Jump to content

SW Dob 8",SW 200/1000 EQ5, NexSta130 SLT. Ιδού η απορία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και μια τελευταία ερώτηση παιδία. Ίσως λίγο αφελής.

Το SW dob 8 και το SW 200/1000 EQ5 πέρα από τις ίντσες που είναι ίδιες και την διαφορετική στήριξη, Έχουν τις ίδιες δυνατότητες (οπτικό και ποιοτικό αποτελέσμα);

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τι θα φωτογραφίσεις και από που ; Δεν υπάρχει ενα τηλεσκοπιο να κανει για τα παντα. Χωρις εμπειρια στην παρατηρηση που θα σκοπευσεις και τι ; Θα θες να κανεις και παρατηρηση;

 

Αν μιλάμε για φωτογράφηση τότε στα λεφτά σου είσαι πολύ περιορισμένος (και να εισαι σίγουρος ότι απλά ξεκινάς να δίνεις)

 

Και υπάρχει η πιθανότητα οι δυσκολιες και η ελειψη εμπειριας να σε απογοητεύσουν. Για αυτο και η κλασσική συμβουλή να ξεχασεις την φωτογραφηση για αρχη και αργοτερα βλεπεις

 

Εδω μονο η συμμετοχή σε αστροπαρτυ μπορει να σε βοηθησει.

 

Αλλα για δωσε λιγες παραπανω λεπτομεριες μπας και βοηθησουμε ποιο συγκεκριμενα

 

Φιλικα

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

:) Φίλε roryt, Κατ αρχάς να ξεκαθαρίσω την θέση μου. Δεν έχω την απαίτηση με 700 ευρώ να κάνω αστροφωτογραφήσεις. Αυτό θα ήταν αστείο και να το πει κανείς.

 

Πολύ σωστά ο filiatra είπε:

"Εκτός κ αν θέλεις απλά να ξεκινήσεις κ να μάθεις βγάζοντας κάποιες καλές φωτογραφίες μέχρι να έρθει η ώρα να τα σκάσεις γερά.

 

Αυτό ακριβώς θέλω.

Τώρα σχετικά με το θέμα της εμπειρίας αυτή αποκτάται. Άρα την πρώτη φορά μάλλον θα σκοπεύσω την σελήνη. Σίγουρα όμως δεν θα με απογοητεύσουν οι δυσκολίες. Το ζήτημα για κάθε νέο είναι, τι καλύτερο μπορεί να αγοράσει με τα λεφτά που μπορεί σε πρώτη φάση να διαθέσει; Αν είχα 4.000 - 5000 ευρώ ίσως να μην χρειαζόταν να το ψάξω και τόσο. Θα έπαιρνα απλά το ακριβότερο. Και μη μου πείτε ότι δεν θα ήταν και αξιόπιστο.

Δυστυχώς φίλε το μεγάλο ψάξιμο ξεκινάει όταν έχεις περιορισμούς.

Η ερώτηση παραμένει

 

"Το SW dob 8 και το SW 200/1000 EQ5 πέρα από τις ίντσες που είναι ίδιες και την διαφορετική στήριξη, Έχουν τις ίδιες δυνατότητες (οπτικό και ποιοτικό αποτελέσμα); Πάντα βέβαια με γνώμονα τα λεφτά τους;

.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Sorry φιλε iapetus αλλα σε ενημερωνω οτι στις μικρες αγγελιες πωλειται ενα meade lxd75 8 ιντσων sc, 1600 ευρω, πραγμα που σημαινει και ισημερινη στηριξη και καταδιοπτρικο με καλυτερα οπτικα απο νευτωνειο..

Οι 8 ιντσες το κανουν καταληλο και για σοβαρη παρατηρηση και για αστροφωτογραφηση. Λεω να το ριξεις καμια ματια...

Επισης ριξε και καμια ματια στις τιμες για κατι αναλογο σε μεταχειρισμενα του εξωτερικου.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επισης ξεχασα να σου πω οτι με μια dslr μηχανη τοποθετημενη πανω σε μια ισημερινη στηριξη, χωρις τηλεσκοπιο δηλαδη, μπορεις να βγαλεις σχετικα ευκολα (απο οτι διαβαζω δηλαδη...) πολυ ομορφες φωτο ευρεος πεδιου, δηλαδη φωτο που καλυπτουν μεγαλο τμημα του ουρανου, αστερισμους δηλαδη κτλ. Αν προσθεσεις και ενα τηλεφακο, αλλα εδω χρειαζεται λιγο πιο ποιοτικη στηριξη, μπορεις να τραβηξεις και αντικειμενα του βαθεος ουρανου, αστρικα σμηνη κτλ.

Επισης με ενα μικρο τηλεσκοπιο σαν το meade etx125 και φθηνες ccd καμερες, σαν την meade dsi, και φιλτρα rgb, καποιοι τα καταφερνουν καταπληκτικα να τραβηξουν φωτο και απο τα πιο δυσκολα αντικειμενα του ουρανου. Μεινεκτημα τα λιγα pixels της καμερας...

Εχω δει στις μικρες αγγελιες εδω να πουλαει καποιος meade etx125 και

meade dsi, ολα μαζι 700 ευρω, πολυ καλη τιμη και δεν το εχει παρει και κανενας... Ριξε τις μικρες αγγελιες του astrovox μια ματια

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

"Το SW dob 8 και το SW 200/1000 EQ5 πέρα από τις ίντσες που είναι ίδιες και την διαφορετική στήριξη, Έχουν τις ίδιες δυνατότητες (οπτικό και ποιοτικό αποτελέσμα); Πάντα βέβαια με γνώμονα τα λεφτά τους;

.

 

Ναι φίλε μου βλέπουν σχεδόν το ίδιο αλλά όπως σου είπα αφού προσανατολίζεσαι προς αστροφωτογραφία μεριά να ξεχάσεις το dob.Μην φοβάσαι την ισημερινή.Μετά από λίγο καιρό θα σου φαίνεται παιχνιδάκι.

Εγώ θα σου πρότεινα να δεις κ το NEW EUROPA 200/1200 DELUXE με 995 ευρώ.Καλύτερος σωλήνας, πιο ελαφρύς με ποιοτικά οπτικά (λ/6 κ επιστρώσεις Hilux) κ με πολύ καλής ποιότητας εστιαστή Crayford.

Σε σχέση με το SW ο σωλήνας είναι νύχτα με τη μέρα.

Για την βάση δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν ξέρω.Ας μας πουν άλλοι.

Ξέρω πως τα 300 ευρώ διαφορά δεν είναι λίγα κ ούτε σε προτρέπω να το πάρεις.Απλά σου δείχνω κ μία άλλη επιλογή.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν έχω την απαίτηση με 700 ευρώ να κάνω αστροφωτογραφήσεις. Αυτό θα ήταν αστείο και να το πει κανείς.
Γιατί ; Φυσικα και μπορεις, απλα θα πρεπει να θυσιασεις αλλα πραγματα.
"Το SW dob 8 και το SW 200/1000 EQ5 πέρα από τις ίντσες που είναι ίδιες και την διαφορετική στήριξη' date=' Έχουν τις ίδιες δυνατότητες (οπτικό και ποιοτικό αποτελέσμα); Πάντα βέβαια με γνώμονα τα λεφτά τους;.[/quote']Και τα δύο είναι ίδια οπτικά. Και τα δύο ως εχουν είναι κατάληλα για παρατήρηση. Εχουν αρκετό όγκο. Θεωρητικά και τα δύο μπορούν να ρυθμιστούν για φωτογράφιση : το ντοπς με το να του αγοράσεις βάση με μοτερ/χειριστήριο κλπ, το 200/1000 με το να προσθέσεις μοτερ χειριστήριο κλπ. Στην ουσιά το δεύτερο θες, μιας και σε ενδιαφέρει η φωτογράφηση. Εγώ απλά θα σου επισημάνω μερικά πράγματα:

 

1) Με φωτορύπανση ή χωρίς ; Και αν με , έχεις δυνατότητες για εξορμήσεις με τέτοιον εξοπλισμό (βάρος / όγκος);

2) Ξέχνα τα λεφτά σε προσοφθάλμια, τα δύο που δείνει η προσφορά μαζί με εναν ΚΑΛΟ μπαρλοου σου φτάνουν για τώρα

3) Εγω πάντα θεωρούσα την EQ5 εντάξει για παρατήρηση και βασική φωτογράφιση, αλλά "ζορισμένη" να κουβαλίσει τέτοια σωλήνα για σοβαρή φωτογράφιση - (ΙΜΗΟ) θες EQ6, οπότε καμιά από τις προσφορές δεν θα σε καλύψει σωστά στο μέλον.

4) Φωτογράφηση (και όχι παρατήρηση) μπορείς να κάνεις και με τηλεφακό και με μικρό α(πο)χρωματικό σωλήνα. Μην ρίχνεις το βάρος στο ΟΤΑ, επένδυσε στην βάση, και ανάλογα την βάση επέλεξε την ΟΤΑ. Θα μπορούσες να πας σε EQ5 με Νευτώνιο 6'', παλιά συνταγή, που είναι οριακά οκ για παρατήρηση και αρκετά καλό για φωτογράφηση. Και γενικά αν περιορίσεις τις απαιτήσεις σε παρατήρηση μπορείς να πετύχεις καλό συνδιασμό με λίγα κιλά και μέσα στα λεφτά σου.

5) ΠΡΟΣΕΞΕ τα παρελκόμενα με το κόστος τους. Κοστίζουν πολλά και φεύγουν τα λεφτά χωρίς να το καταλάβεις. Για να παρεις μια ιδεα τι θα χρειαστείς αργότερα : μοτερ και χειριστηριο , οδηγητικό προσοφθάλμιο με φωτηνό σταυρόνημα (εθυγράμμιση / οδήγηση ) , web camera, αdaptors, φίλτρα (εδώ να δεις χαμός), κλπ κλπ Αν τα υπολογίσεις θα εκπλαγείς πόσα λεφτά είναι

6) ΔΕΝ υπάρχει ενα τηλεσκόπιο να κάνει για όλα τα θέματα. Ψάχτο για CCD calculator (δες και εδώ μέσα προηγούμενο θέμα) να δεις πως κάθε CCD/κάμερα "δένει" (ή όχι) με τις διάφορες σωλήνες.

 

Φιλικά

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης