DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Γυρίζω που λέτε χθες, μετά πολλών ουισκίων και καθώς οδηγούσα βλέπω Αφροδίτη. Ενώ ήμουν λιώμα, βγήκα έξω με την partner μου στήσαμε το dob και ...τσουπ χτυπάμε Αφροδίτη. Είχε γίνει μια στραβή μάλλον και ήθελε λίγο ευθυγράμμιση ο ερευνητής με τον σωλήνα κι έτσι το γύρισα προς Σελήνη για να τα στρώσω. Έλα που δεν γινόταν! Για να κεντράρω τη Σελήνη στον ερευνητή τη στιγμή που ήταν στο κέντρο το του προσοφθαλμίου (η Σελήνη) έπρεπε να σφίξω κι άλλο τη βίδα αλλά αυτή δεν έσφιγγε!!! Δοκίμασα το ένα δοκίμασα το άλλο, αλλά τίποτα. Μιλάμε για τέρμα σφίξιμο και δεν μπορούσε να έρθει στο κέντρο του ερευνητή. Τι φταίει ρε παιδιά? Ο ερευνητής ή ο σωλήνας? υγ Κούκλα η Αφροδίτη αυτές τις ημέρες. ''Αστέρι'' κανονικό! Μπόμπα! Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Για να κεντράρω τη Σελήνη στον ερευνητή τη στιγμή που ήταν στο κέντρο το του προσοφθαλμίου (η Σελήνη) έπρεπε να σφίξω κι άλλο τη βίδα αλλά αυτή δεν έσφιγγε!!! Δοκίμασα το ένα δοκίμασα το άλλο, αλλά τίποτα. Μιλάμε για τέρμα σφίξιμο και δεν μπορούσε να έρθει στο κέντρο του ερευνητή. Τι φταίει ρε παιδιά? Ο ερευνητής ή ο σωλήνας? Μπορεί και τίποτα απο τα δύο.Είναι το τηλεσκόπιο colliμαρισμένο? Γιατί μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, αλλά ενα πολύ απευθυγραμμισμένο κάτοπτρο, δίνει είδωλο μερικές μοίρες πιο έξω απο οσο πρέπει (Το έχω πάθει πολλές φορές).
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Εγώ θα έλεγα να βγάλεις εντελώς τον ερευνητή απο τη βάση του και να ξαναδοκιμάσεις προσπαθώντας να κεντράρεις, κινώντας τον και μέσα-έξω (εκτός απο πάνω-κάτω και δεξιά αριστερά)... Μπορεί να είναι πολύ έξω ή πολύ μέσα...και πιστέυω ότι θα είσαι ΟΚ!!
alepohori Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Μήπως φταίνε τα ουίσκια; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 παίζει κι αυτό αλλά δε νομίζω. για να το τσεκάρω πάλι, αν και μόλις γύρισα από δουλειά και είμαι χώμα (και χωρίς ουίσκια). ευχαριστώ παιδιά. θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Bιδωσε σωστα απο την αρχη ολο το στηριγμα του ερευνητη σου και ξαναευθυγραμμισε τον απο την αρχη. Μερικες φορες το στηριγμα μπορει να μετατοπιστει ολοκληρο. Δεν ειναι δυνατον να μη φτιαχνεται.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
roryt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Μου έχει τύχει και εμένα με το GS. Οι βίδες που συγκρατούν την βάση του ερευνητή πάνω στον σωλήνα είχαν λασκάρει και όλη η βάση είχε στραφεί αρκετά για να γίνει ακριβώς αυτό που λες.
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Πάρε 2 ροδέλες. Βάφτες μαύρες ματ και βαλτες στο εσωτερικό του σωλήνα,να πιάσουν καλύτερα οι βίδες. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Γυρίζω που λέτε χθες, μετά πολλών ουισκίων και καθώς οδηγούσα βλέπω Αφροδίτη. Ενώ ήμουν λιώμα, βγήκα έξω με την partner μου στήσαμε το dob και ...τσουπ χτυπάμε Αφροδίτη. Άσχετο με αστρονομία αλλά να οδηγείς "λιώμα" ; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
DistalPsalm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Έχεις δίκιο. Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕΚ-ΤΟΣ! Το παραδέχομαι. Τι να κάνω...Έτυχε! Είχα πάει στη συναυλία του Αγγελάκα στο Βύρωνα και ...συγκινήθηκα! Για να χειριστώ όμως το τηλ (λες και είναι κάτι φοβερά περίπλοκο χαχαχχα) δε νομίζω να ήμουν τόοοοοσο χάλια. Σήμερα θα ξεριζώσω ερευνητή και θα τον χώσω πάλι. Αυτό πρέπει να είναι σύντροφοι. Γιατί, αλήθεια, Ελευθερία, γεννημένη από σεισμούς, είναι έξω από τα κράτη κι έξω από τους θεσμούς. Έχει από τον ήλιο κάτι κι από τους αστερισμούς... Μ.Χ.
KOTS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Πως τα καταφερες ρε φιλε να γυρισεις λιωμα? Εγω 4 χρονια δουλευω και ουτε σφινακι δε πινω πριν οδηγησω.. STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68
GStath Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2007 Πάρε 2 ροδέλες. Βάφτες μαύρες ματ και βαλτες στο εσωτερικό του σωλήνα,να πιάσουν καλύτερα οι βίδες. Κάτι αντίστοιχο έχω κάνει και εγώ. Στο 8" skywatcher μου η βάση του ερευνητή είναι τόσο στραβοβιδομένη που ο ερευνητής δεν ευθυγραμμίζεται με τον σωλήνα. Επιδή ακόμα βαριέμαι να ξεβιδώνω, να ανοίγω νέες τρύπες και να ξαναβιδώνω, πήρα απλά το πλαστικό από την ασφάλεια του ενός φιαλιδίου supradin (απλά βρέθηκε δίπλα μου), το έβαλα μέσα στη βάση του ερευνητή (σαν σφήνα) και το διόρθωσα. Εκτοτε, έχω κάνει το ίδιο με λίγο αλουμινόχαρτο, κλαράκι, χαρτάκι από τσιγάρο και γενικά οτιδήποτε έτυχε να βρεθεί δίπλα μου. 38° 05' 01,77" , 23° 48' 56,79"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα