milia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2008 Φιλοι μου,Κοσμοναυτες του Συμπαντος.Οταν ξεκινησα το θεμα της Διαστημικης Εξερευνησης ρωτουσα:Ποιο ειναι το μελλον των κινητηρων με χημικα καυσιμα και αν υπηρχε προγραμμα κατασκευης κινητηρων που να πετυχαινουν ταχυτητες υψηλοτερες απο αυτες των χημικων καυσιμων.Στην συνεχεια η συζητηση εξελιχθηκε ικανοποιητικα και πιστευω οτι οι πληροφοριες που γραφονται για την Διαστημικη Εξερευνηση ειναι σημαντικες. Σημερα λοιπον διαβασα ενα αρθρο που πιστευω οτι ανοιγει νεους δρομους οραματισμου και συνεχειας για το μελλον του ανθρωπινου ειδους για την κατακτηση του Συμπαντος.Λοιπον: www.physics4u.gr/news/2008/scnews3412.html για δε την θεωρια χορδων και θεωρια Μ: www.physics4u.gr/articles/2008/stringscape1.html "Traveling faster than speed of light" http://www.baylor.edu/pr/news.php?action=story&story=52090http://www.scribd.com/doc/1251197/Warp-Drive-A-New-Approach Δεν έχω διαβάσει το paper, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.Αλλά φαντάστηκα πως ίσως φανεί ενδιαφέρον. δS>=0 (c.s.)
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2008 Κατι ακομα σχετικο: www.physics4u.gr/articles/2008/Alcubierre_warp_drive.html Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2008 Επίσης κάτι που ακόμα έχει αναφερθεί πάνω στη κίνηση των διαστημοπλοίων με μεγαλύτερη ταχύτητα ήταν και η ''εκμετάλευση'' των μελανών οπών..Συγκεκριμένα έχει ειπωθεί ότι θα μπορούσαμε μέσω μιας μελανής οπής να δώσουμε στο διαστημόπλοιο τουλάχιστον διπλάσια ενέργεια.Αυτό μπορεί να γίνει αν το διαστημόπλοιο τοποτεθετηθεί στον ορίζοντα γεγονότων και κινείται σε κυκλική τροχιά..έτσι όταν το διαστημόπλοιο ''αποβάλλει'' διάφορα εξαρτήματα που θα είναι αχρείαστα αυτά θα εισέρχονται στη μελανή οπή όπου θα παράγουν πολλαπλάσια ενέργεια και αυτή θα συλλέγεται από το διαστημόπλοιο.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 ESA. Περσι ρωτουσα για την συμμετοχη της Ελλαδας στην ESA.Ο φιλος Vafiadis Dimitrios μου εδωσε την διευθυνση: www.astro.auth.gr/elaset/gr/esa.phpΜπαινοντας στην διευθυνση θα διαπιστωσετε οτι υπαρχουν διαφορες επιτροπες.Ετσι αρχισα να ψαχνω να δω τι γινεται μ'αυτες τις Επιτροπες Εμπειρογνωμονων για το Διαστημα και τις Ομαδες Εργασιας Ελλαδας-ESA.(Ημερομηνια συγκροτησης 15 Νοεμβριου 2004)Ετσι μπορεσα να ερθω σ,επαφη με την Επιτροπη Εμπειρογνωμονων.Αποτελεσμα:Εγινε μετα την συγκροτησης της μια συνεδριαση γνωριμιας απο τον Προεδρο και απο τοτε ΤΙΠΟΤΑ.Καμια αλλη ενεργεια.Οσο για την ομαδα εργασιας αγνοουνται οποιοσδηποτε ενεργειες της.Αν καποιος ξερει κατι για ολα αυτα ας μας ενημερωσει.Οτι υπαρχει Διαστημα και Διαστημικη Εξερευνηση αληθεια το εχουν καταλαβει στο Υπουργειο Αναπτυξης; Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
Ιωάννης Γογωνάς Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2008 Μάλλον όχι φίλε μου !Είμαστε μόνοι στον αγώνα αυτό ! << Το θάρρος μας ενώνει, το θάρρος μας πάει μπροστά >> Σ.Ε.Α.Α. ( Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας ) << Αφιερωμένο σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να φτάσουμε στα Άστρα >>
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2008 Θα συμφωνήσω απόλυτα.....Δυστηχώς η Ελλάδα δεν τιμά και πολύ το ρόλο της ως μέλος της ΕSA..λυπάμαι πολύ που το λέω.... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2008 Διεθνης Αστρονομικη Εταιρεια. Διαβασα προσφατα οτι η Διεθνης Αστρονομικη Εταιρεια αποφασισε να ονομασει ενα νανο πλανητη στην Ζωνη Κουιπερ ως Μακε-Μακε που ειναι ο Πολυνησιος Θεος της Δημιουργιας και της Γονιμοτητας.Ηξερα οτι ως τωρα σε καθε νεα ονομασια χρησιμοποιουσαν ονοματα της Ελληνικης Μυθολογιας.Αλλαξε κατι,τι συμβαινει με την ονοματοδοσια νεων πλανητων η δορυφορων.Απο οτι γνωριζω οι Νανοι (Πλουτωνιοι)Πλανητες ειναι: 1.Πλουτων=Χαροντας-Νυκτα-Υδρα.(Δορυφ.) 2.Ερις= Δυσνομια.(Δορυφ.) 3.Δημητρα. και τωρα Μακε-Μακε;;; Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2008 Φιλοι μου,Κοσμοναυτες του Συμπαντος.Διαβασα προσφατα οτι η Διεθνης Αστρονομικη Εταιρεια αποφασισε να ονομασει ενα νανο πλανητη στην Ζωνη Κουιπερ ως Μακε-Μακε που ειναι ο Πολυνησιος Θεος της Δημιουργιας και της Γονιμοτητας.Ηξερα οτι ως τωρα σε καθε νεα ονομασια χρησιμοποιουσαν ονοματα της Ελληνικης Μυθολογιας.Αλλαξε κατι,τι συμβαινει με την ονοματοδοσια νεων πλανητων η δορυφορων.Απο οτι γνωριζω οι Νανοι (Πλουτωνιοι)Πλανητες ειναι: 1.Πλουτων=Χαροντας-Νυκτα-Υδρα.(Δορυφ.) 2.Ερις= Δυσνομια.(Δορυφ.) 3.Δημητρα. και τωρα Μακε-Μακε;;; Δεν είναι καθόλου περίεργο..αφού στο κατάλογο των νάνων πλανητών κατατάσσεται και η Sedna η οποία με βάση την μυθολογία΄ήταν Θέα των Εσκιμώων... Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4, 2008 Ελαχιστη μαζα. Σημερα διαβασα αρθρο στο physics4u για την ελαχιστη μαζα για τους γαλαξιες. Το παραθετω οχι τοσο για το θεμα του αλλα για το πολυ ομορφο σχεδιο εργασιας των επιστημονωνwww.physics4u.gr/news/2008/scnews3424.htmlΕπισης διαβασα με ενδιαφερον την συζητηση που ανοιξε στις Λοιπες Αστρονομικες συζητησεις με θεμα Ελληνικα η Ρωμαικα; ο φιλος juptr για το θεμα με την ονομασια των Πλουτωνιων Πλανητων που εθεσα στο προηγουμενο αρθρο μου.www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=8645 Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2008 Μια πολυ ομορφη διευθυνση απο το περασμα της Rosetta απο τον αστεροειδη Steins. www.physics4u.gr/news/2008/scnews3431.html Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
Vafiadis Dimitrios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2008 Αγαπητοί Φίλοι Συγνώμη για την μεγάλη αποχή μου από την συνομιλία μας. Ελπίζω να σας έλειψα. Πλάκα κάνω.. Σχετικά με την ονομασιά να γνωρίζετε οτι υπάρχουν προτάσεις κυρίως από Αμερικανούς επιστήμονες για την ονομασία των πλανητών οι οποίες δεν θα περιέχουν κανένα στοιχείο της Ελληνικής Μυθολογιάς. Οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν τον Δια τον λέμε πλέον Κένεντυ. Όσον αφορά το SETI το μεγαλύτερο όνειρο του αείμνηστου Carl Sagan αν γράψετε στο Google seti η πρώτη επιλογή θα σας πάει στο επίσημο site του SETI. Έκει υπάρχουν οδηγίες για το τι θα κάνετε προκυμένoυ να γίνεται μέλος του SETI. Η όμαδα μου είναι η universe για οποίον θέλει να κάνει join. Με το ίδιο πρόγραμμα που θα κάνετε download μπορείτε να γίνετε μέλος του CERN. Για οποιον ενδιαφέρεται θα του δώσω οδηγίες. Αγαπητοί μου πιστεύω πως είμαστε κοντά σε σπουδαιές ανακαλύψεις. Ας ευχηθούμε οτι θα είναι για το καλό όλων μας. Μην ξεχνάτε δεν είμαστε μόνοι...
Alexander Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15, 2008 Εγω το έχω καταβάσει το πρόγραμμα κι έχω γραφτεί σε μερικά αλλά δεν καταλαβαίνω πλήρως την φιλοσοφία τις ομάδες κ.τ.λ. , μπορείς να μου τα εξηγήσεις ? Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 Όσον αφορά το SETI το μεγαλύτερο όνειρο του αείμνηστου Carl Sagan αν γράψετε στο Google seti η πρώτη επιλογή θα σας πάει στο επίσημο site του SETI. Έκει υπάρχουν οδηγίες για το τι θα κάνετε προκυμένoυ να γίνεται μέλος του SETI. Η όμαδα μου είναι η universe για οποίον θέλει να κάνει join. Με το ίδιο πρόγραμμα που θα κάνετε download μπορείτε να γίνετε μέλος του CERN. Για οποιον ενδιαφέρεται θα του δώσω οδηγίες. Αγαπητοί μου πιστεύω πως είμαστε κοντά σε σπουδαιές ανακαλύψεις. Ας ευχηθούμε οτι θα είναι για το καλό όλων μας. Βασικά εγώ έγινα μέλος και έψαξα για την ομάδα universe αλλά δεν μου την έβγαλε...μήπως έκανα λάθος πουθενά??Και θα ήθελα αν γίνεται να μου πει κάποιος πως να γίνω μέλος στο CERN.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Vafiadis Dimitrios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2008 Λοιπόν παιδιά θα προσπαθήσω να σας γραψω τι ακριβώς πρέπει να κάνετε: 1) Κατεβάζεται το BOINC από το site http://setiathome.berkeley.edu/. Όπως βλέπετε την σελίδα αριστερά μπορείτε να κατεβάστετε το BOINC. 2) Αφού το κατεβάσετε πρέπει να το εγκταστήσετε και μετά να το τρέξετε. Αφου το τρέξετε θα σας ζητηθεί αν είστε καινούργιος χρήστης ή όχι. Αν είστε καινούργιος χρήστης επιλέγετε new user και δημιουργείτε έναν λογαριασμό. Αν πάλι είστε ήδη χρήστς απλά βάζετε το mail ασς και τον κωδικό. 3) Πρέπει να επιλέξετε σε ποιά project θα θέλατε να έχετε συμμετοχή. Συμβουλή μην επιλέξετε πάνω από δυο γιατί θα γονατίσει ο υπολογιστή σας. Εγώ επέλεξα το SETI@HOME και το LHC@HOME του CERN. Η ιστοσελίδα του CERN είναι η http://lhcathome.cern.ch/lhcathome/ 4) Αφού τα κανέτε αυτά θα έχετε συνδεθεί με το SETI ή με όποιο άλλο project έχετε επιλέξει. Το προγραμματάκι αυτό λειτουργεί ως εξής. Όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται τότε μπαίνει ο screen saver (BOINC) και επεξεργάζεται τα δεδομένα που έχει κατεβάσει. Επειδή υπάρχουν και ορισμένα κολπάκια που πρέπει να κάνετε προκειμένου και να βοηθήσετε στα project αλλά και να μην γονατίσουν οι υπολογιστές σας το κινητό μου είναι 6936445811 για όποον θέλει κάποιες διευκρινίσεις. Η ομάδα είναι η Universe και έχει 3 μέλη. Μην ξεχνάτε δεν είμαστε μόνοι...
Alexander Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 ΟΚ. κ. Δημητρη , είμαι ο GreekAlexander κι να είστε σίγουρος ότι θα βοηθήσω αρκετά την ομάδα σας. Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Vafiadis Dimitrios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Κατρχήν καλώς ήρθες στην κοινότητα του SETI και στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι η βοήθεια σου θα έιναι ανεκτίμητη και σ' ευχαριστώ. Κατα δέυτερον δεν χρειάζεται να με λες κύριο. Δεν είναι απαραίτητο. Ειμάστε όλοι φίλοι ανεξάρτητα αν έχω πάνω από τα δπλά σου χρόνια. Και πάλι καλώς ήρθες. Ελπίζω και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου. Δενξερω αν το πρόσεξες η ομάδα μεγάλωσε και πλεον είμαστε τέσσερις. Μην ξεχνάτε δεν είμαστε μόνοι...
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Και εγώ έγινα μέλος της ομάδας σαν Μaria argirioy (ή Μaria)θα βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ..Αρκεί να καταλάβω την φιλοσοφία του προγράμματος.. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
Vafiadis Dimitrios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Η φιλοσοφία είναι αρκετά απλη. Τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια στον κόσμο σκανάρουν τον ουρανό προς εύρεση εξωγήινης μορφής ζωής. Τα δεδομένα αυτά στέλνονται ανα τον κόσμο στους υπολογιστές μας προς επεξεργασία. Μιλάμε για τεράστιο όγκο πληροφοριών που ακόμα και οι υπερυπολογιστές γονατίζουν κατά την επεξεργασία τους. Γιαυτό και μεσω του BOINC τα δεδομένα μοιράζονται σε διαφορους χρήστες σαν και εμάς προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτό το τεράστιο έργο. Το όφελος για εμάς είναι καταρχήν η ικανοποίηση ότι συμβάλλουμε σε κάτι τόσο μεγάλο, δεύτερον έχει ειπωθεί ότι αν ανακαλυφθεί καποια εξωγήινη μορφή ζωής τότε αυτουνού ο υπολογιστής που την ανακάλυψε (επεξεργάστηκε τα δεδομένα που έχουν κάποιο μύνημα από καποιον αλλό πολιτισμο) θα κάνει και την παρουσίαση στην NASA. Τέλος ανα πάσα στιγμή μπορείς να εκτυπώσεις ένα Certification ότι συμμετέχεις στο project και να το κρεμάσεις στον τοίχο σου. Πάντως χαίρομαι ιδαίτερα για το ενδιαφέρον που δείξατε. Μην ξεχνάτε έχω αφήσει το κινητό μου για οποιον θέλει κάποιες επιπλέον πληροφορίες όσο αφoρα τις ρυθμίσεις του BOINC. Μην ξεχνάτε δεν είμαστε μόνοι...
Vafiadis Dimitrios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2008 Μαρια μήπως έγινες μέλος σε άλλη ομάδα γιατί δεν σε βλέπω. Η ομάδα είναι η Universe αυτή την στιγμή έχει 4 μέλοι. Μην ξεχνάτε δεν είμαστε μόνοι...
MARIA ARGYRIOU Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Βασικά μου βγάζει ότι έχω λογαριασμό αλλά όντως δεν μου δείχνει ότι είμαι στα μέλη...Θα δω πιο μετά τι θα κάνω... Ευχαριστώ για την ενημέρωση πάντως.. Το σύμπαν δεν είναι μια μηχανή.Είναι μια ατέρμονη μετουσίωση του ορατού σε αόρατο,του κενού σε πλήρες, του αδύνατου σε δυνατό και τανάπαλιν. Μάνος Δανέζης, Στράτος Θεοδοσίου
nansy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2008 Η ομάδα είναι η Universe αυτή την στιγμή έχει 4 μέλοι. To ένα μέλος είμαι εγώ...ώς Helen..μπήκα πριν από 2-3 μέρες!!!Θα κάνω ότι μπορώ!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2008 SETI. Να καλοσωρισω την επανοδο του Vafiadi Dimitriou στην συζητηση μας που την εμπλουτισε με νεα στοιχεια για το SETI.Ευχομαι η ομαδα Universe να πολλαπλασιαστει και αυτο το θεωρω σιγουρο.Διαβαζοντας σημερα διαφορα site συναντησα αυτο:http://tech.pathfinder.gr/xpaths/x-science/651004.htmlγια διαβαστε το,αξιζει τον κοπο και εχει σχεση μετο SETI. Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2008 Διεθνης Αστρονομικη Ενωση. Οπως ειχα γραψει η Διεθνης Αστρονομικη Ενωση ειχε ονομασει τελευταια Μακεμακε(Πολυνησιος Θεος της Δημιουργιας και της Γονιμοτητας)ενα νανο πλανητη.Την περασμενη βδομαδα ονομασε και ενα επιπλεον νανο πλανητη ως Χαουμεια(θεα γονιμοτητας στη Χαβαη) με μεγεθος 1960Χ1518Χ996 χιλ. και δυο δορυφορους σαν Χαιακα(310 χιλ.διαμ.) και Ναμακα(170 χιλ.διαμ.)Ετσι εχουμε Νανους(Πλουτωνιους)Πλανητες:1.Πλουτων=Χαροντας-Νυκτα-Υδρα(Δορυφ.)2.Ερις=Δυσνομια(Δορυφ.)3.Δημητρα.4.Μακαμακε.5.Χαουμεια=Χαιακα-Ναμακα(Δορυφ.)http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8400&pubid=1646617Επισης ειχα γραψει για την επισκευη του Hubble που θα το εκανε 90 φορες πιο ισχυρο και θα παρατεινει τον χρονο ζωης του για περισσοτερο απο μια δεκαετια.Οι αστροναυτες θα επιδιορθωσουν τα υπαρχοντα οργανα που λειτουργουν μετα δυσκολιας και θα εγκαταστησουν δυο καινουργια οργανα το Wide Field Camera 3(WFC3) και το Cosmic Origins Spectrograph(COS).Ομως τα πραγματα αλλαξαν με την βλαβη στο Hubble με αποτελεσμα να γινεται πολυ δυσκολη η επιχειρηση συντηρησης μαζι με το προβλημα των διαστημικων σκουπιδιων που πρεπει να περασει το Atlantis για να βρεθει στο υψος του Hubble.Υπαρχει πιθανοτητα ακυρωσης της αποστολης.http://www.in.gr/news/article.asp?IngEntityID=943212&IngDtrID=252 Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Κλεομενης Τσιγανης Η Διεθνης Αστρονομικη Ενωση τιμησε τον αστρονομο του ΑΠΘ Κλεομενη Τσιγανη δινοντας το ονομα του σε ενα μακρινο αστεροειδη με διαμετρο 3 χιλιομετρα.Το ονομα τους σε αστεροειδη εχει δοθει και για τον Σταματη Κριμιζη και τον Βαγγελη Παπαθανασιου.http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityID=945301&lngDtrID=252Επισης για το Hubble το σωστο site ειναι:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=943212&lngDtrID=252 Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2008 Πέτρες στο ολοκαίνουργιο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στον Χελμό. Διαβασα σημερα στα Νεα καποια κατα την γνωμη μου σημαντικη συνεντευξη.http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=1404349&ct=1Τωρα για ποιος ανεβηκε και πεταξε την πετρα καθε γνωμη δεκτη.Μπορουμε να ξεκινησουμε απο τους εχθρους του εθνους των Ελληνων,μπορουμε δε και να απευθυνθουμε και στον Λιακοπουλο που την κοβει την υποθεση. Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα