planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία. Απ' ό, τι κατάλαβα, έχει σημασία πόσο μεγάλο όργανο διαθέτεις, πόσο ευαίσθητο είναι το μάτι σου σε κάθε χρώμα, τι φίλτρα θα χρησιμοποιήσεις καθώς και κατα πόσο σκοτεινός είναι ο ουρανός που παρατηρείς. Διάβαζα στο www.cloudynights.com κάποια thread που έλεγαν συγκεκριμένα για το νεφέλωμα του Ωρίωνα. Οι πιο πολλοί λένε ότι βλέπουν μια πράσινη απόχρωση. Κάποιοι λίγοι μιλάνε για μια ροζ-μωβ απόχρωση. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς, ακριβώς μια τέτοια απόχρωση βλέπω κι εγώ με 8 ίντσες. Δεν ξέρω γιατί εγώ π.χ. δεν βλέπω πράσινο αλλά ροζ-μωβ αλλά ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι έχω δυσχρωματοψία, άρα δεν έχω τόση ευαισθησία στο πράσινο-κόκκινο. Το σφαιρωτό Μ22 π.χ. θυμάμαι να το βλέπω κίτρινο ενώ το Μ13 κάπως μπλε. Θυμάμαι επίσης ένα μικρό πλανητικό το οποίο ήταν καθαρά μπλε. Θα ήθελα τις δικές σας εμπειρίες αν και μέχρι τώρα δεν πρόσεχα το χρώμα που έβλεπα, αυτά που σας λέω είναι ό,τι θυμάμαι από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις που δεν είναι και πολλές. Θα προσπαθήσω στις επόμενες να βγάλω κάποιο καλύτερο συμπέρασμα. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
planetman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Επίσης διάβασα για ένα "κόλπο" που κάποιοι κάνουν για να δουν χρώμα π.χ. στο Μ42. Κοιτάζουν κάποια ώρα κάτι φωτεινό όπως τη Σελήνη ώστε να ενεργοποιηθούν τα κονία τα οποία είναι ευαίσθητα στο χρώμα. Μετά κοιτάνε το Μ42 και έτσι έχουν καλύτερα αποτελέσματα για ανίχνευση χρώματος. Θα το δοκιμάσω! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
iziogas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Επίσης διάβασα για ένα "κόλπο" που κάποιοι κάνουν για να δουν χρώμα π.χ. στο Μ42. Κοιτάζουν κάποια ώρα κάτι φωτεινό όπως τη Σελήνη ώστε να ενεργοποιηθούν τα κονία τα οποία είναι ευαίσθητα στο χρώμα. Μετά κοιτάνε το Μ42 και έτσι έχουν καλύτερα αποτελέσματα για ανίχνευση χρώματος. Θα το δοκιμάσω! Εχω την εντύπωση ότι θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Να σκεφτείς ότι μια τεχνική για να αποφύγεις την απευαισθητοποίηση του ματιού σου, και για να μπορείς να διακρίνεις καλύτερα λεπτομέρειες και χρώματα, είναι να χρησιμοποιείς κάλυμμα του ενός ματιού όπως οι μονόφθαλμοι όσο κοιτάς τους χάρτες ή κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από παρατήρηση. Και δεν μιλάμε για την μέρα αλλά για την νύχτα. Μόνο όταν είσαι έτοιμος για παρατήρηση, ξεσκεπάζεις το μάτι και παρατηρείς. ... και μετά σου λένε ότι όλα αυτά γίνανε μόνα τους!
koyote Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Επίσης διάβασα για ένα "κόλπο" που κάποιοι κάνουν για να δουν χρώμα π.χ. στο Μ42. Κοιτάζουν κάποια ώρα κάτι φωτεινό όπως τη Σελήνη ώστε να ενεργοποιηθούν τα κονία τα οποία είναι ευαίσθητα στο χρώμα. Μετά κοιτάνε το Μ42 και έτσι έχουν καλύτερα αποτελέσματα για ανίχνευση χρώματος. Θα το δοκιμάσω! Εχω την εντύπωση ότι θα φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Να σκεφτείς ότι μια τεχνική για να αποφύγεις την απευαισθητοποίηση του ματιού σου, και για να μπορείς να διακρίνεις καλύτερα λεπτομέρειες και χρώματα, είναι να χρησιμοποιείς κάλυμμα του ενός ματιού όπως οι μονόφθαλμοι όσο κοιτάς τους χάρτες ή κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από παρατήρηση. Και δεν μιλάμε για την μέρα αλλά για την νύχτα. Μόνο όταν είσαι έτοιμος για παρατήρηση, ξεσκεπάζεις το μάτι και παρατηρείς. By the way,υστερα απο μεγαλης διαρκειας παρατηρηση της σεληνης οταν ειναι κοντα στην πανσσεληνο,εχω προσεξει οτι απο το θαμπωμα στη συνεχεια ολα φαινονται πιο σκουρα και πιο σκοτεινα,απο εκεινο το ματι βεβαια.Τωρα οσον αφορα το χρωμα,εγω δεν εχω διακρινει ποτε στο M42,αν και δεν το εχω παρατηρησει πολλες φορες απο το dob Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
Efstathios Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2007 Πρασινωπό το βλέπω το Μ42 και το είδε και ο Αργύρης στον Κιθαιρώνα. Δηλαδή απο σκοτεινό ουρανό, άρα δεν είναι απο τη φωτορύπανση. Τα υπόλοιπα όμως που είπες, όπως Μ13 κλπ ίσως είναι απο φωτορύπανση. starrynights.blog
Tilemachos Athanasiadis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 Ο Ορίωνας απο σκοτεινό ουρανό με καλή ατμόσφαιρα...στις 6 ιντσες μπορέι και λιγότερο.. πρασινίζει!!!!!!!! Και αν έχεις διψήφιο αριθμό ιντσών....πρασινίζει πολύ συχνά!!!!!!!!!!!!
astrovox Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2007 Εγώ με το 6-ιντσο έχω δει μια υποψία χρώματος. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
draculas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Και εγω μόνο τον Ωρίονα εχω δει έγχρωμο, με ενα ελαφρύ πρασινάκι..ελπίζω φέτος να μου ξανακάνει την τιμή..
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2007 Καλησπερα παιδια, εγω το βλεπω με διαφορα χρωματα αναλογα το που βρισκετε στον ουρανο. Οταν ειναι χαμηλα το βλεπω ασπρο, οταν ειναι ομως μακρεια απο φωτορυπανση το βλεπω πρασινο-μπλε αλλες φορες πρασινο-μωβ αλλες φορες γαλαζοπρασινο και γαλαζοπρασινομωβ. Δεν θυμαμε αν εχω δει αλλα με χρωμα... ισως μια υποψία στο Lagoon Nebula. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα