filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2007 Απλά χρησιμοποιώ τον 7mag επειδή είναι πιο ξεκάθαρος. Ο άλλος έχει ζωγραφισμένο το σχήμα σε όλα τα νεφελώματα και γίνεται της Πόπης στο χάρτη.Δεν ξέρω αλλά ο 9mag που έχω είναι ψιλομπέρδεμα, με μπερδεύει πολύ. Αυτοί οι χάρτες έχουν μέσα στόχους που με το 8'' απλά δεν γίνεται να τους δεις.Αλλοι είναι φωτογραφικοί κ.τ.λ.Απ αυτήν την άποψη ναι σε μπερδεύουν.Γι αυτό πρέπει να προγραμματίσεις τι θα δεις κ να αγνοείς τους στόχους που έχει ο χάρτης.Δεν γίνεται να πεις θα σαρώσω την τάδε σελίδα.Μ ένα 20'' ίσως. Ασε που κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να δεις κάτι που δεν ξέρεις κ πέντε πράγματα γι αυτό.Πρέπει λοιπόν (πάντα κατά την γνώμη μου) να κάνεις έναν προγραμματισμό.Τότε οι χάρτες γίνονται χρηστικοί. Δεν ξέρω αλλά ο 9mag που έχω είναι ψιλομπέρδεμα, με μπερδεύει πολύ. Έχετε καμμιά άλλη ιδέα;Τα δύο βιβλία που σου αναφέρω.Το Night sky obsservers guide είναι δύο βιβλία,ένα για Καλοκαίρι κ ένα για Χειμώνα.Είναι ταξινομημένο σε αστερισμούς που σημαίνει πως ακόμη κ όταν δεν έχεις προγραμματίσει τίποτε μπορείς να το χρησιμοποιείσεις άνετα.Εχει πολλές πληροφορίες για όλους τους στόχους που αναφέρει(διάμετρο, mag επιφανειακή λαμπρότητα κ.α.) κ σε πολλούς έχει σκίτσα αλλά κ φωτογραφίες ασπρόμαυρες.Επίσης έχει κ σχόλια για το πως φαίνεται το αντικείμενο μέσα από διάφορες ίντσες.Μοναδικό μειονέκτημα είναι οι χάρτες.Οχι γιατί έχει μόνο 9mag αστέρια,αλλά επειδή είναι μικρόι κ ενώ στον ερευνητή βλέπω δύο αστέρια σε απόσταση χ στον χάρτη έχουν απόσταση ψ.Σκέφτομαι να σκανάρω τους χάρτες κ να τους μεγεθύνω λίγο.Εδώ θα βρείτε το PDF http://www.willbell.com/handbook/nitesky.htmTo deep space image catalog είναι κατανεμημένο ανά ώρες.Εχει χάρτες με 6,5mag αστέρια.Αλλά το μεγάλο του ατου δεν είναι οι χάρτες.Είναι οι φωτογραφίες.Ολα τα αντικείμενα που αναφέρει τα έχει σε πολύ καλες ασπρόμαυρες φωτογραφίες.Βλέπεις φώτο λές αυτό θέλω να το δω το τσεκάρεις μέσω των συντεταγμένων σε ποιον χάρτη της ουρανομετρία είναι κ το βράδυ τσουπ,μες σστο προσοφθάλμιο.Λίγο καιρό το έχω μου κ έχει δώσει την εντύπωση πως δεν έχει αντικείμενο που ένα 8''- 10'' τηλεσκόπιο εύκολα ή δύσκολα δεν θα δει.Είναι φοβερό.Μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω τον ουρανό.Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να χωρίσω τον ουρανό σε ώρες.Ούτε καν είχα σκεφτεί πόσο χαμηλά μπορούμε να δούμε.Την Τρίτη που μας πέρασε με την βοήθειά του κ τους χάρτες της ουρανομετρίας έβλεπα γαλαξία στις -40 μοίρες στον Grus.Θα μου πεις καλά αυτό το βιβλίο περίμενες?Οχι.Απλά αυτό το βιβλίο έτυχε να με ωθήσει.Εδώ θα βρείτε το PDFhttp://www.taurus-tech.com/ImageCat.htm Θεωρώ πως με αυτά τα βιβλία την ουρανομετρία για χάρτες κ ερευνητή ?Χ50 ένας που πρωτοξεκινάει είναι καλυμμένος για πάαααααρα πολλά χρόνια.Παίρνεις πληροφορίες απ τα βιβλίοα βλέπεις τα σκίτσα κ τις φώτο κ το βράδυ με την ουρανομετρία κάνεις την εγχείρηση. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Θέλω να αγοράσω ένα όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο έργο. Αλλά όντως η πληροφορία είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα περικλύεται σε μερικούς τόμους. Θα ήθελα π.χ. να έχει εύχρηστους χάρτες με χρήσιμες πληροφορίες για κάθε στόχο. Για γαλαξίες π.χ. να έχει λαμπρότητα, επιφανειακή λαμπρότητα και απόσταση. Για πλανητικά να έχει επιπλέον πόσο μεγάλο είναι σε δευτερόλεπτα. Για διπλούς να λέει πόσο σφιχτός είναι ο καθένας κτλ. Πράγματα δηλαδή που μας ενδιαφέρουν για κάθε στόχο! Τι λέτε ότι θα με καλύψει; Η Uranometria τα έχει αυτά; Γενικά απο πού παραγγέλνετε; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Θέλω να αγοράσω ένα όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο έργο. Αλλά όντως η πληροφορία είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα περικλύεται σε μερικούς τόμους. Θα ήθελα π.χ. να έχει εύχρηστους χάρτες με χρήσιμες πληροφορίες για κάθε στόχο. Για γαλαξίες π.χ. να έχει λαμπρότητα, επιφανειακή λαμπρότητα και απόσταση. Για πλανητικά να έχει επιπλέον πόσο μεγάλο είναι σε δευτερόλεπτα. Για διπλούς να λέει πόσο σφιχτός είναι ο καθένας κτλ. Πράγματα δηλαδή που μας ενδιαφέρουν για κάθε στόχο! Τι λέτε ότι θα με καλύψει; Η Uranometria τα έχει αυτά; Γενικά απο πού παραγγέλνετε;Κανένα δεν πληρεί τις προυποθέσεις που αναφέρεις 100%. Το μόνο πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό αυτό που θέλεις είναι το Night sky obsservers guide.Κατέβασε το pdf κ εκτύπωσε το.Εχει έναν ολόκληρο αστερισμό.Εχει όπως σου είπα όλες τις πληροφορίες που θέλεις για κάθε αντικείμενο + φωτογραφίες κ σκίτσα.Είναι για μένα το πληρέστερο βιβλίο που υπάρχει.Υστερεί όμως σε σχέση με την ουρανομετρία στους χάρες, 9mag έναντι 9,7, κ στο πλήθος των αντικειμένων.Μπορεί να έχει μερικές χιλιάδες αντικείμενα αλλά η ουρανομετρία έχει ακόμη παραπάνω. Η ουρανιμετρία έχει κ τρίτο τεύχος που αναφέρει επιγραμματικά τις πληροφορίες που θέλεις.Καλύτερα για αυτό θα μας πει ο alepoxori που το έχει.Δεν έχει όμως φώτο κ σκίτσα.Το θέμα είναι πως όλα μαζί είναι τρία βιβλία.Πάλι δεν βολεύει. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2007 Η ουρανιμετρία έχει κ τρίτο τεύχος που αναφέρει επιγραμματικά τις πληροφορίες που θέλεις.Καλύτερα για αυτό θα μας πει ο alepoxori που το έχει.Δεν έχει όμως φώτο κ σκίτσα.Το θέμα είναι πως όλα μαζί είναι τρία βιβλία.Πάλι δεν βολεύει. Μάνο,δεν νομίζω ότι υπάρχει χάρτης που να έχει αυτά που ζητάς.Εσύ θέλεις ένα καλό βιβλίο που να έχει δε δομένα και στοιχεία για τα βασικότερα αντικείμενα κάθε αστερισμού μαζί με βοηθητικούς χάρτες για τον εντοπισμό τους.Οι πραγματικοί χάρτες απεικονίζουν μόνο τον ουράνιο θόλο με ελάχιστες πληροφορίες για τα πολλά αντικείμενα που περιέχουν.΄ Οι χάρτες της Uranometria είναι 2 τόμοι.Πολύ βολικά και σκληρά βιβλία,ένα για το κάθε ουράνιο ημισφαίριο,που δεν δυσκολεύουν καθόλου.Αλλά πληροφορίες δεν έχουν,ούτε θα ήταν δυνατόν να έχουν για 26000 γαλαξίες.Υπάρχει ο τρίτος τόμος,αλλά έχει βασικά δεδομένα για κάθε αντικείμενο,φαινόμενο μέγεθος,διάμετρο,είδος νεφελωμάτων,διαστάσεις,επιφανειακές λαμπρότητες,τέτοια πράγματα.Όχι αποστάσεις,σχήματα κλπ. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Θα ήθελα π.χ. να έχει εύχρηστους χάρτες με χρήσιμες πληροφορίες για κάθε στόχο. Δες και αυτό: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1573 «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
lunar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Αδερφε παρε το deep space image catalog εχει 900+ στοχους και μια uranometria (3 τομοι) ή Millennium star atlas και καθαρισες.Τωρα για τον The Herald-Bobroff Astroatlas ειναι πολυ καλος χαρτης αλλα ειναι πολυ μεγαλος Α3 και σιγουρα ειναι αρκετα δυσκολος στην αναγνωση και πολυ περισσοτερο κατα την διαρκεια παρατηρησης, ειναι ομως καλος. Εγω τα εχω ολα τα παραπανω και πιστευω oτι deep space image catalog + uranometria θα σε καλυψουν πληρως Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Απ' ό,τι είδα όμως από ένα συγκριτικό, μπορεί ο millenium star atlas να έχει πολύ πιο αμυδρά αστέρια αλλά έχει πολύ λιγότερα αντικείμενα από την Uranometria. Έτσι είναι; Επίσης, οι χάρτες της Uranometria βολεύουν έξω στην παρατήρηση ή να πάρω άμα είναι μόνο τον 3ο τόμο και για χάρτες να χρησιμοποιώ αυτούς τους δωρεάν που έχω; Αν όμως πάρω τον 3ο τόμο της Uranometria, τον image catalog τι να τον κάνω; Πληροφορίες για αντικείμενα δεν περιέχουν και τα 2; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
lunar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες αλλα σκεψου στο ιδιο πεδιο να εχεις τα τριπλασια αστερια. Με ποιον θα κανεις καλυτερα αστοαλματα; Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
lunar Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14, 2007 Παρε Uranometria ολοκληρη (3 tomoi) και τον deep space image catalogκαι καθαρισες. Κανει και για εξω και για μεσα και για παντου. Ο millennium για να πεις οτι θα τον παρεις πρεπει να εχεις και μικροτερους χαρτες , εχει πολυ βαθυ πεδιο Φιλικα Δημητρης Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα