Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Μόλις κατέβηκα από την ταράτσα (ΑΘήνα, δυστυχώς....) και είμαι άφωνος....... Ξεκίνησα το απόγευμα με ευθυγράμμιση του ερευνητή και περίμενα την ανατολή του Δία. Μόλις εμφανίστηκε καρφί στην ταράτσα. Μόλις τον είδα..... έμεινα άφωνος......... Χρησιμοποίησα και τα δύο προσοφθάλμια που δίνει η SW και μπορώ να πω ότι το λιγότερο εντυπωσιάστηκα. Με την ατμόσφαιρα και την φωτορύπανση της Αθήνας, βλέπω μπροστά μου έναν μεγαλοπρεπέστατο πορτοκαλί (δίσκο, ο οποίος έβγαινε από το πεδίο (ανεξάρτητα από τον φακό) αρκετά γρήγορα...... Εντυπωσιάστηκα..... Στην μία πλευρά εντώπισα την Ευρώπη και την Ιό (πολύ κοντά μεταξύ τους) και στην απέναντι τον Γανυμήδη και την Καλλιστώ (πιο αραιά). Έμεινα να κοιτάζω σαν χαζός που δεν έχει δει στη ζωή του φωτό του ηλιακού συστήματος ή του έναστρου ουρανού. Κοίταζα την κίνησή τους και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Να πω την αλήθεια περίμενα αλλάζοντας φακό (από 10 σε 25mm και τούμπαλιν) να δω μεγάλη διαφορά στην μεγένθυση (μέχρι και ατμόσφαιρα του Δία ήθελα να δω ο άσχετος....) αλλά......... Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιον barlow ή είναι καθαρά θέμα ατμόσφαιρας και φωτορύπανσης;;; Θα έχω ικανοποιητική μεγένθυση ώστε να βλέπω λεπτομέρειες;;; Δεν έχω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματά μου..... Ξέρω είναι αρχή και ο ενθουσιασμός μεγάλος αλλά..... Μετά στράφηκα δυτικότερα και ψηλά στον επόμενο εύκολο στόχο τον Βέγα.... Και εκεί τα λόγια περιτά.... Η λάμψη του εκτυφλωτική από άλλο κόσμο (sic)... Έμεινα να κοιτώ τους δύο διαφορετικούς αυτούς κόσμους για κάποια λεπτά δυστυχώς και να τελειώσω την πρώτη αυτή παρατήρηση σε σύντομο σχετικά χρόνο λόγω οικογένειας...... Κόρη και σύζυγος και καθημερινές μεν απαραίτητες δε δουλειές.... Φαντάζομαι τι θα γίνει με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου και καθαρότερους ουρανούς......... Προτάσεις για φακούς;;;;;; Είμαι όλος αυτιά....... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Βασίλη, μπραβο με εφτιαξες!!!! Και γω θελω να καλιμπραρω τον ερευνητη μαλλον αυριο το απογευμα και ελπιζω για λιγο καθαρο ουρανο (Πολλα ζηταω ). Εγω σιγουρα θα παρω εναν barlow πρωτα και οχι αλλο προσοφθαλμιο.. Μαλλον κλεινω στον Televue Barlow 2x ή και τον 3x. (Τιμή 149 ευρώ).Ή στον αμεσως καλο Celestron Ultima (Τιμή αν υπαρχει στα 99 ευρώ). Αυτα όμως κατα τα Χριστουγεννα και αμα. Δεν χρειαζεται να βιαζομαστε. Εχουν δικιο τα παιδια και παντα συμφωνω σε αυτο. Εχουμε τοσα πολλα να δουμε με αυτο το τηλεσκοπιο που μεχρι να αποκτησουμε μια οικειοτητα με ολα αυτα τα αστρα και τους πλανητες θα περασει αρκετος καιρος... Απλα με τον Barlow θα βλεπουμε τους πλανητες πιο κοντα , καλο μεν αλλα εδω εχουμε να δουμε ποσες εκατονταδες - χιλιαδες (?) αστερια. Ασε που σκεφτομαι να παρω μετα εναν ανορθωτη ειδωλου να κανω και καμια επιγεια κατα την θαλασσα (Περαια). Αντε μην χαθεις και να μιλαμε για να λεμε τις εμπειριες μας.. Ειμαστε Νιουφρηδες!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Τον εστιαστη Crayford στον δωσανε και σενα?? Ηταν μεσα στο πακετο για αυτο. Μονος τρου πρεπει να κανει καμμια 150 ευρω το ξερεις? (Σε λιγο καιρο θα σου λεω να βγαινεις στην ταρατσα για να σε βλεπω απο εδω!! ). Τις φωτο της μεταφορας του δικου μου τις ειδες? Πως σου φανηκαν? (Στο Thread μου When Dreams Come True). Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Τον συγκεκριμένο εστιαστή τον "φορούν" τα μοντέλα της συγκεκριμένης παρτίδας. Για barlow το συζητάω μόνο και μόνο γιατί στην πρώτη μου παρατήρηση "είδα" τον Δία και θα ήθελα να έβλεπα λίγη παραπάνω λεπτομέρεια μέσα από την πόλη. Τα καλά θα έρθουν με το που βγούμε από το κλεινόν άστυ.... Εκεί τα Νευτόνεια........... θα μαζεύουν φωτόνια από το υπερπέραν... Ο συγκεκριμένος τύπος τηλεσκοπίου έχει φόρτε τον "βαθύ ουρανό" και όχι τόσο τους πλανήτες. Αν θέλαμε κάτι τέτοιο, ένα διοπτρικό ή ακόμα καλύτερα ένα maksutov θα ήταν ό,τι έπρεπε. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου..... Τις είδα τις φωτό σου.... Είχα βγάλει και εγώ κατά την διάρκεια της συναρμολόγησης αλλά δεν τις ανέβασα. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Βασίλη και εις ανώτερα.. Και εγώ πέρσυ όταν είδα πρώτη φορά τον Δία μου κόπηκε η μιλιά!!!! Διάβασε πώς γίνεται η ευθυγράμμιση οπτικών ώστε να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του τηλεσκοπίου στο έπακρο ,μάθε τους αστερισμούς εποχή με εποχή που είναι το βασικότερο όλων ,αργότερα πάρε και έναν καλό χάρτη και καλά ταξίδια! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Βλέπω ότι είστε πολύ ενθουσιασμένοι και αυτό είναι καλό. Όσον αφορά τον Δία, δεν είναι στα καλύτερά του. Δύει πλέον νωρίς και έχει απομακρυνθεί κιόλας. Αν πάρεις έναν barlow 2x και με τον 10ρη εργαστασιακό είναι καλός συνδυασμός για πλανήτες. Αλλά προς θεού, μην περιμένεις να τον δεις να πιάνει όλο το προσοφθάλμιο όπως τις φωτογραφίες του Hubble. Θέλει εξάσκηση για να δεις λεπτομέρειες. Εγώ στον Δία έχω δει την μεγάλη του κηλίδα και έχω μετρήσει μέχρι 9 ζώνες. Δοκιμάστε τον Άρη αργά το βράδυ, πλησιάζει σιγά σιγά, στις 19 Δεκεμβρίου θα είναι στην κοντινότερη απόσταση για φέτος. Φαίνεται το μπλε κανάλι (το έχω δει) και ίσως και ο πόλος. Αν θέλετε να δείτε Κρόνο και Αφροδίτη ξυπνήστε στις 6:00 το πρωί, ο Κρόνος θα είναι στην επόμενη κοντινότερη απόσταση τον Φεβρουάριο του 2008. Συμβουλευτείτε το starrynight ή κάποιο άλλο πρόγραμμα για τις θέσεις των πλανητών. Για deep sky, τρέξτε στα βουνά μακριά από Αθήνα!!!!!! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2007 Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Χάρτες, βιβλία αλλά και παρατήρηση δια γυμνού οφθαλμού, εννίοτε και με δανεικά κιάλια, κάνω τα τελευταία δέκα χρόνια, οπότε τα βασικά του ουρανού (αστερισμοί και πότε θα δω στην εκλειπτική ποιους πλανήτες) τα γνωρίζω (χωρίς βέβαια να έχω την εμπειρία αρκετών σε αυτή την παρέα). Δυστυχώς ξέρω ότι είναι η χειρότερη εποχή για τον Δία και μάλιστα τον προλαβαίνω στα "τελευταία" του για φέτος. Απλώς συνέπεσε με την έλευση του Dob.... Τώρα δεν θα έλεγα όχι για έναν barlow 2x όπως μου προτείνεις planetman και νομίζω θα είναι χρήσιμος και στις εκτός πόλης εξορμήσεις.... Άλλωστε είναι στα σχέδια του επόμενου έτους η αγορά μιας καλής ισημερινής στήριξης και για άλλες.... ασχολίες...... Και πάλι thanx for the tips. Αν έχεις να προτείνεις και κάποιον συγκεκριμένο barlow θα σου ήμουν υπόχρεος. Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Τελικά δεν κατάφερα planetman να ξυπνήσω 6 παρά για να ανέβω στην ταράτσα και να παρατηρήσω Κρόνο και Αφροδίτη, ίσως το ΣΚ αν ο καιρός είναι καλός. Είπες για το Starry Night (6; 6Pro; 6 ProPlus;). Είναι πραγματικά καλό όσο ακούγεται; Σε σύγκριση με το Redshift (5 ή 6); Με το The Sky 6;;; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Η έκδοση 6 είναι πολύ μεγάλη και βαριά. Εγώ χρησιμοποιώ την έκδοση 5. Redshift δεν έχω χρησιμοποιήσει. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Σκέφτομαι σοβαρά το Starry Night δεν ξέρω βέβαια ποια έκδοση να διαλέξω. Σκέφτομαι το 6 Pro-Plus αν και ακριβό..... Το έχει κανείς; Το έχεις δει planetman; Διαφορές με το δικό σου; Επίσης ως εμπειρότερος από εμένα και Dob user προτείνεις κάποιον εύκολο "στόχο" για παρατήρηση εντός πόλης; Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
planetman Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Για διαφορές ανάμεσα στις 2 εκδόσεις δεν ξέρω ακριβώς. Το 6 έχει λεπτομερές μωσαϊκό του ουρανού απ' ότι λένε αλλά η εγκατάσταση πιάνει 11GB να ξέρεις! Εμένα δεν μου χρειάστηκαν τόσες λεπτομέρειες, άσε που πηγαίνει σπαστά η κίνηση. Βασικά με ενδιαφέρει να βρίσκω το NGC τάδε που είναι και τι φαινόμενο μέγεθος έχει κτλ. Για στόχους εντός πόλης, αν έχεις το nightwatch δοκίμασε να ψάξεις τους πιο λαμπρούς από τους χάρτες που έχει. Νεφελώματα, σμήνη ανοιχτά και σφαιρωτά μέχρι το πολύ 7ου μεγέθους ενώ από γαλαξίες μόνο της Ανδρομέδας. Αν πας σε σκοτεινό ουρανό, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και 12ου-13ου μεγέθους αντικείμενα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Αν έχει καθαρό (σχετικά) ουρανό θα προσπαθήσω σήμερα για Μ31, αλλιώς...... Το θέμα είναι ότι πρέπει να περιμένω μέχρι αργά για να ανέβει ώστε να μην με ενοχλούν οι πολυκατοικίες.... Άντε να φεύγω σιγά σιγά από την πόλη μπας και κάνω και καμιά παρατήρηση της προκοπής..... Έχεις κάνει έρευνα αγοράς για το Starry Night σε Ελλάδα και εξωτερικό? Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Βασιλη σου ευχομαι μονο..... καλο καιρο γιατι εδω Θεσσαλονικη ειναι σκ...α! Τριτη μερα χωρις χρηση του Dob και εχω τρελαθει!!! Ουτε ευθυγραμμιση του ερευνητη εκανα ακομα... Αντε να δουμε..... ποτε.. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 κουραγιο φιλε Φιλικα Χρηστοs.
krisgym Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Βασικα τωρα αντε να δουμε ποτε θα δουμε.............. Φιλικα Χρηστοs.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Και εδώ σήμερα μία από τα ίδια οπότε........... Το meteo.gr λέει ξαστεριά από εβδομάδα και βλέπουμε.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
titan_ruler Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 KAI ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΗΔΕΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΡΥ ΝΑΙΤ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ 5.ΤΟ 6 ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ 11 ΓΙΓΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ.ΤΟ 5 ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΛΑΠ ΤΟΠ. ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ,ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ. ΟΣΚΑΡ ΓΟΥΑΙΛΝΤ
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2007 Ευχαριστώ titan...... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2007 Απόψε είδα μία "γραμμή" από τα "σύννεφα" του Δία.... με το 10mm προσοφθάλμιο.... Προσπάθησα και για Μ31 αλλά τα σύννεφα του Αττικού ουρανού είχαν άλλη άποψη.... Next time....... Κατά Πάρνωνα ή Ωρωπό μεριά... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Βασιλη με χεις προσπερασει......... λογω καιρου!!!!!!!! Μπραβο ρε θηριο, εχεις δει πολλα πραγματα. Εγω δυστυχως ακομα τιποτα... Σηκωθηκα τωρα (06 το πρωι) μπας και δω αστερακια και καμια Αφροδιτη και Κρονο στα ανατολικα με Νοτια και τζιφος.. Ο ουρανος εχει ενα λεπτο στρωμα απο συννεφα, πρεπει να ειναι τα τελευταια που απομακρυνονται και εχουν χυθει σε ολο τον ουρανο. Δεν γινεται οποτε τιποτα... Δεν μου λες τον Δια τον προλαβαινεις να τον δεις και τι ωρα αληθεια, γιατι φευγει νωρις το απογεμα νομιζω στην δυση πλεον... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Μέχρι 20.30 με 21.00 είναι ΟΚ... Αλλά και πάλι δεν είναι όπως το καλοκαίρι...... Τρίτη και Τετάρτη μάλλον θα έχουμε ξαστεριά...... Αν είναι και καλό το seeing θα κηνυγήσω Μ31..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Απόψε... δεν έχω παράπονο..... The moon was shining...... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ....... και με τον 25mm και με τον 10mm, απλώς με τον τελευταίο είχα θέμα με την θερμοκρασία..... Ακόμα και μετά από 45' δεν "έστρωσε"... Με τον 25 βέβαια κανένα πρόβλημα..... Μετά λίγο Δίας και έκλεισα με Μ31. Προσπάθησα αρκετά για να την βρω αλλά τελικά δεν απογοητεύτηκα. Το συννεφάκι φάνηκε και με τους δύο φακούς. Θαμπό λίγο αλλά φάνηκε. Μάλλον η ικανοποίηση πρέπει να βασίζεται και στο γεγονός του εντοπισμού. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσαν οι παλαιότεροι λέγοντας ότι είναι σαφώς "καλύτερο" να βρίσκεις εσύ του στόχους παρά ένα goto... Ελπίζω να δω την Ανδρομέδα καλύτερα (και φωτεινότερη) από έναν πραγματικά καθαρό ουρανό... και εύχομαι να γίνει σύντομα.... Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι Ιαπωνία... αλλά το πρώτο ΣΚ του Νοέμβρη θα είμαι Αθήνα και μάλιστα αν έχει καλό καιρό Ωρωπό.... Οπότε......... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Μπραβο ρε Βασιλη και βγαζεις ολους τους νεους ασπροπροσωπους... Καλη και η φωτο.... Εμενα η καμερα εχει δυνατοτητα να παει ως και στα 3200 ISO. Ειναι καλο αυτο ή ασχετο. Επισης δεν εχω τριποδα αλλα οτι ΘΑ βγαλω θα ειναι στο χερι εκτος αν μας συμβουλεψει καποιος να παρουμε κανενα φτηνο ανταπτορα για Compact. Στα ποσα ειναι καλα να την ρυθμιζω (εννοω ISO κτλ) γιατι ειμαι σχετικα ασχετος και με την φωτογραφια?? Thank You!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Απλώς τυχερός λόγω καιρού.... Δες στην "Αστροφωτογράφιση" τι με συμβουλεύουν οι παλαιότεροι... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2007 okkkkkkkkkkkaaaaaayyyyyyy!!!!!!!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα