Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 325
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εχω λιγο μπερδευτει....

Ωραιος ο Hyperion στα 3.5mm, εχω καλο seeing που λετε και σεις απο το σπιτι μου, οποτε γιατι να μην τον παρω κσι να το εχω σαν επενδυση ρε Μανο??

Αν οχι ποιος καλος και προσιτος Barlow 2 ή 3x υπαρχει εδω στην Ελλαδα??

Παντα με κοστος κατω απο 100eur (Ψυχολογικο οριο [-X )

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Σωστοτατος Planetman. Ακριβως αυτο ηθελα να δω και να ακουσω...

Με εναν 3mm μπορεις να πετυχεις το ~400χ. Οποτε λεω να παρω καποια στιγμη ενα Hyperion 3.5mm σιγουρα αλλα με Barlow τι κανω???

Εχεις καμια καλη προταση και μεσα στα 100 ευρω???

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Για δειτε τι βρηκα.....

http://telescope.bg/bg/accessories_sky-watcher.html

Παρατηρηστε την τιμη για το στεφανι συγκρατησης για στηριξη του σωληνα

Φτηνο ή μου φαινεται???

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω πολλά από ποιότητες barlow κτλ γι' αυτό δεν σου απαντάω. Εγώ έχω τον φτηνό vixen των 22€. Για Σελήνη που δουλεύω είναι μια χαρά. Μπορείς να παίξεις αρχικά και βλέπεις. Αλλιώς παίρνεις τον televue στα 130€ που είναι σίγουρος. Γνώμη μου πάντως είναι πάρε πρώτα το τηλεσκόπιο και μετά βλέπεις τι μεγεθύνσεις χρειάζεσαι.

Μην έχεις στο μυαλό σου πως η μεγαλύτερη μεγέθυνση είναι και η καλύτερη. Για deep sky τα 10-18mm είναι η καλύτερη μεγέθυνση. Για πλανήτες ανεβαίνεις όσο σε αφήνει η ατμόσφαιρα.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω Planetman . Καληνυχτιζω προς το παρον και τα λεμε....

Ο Televue που ειπες τι κωδικο εχει στα 130eur???

Ειναι 2x ή 3x?

Καληνυχτα ή μαλλον καλημερα σε ολους!!

Παιδια περιμενω να παω να το κλεισω..... Δεν αντεχω αλλο!!!!!! ](*,)

Εχω καθαρο ουρανο στο σπιτι και πιστεω με το να παρω τον Hyperion 3.5mm δεν θα το μετανιωσω. Ειδικα για πλανητες οπως ο Διας κτλ... (πιστευω δηλ.)

Αντε να δουμε τι θα κανουμε

Οποιος θελει ας συνεισφερει στην κουβεντα ......

Γεια χαρα!

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Για τους Barlow της Celestron ULTIMA BARLOW 2X (138eur)

και για τον Barlow 2X (AO7500) της Skywatcher (59eur) ti lete????

Αξιζει να ανεβω τοσο πολυ σε χρηματα ή ειναι υπερτιμημενα??

Τι παραπανω θα δω τοσο πολυ??

Καποιος που να εχει καποιους απο τους 3 Barlow να μας πει μια προσωπικη του γνωμη. Eννοω τους:

TeleVue Barlow 3x (149eur),

Celestron ULTIMA BARLOW 2X (138eur)

Skywatcher Barlow 2X (AO7500) (59eur).

Τι λετε παιδες???

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Αξιζει να ανεβω τοσο πολυ σε χρηματα ή ειναι υπερτιμημενα??

Τι παραπανω θα δω τοσο πολυ??

Κοίτα, έναν Barlow παίρνεις μόνο, οπότε ας είναι κάποιος καλός.Με 40 ευρώ επιπλέον, έχεις τον καλύτερο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=745

Δημοσιεύτηκε

Altinakis με το καλό και η κοράκλα και το τηλεσκόπιο. Δεν αξίζει να επενδύσεις κατα τη γνώμη μου σε έναν 3,5mm τη στιγμή που θα τον χρησιμοποιήσεις πολύ λίγες φορές. Ένας 6-7mm είναι ότι πρέπει για πλανητική παρατήρηση και με έναν barlow αποκτάς και μεγαλύτερη μεγένθυνση άν θέλεις. Αλλά θα δείς στην πράξη ότι βάζοντας τον barlow με 6mm δεν θα βλέπεις καλά.

Τη στιγμή όμως που θα έχεις και έναν 10άρη μαζί με το τηλεσκόπιο μπορείς να πάρεις πρώτα έναν barlow που θα σου δώσει καλή μεγένθυνση για πλανητική και έναν hyperion 13-15mm για deep sky. Έτσι και αλλιώς αυτή την εποχή ο Δίας είναι πολύ χαμηλά και ο Άρης βγαίνει επίσης αργά και θα είναι χαμηλά, εκτός αν τον παρατηρήσεις πρωί. Και ο Άρης είναι και δύσκολος πλανήτης για παρατήρηση. Οπότε για τώρα πιό πολύ deep sky θα κοιτάς και Σελήνη όποτε έχει. Και απο ότι είδα έχεις καλύτερο ουρανό απο οτι μέσα απο Θεσσαλονίκη οπότε θα ευχαριστηθείς την deep sky παρατήρηση.

starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Εχω τον Ultima και τον Televue 3X.

Είναι και οι δύο άριστοι barlow.

Τον Televue 3X τον πήρα κυρίως για το 80mm ED προκειμένου να επιτυγχάνω μεγάλες μεγενθύνσεις.

Θα συνιστούσα τον Ultima 2X γιατί είναι πολύ πιό εύχρηστος και συνδυάζεται με όλα τα προσοφθάλμια.

Φιλικά,

angelos

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Γιώργο,

Όπως πολύ σωστά είπε ο Νίκος, αφού θα τον αγοράσεις, πάρε ότι καλύτερο σου βγάζουν τα λεφτά σου. Με δεδομένο ότι οι barlow αυξάνοντας την μεγέθυνση μειώνουν τη φωτεινότητα, όσο πιο καλός, τόσο λιγότερο πρόβλημα θα έχεις.

Τώρα, ένας προσοφθάλμιος 3,5mm θα σου δίνει Χ342 με θεωρητικό μέγιστο του τηλεσκοπίου σου το Χ400. Για να πιάσεις τις μεγεθύνσεις αυτες χρειάζεσαι:

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ seeing

ΕΛΑΧΙΣΤΗ φωτορύπανση

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ευθυγράμμιση οπτικών

και πάλι όμως θα είσαι πολύ κοντά στο θεωρητικό μέγιστο.

Ο καλύτερο τρόπος για να διαπιστώσεις το όριο στο οποίο θα μπορείς να κινηθείς, είναι να αγοράσεις τον βασικό σου εξοπλισμό, και δοκιμάζοντας να φτάσεις στο ανώτατο όριο σου. Ετσι δεν θα ξοδέψεις λεφτά τζάμπα.

Τον Hyperion 13 τον έχω, και είναι εξαιρετικός. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ.......

Τον δόκίμασε φίλος με ένα 8SC και δεν έμεινε ευχαριστημένος, ενώ στο 9,25 SC μου, του άρεσε πάρα πολύ.

Απο την άλλη, ο Hyperion 5mm καθώς και ο Orthoscopic 6mm τρώνε σκόνη στο κουτί, γιατί σπανιότατα έχω συνθήκες τέτοιες για να τους χρησιμοποιήσω.

Σαν γενικότερη συμβουλή: Μην αγοράζεις πράγματα επειδή τα έχουν άλλοι και τα προτείνουν ανεπιφύλακτα. Σχεδίασε τις ανάγκες σου σε εξοπλισμό όπως σου βγαίνει απο την χρήση τις συνθήκες και βεβαίως τα οικονομικά σου. Και τέλος, ο ακριβός εξοπλισμός έχει λόγο που είναι ακριβός. Είναι πολύ καλύτερος. Μην βιαστείς γιατί στο τέλος θα τα αγοράζεις διπλά

Φιλικά,

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Φίλε μου πριν αγοράσεις πρώτα παρατήρησε με τα προσοφθάλμια που σου δίνουν μαζί με το τηλεσκόπιο.Θα δεις ότι ακόμη κ με το 10 mm 120Χ οι πλανήτες θα τρεμοπαίζουν.Που να πας κ παραπάνω.Τότε θα καταλάβεις πως το 300Χ δεν είναι το ζητούμενο.Καλό είναι να υπάρχει αλλά θα το χρησιμοποιήσεις σπάνια.Κοίτα λοιπόν να εξοπλιστείς με μεγεθύνσεις που θα χρησιμοποιείς συχνά κ άσε τα άλλα για αργότερα.

Για μπάρλοου έχεις δύο περιπτώσεις.

TELEVUE BARLOW 2X 144 ευρώ

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap071002.html

SELESTRON ULTIMA, BARLOW 2X 138 ευρώ

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=370

Εννοείτε πως ο televue είναι καλύτερος.Μην συμβιβαστείς με τίποτε χειρότερο.

Εκτός κ αν η Aktis έχει τον Selestron ακόμη.Το δίνει 99 ευρώ αλλά νομίζω πως έχουν τελειώσει.Ενα τηλεφωνάκι κ θα μάθεις.

Υπάρχει η κορυφαία σειρά των Powermate της Televue αλλά ξεφεύγουν οι τιμές πάνω απ τα 200 ευρώ.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Παιδια σας ευχαριστω ολους πολυ.

ΚΑταλαβα οτι ενας barlow οπως ολοι λετε ειναι καλυτερος για επενδυση απο ενα καλο προσοφθαλμιο των 3,5mm. Οποτε αν βρω μολις παρω το τηλεσκοπιο και εναν Barlow sta 2-3x θα ειμαι αρχοντας...

Φυσικα αν τον παρω θα τον παρω με 3 δοσεις των ~50ευρω .....

Ερωτημα: Η διαφορα στην μεγενθυνση ενος Barlow 2χ και ενος 3χ ποσο μεγαλη και εμφανη μπορει να ειναι...... Φυσικα η μεγενθυνση με τον 3χ εκτοξευεται καπου στα ~300χ με εναν προσοφθαλμιο των 10mm αλλα ειναι και το ιδιο καθαρος σαν φωτεινοτητα ή contrast απο εναν τον 2χ ???? ....

Τι αξιζει τελικα δηλ. μεγενθυνση ή διαυγεια, φωτεινοτητα και ευκρινεια???

Να σας πω οσο ειχα τον Bresser 70/70mm με ενδιεφερε πολυ η μεγενθυνση εις βαρος της φωτεινοτητας. Αλλα τωρα που θα βλεπω και Deep Sky δεν εχω ιδεα τι τελικα θα βλεπω περισσοτερο.... πλανητες, νεφαλωματα και τα δυο...???

Τι να πω.....

Τι λετε?

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

ok παιδια κατι καταλαβα.

Ετσι που τα βλεπω μαλλον κλεινω πλεον στον Barlow 3x της Televue στα 149ευρω και απο προσοφθαλμιο αργοτερα σε καποιον της Hyperion απο 8mm και κατω γιατι με ενδιαφερει να βλεπω και μεγενθυμενους και τους πλανητες.

Θελω με λιγα λογια δυο τετοια αξεσουαρ να εχω κατα καποιο τροπο κατι καλο που να μεινει..... Συμφωνειτε ετσι?

Συνοψιζω :

Αγορα 1η: Televue Barlow 3x (Πλανηταρίου: 149,00 €)

Αγορα 2η: Προσοφθαλμιο Baader Planetarium Hyperion 3.5mm,

Ø31,8mm (Τιμή : 99,00 €)

Παιδια εγω εκλεισα. Η αποφαση παρθηκε!!! :-note

Αντε τωρα να δουμε πως θα τα αγορασουμε αυτα.

Με βλεπω να πηγαινω στο Πλανηταριο (Θεσσαλονικης) που και καλες προσφορες εχουν και ευγενεστατοι ειναι. Πιστευω με 3 μηνιαιες δοσεις να γινει η αγορα σχετικα ευκολα.....

Και μετα παιδες τι?? Ti ακολουθει? Βαση? Αστροφωτογραφηση? Εχω πραγματικα χαθει σε αυτο το υπερχο χομπυ.... :cheesy:

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Είσαι σίγουρος για τον Χ3?Οχι πως δεν είναι καλός αλλά το χ3 δεν βολεύει κ τόσο.Αφήνει κενά στις μεγεθύνσεις.Καλύτερα Χ2.

Απο μεγεθύνσεις θέλεις έναν 12mm 100Χ με τον Χ2 200Χ

Ενα 8mm 150Χ με τον Χ2 300Χ

Κ έναν 20mm 60X με τον 2x 120X

Δηλαδή 60,100,120,150,200 κ 300Χ

Με τον 3χ κ τους προσοφθάλμιους σε mm που σου προτείνω θα έχεις 60X 100Χ 150Χ 180X 300Χ κ 450Χ

Αλλά κ τίποτε να μην πάρεις σκέψου.25mm (που έχεις) X3 θα γίνει 10mm που πάλι έχεις.Κ ο 8mm που θες να πάρεις με τον Χ3 θα δίνει μεγέθυνση 450Χ.Πολύ πάνω απ το όριο των 300Χ που κ αυτό σπάνια θα πιάνεις αλλά κ πάνω απ την μέγιστη μεγέθυνση των 400Χ που μπορεί να πάει το τηλεσκόπιο.

Επίσης μην νομίζεις πως οι Hyperion είναι κ τα καλύτερα προσοφθάλμια σε αυτά τα χρήματα.Δεν το έχω ψάξει αλλά όσοι έχουν δοκιμάσει άλλους προσοφθάλμιους αυτής της κατηγορίας το επιβεβαιώνουν.

Κ κάτι ακόμη χωρίς να με παρεξηγήσεις.Βιάζεσαι πολύ να εξοπλίσεις το τηλεσκόπιο κ είναι σίγουρο πως θα την πατήσεις.

Δημοσιεύτηκε
Επίσης αν βλέπεις με αυτά που σου γράφω πως ανεβαίνει πολύ το κασέ κ θέλεις οπωσδήποτε να πάρεις κάτι τοτε πάρε τον hyperion zoom 8χ-24Χ 160ευρώ στην Aktis 169 στο πλανητάριο με δώρο ένα βιβλίο ή τον Vixen zoom 8-24Χ 124 ευρώ απ την Aktis.
Δημοσιεύτηκε

Επίσης μην νομίζεις πως οι Hyperion είναι κ τα καλύτερα προσοφθάλμια σε αυτά τα χρήματα.Δεν το έχω ψάξει αλλά όσοι έχουν δοκιμάσει άλλους προσοφθάλμιους αυτής της κατηγορίας το επιβεβαιώνουν.

Απλά προσφέρουν πολύ άνεση παρατήρηση στις υψηλές μεγενθύνσεις λόγω του μεγάλου eye-relief που διαθέτουν, κάτι που προσωπικά εγώ εκτιμώ δεόντως.Για ένα μικρό review, μπορεί να δεις ο φίλος μας τι έγραψα εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6272

Δημοσιεύτηκε

filiatra kai nickthegreek ευχαριστω για τα λογια σας. Με βοηθανε πολυ....

Τα αξεσουαρ δεν θα τα παρω και αμεσα. Απλα θελω να εχω μια εικονα του τι γινεται.....

Ισως κατα τα Χριστουγεννα κανω μια πρωτη αγορα, οκ??

Παντως πραγματικα οποιος γραφει να ξερει οτι με βοηθαει αφανταστα γιατι δεν γνωριζω τεχνικες λεπτμερειες και εσεισ εχετε μεγαλη εμπειρια σε σχεση με μενα.

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Αυτο το site το ξερει κανενας? Το ανακαλυψα και εχει Reviews και ratings απο χρηστες για τα παντα...

http://www.excelsis.com/1.0/catalog.php?categoryid=6

Να στηριχθω και απο εδω σχετικα με το θεμα μας??

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Συγκεκριμενα εδω εχω τους καλυτερους Barlow και εχει και τον Televue 3x με Avg 10.0 !!

http://www.excelsis.com/1.0/section.php?sectionid=27&lastsort=&findtext=&cond=&range=&archive=-1&sort=wavg+desc%2cwcount+desc

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Ωπα Γιώργη......Ωπα, χαλάρωσε ρε παιδί. Το τι ακολουθεί μετά θα το δείς ΜΕΤΑ. Προς το παρόν απόλαυσε αυτά που έχεις και μετά βλέπεις. Οι καλές στηρίξεις και η αστροφωτογράφηση προυποθέτουν ΧΡΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ, όρεξη και υπομονή. Μην βιάζεσαι.

Για τον Χ3 ξανασκέψου το. Ισως ο Χ2 να είναι καλύτερη επιλογή. Και βάβαια υπάρχουν και οι προσοφθάλμιοι LV που είναι εξαιρετικοί και κοντά στα λεφτα των Hyperions.

Φιλικά

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Ναι παιδια ειπαμε, πρωτα τηλεσκοπιο, μετα το νεο ετος Barlow αι αργοτερα ολα τα αλλα....

Απλα προσπαθω σιγα σιγα να ταξινομησω τις πληροφοριες στο μυαλο μου ωστε να κανω τις πιο λογικες ως προς την ποιοτητα και τις τιμες αγορες...

Αυτο το site (http://www.excelsis.com) εχει τελικα καλες κριτικες απο αρκετους χρηστες. Αυτο ειναι καλο και σε συναρτησει με το τι μου λετε και εσεις σιγουρα θα βρεθει μια πραγματικα ωριμη επιλογη....

Για Barlow αν δειτε και στην σχετικη σελιδα του παραπανω site δηλ. αυτην

http://www.excelsis.com/1.0/section.php?sectionid=27&lastsort=&findtext=&cond=&range=&archive=-1&sort=wavg+desc%2cwcount+desc

Εχω επιλεξει με γνωμονα την ποιοτητα (Avg) απο το 9.0 εως το 10.0 και τις χαμηλες τιμες και μερικα πιο ακριβουτσικα τα εξης:

Brand and Model Legend Price Wt Avg

TeleVue Barlow 3x 42 10.0 0.0

University Optics 2x $85.95 12 10.0 0.0

GSO 2" 2x $59.00 22 9.9 0.4

University Optics Klee 2.8 $79.95 38 9.7 0.4

Celestron Ultima Barlow 2x $80 61 9.5 0.5

Orion Shorty-Plus 2x Barlow $65.00 87 9.3 0.7

Antares Ultima barlow 3X $65 43 9.1 1.5

Αληθεια ποια απο αυτα μπορουμε να τα βρουμε στην ελληνικη αγορα (πχ. Θεσσαλονικη).

Πχ. τα University Optics, GSO 2", και ιδιως το Antares Ultima barlow 3X υπαρχουν? Ξερετε κανενα σχετικο λινκ???

Παιδια περιττο να πω οτι σας ευγνωμονω ηδη για οτι μου απαντησετε :oops:

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Παιδια καλημερα. Σχετικα με αυτο που ρωτησα τι λετε? Το site εχει αυτους του barlow που ελεγα με καλες τιμες και πολυ καλες κριτικες. Για τον Antares που ελεγα εχετε καποια γνωμη. Και γενικα τι νομιζετε. Το site πιστευω ειναι κατατοπιστικο για ολα τα μερη ενος τηλεσκοπιου αναλυτικα.....

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης