sevax Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 vtsamisΠοια είναι η γνώμη σας; Είδε κανείς την άλω από άλλο σημείο; Και κυρίως, είδατε χρώματα; Στο Λυκαβηττό, κάποιοι μου είπαν ότι έβλεπαν χρώμα, ενώ κάποιοι νόμιζαν πως τους δούλευα!!! Βαγγέλη ,μού έλυσες μιά απορία πού΄είχα χρόνια τώρα καί σ'ευχαριστώ. Ναί τό είδα καί χθές από τό σπίτι μου. Ο alepoxori σάς μετέφερε τήν καλησπέρα μου; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
THEODOR81 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 καλημερα.χτες περασαμε πολυ ωραια αν και εφυγα νωρις γιατι κρυωνε η παρεα μου.και τους ειπα ντυθειτε καλα....θελω να ευχαριστησω τον παναγιωτη και τον αργυρη και ολη την ενδιαφερουσα παρεα.ως πρωτη εμπειρια θα λεγα οτι με εντυπωσιασε.εδω εντυπωσιασε και την κομπανια μου,που ρωταγε τι ειναι αυτες οι πιτσιλιες στο φεγγαρι.εχει φαση και ανυπομονω την επομενη συναντηση που θα φερω και το κανονακι μου και την παρεα μου καλυτερα ντυμενη..ελπιζω να μην πρηξαμε κανενα.....παντως περασαμε τζαμι.φανταζομαι κακλοκαιρι που εχει περισσοτερη ανεση.καλα αργυρης...μορφη.
filiatra Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Είδα κ έγω χτες την άλω.Πανέμορφη κ πολύ μεγάλη.Χρώματα δεν πρόσεξα.Βλέπεις άλλούς τους προσγειώνει το παιδί άλλους η αρραβωνιαστικιά που κρυώνει. Πρόσεξα όμως πως κοντά στο φεγγάρι είχε μία μικρότερη άλω προς το κόκκινο.Αυτό εννοείς χρώμα ή μιλάς για το εξωτερικό δαχτυλίδι?Οι θύσανοι κάνανε το θέαμα πολύ εντυπωσιακό. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
sheliak Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Οντως πανέμορφη αν και δεν ηρθα λυκαβητο την ειδα και εγω απο αλλη τοποθεσια (που ειχα παει για παρατηρηση).
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Ποια είναι η γνώμη σας; Είδε κανείς την άλω από άλλο σημείο; Και κυρίως, είδατε χρώματα; Στο Λυκαβηττό, κάποιοι μου είπαν ότι έβλεπαν χρώμα, ενώ κάποιοι νόμιζαν πως τους δούλευα!!! Εγώ ΄μπόρεσα να διακρίνω μόνο το κόκκινο χρώμα!Ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακό! Δε θα ξεχάσω όμως όταν είδα το ίδιο φαινόμενο,πριν περίπου 8-9 μήνες από την Ν.Σμύρνη,όταν η Σελήνη βρισκόταν σχεδόν στο ζενίθ και είχα διακρίνει τουλάχιστον τα 5 από τα 7 χρώματα της ίριδας!! Παιδιά,ήταν πραγματικά μαγικό!! 5 χρώματα της ίριδας με φόντο τον φωτισμένο από το ασημένιο φως της σελήνης,ουρανό..Άλλη μια εικόνα που μου χάρισε ο ουρανός που δε θα ξεχάσω ποτέ! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Να ευχαριστήσω όλη την παρέα του Λυκαβηττού για την όρεξη που είχαν στο να δίνουν πληροφορίες και την υπομονή για να εξηγήσουν, σε νέους τα μυστικά της αστροπαρατήρησης. Αλλά πάνω από όλα, συνάντησα ανθρώπους με χαμόγελα, έξυπνες ατάκες, με μάτια που έλαμπαν από χαρά περισσότερο από τα αστέρια.Κωνσταντίνος Εγώ χάρηκα να μιλάω! Πολλές ήταν οι φορές που με διέκοπταν ευχάριστα να απαντήσω σε διάφορες ερωτήσεις και έπρεπε να θυμηθώ πού είχα μείνει για να συνεχίσω την κουβέντα με τον προηγούμενο συνομιλητή μου! Το χάρηκα πραγματικά πάρα πολύ!!! Επίσης εντυπωσιάστηκα με την φοβερή θέα του Άρη μέσα από το 8" μου,όταν τον είδαμε με τον Pentax XW10 και με τον ασύγκριτο barlow Televue 2,5X!!! Η ποιότητα της εικόνας ήταν εντυπωσιακή! Εύκολα ξεχώριζε το τεράστιο στρώμα πάγου τον πόλο του,παρά την αιραιή νέφωση που υπήρχε. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
GiannisM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Καλησπερίζω όλους και ευχαριστω την παρέα του Λυκαβηττού που έτσι απλόχερα χθες με βοήθησαν να "κατανοήσω" πράγματα πρωτόγνωρα για μένα. Είμαι νέος στο Forum αλλά και στο ότι έχει να κάνει με την αστρονομία (καλά ναι όχι επαγγελματικά μάλλον hobby-στικα) τόσο νέος που είναι το πρώτο μου post (κάθε αρχή και δύσκολη). Όπως και πολλοί άλλοι απ ότι βλέπω έτσι και εγώ ανυπομονώ για επόμενες συναντήσεις.
CarlSagan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Βλέπεις άλλούς τους προσγειώνει το παιδί άλλους η αρραβωνιαστικιά που κρυώνει. ...Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα 'ρθεις Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του. Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.C. Sagan. Επαφή.
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Αφού λοιπόν περάσαμε ωραία, ας σκεφτούμε την οργάνωση της επόμενης συνάντησης προς Κιθαιρώνα; Υ.Γ. για να μη βγάλω στην επιφάνεια το "Άλλος για Αλεποχώρι;;;" Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Planetary Assault Systems Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Προς Κιθαιρώνα ε?? μα φυσικά!!! Αρκεί να φύγει λίγο αυτή η υγρασία, γιατί βλέπω να βουλιάζει ο χωματόδρομος!! plz keep the sky clear!!
alepohori Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Υ.Γ. για να μη βγάλω στην επιφάνεια το "Άλλος για Αλεποχώρι;;;"Παρακαλείται ο κύριος Γιάννης Ευφραιμίδης,που τόσο ειρωνεύεται το "Άλλος για Αλεποχώρι" με την ατυχή αντιπαραβολή του "Άλλος με την βάρκα μας" να μην βγαίνει εκτός θέματος! Το θέμα ήταν για την συνάντηση του Λυκαβηττού και εκείνος προσπαθεί να οργανώσει μια άλλη συνάντηση στον Κιθαιρώνα! Τι σχέση έχει ο Λυκαβηττός με τον Κιθαιρώνα,αγαπητέ κύριε Γιάννη;;;;;;; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 hi Υπεροχη η βραδυα εχθες αν και η συννεφια μας τα χαλασε προς το τελος. Μαλλον ομως θα επρεπε να το ειχαμε κανονισει για αποψε η βραδυα ειναι υπεροχη. Την επομενη φορα παντως θα φερω και εγω το δικο μου τηλεσκοπιο. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Να και ότι πρόλαβα να φωτογραφήσω ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
jimmy106 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Ένα μεγάλο μπράβο κι ευχαριστώ μαζί, σ' όλα τα παιδιά που διοργάνωσαν αυτή την υπέροχη αστροβραδιά... από κοντά μάθαμε τόσα πολλά, που κανένα βιβλίο ή forum δεν μπορεί να μας δώσει...δυστυχώς μόνο 2 μαθητές απ' το τμήμα μπόρεσαν νά 'ρθουν... (φροντιστήριο ...)περιμένουμε την επόμενη ευκαιρία... AstroMath
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2007 Τι σχέση έχει ο Λυκαβηττός με τον Κιθαιρώνα,αγαπητέ κύριε Γιάννη;;;;;;; Την ποινή για το εκτός θέματος δεν μου λές και ανησυχώ Και άντε να εξηγήσω στους φίλους που με ψάχνουνε το λόγο που προτιμώ τελευταία να παίρνω τα βουνά!! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
jakomo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2007 Γειά σας παιδιά, είμαι το παιδί που είχε έρθει στο Λυκαβητό με την DSLR NIKON. Πραγματικά ήταν πολύ ωραία βραδιά ( και εγώ πρώτη φορά ήρθα) και καλό είναι να ξαναγίνει σύντομα. Ηταν η πρώτη φορά που φωτογράφησα μέσα απο τηλεσκόπιο και ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία. Τις φωτογραφίες που βγάλαμε την σελήνη (ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την πρόθυμη διάθεση των τηλεσκοπίων τους) τις έχω επεξεργαστεί λίγο στο photoshop και θέλω να τις ανεβάσω στην σελίδα για να τις μοιραστούμε όλοι, αλλα επειδή είμαι αρχάριος με internet, downloading κλπ μου είναι δύσκολο. Οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.
sevax Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2007 Γιάννης Ευφραιμίδης .......Και άντε να εξηγήσω στους φίλους που με ψάχνουνε το λόγο που προτιμώ τελευταία να παίρνω τα βουνά!! ''Η τρέλα στά βουνά θά πάει'' Ετσι μου έλεγαν καί μένα μέ τήν ορειβασία .Μή μασάς Γιάννη μαζί σου καί εγώ Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Καλησπέρα σε όλους! Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά - εγώ ως συνήθως τέλεια πέρασα! Γλύτωσα το κράξιμο από το σόι και έστειλαν και "προμήθειες" από το φαγοπότι που εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού μόλις... τις πήρα μυρωδιά!! Φυσικά την έβγαλα καθαρή με την υπόσχεση να τους κάνω μια private αστροβραδιά! ΥΓ: Με τον καινούργιο μας φίλο που έφερε την NICON DSLR να υπενθυμίσω πως στο 8άρι του Δημήτρη (alepoxori) μπόρεσε να εστιάσει και να τραβήξει φωτό, ενώ στο δικό μου 8άρι Orion Optics έπρεπε να έχει κοντό αντάπτορα μιας και η εστίαση ήταν αδύνατη!!Το νου σας να κάνει ο αντάπτορας στο τηλεσκόπιό σας και να το ξέρετε πρίν την αγορά του!! ΥΓ2: Άλλη μια βραδιά που απέδειξε πόσο καλύτερα είναι ένας νέος να έρχεται σε ένα στροπάρτυ.. kookoo_gr, jimmy 106, jakomo, Giannis M, THEODOR81 και άλλοι πήραν ελπίζω μια καλή γεύση του τι εστί παρατηρησιακή ερασιτεχνική αστρονομία!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Κρίμα που δεν ήξερα καν για αυτή την συνάντηση που έγινε γιατί μόλις χθες ανακάλυψα το site Πολύ θα ήθελα να έχω έρθει για να έχω μια πρώτη επαφή...Ελπίζω να κάνετε σύντομα και άλλη συνάντηση και εκεί θα προσπαθήσω να έρθω σίγουρα. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
sheliak Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Σχεδιαζετε καμια αλλη συναντηση??
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Κρίμα που δεν ήξερα καν για αυτή την συνάντηση που έγινε γιατί μόλις χθες ανακάλυψα το site Πολύ θα ήθελα να έχω έρθει για να έχω μια πρώτη επαφή...Ελπίζω να κάνετε σύντομα και άλλη συνάντηση και εκεί θα προσπαθήσω να έρθω σίγουρα. Μη στενοχωριέσαι γιατι κάθε νέα συνάντηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη μέχρι την επόμενη εσύ διάβαζε astrovox... Σχεδιαζετε καμια αλλη συναντηση?? Κιθαιρώνα η Αλεποχώρι πολύ σύντομα!Εκτός εάν διατεθεί νωρίτερα παρατήρηση σε ενέσιμη μορφή γιατί κάποιοι φίλοι παρουσιάζουν στερητικό σύνδρομο τελευταία Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Σε αυτές τις συναντήσεις που είναι εκτός Αθηνών,πώς μπορεί να έρθει κάποιος που δεν έχει Ι.Χ. ;Υπάρχουν λεωφορεία για το Αλεποχώρι ας πούμε; Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Τα πάντα βρίσκονται... Μέχρι κ λεωφορεία με τέσσερα καθίσματα κ πορτμπαγκαζ βρίσκονται... Πες εσύ όταν είναι και... Δουλεύεις σε ραδιόφωνο; Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 OFFTOPIC! Όχι βρε...δεν είμαι εγώ στη φωτογραφία. Είναι ο B.D. Foxmoor τραγουδιστής των Active Member ενός Low Bap συγκροτήματος.Κάποιοι ίσως να τους έχουν ακουστά.Από εκεί πήρα και το nick μου. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2007 ok, ακουστά τους έχω αλλά δεν τους έχω στη δισκοθήκη μου... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα