Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Aγαπητοι συμφορουμιτες.

Απο τον καιρο που εγινα ενεργο μελος του φορουμ μου βγηκε μια τεραστια ελξη για τον ουρανο η οποια υπεβοσκε απο παλια.

Διαβαζωντας λοιπον τα αρθρα ειπα να ασχοληθω ενεργα. Απο την στιγμη που αγορασα το 200/1000 NEWTON SKYWATCHER και ξεκινησα παρατηρηση ενοιωσα υπεροχα. Πραγματικα χαλαρωνεις κοιτωντας εκει πανω. Τα ξεχνας ολα και το μυαλο ταξιδευει αλλου. Πιστευω το εχουμε ολοι αναγκη αυτο.

Επειδη το νευτωνιο μου κινειται σε φ/5 αποφασισα να το εξοπλισω κυριως με TELEVUE η οποια βγαζει πολυ καλα προιοντα για γρηγορα τηλεσκοπια.

Μετα την αγορα λοιπον καποιων προκαταρκτικων ηρθε η ωρα της αγορας προσοφθαλμιων. Ενα φιλαρακι μου με βοηθησε πολυ και τον ευχαριστω ιδιαιτερα, καθως και οι αποψεις του φορουμ εδω.

Δουλεψα σκληρα ενα ολοκληρο μηνα εχοντας υπνο μονο 6 ωρες ημερησιως αλλα με χαρα μου σημερα σας παρουσιαζω τα νεα καμαρια μου τα οποια προστεθηκαν ηδη στα παλια κανοντας για μενα ενα δυνατο συνολο.

Η χαρα μου τεραστια και θελω να την μοιραστω με ολους εσας εδω μεσα.

Παρακατω οι νεες αγορες μου οι οποιες εγιναν σημερα αφορουν ΦΙΛΤΡΑ - ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑ.

ΞΕκιναω λοιπον την παρουσιαση.

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

nikoncoolpix003sr5.jpg

Απο αριστερα φιλτρο UHC μεγαλο και μικρο, φιλτρο οξυγονου (στο μελλον θα παρω και το μεγαλο), και φιλτρο πλανητων και σεληνης.

Πιστευω οτι τα UHC ειναι καλυτερα διοτι δινουν πιο ζωντανη εικονα του ουρανου καθως δεν κοβουν αστερια τοσο πολυ.

Επισεις αγοραστηκε και φιλτρο ηλιου το οποιο θα κατασκευασω.

Αυτο ειναι το πρωτο σκελος αγορων.

Δημοσιεύτηκε

Στο θεμα των προσοφθαλμιων τωρα.

Μετα απο πολυ μελετη και σκεψη πηρα μια τεραστια αποφαση.

Να παρω καλα προσοφθαλμια.

Διαβασα για μεγεθυνσεις και αποφασισα με βαση την μεγεθυνση του ερευνητη να ανεβαινω με καθε προσοφθαλμιο απο 25 - 32 μεγεθυνσεις καθε φορα. Πιστευω οτι ετσι θα δουλευω την ανιχνευση και την παρατηρηση βημα - βημα. Σταθερα.

Εχω τρελα με το μεγαλο πεδιο. Δεν ειχα δει ποτε. Εχω ενα φιλαρακι ο οποιος με εβαλε και ειδα μεσα απο ενα 20αρι NAGLER. Μαγκες εμεινα με ανοιχτο το στομα.

Σας παρουσιαζω λοιπον σημερα την συλλογη μου που την ονομασα "ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ". Για ποιο λογο θα μου πειτε. Γιατι απλα ενα μηνα εφτυσα αιμα απο πλευρας δουλειας αλλα πλεον αυτο θα μου ανταποδωθει στο επακρο.

Δειτε λοιπον τις κουκλες μου.

nikoncoolpix002vz9.jpg

Να τονισω ακομα πως εκτος απο αυτες τις κουκλες απο πανω, εχει ηδη πληρωθει και αναμενετε να προστεθει αλλη μια κουκλα τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ (ενας NAGLER 26αρης) ο οποιος σημερα δεν υπηρχε στο πλανηταριο αθηνας.

Δημοσιεύτηκε
Θα σου πω συγχαρητήρια για την πολύ σωστή ,κατά την γνώμη μου, επιλογή των εστιακών αποστάσεων!!!!!Ειλικρινά χάρηκα όταν είδα πως η μεγαλύτερη εστιακή απόσταση είναι η 17mm!!!!! Φίλε,πρακτικά ΔΕΝ θα χρειαστείς μεγαλύτερη εστιακή!!! ΜΗΝ ξοδέψεις τόσα πολλά χρήματα,ακόμα και αν τα διαθέτεις, για Nagler μικρής μεγέθυνσης!!! Επειδή είναι για "τουριστική" (σόρρυ για τον χαρακτηρισμό) παρατήρηση,ενδέχεται να το βαρεθείς γρήγορα.Τα αστροάλματα μέσα από προσοφθάλμιο,μετά τον ερευνητή 8Χ50,πρέπει να ξεκινούν από τα 18-17mm και παρακάτω...

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Και πλεον φιλαρακια μου το βαλιτσακι μου σφιζει απο δυναμη αλλα και ομορφια.

nikoncoolpix001no0.jpg

Απο αριστερα

Τα 3 μικρα NAGLER o BARLOW 2X της TELEVUE και τα δυο PLOSSL της SKYWATCHER τα οποια δεν αχρηστευονται. Μενει μια θεση ακομη που θα δω στο μελλον τι θα μπει.

Στο κεντρο και απο πανω προς τα κατω.

Τα εργαλεια με δυο σειρες αλεν κατσαβιδια γαλλικα και ενα πακετο ναυλον γαντια μχ για να μην πιανω του φακους με γυμνα χερια στην παρατηρηση.

Απο κατω το TELRAD τα δυο μεγαλα NAGLER ενω υπαρχει και θεση κενη για τον 26αρη NAGLER που θα παραλαβω τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ και εχω ηδη ξοφληση.

Και τελος κατω ο φακος επιγειας παρατηρησης μαζι με ενα πινελακι καθαρισμου προσοφθαλμιων (πινελακι με πολυ μαλακη τριχα).

Τελος δεξια οι δυο καννες, Το λειζερ ευθυγραμμισης κατοπτρων και απο κατω ολα τα φιλτρα ενω θα αγοραστει και το οξυγονο σε 2ιντσο (η κενη θεση).

Δημοσιεύτηκε
Θα σου πω συγχαρητήρια για την πολύ σωστή ,κατά την γνώμη μου, επιλογή των εστιακών αποστάσεων!!!!!Ειλικρινά χάρηκα όταν είδα πως η μεγαλύτερη εστιακή απόσταση είναι η 17mm!!!!! Φίλε,πρακτικά ΔΕΝ θα χρειαστείς μεγαλύτερη εστιακή!!! ΜΗΝ ξοδέψεις τόσα πολλά χρήματα,ακόμα και αν τα διαθέτεις, για Nagler μικρής μεγέθυνσης!!! Επειδή είναι για "τουριστική" (σόρρυ για τον χαρακτηρισμό) παρατήρηση,ενδέχεται να το βαρεθείς γρήγορα.Τα αστροάλματα μέσα από προσοφθάλμιο,μετά τον ερευνητή 8Χ50,πρέπει να ξεκινούν από τα 18-17mm και παρακάτω...

Φιλαρα εχω παρατηρηση ενα πραγμα στην μεχρι τωρα παρατηρηση που κανω.

Θελω να βλεπω την μεγεθυνση με μια σειρα καλη.

Ειλικρινα στο λεω δεν προκειται να μεινει κανεις προσοφθαλμιος αχρησιμοποιητος.

Ειναι φοβερη για μενα η αισθηση να πλησιαζει ο στοχος στο ματι μου σιγα σιγα.

Θα σου πω μονο ενα πραγμα. Οταν πηγαινω βημα βημα απο μια μεγεθυνση σε μια μεγαλυτερη μπορει να κολλησω κανα δεκαλεπτο χωρις να αλλαξω σε αλλη. Πραγματικα το ευχαριστιεμαι. Δεν με νοιαζει το κοστος εαν εχω την τελεια αισθηση. Δεν αλλαζει αυτο με ολα τα λεφτα του κοσμου.

Αλλωστε και γι`αυτο εγινε η επιλογη τους με τον τροπο αυτο και με βαση τον ερευνητη.

Οντως καποιος θα ηθελε με δυο προσοφθαλμια να δει κοντα.

Εγω παθαινω τρελη φαση με την βημα βημα μεγεθυνση. κολλαω πολυ ασχημα παρατηρω και την παραμικρη πτυχη κι ας βλεπω στην επομενη μεγεθυνση παλι τον ιδιο στοχο.

Ο ΣΤΟΧΟΣ οταν τον πιασω φευγει στην κυριολεξια ξεζουμισμενος απο μενα. Σου μιλαω ειλικρινα. Εχω τρελλα με αυτο.

Δημοσιεύτηκε
Η επιλογή που έκανες είναι άριστη και απολύτως διαχρονική αφού αυτός ο εξοπλισμός θα σου μείνει για πάντα! Μια σκέψη μόνο, για πλανητική παρατήρηση και εφόσον θες οπωσδήποτε καλό πεδίο, θα έλεγα να έπαιρνες καλύτερα έναν 5αρη Radian αντί του Nagler, γιατί έχει λιγότερα στοιχεία, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στο contrast και την οξύτητα του ειδώλου στην παρατήρηση πλανητών.Έχει 60 μοίρες πεδίο σε σχέση με τις 82 του Nagler, αλλά πιστεύω θα σε ωφελούσε πιο πολύ.
Δημοσιεύτηκε
Η επιλογή που έκανες είναι άριστη και απολύτως διαχρονική αφού αυτός ο εξοπλισμός θα σου μείνει για πάντα! Μια σκέψη μόνο, για πλανητική παρατήρηση και εφόσον θες οπωσδήποτε καλό πεδίο, θα έλεγα να έπαιρνες καλύτερα έναν 5αρη Radian αντί του Nagler, γιατί έχει λιγότερα στοιχεία, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στο contrast και την οξύτητα του ειδώλου στην παρατήρηση πλανητών.Έχει 60 μοίρες πεδίο σε σχέση με τις 82 του Nagler, αλλά πιστεύω θα σε ωφελούσε πιο πολύ.

Ισως φιλαρα να ειναι καλυτερο για πολλους το RADIAN.

Αλλα ενα πραγμα ειπα σημερα και στον παναγιωτη στο πλανηταριο.

Εχω τρελα στο να εχω τεραστια αισθηση πεδιου στο ματι μου. Γι`αυτο πηγα μονο σε NAGLER και σε τετοιες μεγεθυνσεις. Για να αποκλεισω τον BARLOW (δουλευει μονο σε 1-2 περιοχες) ο οποιος εαν του εβαζα προσοφθαλμιο θα μου μειωνε το πεδιο. Δεν θελω φιλαρα μου μειωμενο πεδιο θελω να γυριζει το ματι σε ολο το προσοφθαλμιο και να βλεπει μαζα. Τρελαινομαι με αυτο.

Ειμαι για κανα ηλεκτροσοκ εεεεεε......χαχαχαχα.

Δημοσιεύτηκε

Εισαι τρελος για δεσιμο και μεις μαζι σου!!! :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Ποσα λφτα βγηκαν ολα τα Naglerακια? :-&

Ολα τελεια. Θελω να ξεζουμιζεις σε λιγο το τηλεσκοπιο σου!!!

Αντε και στα δικα μας..... ](*,)

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Πηρα χοντρα πραγματα σημερα αδερφε. Ολα τα ειχα ομως προσχεδιασμενα.

Απο χαρτες μεχρι αυτα που ειδες αλλα και τον 26αρη NAGLER τον οποιο πληρωσα αλλα δυστυχως δεν υπηρχε και θα τον παραλαβω τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.

Ολα κοντα στα 2750 ευρω με το 13% εκπτωση σε ολα τα TELEVUE αλλα και καποιες στρογγυλοποιησουλεςς στα προιοντα καθως και ενα δωρακι απο το μαγαζι εκει........ \:D/

Αλλα πραγματικα δεν τα λυπηθηκα. Αυτη την αγορα την χαρηκα περισσοτερο και απο την αγορα του τηλεσκοπιου....... =D>

κοντα στα 2300 πηγα ολα τα NAGLER αν θυμαμαι καλα μαζι και με το 26αρη τον οποιο πληρωσα.

Δημοσιεύτηκε

Την βαλίτσα την έχεις ασφαλίσει? :mrgreen:

Καλορίζικα και καλές απολαυστικές παρατηρήσεις.

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Ολα κοντα στα 2750 ευρω

:shock: :shock: :shock: Παντως ωραιος!!Πλακα πλακα χρειαζομαι κι εγτω ανανεωση..

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημοσιεύτηκε

Παντως ειναι επενδυση!!!!

Δεν χανεις φραγκο.

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Πω πω ρε φίλε πολύ σε χαίρομε που δεν το ψειρίζεις σαν κ εμένα.Εκανες κίνηση ματ.Με γεια σου κ καλές παρατηρήσεις.Ο 12 mm είναι απ τους καλύτερους nagler που υπάρχουν.Κ ο 26mm που θα πάρεις είναι απλά μαγεία. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ηθελα να βγαλω ακριβως τις μεγεθυνσεις κατερινακι, να ειμαι μεσα στο οριο που εθεσα αλλα μην ξεχνας πως υπαρχει κι`αλλος χωρος.

Κανεις δεν ξερει τι θα γινει στο μελλον με την παλαβομαρα που με δερνει πια.....χαχαχαχα.

Δημοσιεύτηκε
Πω πω ρε φίλε πολύ σε χαίρομε που δεν το ψειρίζεις σαν κ εμένα.Εκανες κίνηση ματ.Με γεια σου κ καλές παρατηρήσεις.Ο 12 mm είναι απ τους καλύτερους nagler που υπάρχουν.Κ ο 26mm που θα πάρεις είναι απλά μαγεία. \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Αδερφε η αισθηση ειναι τετοια που δεν θελει ψειρισμα. Γουσταρεις κατι με την καρδια σου βαλτο στοχο και χτυπα το στην πρωτη ευκαιρια.

Και γω αποφασισα με γνωμονα την τρελα μου σε δυο πραγματα. Το πεδιο και τις πολλες μεγεθυνσεις. Αυτα τα προσοφθαλμια πληρουσαν αυτο που ηθελα και τα χτυπησα στην πρωτη ευκαιρια που βρηκα χωρις να σκεφτω κουραση η κοστος. Γιατι να παρω κατι αλλο που δεν μου πληρει αυτο που θελω επειδη ειναι πιο οικονομικο. Γιατι να το παρω εαν στην πορεια δεν το ευχαριστηθω οπως θελω.

Φιλαρα προσωπικα δεν λογιζω κοστος μπροστα στην ικανοποιηση αυτου που θελω να κανω.

Δημοσιεύτηκε
Κίνηση ΜΑΤ, όντως!!!

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο; Τι δουλειά κάνεις; :-$

Σε αποθηκη καλλυντικων και παραφαρμακων δουλευω. Αποθηκαριος ειμαι. Ενω τα απογευματα συμπληρωνω με καποια εργασια σχετικα με υπολογιστες εφοσον εχω καπου οικονομικο ζορι.

Δημοσιεύτηκε

Συγχαρητήρια και εύχομαι να τα ευχαριστηθείς στο έπακρο!

Εγώ έπαθα πάντως όταν τα είδα όλα μαζεμένα!! \:D/

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης