Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

:? Μόλις έχω εγγραφεί στο astrovox και αφορμή για αυτό στάθηκε η προσφορά της de Agostini σχετικά με το τηλεσκόπιο.

Ασχολούμαι χρόνια με την επίγεια φωτογραφία και ιδιαίτερα με την micro φωτογράφηση. Ένα όμως από τα θέματα που με ενθουσίαζε πάντα, χωρίς όμως να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό είναι η νυχτερινή φωτογράφηση του ουρανού και της σελήνης. Αυτό με οδήγησε πρόσφατα στην αγορά ενός τηλεφακού nikkor 300mm. Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η σειρά της de Agostini με το τηλεσκόπιο και δεν σας κρύβω πως η ιδέα της αγοράς ενός τηλεσκοπίου μου φάνηκε ιδιαίτερα ελκυστική.

Πριν όμως ξεκινήσω την διαδικασία συναρμολόγησης του συγκεκριμένου κομματιού θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας πάνω στο αν αξίζει με βάση την τιμή (50τεύχη x 9ευρώ = 450ευρώ) μια τέτοια κίνηση. Μήπως με τα ίδια λεφτά μπορώ να αγοράσω κάτι ποιο ουσιαστικό.

Η άγνοια μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι παντελής για αυτό και δεν μπορώ να αξιολογήσω αυτά που προσφέρει το περιοδικό και συγκεκριμένα.

Τύπος κατοπτρικό

Διάμετρος 114mm

Εστιακή απόσταση 1000mm

Διακριτική ικανότητα 1 δεύτερο του τόξου

Στήριξη ισημερινή EQ3 advanced

Φωτοσυλλεκτική ικανότητα 266 x

Όριο φαινομένου μεγέθους 12

Εστιακός λόγος 8,7

Σκόπευτρο 6x30

Προσοφθάλμιοι φακοί kellner 31,8mm: 20mm 50x, 9mm 110x, 6mm 166x

Προσοφθάλμιοι φακοί Plossl: 25mm 40x, 12,5mm 70x

Αντάπτορας για ψηφακή φωτογραφική μηχανή

Φακκός Barlow 2x

Ηλιακό φίλτρο πλήρους ανοίγματος Mylar

Φίλτρο σελήνης

Τρία έγχρωμα φίλτρα

Πυξίδα

Τρίποδας

Εύχομαι να μην σας κουράζω εξαιτίας της άγνοιας μου και ελπίζω να με βοηθήσετε καθώς η αγάπη μου για την φωτογραφία είναι μεγάλη.

[/b]

Δημοσιεύτηκε

Φίλε iapetus καλως ήρθες! Το θέμα συζητείται ήδη εδώ:

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6672&highlight=deagostini

Το τηλεσκόπιο αυτό είναι περισσότερο παιχνίδι και δεν αξίζει σε καμία περίπτωση! Όμως ήδη σε ωφέλησε πολύ, έγινε αιτία να γραφτείς στο astrovox! Αυτή όμως θα είναι όλη κι όλη η ωφέλεια που θα πάρεις απ' αυτό! Ψάξε στο astrovox και θα βρεις ότι πληροφορία χρειάζεσαι για τα τηλεσκόπια, την αγορά τους και την παρατήρηση του ουρανού. Καλή αρχή και μη διστάσεις να ρωτήσεις ότι άλλο θέλεις!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης