NikosK Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 θελω να παρω το 1ο μου τηλεσκοπιο αλλα δεν εχω ιδεα απο που κ πιο να παρω ....μπορω να δωσω απο 150-300 ευρω.... παρακαλω προτεινετε μου ιδεες...
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Αφιέρωσε μερικές ωρίτσες διαβάζοντας αντίστοιχα θέματα εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewforum.php?f=8 Πραγματικά έχει πάρα πολλές και καλές συμβουλές καθώς δεκάδες άλλοι έχουν θέσει το ερώτημά σου. Αμα σου δημιουργηθούν απορίες, εδώ είμαστε!! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
lunar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 θελω να παρω το 1ο μου τηλεσκοπιο αλλα δεν εχω ιδεα απο που κ πιο να παρω ....μπορω να δωσω απο 150-300 ευρω.... παρακαλω προτεινετε μου ιδεες... Φιλε Νικο καλοσηρθες, πρεπει πρωτα να διαβασεις καποια εισαγωγικα βιβλια για να μπεις λιγο στα πραγματα οπως το βιβλιο nightwatch γιατι αμα πας και παρεις ενα τηλεσκοπιο τωρα χωρις να εχεις ξανα επαφη με το αντικειμενο μονο την σεληνη θα κοιτας γιατι πολυ απλα δεν θα ξερεις πως και που να δεις τα υπολοιπα, ασε που μεχρι να μαθεις θα γεμιζει σκονη αδικα. Οποτε ασε για κανα 2μηνο το τηλεσκοπιο και πιασε τα βιβλια και κανε μερικες παρατηρησεις με γυμνο ματι ή κιαλια για να εξικοιωθεις με τους στοχους και μετα παρε και ενα νευτωνιο με στηριξη dobson με τα λεφτα που λες να κανεις τις παρατηρησεις σου. και παλι καλοσηρθεςΦιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Νίκο, Έχει δίκιο ο Δημήτρης. Πάνω κάτω αυτό έκανα και εγώ. Βέβαια μου πήρε πάνω από μια δεκαετία να πάρω τηλεσκόπιο αλλά βέβαια δεν είναι ανάγκη να περιμένεις τόσο.... όπως λέει και μια διαφήμιση της Meade..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Γενικως μακρια απο διαφημισεις και ισχυρισμους εταιριων-μεταπωλητων τηλεσκοπιων.Ακου γνωμες ερασιτεχνων.Εγω θα σου συνιστουσα ανεπιφυλακτα ενα μεταχειρισμενο Ντομπ, ή ενα μεταχειρισμενο 6αρι Νευτωνιο σε ισημερινη. (μικρη δαπανη,θα σε καλυψει στις πρωτες αναζητησεις,δεν θα χασεις οικονομικα οταν το αποχωριστεις).Α!!!!.......επισης θα σου ελεγα να μην δωσεις χρηματα για κυαλια.Παρε αργοτερα ενα ζευγαρι 10Χ50 ετσι για να βρισκονται....
lunar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Έχει δίκιο ο Δημήτρης. Πάνω κάτω αυτό έκανα και εγώ. Βέβαια μου πήρε πάνω από μια δεκαετία να πάρω τηλεσκόπιο αλλά βέβαια δεν είναι ανάγκη να περιμένεις τόσο.... όπως λέει και μια διαφήμιση της Meade..... Και εγω Βασιλη ασχολουμε γυρω στα 2 χρονια αλλα τηλεσκοπιο ακομα δεν πηρα... επλιζω συντομα να το χτυπησω. Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Altinakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Νεος και γω κατοχος ενος Dob 8' διακρινω 3 κριτηρια: 1)Χρηματικα 2)Ειδος χρησης 3) Χωρος 1)Απο το ποσα σκεφτεσαι να ξεκινησεις (Απο 1-300ευρω το Dob 8' ειναι το λτιστο. Αν οχι καποιο Refractor. Για ακριβο Cassegrain-Matsutov. 2). Εξαρταται τι θελεις να κανεις με αυτο. Αν σκεφτεσαι κατι που να το βγαζεις 1 φορα στον 1 μηνα και αμα και βλεπεις την Σεληνη ή κανεις επιγεια παρατηρηση, ενα κυαλι ή ενα απλο τηλεσκοπιο των 100-150ευρω σου κανει.Αν σκεφτεσαι σοβαρα για φωτογραφια αμεσως ενα τλεσκοπιο με βαση (τριποδα) με ισημερινη στηριξη ειναι επιβεβλημενο (τιμες περιπου στα 700+ ευρω τα απλα). Φυσικα Cassegrain-Matsutov ειναι κορυφη γενικως αλλα πανω απο τα 1000ευρω και βαλε!Αν δεν θελεις για την ωρα φωτογραφηση ενα Dobsonian 8' της Skywather πχ ειναι οτι καλυτερο για τα λεφτα σου (ειπαμε κανει 300ευρω). 3). Αν εχεις χωρο γυρω στο 0.5μ εμβαδον και υψος περι το 1.3μετρα ενα Dob 8' καθεται φρονιμο εκει που τρο θελεις . Η θεση του ειναι κατακορυφη χωρις ποδια απο τριποδες που ανοιγουν σε ακτινες των 0.7 με 1μετρο. Αν εχεις χωρο χωρανε ολα γενικως οκ? Αν δεν εχεις χωρο πας ή σε κυαλια (καλα), ή σε μικρο τηλεσκοπιο ερασιτεχνικο τελειως (βλεπε Bresser 70/700mm) ή ενα καλο Cassegrain-Matsutov γιατι αυτα εχουν πολυ μικρο σωληνα αλλα μεγαλη εστιακη αποσταση μεσα τους... Αυτα και σκεψου οτι οτι κανεις θα ειναι μονο η αρχη... Ελπιζω να σε βοηθησα οσο μπορουσα!! Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
koyote Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Αν σκεφτεσαι σοβαρα την παρατηρησιακη αστρονομια,τοτε σου προτεινω να παρεις το skywather dobson 8",τη γνωστη προσφορα του πλανηταριου δηλαδη. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Γεια σου Νίκοδεν έγραψες αν έχεις προηγούμενη εμπειρία από νυχτερινή παρατήρηση του ουρανού και τι είδους. Υποθέτοντας ότι δεν έχεις ξανά ασχοληθεί καθόλου και επειδή βάζεις χρηματικό όριο προτείνω: Μην αγοράσεις τηλεσκόπιο!!! Τουλάχιστον όχι ακόμα.Πιστεύω ότι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: 1) Πήγαινε σε κάποια συνάντηση φίλων με τηλεσκόπια ( στο Astovox θα βρεις αρκετές συναντήσεις ή μπορείς να στείλεις προσωπικό μήνυμα για συνάντηση. Πιστεύω ότι πολλοί θα βοηθήσουν.) Βλέπεις και αποφασίζεις. Σε διαφορετική περίπτωση ακούγοντας μόνο τις ( σωστές και καλοπροαίρετες) γνώμες μπορεί να βγάλεις λάθος συμπεράσματα και να αγοράσεις λάθος εξοπλισμό.ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ = 0 € 2) Ακόμη καλύτερα πήγαινε και σε μεγαλύτερες εξορμήσεις. Είναι τόσα πολλά αυτά που θα μάθεις και θα δεις σε λίγες ώρες χωρίς να έχεις χαλάσει ούτε ένα ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Μπορεί να απογοητευτείς κοιτώντας μέσα από ένα τηλεσκόπιο για πρώτη φορά ή να πετάξεις από την χαρά σου, γιατί είναι καλύτερα απο ότι περίμενες. ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ = 0 € 3) Αν δεις ότι κάτι σε συγκίνησε αλλά δεν ξέρεις αν θα μπορείς να διαθέσεις ακόμα, αρκετές ώρες για διάβασμα, ξενύχτι, σε κρύο και υγρασία και άλλα "ευχάριστα", αγόρασε το βιβλίο Night Watch και ένα καλό ζευγάρι κιάλια 10Χ50 . Είναι ένας εξοπλισμός που θα τον χρειαστείς έχεις δεν έχεις τηλεσκόπιο. Δηλαδή θα σου μείνει και θα είναι πάντα χρήσιμα. Θα σου δώσουν την ευκαιρία να μελετήσεις τον ουρανό , ξαπλωμένος πολλές φορές σε μία ξαπλώστρα αναπαυτικά. Το να είναι ευχάριστα στην αρχή, το θεωρώ βασικό για να συνεχίσεις στην παρατήρηση. Αν όμως δεν ασχοληθείς και τα παρατήσεις δεν θα έχεις και το πρόβλημα, για το που θα πουλήσεις τον εξοπλισμό του τηλεσκοπίου σου, χάνοντας πιθανόν και χρήματα. ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ = 80 ~ 150 € 4) Με την εμπειρία και την ευχαρίστηση που θα έχεις αποκτήσει μετά από κάποιο διάστημα, θα μπορείς να καταλάβεις τι τηλεσκόπιο χρειάζεσαι και θα μπορέσεις να κάνεις την καλύτερη αγορά για σένα γιατί όσες συμβουλές και να πάρεις, τις πραγματικές σου ανάγκες θα τις ανακαλύψεις και θα τις ξέρεις μόνο εσύ καλά. Και κάτι ακόμα. Μη φοβάσαι, δεν θα χάσεις χρόνο. Κάθε δευτερόλεπτο που θα αφιερώσεις για το τρίτο βήμα, δεν θα πάει χαμένο και θα λειτουργήσει αθροιστικά στην μετέπειτα εμπειρία και στην ενασχόλησή σου με τηλεσκόπιο. Φιλικά Κωνσταντίνος Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
Astro_Julliet Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Φίλοι μου γειά σας. Έχω βρεθεί και εγώ στην απόγνωση μιας αγοράς ενός τηλεσκοπίου! Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ άσχετη με το θέμα και δεν ξέρω τί μου γίνεται σε ότι αφορά διαμέτρους, ίντσες κτλ. Οπως των περισσότερων η τσέπη μου δεν σηκώνει πολλά πολλά! Παρ όλα αυτά έχω βρει κάτι στο ιντερνετ και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, τα καλά και τα κακά! Όπως είπα είμαι αρκετά ερασιτέχνης και δεν ενδιαφέρομαι να βλέπω κάτι τρομερό αλλά όχι και μόνο το φεγγάρι!! Η αναζήτησή στο χώρο του ουρανού πάντα με τραβούσε και λεω να κάνω κάτι γι αυτό. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων! Εδώ είναι η διεύθυνση:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=782#specs Η επιτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσηςΌλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια - Oskar Wilde
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Φίλοι μου γειά σας. Έχω βρεθεί και εγώ στην απόγνωση μιας αγοράς ενός τηλεσκοπίου! Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ άσχετη με το θέμα και δεν ξέρω τί μου γίνεται σε ότι αφορά διαμέτρους, ίντσες κτλ. Οπως των περισσότερων η τσέπη μου δεν σηκώνει πολλά πολλά! Παρ όλα αυτά έχω βρει κάτι στο ιντερνετ και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, τα καλά και τα κακά! Όπως είπα είμαι αρκετά ερασιτέχνης και δεν ενδιαφέρομαι να βλέπω κάτι τρομερό αλλά όχι και μόνο το φεγγάρι!! Η αναζήτησή στο χώρο του ουρανού πάντα με τραβούσε και λεω να κάνω κάτι γι αυτό. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων! Εδώ είναι η διεύθυνση:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=782#specs Μακριά.Διάβασε καλά αυτήν την σελίδα.Τα παιδιά δίνουν πολύ καλές συμβουλές.Ειδικά το Night Watch μια κ λες πως δεν έχεις ιδέα πρέπει να το διαβάσεις οπωσδήποτε. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Planetary Assault Systems Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Όλα τα παιδιά του forum πιστεύω πως είναι της άποψης να μην γίνεται αμέσως η αγορά ενός τηλεσκοπίου, μέχρι να καταλάβει κανείς τί ακριβώς θέλει να παρατηρήσει. Και είναι απόλυτα σωστό! Παρόλα αυτά, επειδή συζητάμε για ένα πάθος, η ανυπομονησία δύσκολα αντιμετωπίζεται , οπότε αν διαβάσεις τα reviews που παρατίθενται παραπάνω, θα πάρεις μια καλή εικόνα του τί αγοράζεις και τι να περιμένεις με αυτά που θα πληρώσεις. plz keep the sky clear!!
Draco Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Φίλοι μου γειά σας. Έχω βρεθεί και εγώ στην απόγνωση μιας αγοράς ενός τηλεσκοπίου! Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ άσχετη με το θέμα και δεν ξέρω τί μου γίνεται σε ότι αφορά διαμέτρους, ίντσες κτλ. Οπως των περισσότερων η τσέπη μου δεν σηκώνει πολλά πολλά! Παρ όλα αυτά έχω βρει κάτι στο ιντερνετ και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, τα καλά και τα κακά! Όπως είπα είμαι αρκετά ερασιτέχνης και δεν ενδιαφέρομαι να βλέπω κάτι τρομερό αλλά όχι και μόνο το φεγγάρι!! Η αναζήτησή στο χώρο του ουρανού πάντα με τραβούσε και λεω να κάνω κάτι γι αυτό. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων! Εδώ είναι η διεύθυνση:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=782#specs Aν είναι να αγοράσεις αυτό πάρε καλλύτερα ενα ζευγάρι καλά κυάλια.Θα μάθεις καλλύτερα τα κατατόπια του ουρανού και μετά όλα θα είναι πιο ευκολα. Οπωσδήποτε αγόρασε το Night Watch όπως σου είπαν και τα παιδιά και αργότερα θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι τηλεσκόπιο πρέπει τελικά να πάρεις..Σε καμμία περίπτωση μη βιαστείς.Διάβασμα, Internet, Αstrovox κτλπ όπως κάναμε και κάνουμε όλοι μας. ΦιλικάΚώστας EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Astro_Julliet Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Έχετε δίκιο, το ξέρω, αλλά η ανυπομονησία δεν αντιμετωπίζεται εύκολα!!! Παρ όλα αυτά θα σας ακούσω και δεν θα προβώ σε μια αγορά "που ποδαριού". Έχω σκοπό να αγοράσω το NightWatch και αργότερα ίσως ξανασκεφτω την αγορά τηλεσκοπίου!!Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας!! Η επιτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσηςΌλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια - Oskar Wilde
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δεν χρειάζεται να καθυστερήσεις πολύ για να πάρεις μια σωστή απόφαση. Εγώ μπήκα στο astrovox, μετά από 2 εβδομάδες περίπου παρήγγειλα το skywatcher DOB 8" και μέχρι να έρθει πήγα και πήρα και το nightwatch. Η επιλογή που έκανα ήταν η καλύτερη τελικά και η χρήση του δεν με δυσκόλεψε παρόλο που δεν είχα και προηγούμενη εμπειρία. Πιστεύω πως αν το αγαπάς πραγματικά, θα μπεις γρήγορα στο κόλπο. Μπορείς και από δω μέσα να ψάξεις τι σε βολεύει... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
nickthegreek13_7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Φίλοι μου γειά σας. Έχω βρεθεί και εγώ στην απόγνωση μιας αγοράς ενός τηλεσκοπίου! Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ άσχετη με το θέμα και δεν ξέρω τί μου γίνεται σε ότι αφορά διαμέτρους, ίντσες κτλ. Οπως των περισσότερων η τσέπη μου δεν σηκώνει πολλά πολλά! Παρ όλα αυτά έχω βρει κάτι στο ιντερνετ και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, τα καλά και τα κακά! Όπως είπα είμαι αρκετά ερασιτέχνης και δεν ενδιαφέρομαι να βλέπω κάτι τρομερό αλλά όχι και μόνο το φεγγάρι!! Η αναζήτησή στο χώρο του ουρανού πάντα με τραβούσε και λεω να κάνω κάτι γι αυτό. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων! Εδώ είναι η διεύθυνση:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=782#specs Καλωσήρθες! Δεν μας έχεις το ποσό που διατήθεσαι να δώσεις για αγορά τηλεσκοπίου, κάτι το οποίο παίζει άμεσο ρόλο στο ξεκίνημα της ενασχόλησης σου με την παρατηρησιακή αστρονομία.
Astro_Julliet Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Planetman μακάρι να μην μου πάρει πολύ καιρό γιατι ανυπομονώ!nickthegreek13_7 καλώς σας βρήκα!! Το ποσό που διαθέτω δεν είναι και πάρα πολύ μεγάλο αλλά εξαρτάται κιόλας από το τι τηλεσκόπιο θα είναι. Αλλά μάλλον θα πρέπει να το ψάξω λίγο ακόμα. Η επιτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσηςΌλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια - Oskar Wilde
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Πόσα διαθέτεις; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Astro_Julliet Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Αρχικά τουλάχιστον όχι πάνω από 250 με 300 ευρω...βασικά βρήκα κάτι κυάλια (μαλλον ματοκυάλι θα έλεγα, αν λέγεται έτσι) στο πατάρι του σπιτιού μου και μάλλον είναι 20x60 είναι καλά γι αρχή?? Παιδιά να σας ρωτήσω το βιβλίο NightWatch είναι του Terence Dickinson?? Η επιτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσηςΌλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια - Oskar Wilde
Pleiades Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Παιδιά να σας ρωτήσω το βιβλίο NightWatch είναι του Terence Dickinson??Καλως ηρθες στη παρεα μας!Ναι πολυ σωστα, το βιβλιο ειναι του Terence Dickinson και υπαρχει στα Ελληνικα, με προλογο απο τον αναπληρωτη καθηγητη Αστρονομιας του ΑΠΘ κ.Σταυρου Αυγολουπη.Ειναι αυτο εδω:http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=648 Καλη αγορα και καλο διαβασμα... Υ.Γ.(Κι εγω δεν εχω τηλεσκοπιο ακομα, αλλα μεσα απο το φορουμ εμαθα πολλα που θα με βοηθησουν στην σωστη επιλογη τηλεσκοπιου αργοτερα.Για αρχη το βιβλιο αυτο και καλα κυαλια, ειναι οτι καλυτερο πιστευω. Επισης αν εχεις καποιο συλλογο στην περιοχη σου που διοργανωνει αστροβραδιες κλπ ειναι κι αυτο πολυ καλο για να μπεις στο "πνευμα" και να δεις κι απο κοντα τα τηλεσκοπια)Καλη συνεχεια και υπομονη... Ένα αστέρι πέφτει...πέφτει, το κοιτώ στον ουρανό...
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Με 300€ παίρνεις το skywatcher DOB 8". Χιλιοδοκιμασμένο και η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Για να πάρεις κάτι καλύτερο, πρέπει να δώσεις πολλάααααααααα περισσότερα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Astro_Julliet Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Pleiades σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρύνηση!! Καλώς σας βρήκα και θα το ψάξω για τον σύλλογο!! PlanetMan ευχαριστώ για τη συμβουλή σου, θα το έχω υπ όψην μου!!Κανένα σχόλιο για τα κυάλια που βρήκα?? Η επιτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσηςΌλοι ζούμε στους υπονόμους, απλά μερικοί από εμάς κοιτάνε τα αστέρια - Oskar Wilde
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Τα κυάλια που βρήκες έχουν πολύ μεγάλη μεγέθυνση και θα είναι δύσκολο πρακτικά να τα χρησιμοποιήσεις με τα χέρια. Μάλλον θα χρειαστείς τρίποδο! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Gliko_Dakri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2007 ...βασικά βρήκα κάτι κυάλια (μαλλον ματοκυάλι θα έλεγα, αν λέγεται έτσι) στο πατάρι του σπιτιού μου και μάλλον είναι 20x60 είναι καλά γι αρχή?? Ti είναι το ματοκυάλι?... εννοείς τα κυάλια? ή το μονόκυαλο (monocular)?...αν είναι κυάλια ..θα έχουν και τρόπο να μπουν σε τρίποδο....και ότι οπτικό εξοπλισμό έχουμε από πριν στο σπίτι ...είναι καλοδεχούμενος.π.χ.: Με 20x60 μπορείς να δεις της φάσεις τις Αφροδίτης που βγαίννει τώρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.ή σαν δίσκο τον Δία και τους δορυφόρους του. 'Ελπις Έλπις
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 π.χ.: Με 20x60 μπορείς να δεις της φάσεις τις Αφροδίτης που βγαίννει τώρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.ή σαν δίσκο τον Δία και τους δορυφόρους του. και όχι μόνο... και με τρίποδο δεν θα πάιζεται το μονόκυαλο σου!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα