Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αλλο ενα APOD με τον Ηolmes αλλα αυτη την φορα σε συγκριση με τον Δια :o :shock: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap071030.html

Αν οντως ειναι ετσι τοτε μιλαμε για πολυ μεγαλη εκρηξη.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

• Απαντήσεις 159
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Κι εγώ τον είδα χτές παιδιά και δεν ήξερα τι ήταν..

Δεν είχα ενημερωθεί. Ήταν όντως εντυπωσιακός και μοναδικός για παρατήρηση..

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε
Η αποψινή παρατήρηση του κομήτη ήταν φαντασμαγορική! Εθεάθη μέσω του διοπτρικού τηλεσκοπίου 12 ιντσών Northumberland και ήταν μοναδικός, ο πυρήνας είναι ευδιάκριτος καθώς και η κόμη, η ουρά δεν είναι ορατή λόγω της προβολής της στην γραμμή παρατήρησης. Δε μπορώ να πω πως διέκρινα πρασινωπή απόχρωση, αλλά ήταν ξεκάθαρη η απόχρωση στην ώχρα, σε αντίθεση με την γκριζωπή εικόνα που δίνουν εν γένει τα νεφελώδη αντικείμενα. Η επικρατέστερη άποψη για την αύξηση του μεγέθους του κομήτη είναι ότι κάποια εσωτερική αιτία που αγνοούμε προς το παρόν προκάλεσε την έκλυση αερίου.
Δημοσιεύτηκε
Πάντος μέ τη θέα ένος απρόσμενου επισκέπτη, τι στιγμή που όλα τα θεωρείς δεδομένα και αρμονικά, αισθάνεται κανείς δέος σε αυτό που βλέπει, όταν δεν υπήρχε τίποτα για εκατομύρια χρόνια, στο σημείο εκείνο που εμφανίζετε, (ο κομήτης). Για πολλούς άσχετους με το αντικείμενο (αστρονομία), ο συγκεκριμένος κομήτης θα περάσει απαρατήρητος ή θα συγκηνηθούν ελάχιστα στην αμυδρή του εμφάνιση, (αν τους το δείξει κάποιος), εκτός άν είχε μια εντυπωσιακή ουρά και φαινότανε αρκετά καλά!!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

Δημοσιεύτηκε
Παιδια φανταζεστε τι θα γινοταν και πως θα ηταν, αν ο Holmes ηταν σε πιο κοντινη αποταση με εμας; Ή αν ενα τετοιο φαινομαινο (εκρηξη κωμητη) γινει οταν Απόφις θα ειναι κοντα στην Γη (2029 ή 2036).

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Παιδια φανταζεστε τι θα γινοταν και πως θα ηταν, αν ο Holmes ηταν σε πιο κοντινη αποταση με εμας; Ή αν ενα τετοιο φαινομαινο (εκρηξη κωμητη) γινει οταν Απόφις θα ειναι κοντα στην Γη (2029 ή 2036).

Αυτο θα ηταν ΤΕΛΕΙΟ.Εγω παντως θα ηθελα να εβλεπα τον υπερκαινοφανη το 1054;)

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Λυπαμαι αλλα αδυνατω να βγαλω συμπερασμα απο αυτο το λινκ :(

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
Λυπαμαι αλλα αδυνατω να βγαλω συμπερασμα απο αυτο το λινκ :(

Δες το " Magnitudes Graph ". Επισεις κατω κατv εχει kapoia link ενα απο ολα ειναι το comet for windows, just download it 8)

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Aν κατάλαβα καλά από το link...........................................

ως την 1/1/2008 θα πέσει γύρω στο mag. 7 ?

***άρα τώρα μόλις χαθεί η σελήνη και έχουμε ολο-σκότεινο ουρανό θα το...

"ρίξουμε" στην παρατήρηση :cheesy:

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε
Αν φύγουν και τα ρημάδια τα σύνεφα κάτι μπορεί να γίνει :twisted:

Δεν εξηγειται αλλιως,καποιος μας εχει καταραστει!Θυμαμαι που ειχε πει ο κ.Αντωνης οτι θα εχουμε τουλαχιστον 2-3 βδομαδες δραστηριοτητας ακομα.Τοσο μεγαλη ειναι η γκαντεμια που μπορει μεχρι τοτε να εχει συννεφια :evil:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Ευτυχως εδω ο καιρος ανοιγει κατα συχνα διαστηματα και μας κανει τα χατιρια για μια γρηγορη παρατηρηση του σχεδον καθημερινα! 8-[ :twisted:

Μου κανει τρομερη εντυπωση παντως το ποσο διαφορετικος και μεγαλυτερος ειναι ο κομητης απο νυχτα σε νυχτα!

Το νεφος που τον περιβαλλει μεγαλωνει περιπου 1,3 arcminutes την μερα που σημαινει ταχυτητα πανω απο 570 μετρα το δευτερολεπτο!

Μαλιστα παρατηρητες ανα τον κοσμο αναφερουν και καποια μικρη αυξηση στο φαινομενο μεγεθος του!

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Κι εγώ κατάφερα σήμερα να τον δω μετά από 5-6 μέρες και όντως έχει αλλάξει πάρα πολύ η όψη του. Πλέον είναι πολύ μεγάλος σε έκταση και με μικρή επιφανειακή λαμπρότητα. Από τον ερευνητή βγάζει μάτι ενώ από το προσοφθάλμιο φαίνεται ένα αχνό σύννεφο σαν γαλαξίας!
Δημοσιεύτηκε

Εμένα μου έδωσε κάτι παλιά (χρονολογικά) κυάλια 10x50 ο θείος μου να του τα καθαρίσω..

και λέω δεν πετάγομαι 6-7 λεπτά δρόμο σε μία σκοτεινή παραλία να τα δοκιμάσω πριν βγει η σελήνη.. 8)

.....και όντως ήταν μεγαλύτερος ο κομήτης σήμερα (σε έκταση όπως έχει λεχθεί) ...μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

;) Έλπις ;)
Δημοσιεύτηκε

Σε οσους τα χαλαει ο καιρος και δεν μπορουν να τον παρατηρησουν θυμιζω το παρακατω link που μας δινει συνοπτικη περιγραφη της θεασης του κομητη για καθε νυχτα απο την στιγμη της "εκρηξης" εως σημερα με ενδιαφεροντα στοιχεια.

http://www.skyandtelescope.com/observing/home/10775326.html

ΥΓ.Που θα παει; Υπομονη θα φτιαξει ο καιρος! :)

Φιλικά

Δημήτρης Κ.

Σ.Ε.Α.Α (Συλλογος Eρασιτεχνικής Aστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε
Και το http://www.spaceweather.com δημοσιεύει καθημερινά πληροφορίες. Σήμερα λ.χ. γράφει ότι η φυσική διάμετρος του κομήτη είναι μεγαλύτερη κατά επτά (7) φορές από την διάμετρο του πλανήτη Δία και συνεχίζει να αυξάνεται.
Δημοσιεύτηκε
Εγώ πάντως δε θυμάμαι πρόσφατα τέτοια συνεχόμενη συννεφιά στην Πάτρα. Μόνο με μερικά διαλείμματα εδώ και αρκετές ημέρες. Πραγματικά ατυχήσαμε, και τώρα αρχίζουν και οι βροχές! :frown:
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Εγώ πάντως δε θυμάμαι πρόσφατα τέτοια συνεχόμενη συννεφιά στην Πάτρα. Μόνο με μερικά διαλείμματα εδώ και αρκετές ημέρες. Πραγματικά ατυχήσαμε, και τώρα αρχίζουν και οι βροχές! :frown:

Καντε υπομονη κι ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος(σκοτεινος) :mrgreen: :mrgreen:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε
μολις τωρα καθαρισε λιγο ο ουρανος. Παντος ενω συνεχιζει να ειναι ορατος με γυμνο ματι και να εχει μεγαλωσει απιστευτα σε σχεση με τις προηγουμενες μερες νομιζω οτι η σταδιακη πτωση του mag θα επιρεασει σιγουρα τον ενθουσιασμο τουλαχιστον εκεινων που τον ειχαμε εντοπισει απο τις πρωτες μερες. Εκτος και γινει και καμια δευτερη εκρηξη...
Δημοσιεύτηκε

Τον είδα και εγώ!

Πρώτη φορά εχθές σε ένα πρόσκαιρο άνοιγμα των συννέφων, και εντυπωσιάστηκα από το πόσο έυκολα φαινόταν με γυμνό μάτι, μέσα από την φωτορύπανση της Αθήνας! Μέχρι να πάρω τα κυάλια όμως είχε ξανασυννεφιάσει..

Πριν από λίγο όμως κατάφερα και τον είδα με τα κυάλια, πραγματικά όμορφο θέαμα!

Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μπορέσω να τον δω και με το τηλεσκόπιο..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης