Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Για και χαρά σε όλους.

Σήμερα τελικά πήρα το θηρίο!!!!!!!!!!!!!!!!

Σας στέλνω μερικές φωτογραφίες μετά το στήσιμο!!!!!!

PB170808.JPG.5b0256a31e23a021aa2ce07a4ac64cc7.JPG

PB170807.JPG.5c9b476070d64f893256a08dadb1e138.JPG

PB170809.JPG.f12d8b85166989fe9223a3096c2935d2.JPG

PB170806.JPG.1b8ea0c711c65a8c46864ab88e0b24a9.JPG

SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Δημοσιεύτηκε

Μπραβο kellner :mrgreen: Καλες παρατηρησης να εχεις.

Το καπακι ειναι για την σκονη/χνουδια/κτλ να μην το βγαλεις γιατι θα σου γεμιση σκονη το κατοπτρο.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Καλοριζικο αδερφε και καλα ουρανια ταξιδια.

Εκανες την αρχη με το τηλεσκοπιο καιρος να οργανωσεις τωρα τις αλλες αγορες αναλογα με τις αναγκες σου. Προσοφθαλμια, φιλτρα κλπ.

Εγω ενα πραγμα θα σου πω.

ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΕΚΣΤΑΣΗ το ολο θεμα του ουρανου........... =D>

Υ.Γ.....Οταν παρατηρεις βγαζεις το καπακι, οταν αποθηκευεις το ξαναβαζεις.

Δημοσιεύτηκε

Φιλε μου και γω σε καλωσοριζω οπως με καλωσορισαν και οι φιλοι μας οταν το πηρα και γω με την σειρα μου.

Το καπακι οταν το εχεις σπιτι εχετε οπως πολυ σωστα ειπαν κλειστο λογω σκονης, υγρασιας κτλ...

Εξω φυσικα το βγαζεις ολοκληρο ετσι? :mrgreen: :mrgreen:

Το .... θηριο τυγχανει να το εχω και εγω και ειναι οντως ενα μικρο ... θηριο.

Καλη αρχη και ... μην τα παρατας!!!

Οσοι ειναι εδω να ξερεις οτι εχουν ορεξη να βοηθανε για το καθετι που δεν γνωριζουμε και δεν ειναι σνομπ.

Με γειες!!! O:)

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Καλοριζικο φιλε μου,καθαρους ουρανους!!!!Δε θα το μετανιωσεις γι'αυτην την επιλογη;)

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Καλώς ήρθες και εσύ στην παρέα των dobs!!!Πήρε ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο για τα λεφτά του πραγματικά θα το χαρείς!!!!

www.retrovisions.gr

www.retrosystem.gr

Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικο. :) Σε λίγο καιρό δεν θα σου φαίνεται τόσο μεγάλο, ιδίως άν το δείς σε εξωτερικό χώρο, σε καμία συνάντηση κλπ. Είναι ένα πολύ αξιοπρεπές τηλεσκόπιο.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικο. :) Σε λίγο καιρό δεν θα σου φαίνεται τόσο μεγάλο, ιδίως άν το δείς σε εξωτερικό χώρο, σε καμία συνάντηση κλπ. Είναι ένα πολύ αξιοπρεπές τηλεσκόπιο.

Κυριως αν σκευτεις οτι μια κατεψυγμενη πιτσα εχει την ιδια διαμετρο με το τηλεσκοπιο σου . :mrgreen:

Ομως σιγουρα δεν ειναι ανεπαρκης . Καλη διασκεδαση !

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Κυριως αν σκευτεις οτι μια κατεψυγμενη πιτσα εχει την ιδια διαμετρο με το τηλεσκοπιο σου . :mrgreen:

Χαχαχα

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!

Καλορίζικο και απο μένα το τέρας!

Μόνο να θυμάσαι να το ταϊζεις που και που με καμμια παρατήρηση, γιατί θα σε φάει!

:cheesy:

Δημοσιεύτηκε
καλημερα φιλε καλοριζικο και να το προσεχεις και εγω εχω καμια 10ρια μερες που πηρα το ιδιο και εχω γινει ο σχιζοφρενης δολοφονος με το τηλεσκοπιο.τη κυριακη πηγα ευβοια στο εξωχικο μου και ειδα πραγματα τρελα που κρυβει η φωτορυπανση της αθηνας ακομα και με φεγγαρι ειδα νεφελωμα ωριονα και ηταν ενα θαυμα,φαντασου οτι εχει και προοπτικη,λεφτα να χεις... παντως τα παιδια με βοηθησανε εδω μεσα και με γλιτωσαν στο τσακ απο μια λανθασμενη μου επιλογη που θα μου αδειαζε τη τσεπη και θα με απογοητευε το αποτελεσμα...τους ευχαριστω και παλι [-o<
Δημοσιεύτηκε

Θελω να σου τονισω και κατι αλλο απο προσωπικη γνωμη. Οταν πριν απο μερικους μηνες πηρα το ΝΕΥΤΩΝΙΟ που βλεπεις αριστερα στο ΑΒΑΤΑΡ ειμουνα τοσο ψαρωμενος σε σημειο που φοβομουνα μηπως το στραβοπιασω η μηπως κανω καμια ζημια κλπ κλπ. Εδω τα παιδια μου το ελεγαν να μην το φοβηθω.

Μετα απο 4 μηνες λοιπον εμπειριας σου λεω το εξης. Μαθε να το ξεβιδωνεις και να το βιδωνεις. Να το λυνεις και να το δενεις. Απο τοτε που το πηρα το εχω κανει μπιλιες δυο φορες και το εδεσα. Οσο για το colimation που το φοβομουνα στην αρχη. Πλεον εγινε παιχνιδι.

Σου συνιστω λοιπον. Να μην φοβηθεις το μηχανημα που εχεις. Να μαθεις να το λυνεις και να το επεξεργαζεσαι. Αλλα οταν επεμβαινεις επανω του να το σεβεσαι κιολας. Εαν το κανεις θα μαθεις πολλα και δεν θα εχεις φθορες. Σου το λεει καποιος που οταν το αγορασε ηταν πολυ χεσμενος πανω στο θεμα αυτο.

ΠΟΤΕ ΦΟΒΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΠΟΧΩΝΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.

Θα σου πω απλα ενα παραδειγμα απο την ΟΔΥΣΣΕΙΑ του ΟΜΗΡΟΥ.

Οταν ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ κατεβηκε στον ΑΔΗ για να βρει τον ΤΗΡΕΣΙΑ και να του πει πως θα βρει τον δρομο για την ιθακη εκεινος του ειπε ενα αστερισμο να προσανατολιστει για να βγει στα στενα της σκυλας και της χαρυβδης.

Ξερεις ποιος αστερισμος ηταν αυτος.

Ο ΩΡΙΩΝΑΣ.

Οταν τον βλεπεις λοιπον να θυμασαι οτι και ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ καποτε τον ακολουθησε για να βρει τον δρομο της επιστροφης στην πατριδα του.

=D> =D>

Δημοσιεύτηκε

Θα σου πω απλα ενα παραδειγμα απο την ΟΔΥΣΣΕΙΑ του ΟΜΗΡΟΥ.

Οταν ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ κατεβηκε στον ΑΔΗ για να βρει τον ΤΗΡΕΣΙΑ και να του πει πως θα βρει τον δρομο για την ιθακη εκεινος του ειπε ενα αστερισμο να προσανατολιστει για να βγει στα στενα της σκυλας και της χαρυβδης.

Ξερεις ποιος αστερισμος ηταν αυτος.

Ο ΩΡΙΩΝΑΣ.

Οταν τον βλεπεις λοιπον να θυμασαι οτι και ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ καποτε τον ακολουθησε για να βρει τον δρομο της επιστροφης στην πατριδα του.

=D> =D>

Υπνος δεν επεσε στα βλεφαρα του,αλλα κοιτουσε συνεχως την πουλια,τον βουκολο που δυει αργα,την αρκτο που τη λεν κι αμαξι.Δεν φευγει απο τη θεση της γυριζοντας,μονο παραμονευει τον Ωριωνα ,και μονο αυτη δεν λεει να πεσει στα λουτρα του ωκεανου.

Αποσπασμα απο την οδυσσεια ραψωδια ε

ΥΓ:ο οδυσσεας δεν ηταν υπαρκτο προσωπο :)

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

ΥΓ:ο οδυσσεας δεν ηταν υπαρκτο προσωπο :)

Σε παρακαλώ να μιλάς με περισσότερο σεβασμό για τον "πατέρα" μου.. :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :P :P :P

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης