bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 Ασχολουμαι λιγο καιρο με την αστρονομια αλλα με εχει συνεπαρει.Μπορει ο επιστημονικος μου τομεας να ειναι καθαρα κλασσικος(νομικος) ομως η αστρονομια εχει μια μαγεια που δεν εχει ταιρι.Μετα απο καιρο <παιζοντας> με το starry night(απο τις εποχες που ημουνα σχολειο,μιλαμε για μια δεκαετια και βαλε) πηρα την μεγαλη αποφαση να παρω τηλεσκοπιο!!! Και ιδου τι πηραhttp://www.optical-systems.com/bushnell-northstar-goto-901200mm-telescope-p-1615.html Ποια ειναι η αποψη σας? Υ.Γ. Με χαρα ανακαλυπτω αυτην την γωνια και υποσχομαι να την επισκεφτομαι πλεον πολυ συχνα.
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Καλορίζικο! Για να σου πω την αλήθεια, δε θα ακούσεις και τις καλύτερες απόψεις για τη συγκεκριμένη μάρκα σε αυτό το φόρουμ όμως ό,τι και αν ακούσεις κάθε τηλεσκόπιο έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα!! Το δικό σου θα σου δώσει καλές εικόνες από τη Σελήνη και τους λαμπρούς πλανήτες στη πόλη. Η φωτορύπανση της πόλης όμως δε θα σου αφήσει και πολλά περιθώρια για deep sky όπου ούτως ή άλλως περιορίζεται από τις λιγότερες των τεσσάρων ίντσες. Βέβαια, ας μη λέω πολλά, εσύ έχεις το τηλεσκόπιο στα χέρια σου οπότε από σένα περιμένουμε να μας πεις τι βλέπεις. Με πρώτη ευκαιρία καλού καιρού περιμένουμε εντυπώσεις! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Προσωπικα θα προτιμουσα αλλα μοντελα απο αλλες εταιρειες .Ακομη και με τα ιδια χαρακτηριστικα ή ακομη και μεγαλυτερα θα κοστισουν λιγοτερο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Ωχ,αγχωθηκα τωρα.Μηπως εκανα τελικα πατατα?Βλεπετε ειμαι εντελως newbie και δεν ηξερα.Ισως θα επρεπε πρωτα να σας ρωτησω.Δηλαδη για deep sky να το ξεχασω?Nebula και milky way υπαρχει πιθατοτητα να βλεπω?Θα το εχω στα χερια μου λογικα τελη της εβδομαδας.
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Βιάστηκες... ...αλλά μην απελπίζεσαι ένα τηλεσκόπιο είναο παντα τηλεσκόπιο. Αργότερα θα πάρεις κάποιο μεγαλύτερο και καλύτερο και αυτό θα το έχεις ως grab 'n' go στα ταξίδια σου. Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
Heal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Φίλε bladerunner82, Αυτό που αξίζει να δοκιμάσεις μιας και είσαι τώρα στην αρχή είναι ορισμένοι εύκολοι στόχοι. Για αρχή προσπάθησε να δεις τον κομήτη (δες τη σχετική είδηση στην πρώτη σελίδα του φόρουμ), η Σελήνη και ο Άρης είναι ορατοί επίσης. Εφοδιάσου με χάρτες και είμαι σίγουρος ότι θα βρις τον δρόμο σου στον ουρανό. Κώστας
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Τελικα δεν υπηρχε πουθενα το παραπανω τηλεσκοπιο.Σε δυο σαιτ μου ειπαν οτι ειτε θα επρεπε να περιμενω μεχρι του χρονου η να ακυρωσω την παραγγελια.Απορω γιατι το εχουν στην βιτρινα τους....Τελοσπαντων παρηγγειλα το καθοτι τηλεσκοπιοhttp://www.astroshop.de/en/telescopes/celestron/nexstar-se/celestron-nexstar---se-4 Θελω την γνωμη σας οπωσδηποτε.Οπως μπορειτε να καταλαβετε ειμαι κολλημενος με Maksutov-Cassegrain τηλεσκοπια γιατι διαβασα οτι θα μου δινουν υπεροχες εικονες κοντινων αστρων. Την γνωμη σας κυριοι...
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2007 Αν και δεν είμαι κύριος... θα πω τη γνώμη μου με το έτσι θέλω! Πολλοί θα έλεγαν πως με αυτά τα λεφτά θα μπορούσες να επενδύσεις σε ίντσες και δε χρειάζεσαι όλα αυτά τα ηλεκτρονικά σκουπιδογκατζετάκια που έχει επάνω...Προσωπικά το θεωρώ ένα πολύ ωραίο grab 'n' go τηλεσκόπιο, ελαφρύ, για ξεκούραστη παρατήρηση και με πολύ καλά οπτικά. Το μόνο ίσως μειονέκτημα που βρίσκω, είναι πως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χειροκίνητα (αν είμαι σωστά ενημερωμένη).
roryt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Τελικα δεν υπηρχε πουθενα το παραπανω τηλεσκοπιο. Τυχερός είσαι.Τελοσπαντων παρηγγειλα το καθοτι τηλεσκοπιο... Θελω την γνωμη σας οπωσδηποτε.Aφού το παρήγγειλες ήδη' date=' συνήθως ρωτάς σε ένα φόρουμ την γνώμη άλλων πριν αγοράσεις Οπως μπορειτε να καταλαβετε ειμαι κολλημενος με Maksutov-Cassegrain τηλεσκοπια γιατι διαβασα οτι θα μου δινουν υπεροχες εικονες κοντινων αστρων. Κάτι άλλο θα έχεις διαβάσει και το παρεξήγησες. Τα άστρα, όσο "κοντινά" και να είναι, είναι άστρα (σημεία) σε οποιοδήποτε τηλεσκόπιο, γιατί απλά όλα είναι ΠΟΛΥ μακριά. Αγόρασε αν δεν το έχεις κάνει ήδη, το nightwatch, ένα πολύ καλό εισαγωγικό βιβλίο. Η συνήθης συμβουλή είναι ότι καλύτερα να αποφεύγεις (τουλάχιστον για αρχή) μικρές διαμέτρους και αντί να ρίχνεις λεφτά σε γκατζετιες να παίρνεις το μεγαλύτερο όργανο που μπορείς να μεταφερεις ανετα. Εν ειν αρχή: σκοτεινός ουρανός. Μετά ακολουθεί η διάμετρος. Και μετά η ευκολια χρήσης (τι να το κανεις το οργανο αν δεν σε βολεύει και το τρώει η ντουλάπα). Σε γενικές γραμμές αυτό που διάλεξες είναι ένα μικρό, σχετικά αξιοπρεπές, καλό από θέμα φωρητότητας, όργανο. Υπάρχει κόσμος που το χρησιμοποιεί εδω μέσα σαν δευτερο για εκδρομές. Μην περιμένεις και ΤΑ θαύματα, ιδίως αν παρατηρείς από μέρος με φωτορύπανση (Αθήνα πχ). Οπως όλα θέλει προτίστως σκοτεινό ουρανό. Ξεκίνα παρατηρόντας πλανήτες, μετά δοκίμασε τα ποιό φωτεινά deep sky. Για πολλά από τα τελευταία, τόσο η διάμετρος όσο και ο σχεδιασμός του θα σε περιορίσουν (είτε δεν θα φενονται γιατί παρα είναι αμυδρα, είτε δεν θα χωράνε στο field of view γιατί είναι πολύ μεγάλα για Maksutov). Και πολύ βασικό, έσω υπομονετικός (με το όργανο και με την εμπειρία σου), συντηρητικός στις προσδοκίες σου (απαραίτητο ιδίως στην αρχή) και επίμονος (η παρατήρηση είναι ΚΑΙ θέμα εξάσκησης). Καλή αρχή και καλή συνέχεια
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Φίλε καλώς ήλθες και από εμένα. Το τηλεσκόπιο που επέλεξες είναι πολύ μικρό για δουλειά σε βαθύ ουρανό αλλά θα είναι αξιοπρεπέστατο σε πλανήτες, σελήνη και στα λαμπρότερα αντικείμενα του καταλόγου Messier. Ένα ακόμα βασικό προσόν είναι το βάρος του: είναι πολύ ελαφρύ και μεταφέρεται εύκολα ενώ στήνεται στο λεπτό. Τώρα από την άλλη μερία, ο Γιάννης (roryt) παραπάνω έχει δίκιο σε όλα τα σημεία. Θεωρητικά, η μίνιμουμ διάμετρος για να ξεκινήσει κανείς είναι οι 6", ενώ με τις σημερινές τιμές στα made in China dob, πολλοί ξεκινάνε από τις 8". Όμως δεν υπάρχουν απαράβατοι κανόνες ούτε βέβαια λόγοι για ανησυχία. Από τη στιγμή που το παρήγγειλες μπορείς να μείνεις με αυτό για ένα διάστημα, να μάθεις ότι μπορείς και όταν νοιώσεις την ανάγκη για κάτι μεγαλύτερο προχωράς παραπέρα. Το ότι το συγκεκριμένο σύνολο στήνεται χωρίς σκέψη είναι ευλογία, ενώ οι πρώτες σου επισκέψεις σε πλανήτες και σελήνη θα σου μείνουν αξέχαστες!Καλώς να τα δεχθείς και καλή όρεξη για ανακαλύψεις!Φιλικά,Ηλίας.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 ...και αν στο μελλον αναβαθμισεις,και ανεβεις σε ιντσες,προσπαθησε να ΜΗΝ το πουλησεις.γιατι θα σου λειψει η ευκολια του.(οταν θα σου δινεται η ευκαιρια για μικρες αποδρασεις,αλλα ο ογκος και το βαρος του νεου τηλεσκοπιου,θα σε αναγκαζουν να φευγεις "αοπλος").
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2007 Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις πολυτιμες απαντησεις σας.Το γεγονος οτι το διαλεξα και μετα σας ρωτησα εχει να κανει με το γεγονος οτι ημουν αποφασισμενος για maskutov και επισης δεν ηθελα να σας πρηξω σαν newbie.Καθησα και διαβασα,αρκετα θα ελεγα και πηρα την αποφαση οτι αυτος ο τυπος τηλεσκοπιου ηταν για εμενα την δεδομενη χρονικη στιγμη.Σκοπος μου ειναι να το παιρνω για αποδρασεις με φιλους και για εμενα επαιζε μεγαλο ρολο το μεγεθος.Δεν σας κρυβω οτι λατρευω που ειναι τοσο μικρο,μου ειναι πολυ καλαισθητο.Επισης οι γκατζετιες ειναι πολυ σημαντικες για εμενα που ειμαι εντελως αρχαριος με τον νυχτερινο ουρανο αφου μονο σεληνη και πλανητες ξερω να ξεχωριζω.Πιστευω οτι θα μου μαθει πολλα ο μηχανισμος,σαν ενα ειδος πρακτικης.Θα ηθελα μεγαλυτερς ιντσες σαφως αλλα για αρχη πιστευω θα ειναι αρκετο.Φυσικα σκοπευω στο μελλον να παρω ενα τηλεσκοπιο με πολλες ιντσες.
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Mην γελασετε αλλα ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ!Το παρελαβα σημερα,ολα αψογα,αποστολη στην ωρα της,συσκευασια και τηλεσκοπιο ολα μια χαρα,το συναρμολογησα και τελικα δεν βλεπω τιποτα... Να τα παρω απο την αρχη,με το μικρο αλφαδακι που ειχε προσεξα ωστε η βαση του που θα εμπαινε να ηταν επιπεδη,του εβαλα τις μπαταριες,το finderscope,το φακο και δεν βλεπω χριστο που λενε...Του εκανα align,την πρωτη φορα μου εβγαλε failure,την δευτερη success.Παλι δεν βλεπω τιποτα.Το εστρεψα στην σεληνη,ε τιποτα,την ειχα σημαδεμενη με το finderscope και μετα κοιταγα μεσα στο φακο και το μονο που εβλεπα ηταν ενα ασπρο φως διαχυτο αρκετα...dim θα το ελεγα αγγλιστι.Το ιδιο σε ολα τα αστρα που το εστρεφα...Προφανως κατι κανω λαθος...ΤΙ?Επισης επαιξα με ολες τις πιθανες μεγενθυσεις για sharper image.Βοηθειστε,νοιωθω βλακας εντελως.
Heal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Ας πιάσουμε όσο περισσότερα ενδεχόμενα γίνεται, συγχώρεσε με για την απλοϊκότητα ορισμένων ερωτήσεων αλλά αυτά συμβαίνουν παντού -όπως κάνει και η βοήθεια στον υπολογιστή (Είναι ο εκτυπωτής στην πρίζα; ) 1. Έχεις βάλει προσοφθάλμιο; 2. Είναι σωστά εστιασμένο; 3. Τσέκαρες στην περιοχή που βλέπεις το διάχυτο φως, μήπως η Σελήνη είναι λίγο πιο πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά; Η απλά την βρήκες με το σκόπευτρο; 4. Αν κοιτάξεις κάποιον επίγειο στόχο (όχι απαραίτητα νύχτα) φαίνεται καθαρά από το τηλεσκόπιο; Αν φαίνεται καλά τότε απλά κοιτούσες δίπλα στη Σελήνη και όχι εκεί ακριβώς, αλλιώς κάπου αλλού είναι το λάθος.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Κι εμένα θα με συγχωρέσεις για την απλότητα των προτάσεων που κάνω αλλά υπάρχουν φορές που όλοι μας κολλάμε στα προφανή και "αυτονόητα". Σε σχέση με αυτό που είπε ο Στέφανος για την εστίαση: Στο πίσω μέρος του τηλεσκοπίου υπάρχει ο εστιαστής. Έχοντας κεντράρει κάποιο μακρινό στόχο. σελήνη, αστέρι ή ακόμα και επίγειο και παρατηρώντας μέσα από το προσοφθάλμιο στο διαγώνιο, περιστρέφεις τον εστιαστή σιγά-σιγά όσες φορές χρειαστεί αριστερά ή δεξιά μέχρι να εστιάσεις στο μάτι σου. Ένα δεύτερο σημείο στα προβλήματα που ανέφερες, είναι ότι η διαδικασία του alignment απαιτεί διόρθωση από το χρήστη. Όταν σου ζητά ένα άστρο, το μοτέρ κατευθύνει το σωλήνα στην κατεύθυνση του άστρου και δεν στοχεύει ακριβώς σε αυτό. Θα πρέπει - αφού έχεις πρώτα ευθυγραμμίσει το red dot finder με το σωλήνα, να κεντράρεις το άστρο χρησιμοποιώντας τα βελάκια από το χειριστήριο και αφού επιβεβαιώσεις ( με πλήκτρο οκ ή enter ;; - ότι έχει το χειριστήριο) να προχωρήσεις στο επόμενο. Αν δεν το κάνεις αυτό και πατάς συνέχεια οκ, τότε είναι σίγουρο ότι το goto θα σε πηγαίνει αλλού γι αλλού. Ίσως γι αυτό το λόγο όπως περιγράφεις παραπάνω στη Σελήνη, αντί κάτι πολύ φωτεινό - έστω και θολό - έβλεπες ένα διάχυτο φως, ίσως δηλαδή ήσουν κοντά στη σελήνη αλλά όχι πάνω της.Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν.Φιλικά,Ηλίας.
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Από την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι ήσουν εντελώς ανεστίαστος. Εστίασε όπως περιγράφει ο Ηλίας και η εικόνα θα γίνει σωστή. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
xiotis33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 μεγεια το τηλεσκοπιο φιλε! keep going alone......
xiotis33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 φενεται πολυ ωραιο keep going alone......
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Ας πιάσουμε όσο περισσότερα ενδεχόμενα γίνεται, συγχώρεσε με για την απλοϊκότητα ορισμένων ερωτήσεων αλλά αυτά συμβαίνουν παντού -όπως κάνει και η βοήθεια στον υπολογιστή (Είναι ο εκτυπωτής στην πρίζα; ) 1. Έχεις βάλει προσοφθάλμιο; 2. Είναι σωστά εστιασμένο; 3. Τσέκαρες στην περιοχή που βλέπεις το διάχυτο φως, μήπως η Σελήνη είναι λίγο πιο πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά; Η απλά την βρήκες με το σκόπευτρο; 4. Αν κοιτάξεις κάποιον επίγειο στόχο (όχι απαραίτητα νύχτα) φαίνεται καθαρά από το τηλεσκόπιο; Αν φαίνεται καλά τότε απλά κοιτούσες δίπλα στη Σελήνη και όχι εκεί ακριβώς, αλλιώς κάπου αλλού είναι το λάθος. Καταρχην ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση βοηθεια!Το alignment πιστευω οτι το εκανα σωστα,δηλαδη δεν πατουσα συνεχεια εντερ,αλλα εβρισκα το αστρο με το finderscope.Βεβαια μετα μου ζητουσε να το δω και απο τον φακο και φυσικα εβλεπα το διαχυτο φως και αναγκαστηκα πατουσα οκ.Παντως μου εβγαλε ολη την διαδικασια επιτυχημενη.Αυτο που με απασχολει ειναι οτι ουτε επιγεια αντικειμενα βλεπω!!!Μονο αν το γυρισω σε 90 μοιρες για επιγεια πρατηρηση,τοτε κατι γινεται.Παντως και επιγεια αντικειμενα δεν βλεπω τιποτα!!! Μονο ενα ασπρο διαχυτο φως...Δοκιμασα να εστιασω αλλα τιποτα.Μηπως εχω συναρμολογησει κατι λαθος?Δεν νομιζω αλλα λεω μηπως.Πως θα καταφερω να εστιασω?Την σεληνη την ειδα με το finderscope και μετα απο το φακο δεν εβλεπα τιποτα.Και δεν χρησημοποιησα το goto,πηρα το τηλεσκοπιο και το γυρισα προς την σεληνη με brutal force μηπως εφταιγε το alignment.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Ρε παιδια εμενα μου λεει οτι ο ανθρωπος εχει τον ερευνητη του τελειως αρυθμιστο και οταν βλεπει απο εκει την Σεληνη φυσικα το προσοφθαλμιο βλεπει στον...Θεο!!!! Για αυτο και βλεπει αχνα πραγματα (δηλ. χυμα ουρανο) και φυσικα αφου δεν εχει δει τιποτα εχει και τον εστιαστει στο ασχετο... Εκτος και αν φιλε μου δεν ανοιξες το .... καπακι απο το τηλεσκοπιο μπροστα. Ειλικρινα σε καταλαβαινω πως νιωθεις αλλα στην τελικη μπορει να εχει προβλημα οποτε το γυρνας πισω... Αλλα εξαντλησε τις πιθανοτητες γιατι το πιο πιθανο να ειναι κατι σαν αυτο που περιγραφω... Προσοφθαλμιο δεν μας ειπες νομιζω, εβαλες??? Αυτα και πιστευω να σε βοηθησα. Πες μας για τα νεα σου. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Ρε παιδια εμενα μου λεει οτι ο ανθρωπος εχει τον ερευνητη του τελειως αρυθμιστο και οταν βλεπει απο εκει την Σεληνη φυσικα το προσοφθαλμιο βλεπει στον...Θεο!!!! Για αυτο και βλεπει αχνα πραγματα (δηλ. χυμα ουρανο) και φυσικα αφου δεν εχει δει τιποτα εχει και τον εστιαστει στο ασχετο... Εκτος και αν φιλε μου δεν ανοιξες το .... καπακι απο το τηλεσκοπιο μπροστα. Ειλικρινα σε καταλαβαινω πως νιωθεις αλλα στην τελικη μπορει να εχει προβλημα οποτε το γυρνας πισω... Αλλα εξαντλησε τις πιθανοτητες γιατι το πιο πιθανο να ειναι κατι σαν αυτο που περιγραφω... Προσοφθαλμιο δεν μας ειπες νομιζω, εβαλες??? Αυτα και πιστευω να σε βοηθησα. Πες μας για τα νεα σου. Δεν θελω να σκεφτομαι την πιθανοτητα να εχει προβλημα το τηελσκοπιο.Που να το γυρναω Γερμανια κτλ.Ειμαι σιγουρος οτι εγω κανω λαθος πραγματα.Θα κατσω να διαβασω το αναλυτικο μανουαλ και οχι το easy step που διαβασα των 10 σελιδων.Φυσικα εχω βγαλει το καπακι και φυσικα εχω βαλει το προσοφθαλμιο.Ενας φακος δεν ειναι το προσοφθαλμιο που μπαινει και βγαινει και εχει μια μεταλικη ακρη?Ε αυτο το βαζω μια χαρα και το κουμπωνω.Το θεμα ειναι οτι το γυρναω σε γηινα αντικειμενα και παλι βλεπω αχνα φως...Δεν θα επρεπε να το βλεπω.Ακομα και μεσα στο σπιτι μου δεν βλεπει τιποτα παρα ενα αχνο φως!Εκανα και τωρα μια προσπαθεια να δω την σεληνη και τιποτα.Ειλικρινα ειμαι πολυ απαγοητευμενος.Λετε να υπαρχει προβλημα στο τηλεσκοπιο?Δεν το πιστευω παντως.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Θελω να σε βοηθησω οσο περισσοτερο μπορω. Ακου: Ο ερευνητης ειναι η διοπτρα που λεμε. κοιτας πρωτα απο εκει και μολις εστιασεις εκει (πχ την Σεληνη) πας και κοιτας απο το προσοφθαλμιο? Αν ναι υπαρχει κινδυνος η διοπτρα απλα να μην την εχεις κανει ευθυγραμμιση. Εχει κατι βιδακια επανω τις λογικα. Βιδωνοντας τα και ξεβιδωνοντας τα θα δεις οτι η διοπτρα αλλαζει θεση. Ετσι την φερνεις (τον σταυρο που εχει μεσα στο φακο της) να βλεπει αυτο που βλεπεις και στο προσοφθαλμιο. Καντο και πες μου. Θα ειμαι εδω ολο το βραδυ και θα βλεπω αν εγραψες... Αν εστιαζεις στο σπιτι αστο γιατι ειναι πολυυυυυυ μικρη η αποσταση και θα βγαινουν ολα θολα... Ενας προσοφθαλμιος (eyepiece λεγονται στα αγγλικα) ειναι οπως στην φωτο που σου στελνω. Ενας φακος ειναι (γυαλι) και απο την αλλη εχει μεταλλικο κυλινδρο που μπαινει στον εστιαστη (εκει που ρυθμιζεις την εστιαση)... Δοκιμασε με το προσοφθαλμιο που εχει τα περισσοτερα mm , δηλ. πολυ μικρης μεγενθυνσης . Αυτα δεν βγαζουν γενικως θολουρα. Επισης δοκιμασε αλλο αν εχεις... Μπορει να ειναι και μαπα το προσοφθαλμιο ή να εχει εκεινο προβλημα. Εχεις αλλο? Απαντησε μου για να σε βοηθησω... Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Θελω να σε βοηθησω οσο περισσοτερο μπορω. Ακου: Ο ερευνητης ειναι η διοπτρα που λεμε. κοιτας πρωτα απο εκει και μολις εστιασεις εκει (πχ την Σεληνη) πας και κοιτας απο το προσοφθαλμιο? Αν ναι υπαρχει κινδυνος η διοπτρα απλα να μην την εχεις κανει ευθυγραμμιση. Εχει κατι βιδακια επανω τις λογικα. Βιδωνοντας τα και ξεβιδωνοντας τα θα δεις οτι η διοπτρα αλλαζει θεση. Ετσι την φερνεις (τον σταυρο που εχει μεσα στο φακο της) να βλεπει αυτο που βλεπεις και στο προσοφθαλμιο. Καντο και πες μου. Θα ειμαι εδω ολο το βραδυ και θα βλεπω αν εγραψες... Αν εστιαζεις στο σπιτι αστο γιατι ειναι πολυυυυυυ μικρη η αποσταση και θα βγαινουν ολα θολα... Ενας προσοφθαλμιος (eyepiece λεγονται στα αγγλικα) ειναι οπως στην φωτο που σου στελνω. Ενας φακος ειναι (γυαλι) και απο την αλλη εχει μεταλλικο κυλινδρο που μπαινει στον εστιαστη (εκει που ρυθμιζεις την εστιαση)... Δοκιμασε με το προσοφθαλμιο που εχει τα περισσοτερα mm , δηλ. πολυ μικρης μεγενθυνσης . Αυτα δεν βγαζουν γενικως θολουρα. Επισης δοκιμασε αλλο αν εχεις... Μπορει να ειναι και μαπα το προσοφθαλμιο ή να εχει εκεινο προβλημα. Εχεις αλλο? Απαντησε μου για να σε βοηθησω... Σε ευχαριστω πολυ.Λοιπον,καλυτερα να τα λεμε στα αγγλικα γιατι ετσι τα εμαθα.Ειναι οπως το ποκερ που ξερω το straight flush αλλα δεν ξερω να το πω ελληνικα Σοβαρα τωρα,το eyepiece το βαζω μια χαρα πιστευω,τα χαρακτηριστικα του ειναι 25mm eyepiece- 1,1/4.Αν δεν εχω κανει σωστη τοποθετηση του τηλεσκοπιου στην βαση,δηλαδη με το αλφαδι να μην προσεξα να ειναι επιπεδο και να το κουπωσα οπως να ειναι υπαρχει περιπτωση δημιουργιας τετοιου προβληματος?Αν ειναι να το ξεσυναρμολογησω δηλαδη και παλι απο την αρχη.Επισης αλλο eyepiece δεν εχω φυσικα,ειμαι εντελως αρχαριος.Μου κανει εντυπωση οτι απο τον threaded phtographic adapter που το γυρνας και για επιγια παρατηρηση βλεπω,οποτε ο tube δεν μπορει να εχει προβλημα λογικα,ετσι δεν ειναι?Σιγουρα κατι με το alignment ειτε στο finderscope ειτε στην βαση παιζει.Κατι χοντρο λαθος κανω,δεν θελω να σκεφτομαι το ενδεχομενο προβληματικου προιοντος.
Altinakis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Θα σου μιλησω για λιγο αγγλικα αφου το θελεις αν και εδω γραφουμε τα παντα στα ελληνικα και .... εισαι ελληνας!! So you've got to know your native language! I don't think you have the slightest prob with your platform. Did you check your viewfinder? Is it alligned with your eyepiece? If not, maybe this is your only prob. Otherwise check if something (a membrane maybe?) is blocking your view from the tube or at yr eyepiece. Maybe silly but it's a chance... Normally the scope if oriented at broad daylight must be capable of seeing clear details of the landscape.Or check if the focuser changes its luminance while you turn its knob from one end to the other. It should have some kind of change in your viewfield if it works properly. Borrow from somebody another eyepiece, even rent one. Don't send it back to the store right away. Last hope call or send an email to the store saying all you have tried. Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
bladerunner82 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2007 Θα σου μιλησω για λιγο αγγλικα αφου το θελεις αν και εδω γραφουμε τα παντα στα ελληνικα και .... εισαι ελληνας!! So you've got to know your native language! I don't think you have the slightest prob with your platform. Did you check your viewfinder? Is it alligned with your eyepiece? If not, maybe this is your only prob. Otherwise check if something (a membrane maybe?) is blocking your view from the tube or at yr eyepiece. Maybe silly but it's a chance... Normally the scope if oriented at broad daylight must be capable of seeing clear details of the landscape.Or check if the focuser changes its luminance while you turn its knob from one end to the other. It should have some kind of change in your viewfield if it works properly. Borrow from somebody another eyepiece, even rent one. Don't send it back to the store right away. Last hope call or send an email to the store saying all you have tried. Εκτος οτι μιλας απταιστα αγγλικα και μου αρεσει αυτο στους ανθρωπους διοτι τα λατρευω,εισαι και πολυ εμπειρος μου φαινεται γιατι εχεις πεσει σε ολα μεσα.Να τα παρω απο την αρχη,δεν το εχω δοκιμασει το eyepiece σε broad daylight.Καλη σκεψη!Επισης οταν περιστρεφω τον focuser knob ΟΝΤΩΣ υπαρχει εναλλαγη φωτος,γινεται απο μαυρο,αχνο,σε πολυ φωτεινο και τουμπαλιν.Επισης δεν υπαρχει μεμβρανη στο eypiece.Πιστευω οτι ολη η δουλεια βρισκεται εδωI don't think you have the slightest prob with your platform. Did you check your viewfinder? Is it alligned with your eyepiece? Αυτος πως θα το κανω?Δεν θελω να σε κουρασω αλλο.Αν θες απαντησε σε αυτο γιατι θα βγω αναγκαστηκα απο το νετ και θα τα πουμε αυριο με το τι εχει γινει.Και παλι σε ευχαριστω,υποδειγμα forum οχι αστεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα