kastanis Nikos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2009 γεια σας. Είμαι νέο μέλος στο astrovox, και θα θελα να σας κάνω μια ερώτηση , σχετικά με το τηλεσκόπιο της deagostini Μου ζητήθηκε, απο εναν φίλο μου, να τον βοηθήσω στη συναρμολόγηση του τηλεσκοπίου. Ήταν μια πολυ ευχάριστη εμπειρία, και μας έβαλε σε μια διαδικασία, να αναζητήσουμε στο διαδυκτιο, πληροφορίες γενικά για τα τηλεσκοπία. Το αποτέλεσμα όμως μας έχει προβληματίσει πολύ. Ολα φαίνονται πολυ θολά. η αλήθεια ειναι οτι δεν έχουμε ξανακάνει παρατήρηση, για να ξέρουμε τι ακριβώς περιμένουμε να δούμε, όμως τα πράγματα ειναι πολυ θολά, σε βαθμό να μη μπορεί κανείς να διακρίνει λεπτομέρειες, σε οποιαδήποτε απόσταση και αν βρίσκεται το υπο παρατήρηση αντικείμενο (επίγεια η ουράνια). Αυτό που θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν αυτο μπορει να ειναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους δικού μας (κατασκευή ή ρύθμιση), η αν έχουμε κάποιο ελαττωματικό εξάρτημα (προσωπικά υποψιαζόμουν το πρωτεύων κάτοπτρο). Σας ζητω συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, και σας παρακαλώ για την συμβουλή σας!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2009 Φίλε Νίκο καλώς ήρθες Το πρόβλημα με τη θολούρα μπορεί να υφίσταται για πολλούς λόγους 1) Κακή ευθυγράμμιση Πρωτεύοντος / Δευτερεύοντος κατόπτρου. Η σωστή ευθυγράμμιση είναι το Α και το Ω για όλα τα κατοπτρικά τηλεσκόπια.Έχει γίνει σωστά; αν όχι και παράλληλα δεν ξέρεις πως γίνεται, μία "Αναζήτηση" με θέμα "Ευθυγράμμιση" ή "Collimation" θα σου δώσε πολλές απαντήσεις. Ξεκινήστε απο εκεί. 2) Κακός εστιαστής. Ένα σύνηθες πρόβλημα πολλών τηλεσκοπίων (και ποιοτικά ανώτερων από αυτό που έχεις πράγμα όχι δύσκολο κιόλας). Το αποτέλεσμα είναι εστιάζοντας να περνάς από κακό είδωλο σε κακό είδωλο επειδή ο εστιαστή δεν έχει την απαιτούμενη ευαισθησία να σταματήσει στο καλό είδωλο. Δεν θα σου πω να αλλάξεις εστιαστή, δεν έχει νόημα καθώς το τηλεσκόπιο δεν είναι και της προκοπής και δεν θα αξίζει τα λεφτά. Σαν ελάχιστο βήμα, προσπάθησε να μικρύνεις την ταχύτητα με την οποία γυρίζεις το ροδάκι του, ειδικά όταν διακρίνεις ότι το είδωλο πάει να καθαρίσει. 3) Κακής ποιότητας / ακατάλληλος προσοφθάλμιοςΟι καλής ποιότητας προσοφθάλμιοι είναι όλα τα λεφτά. Ακόμα και καλά τηλεσκόπια δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα με κακούς προσοφθάλμιους. Εδώ δεν μπορώ να σχολιάσω, δεν έχω δεί τι έρχεται με το τηλεσκόπιο.Ίσως πάλι να είναι λάθος τοποθέτηση του προσοφθάλμιου στον εστιαστή (πρέπει να τερματίζει το ασημένιο κάτω μέρος του και να σφίγγει καλά).Οταν λέω ακατάλληλα εννοώ το εξής: Το τηλεσκόπιο έχει ένα συγκεκριμένο όριο μεγεθύνσεων που δίνει (Διάμετρος σε χιλιοστά Χ2). Αν οι μεγεθύνσεις που σου δίνει ο προσοφθάλμιος (Εστιακή απόσταση σε mm δια του προσοφθάλμιου) είναι περισσότερες από αυτές που σηκώνει το τηλεσκόπιο, θα βλέπεις θολά. Το βλέπω μάλλον δύσκολο να ευθύνεται αυτό εάν χρησιμοποιήθηκαν οι προσοφθάλμιοι της Deagostini άλλα έχε το κατά νου. 4) Κακές συνθήκες ορατότηταςΕάν το (1) είναι το Α και το Ω , αυτό είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ περιορισμός. ΌΤΙ τηλεσκόπιο και να έχεις, ΌΣΑ λεφτά και να έχεις χώσει, αν έχει ψιλοσυννεφιά, αέρα δυνατό, υγρασία ζέστη (σε οποιονδήποτε συνδυασμό ή κατά μόνας) θα βρίζεις την ώρα και τη στιγμή. Εδώ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, μόνο υπομονή. 5) Κακής ποιότητας τηλεσκόπιο.Το οποίο σε συνδυασμό με τα (1) και (4) είναι η απόλυτη καταστροφή. Γιατί όσο και αν τα υπόλοιπα μπορούν σε ένα βαθμό να φτιαχτούν, εαν το τηλεσκόπιο είναι κακό, δεν σώνεται με τίποτα.Φοβάμαι ότι αυτό είναι και το κυρίως πρόβλημά σου. Έχετε στα χέρια σας αυτό που αποκαλείται "Τηλεσκόπιο της πεντάρας" (όρος του Dickinson, συγγραφέα του Nightwatch- εισαγωγικής Βίβλου στην αστρονομία κατά γενική παραδοχή) τα οποία όσο και αν δεν κοστίζουν μία πεντάρα (όπως αυτό που έχει ο φίλος σου) είναι μία κραυγαλέα εξαπάτηση του απλού καταναλωτή. Τώρα σε έμπλεξα, σε βοήθησα, ο θεός και η ψυχή μου. Φιλικά Δημήτρης
kastanis Nikos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, για την άμεση απάντηση σου. Δεν με μπέρδεψες καθόλου, θα κοιτάξω να ασχοληθώ με την ρύθμιση πρωτεύοντος-δευτερεύοντος, μιας και είναι η μόνη παράμετρος, από αυτές που έθεσες, που περνάει από το χέρι μου. Η ερασιτεχνική αστρονομία είναι ένα χόμπι, που θα ήθελα να ασχοληθώ, και το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στη συναρμολόγηση ενός τηλεσκοπίου ήταν ωραία εμπειρία. Έχω σκοπό εδώ και καιρό να πάρω ένα τηλεσκόπιο, όμως αναβάλω συνεχεία την αγορά του γιατί, έχω μπερδευτεί. Θα μπορούσες να μου δώσεις λίγες ακόμα συμβουλές και για αυτό το θέμα?? Το πόσο που έχω στο μυαλό μου είναι 300-400 euro?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2009 Φίλε Νίκο, Χαίρομαι που βοήθησα. 1) Η διαδικασία ευθυγράμμισης είναι σημαντική και, τουλάχιστον την πρώτη φορά, θα σου φανεί βουνό. Δεν είναι. Διάβασε καλά πρίν το επιχειρήσεις. Εαν δεν έχεις προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κουτάκι φιλμ (το μαύρο) στου οποίου το κέντρο θα ανοίξεις μία τρύπα με ένα ζεσταμένο καρφάκι. Δουλεύει μια χαρά. Καλή επιτυχία 2) Η απόφαση αγοράς ενός τηλεσκοπίου είναι σύνθετη διαδικασία και θα πρέπει να πάρεις σοβαρά υπόψη πολλούς παράγοντες: α) Τη γνώση: Πρίν ξεκινήσεις να κοιτάς τον ουρανό με το τηλεσκόπιο θα πρέπει να τον ξέρεις κιόλας. Αν δεν, θα είναι σαν να έχεις ένα εξαιρετικό τουφέκι, τα καλύτερα πυρομαχικά και να μην ξέρεις ούτε που θα κυνηγήσεις ούτε ποια πουλιά θα πιάσεις. Αν δεν γνωρίζεις τον νυχτερινό ουρανό, και τη μηχανική του, ΠΑΡΕ ΤΟ NIGHTWATCH. Πολύ καλή εμπεριστατωμένη παρουσίαση γιά όσα θα χρειαστεί ο ερασιτέχνης στα πρώτα (και όχι μόνο) βήματα του. Σε συνδυασμό με το THE MONTHLY SKY GUIDE, είσαι πανέτοιμος. Χάρτες κλπ είναι για αργότερα. β)Την τοποθεσία παρατήρησης: Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Μέσα από την πόλη, Φωτορρύπανση του κερατά. Στην περιφέρεια της πόλης, τα ίδια, ίσως λίγο καλύτερα. Και όσο ξεμακραίνεις, τόσο πιο καλά, τόσο πιο πολλά αστέρια. Σε συνάρτηση, αν θα χρειάζεται να μεταφέρεις το τηλεσκόπιο για παρατήρηση, ή αν θα βρίσκεται σε τοποθεσία «Βγαίνω και βλέπω».Με δεδομένο ότι «Οι πολλές Ίντσες τραβάνε και πολύ φώς» και ανάλογα με τον τόπο και τη δυνατότητα μετακίνησης, είναι σημαντική παράμετρος επιλογής γ) Το κόστος: Και ως κόστος ορίζουμε τόσο το άμεσο χρονικά (Αγορά τηλεσκοπίου) όσο και το μελλοντικό (Νέοι προσοφθάλμιοι, φίλτρα, χάρτες και λοιπά πραματσούλια).Στην τάξη μεγέθους που ορίζεις, (300-400Ε) και έχοντας πάντα κατά νου το αξίωμα «Όσο πιο πολλές οι ίντσες τόσο πιο καλά», ίσως η αγορά ενός 8ιντσου Νευτώνειου σε στήριξη Dobson να είναι και μονόδρομος. Φτηνή και αξιόπιστη λύση, αποκλειστικά και μόνο χειροκίνητο, και σχετικά εύκολα «ξεφορτώσιμο» αν τελικά δεις ότι δεν σου βγαίνει το αστρονομιλίκι. Προϋποθέτει φυσικά μια σχετική γνώση του ουρανού, καθώς η όλη αναζήτηση αντικειμένου βασίζεται στο μάτι σου και στην γνώση και την εμπειρία που αποκομίζεις σταδιακά.Θα μπορούσες βέβαια και να δεις κάποιο μεταχειρισμένο σε Ισημερινή ή Αλταζιμουθιακή στήριξη , (από τις Μικρές Αγγελίες) αλλά θα πρέπει να κάνεις παραδοχές σε διάμετρο και δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο. Απέφυγε τα ρομποτικά σε πρώτη φάση. Θα σου στερήσουν ίντσες (οπότε και διακριτική ικανότητα) και την συσσώρευση εμπειρίας που την χρειάζεσαι περισσότερο και από τις ίντσες. Σαν γενικότερη παρατήρηση θα έλεγα ότι το σπορ είναι ακριβό. Τα καλά τηλεσκόπια και ο καλός εξοπλισμός κοστίζουν σοβαρά λεφτά, και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και σχεδιασμός για να μην σου φεύγουν δεξιά και αριστερά και δεν προλαβαίνεις να μαζεύεις. Μην ξεχνάς ότι ο εξοπλισμός που θα συνοδεύσει το τηλεσκόπιο σου θα σε ακολουθεί για μία ζωή όσα τηλεσκόπια και να αλλάξεις, συνεπώς λίγα και καλά παρά να σε κυνηγάει η συμβία (υπάρχουσα ή μέλλουσα) με την παντόφλα. Σχηματοποιώντας την παραπάνω λογοδιάρροια μου έχουμε και λέμε: ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ--> ΔΙΑΒΑΖΩ, ΠΑΩ ΣΕ ΑΣΤΡΟΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ--> ΚΑΘΟΡΙΖΩ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ--> ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΥ--> ΣΤΗΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ--> ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ, ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ--> ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ Ή ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ Άντε και έγραψα πολλά πάλι ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
kastanis Nikos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Καλημέρα Δημήτρη. Σε ευχαριστώ πάλι για το ενδιαφέρον σου και μην ανησυχείς για τον όγκο των απαντήσεων σου. Ξέρω τόσα λίγα για τα τηλεσκόπια όποτε καλά κανείς και μου δίνεις συμβουλές, για τα πάντα. Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες για αστροσυναντησεις. Που γίνονται αυτές? Πως μπορώ να συμμετέχω και εγώ?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2009 Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες για αστροσυναντησεις. Που γίνονται αυτές? Πως μπορώ να συμμετέχω και εγώ? Καλημέρα Νίκο Επικοινώνησε με τους συντοπίτες σου (αν δεν απατώμαι ο Draculas) οι οποίοι απο καιρού εις καιρόν βρίσκονται για παρατήρηση. Επίσης παρακολούθησε posts για αστροσυνάντηση στον Πάρνωνα (δεν σου είναι και μακρυά). Ισως κάποιος να προσφερθεί να στα δείξει και "ιδιέταιρο" ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
kastanis Nikos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2009 Καλημέρα! ΟΚ! Όταν έφτιαχνα το προφίλ μου, κάτω από την ημερομηνία γέννησης είχε την τοποθεσία, και έκανα γκάφα και έγραψα την τοποθεσία γέννησης. Βασικά Δημήτρη στην Αθηνά μένω.
mixailg Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 Γεια σας επειδή πολλά διάβασα για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο DEAGOSTINI θα ήθελα και εγώ να πω δυο κουβέντες. είμαι και εγώ καινούριος σε αυτό το εξαιρετικό και πολύ ενδιαφέρον χόμπι που στην ουσία δεν είναι χόμπι είναι επιστήμη από μικρός με άρεσε να βλέπω τα αστερία ποτέ δεν με δόθηκε η ευκαιρία να τα παρατηρήσω με ένα τηλεσκόπιο αν και είχα τη δυνατότητα να αγοράσω κάποιο, όταν όμως διαφημίστηκε το συγκεκριμένο άρχισα να το αγοράζω ύστερα από ένα χρόνο το τελείωσα και συνεχίζω στα έξτρα τεύχη. Ήταν όμως μια μεγάλη εμπειρία για εμένα επειδή το έκανα μόνος μου ,δεν μπορώ να πω όμως ότι είναι και καλό αλά για αρχάριο κάτι είναι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να αγοράσω κάτι καλύτερο με όλα αυτά τα έχτρα που προσφέρει και από ότι έχω δει στο πλανητάριο είναι περίπου 200e ακριβότερο. Το έχω λοιπών χρησιμοποίηση έκανα μερικές παρατηρήσεις και φωτογραφίσειςπ.χ τον Δια την Αφροδίτη όχι φωτογράφιση έχω όμως Φώτο από τη Σελήνη αρκετές. Εντάξει για πρώτη φορά καλές είναι μέχρι σήμερα δεν έχει ευνοήσει ο καιρός. Ελπίζω να εξοικειωθώ με αυτό και μετά θα δω για κάτι καλύτερο οπωσδήποτε.Πάντως αυτά που βλέπω τα βλέπω καθαρά που σημαίνει ότι το έχω ρυθμίσει σωστά. Αν θα χρειαστώ κόπια βοήθεια ελπίζω ότι θα βρω ανταπόκριση.ευχαριστώ για τη φιλοξενία mixailghttp://www.volnet.gr Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 Καλημέρα! ΟΚ! Όταν έφτιαχνα το προφίλ μου, κάτω από την ημερομηνία γέννησης είχε την τοποθεσία, και έκανα γκάφα και έγραψα την τοποθεσία γέννησης. Βασικά Δημήτρη στην Αθηνά μένω. Ωπ, φιλαράκι, πλάκωσε η δουλειά και δεν είδα το μήνυμα. Ακόμα πιό καλά. Γίνονται κάτι μαζώξεις Κιθαιρώνα από καιρού εις καιρόν και θα είναι ευκαιρία να δεις διάφορα τηλεσκόπια. Ακόμα και αν δεν έχεις μέσον, όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε πάρει μαζί του. Δημήτρης Δημήτρης
Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2009 Γεια σας επειδή πολλά διάβασα για το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο DEAGOSTINI θα ήθελα και εγώ να πω δυο κουβέντες. είμαι και εγώ καινούριος σε αυτό το εξαιρετικό και πολύ ενδιαφέρον χόμπι που στην ουσία δεν είναι χόμπι είναι επιστήμη από μικρός με άρεσε να βλέπω τα αστερία ποτέ δεν με δόθηκε η ευκαιρία να τα παρατηρήσω με ένα τηλεσκόπιο αν και είχα τη δυνατότητα να αγοράσω κάποιο, όταν όμως διαφημίστηκε το συγκεκριμένο άρχισα να το αγοράζω ύστερα από ένα χρόνο το τελείωσα και συνεχίζω στα έξτρα τεύχη. Ήταν όμως μια μεγάλη εμπειρία για εμένα επειδή το έκανα μόνος μου ,δεν μπορώ να πω όμως ότι είναι και καλό αλά για αρχάριο κάτι είναι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να αγοράσω κάτι καλύτερο με όλα αυτά τα έχτρα που προσφέρει και από ότι έχω δει στο πλανητάριο είναι περίπου 200e ακριβότερο. Το έχω λοιπών χρησιμοποίηση έκανα μερικές παρατηρήσεις και φωτογραφίσειςπ.χ τον Δια την Αφροδίτη όχι φωτογράφιση έχω όμως Φώτο από τη Σελήνη αρκετές. Εντάξει για πρώτη φορά καλές είναι μέχρι σήμερα δεν έχει ευνοήσει ο καιρός. Ελπίζω να εξοικειωθώ με αυτό και μετά θα δω για κάτι καλύτερο οπωσδήποτε.Πάντως αυτά που βλέπω τα βλέπω καθαρά που σημαίνει ότι το έχω ρυθμίσει σωστά. Αν θα χρειαστώ κόπια βοήθεια ελπίζω ότι θα βρω ανταπόκριση.ευχαριστώ για τη φιλοξενία mixailghttp://www.volnet.gr φιλε ,επειδη ετυχε να το αγορασω (απο περιεργεια μια φορα)εικρινα απεσπασα τις χειροτερες εντυπωσεις απο το τηλεσκοπιο και τα τα οσα λεγονταν στο εντυπο γ αυτο,η φωτογραφια δε,μου εδωσε να καταλαβω οτι προκειται για ενα τηλεσκοπιο της δεκαρας,το οποιο προσωπικη μου αποψη εοναι οτι πρεπει να αποφευγει κανεις. σιγουρα μπορει ενα dob να κοστιζει κατι τις παραπανω ,αλλα πιστεψε με απλα δν μπορεις να συγκρινεις το dob με το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο.εν ολιγοις ,το τηλεσκοπιο της deagostini το θεωρω χασιμο χρονου και χρηματος...αλλα ο καθενας αποφασιζει με ποιο τροπο θα κανεις υην αρχη του στο συγκεκριμενο χομπι! stargazeshots.com
pez237 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2009 Προσπαθώ να εστιάσω με το τηλεσκόπιο της deagostini σε ένα επίγειο στόχο και ουράνιο στόχο αλλά τα βλέπω θολά. Χρησιμοποιώ προσοφθάλμιους supper plossl26 mm και supper plossl 9,7mm,δεν χρησιμοποιώ προσοφθάλμιους της deagostini.Μήπως φταίει αυτό;
ianosjoker Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2009 αχ αχ αχ αχαχουχα τα ειπαμε σε αυτη την σελιδα απο την αρχη . καποιος μαλιστα ειπε οτι θα αρχισουν να ρωτανε οσοι το πηρνανε .Δεν θημαμε ποιος ειναι αλλα αν εχει την ευγενη καλοσυνη ας μου πει 5+1 αριθμους για το τζοκερ γιατι ειναι μαντης ο ανθρωπος. Εδω ειναι το τεστ που καναμε περσι τον χειμωνα μετον θεμη. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6672&postdays=0&postorder=asc&start=270 Κατα τα αλλα τηλεσκοπιο που δεν βλεπει σημαινει 5 πραγματα.1) ειναι μαπα2) ειναι μαπα σου λεω!!!!!!!!!!!!! 3) μαλλον ειναι μαπα;4)μπρει να ειναι και μαπα καιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι5)οσο και μαπα να ειναι δεν ειναι ευθυγραμισμενο και αυτο ειναι σιγουρο πως το ευθυγραμιζης ειναι το προβλημα .Σε τηλεσκοπιο με διορθωτη κομης ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα απο οτι στα απλα δεν λεω οτι δεν γινεται αλλα ειναι λιγο δυσκολο θελει κολπο οπιοσ θελει να του το πω αςστειλει προσωπικο μηνιμα γιατι εαν δεν του το εξηγισω δεν θα το κατα λαβει μπορει και να μην το εξηγισω καλα και ζητω συγνωμη για αυτο Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗΗ ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΕΙ
mixailg Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2009 Δεν φταίει αυτό πρέπει να ρυθμίσεις το πρωτεύον και δευτερεύον κάτοπτρο στο τεύχος 51 έχει προσοφθάλμιο για τη σωστή ρύθμιση όταν το κάνεις αυτό πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις εγώ δεν έχω πρόβλημα αν και είμαι νέος και χωρίς εμπειρία σε αυτά τα θέματα θέλει υπομονή Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 παιδιά από σας που το χετε πάρει,σκέφτομαι να παραγγείλω τον 6άρη κ τον 25άρη προσοφθάλμιο κ το barlow 2Χ...Ποια από αυτά πιστεύετε ότι αξίζουν...???
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 Ρε παιδιά το λέμε και το ξαναλέμε δεν αξίζει τίποτα....Πάτε γυρεύοντας να μείνετε τυφλοί!!! ASTRONOMOS1 ειδικά ο barlow ασε τον πείρα και εγώ τότε και το πέταξα κατευθείαν!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2009 Θέμη για τον barlow κ εγώ πιστεύω δν αξίζει.Αλλά για τα προσοφθάλμια πολλοί είπαν ότι για την τιμή τους είναι πολύ καλά...
pez237 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Σε ποιο τεύχος υπάρχει ο πρόσθετος φακός για να ολοκληρωθεί ο εστιαστής;
kastanis Nikos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Σε ποιο τεύχος υπάρχει ο πρόσθετος φακός για να ολοκληρωθεί ο εστιαστής; τευχος 6, ειναι με ενα φιλτρο σεληνης
krisgym Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Τα πηρε εναs φιλοs, και τον ειχα πει δεν με ακουσε δεν λενε μια. Φιλικα Χρηστοs.
ASTRONOMOS2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Πιστεύω πάντως ότι τα προσοφθάλμια τουλάχιστον αξίζουν. Με 9 ευρώ εξάλλου, τι έχουμε να χάσουμε? Τέλος πάντων αναμένουμε την άφιξη τους να δούμε τι παίζει!
ASTRONOMOS1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2009 ελα ρε Σώτο τώρα...Ο 25αρης και ο 6άρη για 9 € φαίνονται πολύ καλοί...το 4άρι τοy skylux μας δεν είναι με τπτ καύτερο...ειδικά ο 25αρης φαίνεται τζάμι...Περιμένουμε παραλαβές..και μετά crazy observations!!!
pez237 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30, 2009 Ο ψηφιακός προσοφθάλμιος για αστροφωτογραφίσεις μήπως ξέρετε σε ποιο τεύχος είναι
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 Ο προσοφθαλμιος δεν ειναι σε τευχος τον αγωραζεις εξτρα εχει 60€ και ειναι καλος τον εχω δουλεψει μονο που χρειαζετε autostart Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
pez237 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 Τι είδους photo μπορεί να τραβήξει
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2009 καταρχη δεν ειναι καμερα και δεν εχει την πιστοτητα μιας CCD θελει λιγο παλεμα μπωρεις ναδεις τη σεληνη και κανενα κοντινο αστροhttp://www.telescopeshop.gr/show.asp?productId=385 Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα