Jump to content

iziogas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με iziogas

  • Γενέθλια 02/26/1972

του/της iziogas Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. iziogas

    Skywatcher Dob 8"

    Αν και το τηλεσκόπιο δεν πωλήθηκε, έχει μεταφερθεί εκτός Αθηνών (κάτω από καθαρούς ουρανούς μακριά από τα φώτα της πόλης) και περιμένει τον ιδιοκτήτη του (εμένα) να εκπληρώσει όσα του υποσχέθηκε (όταν το ζαχάρωνε για να το αγοράσει) και να το εκθέσει σε πλούσιο αρχαίο φώς αστεριών. Υ.Γ.1. Καλά ε! Αμα κοιμηθώ το μεσημέρι έχω έμπνευση. Υ.Γ.2. Για να είμαι σαφής, το τηλεσκόπιο δεν πωλείται πλέον.
  2. iziogas

    Skywatcher Dob 8"

    Ο εστιαστής είναι ο απλός. Ο barlow είναι της Vixen και είναι 2x Το τηλεσκόπιο είναι στην Αθήνα, Αργυρούπολη.
  3. iziogas

    Skywatcher Dob 8"

    Πωλείται το ντομπσονάκι μου, γιατί είναι κρίμα να σκονίζεται. Δίνω μαζί κι έναν telrad (πολύ χρήσιμο εργαλείο), κι έναν barlow. Τιμή 250€
  4. iziogas

    LCROSS

    Σήμερα γίνεται η πρόσκρουση. http://www.foxnews.com/story/0,2933,562641,00.html Μάλλον ξέρω ποιο θα είναι το αυριανό θέμα του LPOD
  5. iziogas

    Και άλλος αρχάριος εδώ!

    Χωρίς τρίποδο, τα 16Χ είναι πάρα πολλά. Αν έχεις ένα αξιοπρεπές τρίποδο φωτογραφικής ή βιντεοκάμερας, χρησιμοποίησέ το, ακόμα και σε μικρότερες μεγεθύνσεις. Η διαφορά στην σταθερότητα, άρα και στην λεπτομέρεια που θα διακρίνεις, είναι τεράστια. Παίζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο η ποιότητα και εδώ όμως. Από Αθήνα είναι λίγοι οι στόχοι. Φεγγάρι, πλανήτες, ελαχιστότατα νεφελώματα, ελαχιστότατα σμήνη. Ακόμα και μέσα στην Αθήνα το seeing μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή κι από ταράτσα σε ταράτσα. Προσπάθησε να μην υπάρχουν φώτα ποιο πάνω από σένα, πχ σβήσε το φως της ταράτσας Το καλό του "ανεβαίνω στην ταράτσα με τα κιάλια μου" είναι ότι θα το κάνεις όποτε θέλεις όσο συχνά θέλεις για όσο θέλεις. Το καλό του "οδηγώ 30 λεπτά και πάω σε ένα σκοτεινό πάρκο-οικόπεδο-λοφάκο" είναι η πολύ καλύτερη εικόνα. Το καλό του "οδηγώ 1-2 ώρες και βγαίνω έξω από την Αθήνα"... σε προκαλώ να το ζήσης μόνος σου. Ειδικά αν παιδευτείς πρώτα μέσα από την Αθήνα και μετά παρατηρήσεις έξω.... ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ!
  6. iziogas

    Laptop HP Mini 2140 SOLD

    Ενδιαφερόμουν για το laptop αλλά για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορέσω να το πάρω. Ο Γιώργος είναι πολύ εξυπηρετικός και από τις φωτό που είδα το laptop είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι ένα up στην αγγελία του. Γιώργο ευχαριστώ.
  7. Συμφωνώ μαζί σου. Είναι ενδιαφέρον η σχέση χρόνου - απόστασης.
  8. http://www.dump.com/2009/07/05/if-aliens-are-watching-our-tv-signals-this-is-what-they-are-seeing/ Χωρίς να ξέρω αν είναι ακριβές, έχει βάση και είναι ενδιαφέρον.
  9. iziogas

    The Galileoscope

    Αρκετά ενδιαφέρον. Μ' αρέσει το γεγονός ότι έρχεται σε kit και θα είναι μια καλή εκπαιδευτική δραστηριότητα. Παρέχει και ιδέες για άλλες δραστηριότητες. Ψάχνοντας για κόστος μεταφοράς, με παραξένεψε ότι σαν χώρα παράδοσης δεν είχε την Ελλάδα! Μάλλον πρέπει να είναι παράβλεψη καθώς αν επιλέξεις μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα φαίνεται ότι στέλνουν ευρώπη και έχουν κοινό shipping cost. Αν ενδιαφέρει κι άλλους, μήπως μπορούμε να κανονίσουμε μια μαζική παραγγελία.. Εγώ θα ενδιαφερόμουν για 3 κομμάτια.
  10. iziogas

    Tracking με βάση Dob

    Φίλε μου, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο αγοράζεις τον συνδυασμό των μοτέρ της Meade και τον Controller της Meade. Γι αυτό επίσης χρειάζεται να αρχικοποιήσεις τον σωλήνα οριζόντιο και προς τον Βορά. Γι αυτό πρέπει ρυθμίσεις τον controller με την αναλογία των δικών σου γραναζιών. Στην συνέχεια είναι δουλειά του controller να ξέρει τον προσανατολισμό του σωλήνα σου και να ρυθμίζει κατάλληλα τα μοτέρ. Αλλιώς.... Θέλεις δικά σου μοτερ, δικούς σου motor controller, δικά σου position encoders, δικό σου software ρύθμισης της ταχύτητας των μοτέρ, όπως πολύ καλά επισημαίνεις. Με το κύκλωμα του ροοστάτη, γλυτώνεις αρκετά πράγματα, αλλά χάνεις το GοΤο και το αυτόματο tracking. Έχουν όμως την χάρη τους και οι manual ρυθμίσεις. Είναι όντως πολύ ποιο απλή αυτή η προσέγγιση αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι επειδή η γωνιακή ταχύτητα κοντά στον πολικό είναι μικρότερη απ' ότι στον ουράνιο ισημερινό, θα πρέπει σε κάθε στόχο που θα βρίσκεις να ρυθμίζεις και την ταχύτητα των μοτέρ. Ένα κύκλωμα που είναι με ροοστάτη είναι αυτό.
  11. iziogas

    Simeis 147 Hydrogen Alpha

    Εντυπωσιακότατο
  12. Με αφορμή το σημερινό APOD http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap090115.html παραθέτω το σύνδεσμο σ' αυτό το πολύ ενδιαφέρον project. http://www.solargraphy.com/ Εγώ σκέφτομαι να πάρω μέρος. Στο κάτω κάτω οι απαιτήσεις είναι ελάχιστες.
  13. iziogas

    Συμβαίνει τώρα!!!!

    Μετά, είναι να απορείς γιατί πλουτίζει ο Λιακόπουλος;;;
  14. Φίλε Efstathios δεν το κατάλαβα το παραπάνω. Τι κοιτάς στην οθόνη της Dslr και πότε; Κατά την διάρκεια της λήψης; Τότε δεν βλέπεις τίποτα, ούτε από την οθόνη ούτε από το σκόπευτρο.
  15. Η θεωρία της σχετικότητας δεν συνδέει μόνο τον χρόνο με την ταχυτητα, αλλά και την απόσταση (διάστημα) και την μάζα με την ταχύτητα. Η μάζα ενός σώματος του οποίου η ταχυτητα τείνει πρός την ταχυτητα του φωτός, τείνει στο άπειρο. Γι' αυτό δεν μπορεί ποτέ η ύλη να κινηθεί με την ταχύτητα του φωτός. Αυτό απαιτεί άπειρη δύναμη. Εκτός από.. τα φωτόνια (θεωρώντας τα ως σωματίδια) Αυτά είναι ύλη η οποία τρέχει με την ταχύτητα του φωτός. Κι όμως αυτό δεν είναι παράδοξο αν καταλάβουμε ότι η μάζα τους σε ηρεμία είναι μηδεν. Δηλαδή πολύ απλά, δεν μπορούν να υπάρξουν σταματημένα. Οσον αφορά το τι συμβαίνει στα φωτόνια σε μια μαύρη τρύπα, πιστεύω ότι τα παραπάνω εξακολουθούν να ισχύουν. Είτε θεωρήσουμε ότι η απόσταση (το διάστημα) έχει απείρως επιμηκυνθεί, είτε όχι, το φωτόνιο απλά διανύει αυτή την απόσταση μέχρι να προσκρούσει σε μια άλλη ύλη, να απελευθερώσει την ενέργειά του, να σταματήσει το τρέξιμο και να παύσει. Ετσι απλά, κατα την γνώμη μου πάντα και σύμφωνα με έναν ανθρώπινο παρατηρητή.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης