα.

Και εαν δεν ηταν ο παναγιωτης στο πλανηταριο θα ειχα φαει πατατα επειδη καποιος ελεγε αερολογιες εδω μεσα.

Εγω θελω να πω ενα πραγμα. Ενα φορουμ τετοιας ποιοτητας πρεπει να περιεχει μονο αυθεντικα στοιχεια.

Οχι επειδη καποιος αγορασε μια πατατα να προσπαθει να κανει και τον αλλο να παρει την πατατα την δικη του. Να εχει τα αντερα να πει οπως ο NICK οτι το πηρα αλλα μου βγαζει αυτο το προβλημα.

Φίλε μου επειδή κάποιος σε παραπλάνησε δεν πρέπει να τους βάζεις σε ένα τσουβάλι όλους.Ασε που όλο το φόρουμ έπεσε να σε αποτρέψει απ το διοπτρικό που είχες επιλέξει.Μέσα σε αυτούς ήμουν κ εγώ.

Δημοσιεύτηκε

Ξερεις γιατι νοιαζομαι ρε συ φιλε. Γιατι οι περισσοτεροι απο σας το αποθηκευετε σε καθαρους χωρους ενω εγω για να μην το ανεβοκατεβαζω πρεπει να το αποθηκευω σε δωματιο στην ταρατσα μου το οποιο δεν ειναι φτιαγμενο. Αρα καταλαβαινεις τι παιζει.

Αφήνεις την βάση πάνω κ τον σωλήνα στο σπίτι.

Δημοσιεύτηκε

το σεβομαι και το εκτιμω σχετικα με την βοηθεια στο διοπτρικο.

Αλλα το χομπι αυτο πρεπει να διεπεται απο αυθεντικοτητα και αληθοφανεια μεταξυ των ατομων που ασχολουνται. Ειναι ακριβο χομπι και πολλα παιδια μπορει να μην ειναι ανετα οικονομικα. Θα ηταν καταστροφη να αγοραζαν με τα λιγα χρηματα τους σαβουρες επειδη παρασυρθηκαν απο καποιον αλλο.

Και γω αυριο εαν αγορασω μια πατατα να ξερετε πως θα βγω και θα το αναφερω, δεν θα προσπαθησω να πεισω και τους αλλους να με ακολουθησουν σε αγορα.

Για τον λογο αυτο ειμαι σχολαστικος. Γιατι θελω να ασχοληθω αλλα να επενδυω αυτα τα λιγα χρηματα που διαθετω σε πραγματα που αξιζουν. Αυτο ευχομαι και για τους αλλους.

Με εχετε κρινει σαν επιθετικο ατομο λες και γω ειμαι το αστερι πανω στην αστρονομια. Να μαθω θελω αλλα επειδη δεν διαθετω μυριαδες ευρω θελω να κανω καλες τοποθετησεις που θα βοηθησουν πρωτιστως το οργανο μου.

Λεμε για την μεμβρανη. Υπαρχει καλυτερο πραγμα απο το να σεβεσαι το τηλεσκοπιο σου. Δεν λεω οτι δεν θα μπει σκονη η υγρασια αλλα γιατι να μην το προφυλαξω οσο γινεται καλυτερα.

Μην νομιζετε οτι σας την πεφτω. Κανετε μεγα λαθος. Απλα προσπαθω να ενημερωθω οσο γινεται καλυτερα σε προιοντα που εχουν δοκιμασθει στην πραξη.

Αυτα και κλεινω εδω.

Δημοσιεύτηκε

Τα αφηνω ολα πανω αδερφε γιατι δεν βολευει το ανεβα κατεβα απο κυκλικη σκαλα.

Εσυ τι μου προτεινεις να κανω.

Η βαση εαν μαζεψει σκονη θα εχει προβλημα στο μελλον.

Σημερα την εδεσα. Αλλα οταν την ελυσα δεν την αποσυναρμολογησα ολη.

Δημοσιεύτηκε

[πλάκα]

Ξέρεις τα μαγνητάκια βενζίνης που βελτιώνουν μέχρι και 15% την κατανάλωση καυσίμου στα αμάξια? Και την ιπποδύναμη κάπου το ίδιο.. :) Υπήρχαν ολοσέλιδες διαφημίσεις στα ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ειδικού τύπου για το πόσο και πως βοηθάει αυτή η τρομερή ευφεύρεση (50€ παρακαλώ)... Κρίμα που συντονισμένα όλοι οι κατασκευαστές δεν αποφάσισαν να την τοποθετήσουν σε όλα ή έστω στα ακριβότερα αμάξια τους.. ;) Και ακόμα πιο κρίμα που δεν το έβαλα στο αμάξι μου για να αποκτήσω το δικαίωμα να σου πω ότι είναι κάτι σαν το νερό του καματερού..

:)

[πλακα τέλος]

Αν το θέμα σου είναι για όση ώρα ΔΕΝ παρατηρείς, μπορείς να κάνεις ότι πατέντα θέλεις.. Μεμβράνη, πλαστικά καπάκια, γλάστρες, προφυλακτικά. Προτίμισε κάτι αδιαφανές γιατί το φως μπορεί να 'γεράσει'΄τα κάτοπτρά σου. Αλλά δεν θα καταφέρεις κάτι παραπάνω από ότι αν χρησιμοποιήσεις τα καπάκια του κατασκευαστή.. Να ξέρεις πάντως ότι η υγρασία θα περάσει στο εσωτερικό όσο και αν προσπαθήσεις να την εμποδίσεις. Η μόνη λύση είναι η αποθήκευση του σωλήνα σε χώρο χωρίς υγρασία. Έχω κατατρέψει ένα TAL-1 γιατί το άφησα μερικούς μήνες σε μπαλκόνι προστατευμένο από απευθείας βροχή.. Και δεν μιλάμε μόνο για τα οπτικά.. Ρώτα και για την βάση σου...

Αν το θέμα σου είναι για όση ώρα θα παρατηρείς, τότε άσε την μεμβράνη στην άκρη. Βλέπεις στα αξεσουάρ της η celestron να πουλάει κάτι τέτοιο? Η μεμβράνη είναι μία ακόμα οπτική επιφάνεια τα χαρακτηριστικά της οποίας θα χτυπήσουν τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου σου περισσότερο από ότι λίγη σκόνη. (σκόνη=άντε να χάσεις λίγο φως.. αν και το καθαρίζεις και ξεμπέρδεψες... μεμβράνη: παραμορφώσεις, καθυστέρηση θερμικής εξισορρόπισης.. Άσε που τελικά θα πρέπει να την πλύνεις και την μεμβράνη.. Σωστά? Ή θα αγοράζεις καινούργια κάθε 3μηνο?) Αν τελικά την αγοράσεις, φέρτην σε κανένα αστροπάρτυ να κάνουμε ένα blind test για να δούμε αν υπάρχει όντως οπτική διαφορά.

Φιλικά

Γιώργος

Δημοσιεύτηκε

Τα αφηνω ολα πανω αδερφε γιατι δεν βολευει το ανεβα κατεβα απο κυκλικη σκαλα.

Εσυ τι μου προτεινεις να κανω.

Η βαση εαν μαζεψει σκονη θα εχει προβλημα στο μελλον.

Σημερα την εδεσα. Αλλα οταν την ελυσα δεν την αποσυναρμολογησα ολη.

Δεν έχω ισημερινή κ δεν ξέρω τι μπορεί να πάθει.Απ ότι έχω ακούσει το πολύ πολύ να της αλλάξεις τον γράσο λόγο σκόνης.Θα σε διαφωτίσουν άλλοι.Ο σωλήνας όμως δεν είναι κ τόσο βαρύς.Με το ένα χέρι το μεταφέρουν όλοι.Ασε που ο σωλήνας δεν κάνει να μένει σε μεγάλες θερμοκρασίες.Θέλει ιδική κατασκευή.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Δημοσιεύτηκε

THEOO ακουσε να δεις κατι φιλε μου!

Σ αυτο το φορουμ ολοι ασχολουμαστε με το αντικειμενο και δε γουσταρουμε να προτρεπουμε καποιον να παιρνει κατι μονο και μονο για να τη παθει οπως τη παθαμε κι εμεις! ΕΛΕΟΣ!!! Το οτι το σκεφτηκες αυτο και το λες δε σε τιμαει!

Οτι συμβουλη σου δινουμε το κανουμε καθαρα κινουμενοι εκ φιλικων συναισθηματων.

Ηρεμισε. Χαλαρωσε. Κατσε αναπαυτικα, πιες το ποτο σου, κοιτα τα αστερια και οποτεδηποτε χρειαστεις βοηθεια ριξε μυνημα! Θα σου απαντησουμε στο αψε σβησε. Και οποτε το νιωσεις αναγκη μεσα σου, ελα σε αστροπαρτυ να δεις μερικοι ανθρωποι ποσα εκατομυρια εχουν ξοδεψει στο χωρο αυτο για να κοιτανε καλυτερα τον ουρανο, να συζητησεις, να ανταλαξεις αποψεις, να γνωρισεις κι αλλα μηχανηματα και αφου συμβουν ολα αυτα θα εισαι πεπεισμενος οτι δεν κινουμαστε απο κομπλεξισμο!

ΕΛΕΟΣ!!!

Δημοσιεύτηκε

Και τωρα οι απαντησεις στις αποριες σου!

Οσο και να μη το θελεις η μεμβρανη αυτη θα κοψει φως απο το τηλεσκοπιο σου πραγμα το οποιο θα αντιληφθεις στη παρατηρηση του βαθεος ουρανου, δηλαδη νεφελωματα, γαλαξιες κλπ. Σ αυτες τις παρατηρησεις θα χρειαστει να χρησιμοποιησεις καποια φιλτρα οπως ΟΙΙΙ και UHCS οποτε αν σε αυτα προσθεσεις και μια μεμβρανη τοτε το αποτελεσμα δε θα σε ικανοποιησει.

Περα απο τη παρατηρηση και οσον αφορα τη φυλαξη του τηλεσκοπιου σου σε πληροφορω οτι η σκονη περναει μεσα απο χαραμαδες. Ακομα και αν κλεισεις το τηλεσκοπιο σου με αυτη τη μεμβρανη η σκονη θα μπει απο πισω. Η σκονη αυτη οταν θα περασουν τα χρονια θα εχει φτιαξει ενα στρωμα παχυ (της ταξης του 0.001 του χιλιοστου) που και παλι δε θα εμποδιζει ουτε στο ελαχιστο τη παρατηρηση σου. ΦΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ.

Εαν σου ερθει ομως και θες παση θυσια να καθαρισεις το κατοπτρο, πηγαινε γρηγορα στο διπλανο φαρμακειο, παρε δυο μπουκαλακια απεσταγμενο νερο και ελα να σου πουμε τι διαδικασια θα ακολουθησεις.

Οσον αφορα την υγρασια. Οσο και αν το θες η υγρασια θα περασει μεσα στο τηλεσκοπιο με οποιοδηποτε τροπο. Μαλιστα οταν βρεθεις και σε καμια περιεργη νυχτα απανω σε βουνο θα χρειαζεσαι κουτια απο χαρτοπετσετες για να σκουπισεις τα νερα. Αυτο μας ετυχε στο Παρνωνα τον Αυγουστο που η υγρασια στις 4μιση τα ξημερωματα αγγιξε το 77%. Το τηλεσκοπιο μου και η βαση σταζανε. Και παλι ομως τα οργανα δε παθανε τιποτα.

Χαλαρωσε στο θεμα του τηλεσκοπιου. Δεν ειναι φτιαγμενα απο ζαχαρη. Οταν οι μεγαλες εταιριες κανανε τα σχεδια βαλανε στο μυαλο τους και τις πιο αντιξοες συνθηκες στις οποιες θα εκτεθει το μηχανημα.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους!!

Φίλε THEO καταρχήν ΔΕΝ έχω πάρει τη ζελατίνα που λες.

Καταλαβαίνω καλά πως φοβάσαι για το τηλεσκόπιο και πολύ καλά κάνεις. Αυτό όμως που πρέπει τελικά να προσέξεις δεν είναι μόνο η σκόνη αλλά η όλη φύλαξη του τηλεσκοπίου σου!

Είναι σα να ρωτάς πως να κρατήσεις σε τέλεια κατάσταση το μπροστινό τζάμι του καινούργιου αυτοκινήτου σου και να το παρκάρεις σε παραλία κάθε μέρα!!! ](*,) :?:

Αφού θες πάρε τη μεμβράνη. Για έξτρα προστασία μπορείς να πάρεις και ένα σκουφάκι από αυτά που χρησιμοποιούν στα ξενοδοχεία για ντουζ χωρίς να βρέξεις τα μαλλιά. Έχει λάστιχο και ουσιαστικά θα "καπελώνει" το καπάκι του τηλεσκοπίου όταν θα το αποθηκεύεις!

Να ξέρεις πάντως πως τρεις μήνες με το τήλε αποθηκευμένο στην ταράτσα θα είναι σα να παρατηρείς χωρίς μεμβράνη 1 χρόνο συνέχεια κάθε βράδυ!!

Σκέψου το, το μεγάλο πρόβλημά σου είναι αυτό και όχι απλά μια μεμβράνη λίγων ευρώ για τις λιγοστές ώρες που θα παρατηρείς κάθε βραδιά... :!: :!: :!:

Πληροφοριακά να ξέρεις πως το πλύσιμο θα το ρίξεις χίλια τις εκατό ότι και να κάνεις σε 3 περίπου χρόνια αν είναι αποθηκευμένο μέσα σε κλειστό χώρο, και σε 1 αν το έχεις στην ταράτσα σου!!

Για να τεστάρεις τη σκόνη που έχει το κάτοπτρο, ρίξε μια ματιά φωτίζοντάς το με φακό το βράδυ, και έλεγξέ το ξανά μετά από 2-3 μήνες!!

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε
Αχ ατιμη σκονη.Καθε φορα που βλεπω λιγη σκονη στο τηλεσκοπιο κανω σαν τρελος :twisted: Τη σκουπιζω κατευθειαν :mrgreen: Φνταστειτε την αντιδραση μου οταν στο καινουριο τηλε επεσε ενα σκουπιδι στο κατοπτρο,το οποιο σκουπιδι δεν εχω βγαλει ακομα.Σιγα σιγα καταλαβαινω ομως οτι ειναι αναναποφευκτο :(

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης