Draco Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Παιδιά αυτό το σετάκι το έχει αγοράσει κανείς? http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=776 Αξίζει τα λεφτά του? Ψήνομαι γιατί προσφέρει πολλά σε πολύ καλή τιμή.Θα εκτιμούσα πολύ την άποψή σας. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις.Προκειται για σετ με μετρια ειδη που θα τα αντιμετωπιζεις μονιμως "ως προς μελλοντικη αντικατασταση".Ειναι δελεστικη αγορα για καποιον που αγοραζει τωρα ενα φθηνο τηλεσκοπιο με αρκετες ιντσες(τα φιλτρα,ανεξαρτητως ποιοτητας,θελουν ιντσες),και θελει ενα προχειρο πακετο,μονο και μονο για να ξεκινησει.Θα προτιμουσα 3-4 ποιοτικοτερα κομματια,εστω και μεταχειρισμενα.Τα φιλτρα πχ ειναι απλα χρωματιστα γυαλακια(θεωρησε λοιπον πως δεν υπαρχουν)Τα προσοφθαλμια ειναι αποδεκτα μονο απο το 12(αν θυμαμαι καλα) και πανω.Ο μπαρλοου ειναι ικανοποιητικος.(ειχα αγορασει ενα τετοιο σετακι μεταχειρισμενο,για να το δωσω σε εναν φιλο που μολις ξεκινουσε με ενα Κινεζικο Νευτωνιο,και λογω ελειψης χρηματων,τον εξυπηρετησε για αρκετο καιρο).
kellner Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Φίλε μου Draco δες παρακάτω Νομίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ δυνατό συνολο!!!!!!!!!!! http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6701 SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Μακριά από σετάκια.Ουστ ουστ.Φαντάζομαι θα κάνει κ κάνα 200 ευρώ ε?Πες μας πόσα θέλεις να διαθέσεις τι τηλεσκόπιο έχεις κ τι στόχους θα κυνηγάς για να σε βοηθήσουμε. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Πλακα-πλακα κανει 250€.Με αυτα τα χρηματα μπορει καποιος να παρει 4-5 πολυ καλα κομματια με λιγο ψαξιμο.... Δρακε,πες μας τι εχεις και τι ζητας,και ειμαι σιγουρος οτι αν ψαξουμε τα συρταρια μας,κατι της προκοπης θα βρεθει....
Draco Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Παιδιά έχω ένα Dobson 8'' Skywatcher και στη συλλογή μου έχω μόνο τα μαμίσια προσοφθάλμια δηλαδή 10 και 25mm. Ενδιαφέρομαι βασικά για άμεση αγορά ενός barlow μάλλον 2Χ ένα προσοφθάλμιο μεγάλης μεγένθυνσης για παρατήρηση πλανητών, και ένα φίλτρο νεφελωμάτων. Αυτή την περίοδο δεν μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα..το πολύ 200-250€ για όλα τα παραπάνω.Περιμένω τις προτάσεις σας. Το ΚΙΤ με τα προσοφθάλμια της Celestron μου προσέφερε μια μεγάλη γκάμα μεγενθύσεων γι αυτό ρώτησα αν αξίζει τα λεφτά του..Θα περιμένω τη βοήθειά σας. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Λοιπον για τα φιλτρα της celestron ψαξε στο ebay.com Καμια 40 ευρω και σου ερχονται στην Ελλαδα. Μαζι και το φιλτρο σεληνης.Αυτο το σημαντικο κομματι που χρειαζεσαι και δεν το εχεις καταλαβει ειναι ενα προσοφθαλμιο 2 ιντσων πανω απο 30mm και με μεγαλο φαινομενο πεδιο, πανω απο 60 μοιρες. Τι κανει αυτο? Με τις δυο ιντσες και πανω απο τα 30mm επιτρεπει στο τηλε σου να σου δειξει πολυ μεγαλυτερο κομματι του ουρανου απο τις 1.25, με μικρη μεγεθυση κατι σαν σουπερ φωτεινo κιαλι. Ενω με φαινομενο πεδιο πανω απο 60-65 μοιρες το μεγαλυτερο κομματι του ουρανου που θα βλεπεις (λογο των 2 ιντσων) θα ειναι καταπληκτικο!Με 100 δολαρια πουλανε απο μαγαζια στην Αμερικη καποια φθηνα και καλα τετοια προσοφθαλμια(πχ orion http://www.telescope.com/control/product/~category_id=eyepieces/~pcategory=accessories/~product_id=E0072 )Για πιο φθηνα ή πιο καλα τετοιου τυπου ψαξε επισης στο ebay, http://www.astromart.com/http://www.astrobuysell.com/http://astrobuysell.com/uk/Για Βarlow και 1.25 ιντσων προσοφθαλμια μπορεις να ψαξεις και στα παραπανω sites και εδω στο astrovox απο μεταχειρισμενα.Θα ελεγα για barlow παρε αντι για 2χ εναν 3χ και θα εισαι πολυ καλυτερα.Στο ebay πχ βρηκα εναν φθηνο που μοιαζει και καλος...http://cgi.ebay.com/FMC-1-25-3x-ED-Premium-Telescope-Barlow-Lens_W0QQitemZ360003509295QQihZ023QQcategoryZ29954QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItemΕναν παρομοιο ειχα αγορασει και εγω.Μου φαινεται οτι τους παραγει καποιος στην Κινα και μετα αφου τον αγορασουν στην Αμερικη, του κολαει και ο καθενας εμπορος - κατασκευαστης το ονομα του...
Laskos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2007 Καλα, αν με πιασει κανας Ελληνας εμπορος με τις συμβουλες που δινω, με εχει ******!
filiatra Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Παιδιά έχω ένα Dobson 8'' Skywatcher και στη συλλογή μου έχω μόνο τα μαμίσια προσοφθάλμια δηλαδή 10 και 25mm. Ενδιαφέρομαι βασικά για άμεση αγορά ενός barlow μάλλον 2Χ ένα προσοφθάλμιο μεγάλης μεγένθυνσης για παρατήρηση πλανητών, και ένα φίλτρο νεφελωμάτων. Αυτή την περίοδο δεν μπορώ να διαθέσω πολλά χρήματα..το πολύ 200-250€ για όλα τα παραπάνω.Περιμένω τις προτάσεις σας. Το ΚΙΤ με τα προσοφθάλμια της Celestron μου προσέφερε μια μεγάλη γκάμα μεγενθύσεων γι αυτό ρώτησα αν αξίζει τα λεφτά του..Θα περιμένω τη βοήθειά σας. Γνώμη μου είναι να αλλάξεις άμεσα τον 10mm.Το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι ένας 12 nagler.Ξέρω δεν σε παίρνει με τα χρήματα που διαθέτεις αλλά στο λέω για να το έχεις στη άκρη του μυαλού σου.Για το ETHOS δεν το συζητάω κοστίζει 700 ευρώΟσον αφορά για πλανήτες όλοι συμφωνούν πως ένας ορθοσκοπικός είναι ότι καλύτερο.Θα σου πρότεινα να δεις κ τον televue plossl 8mm γιατί οι ορθοσκοπικοί δεν είναι άνετοι στην παρακολούθηση με χειροκίνητη βάση.Πολλοί λένε πως συνδυάζουν περισσότερα πλεονεκτήματα απ τους ορθοσκοπικούς κ τους προτιμούν.Φίλτρο αρχικά ένα οξυγόνο3.Αν κ η γνώμη μου είναι πως δεν το χρειάζεσαι άμεσα γιατί απλά δεν έχεις ακόμη καλό προσοφθάλμιο να το αξιοποιήσεις.Ο 10mm είναι ψηλό άχρηστος.Ο 25mm κάνει δουλίτσα αλλά λίγοι είναι οι στόχοι που θα χρειαστείς μικρή μεγέθυνση κ φίλτρο.Η μεγάλη χρησιμότητα του φίλτρου είναι σε μικρά πλανητικά που θέλουμε μεγάλες μεγεθύνσεις για να τα δούμε.Αυτό βέβαια είναι κ δικό σου θέμα.Ο καθένας βάζει τις δικές του προτεραιότητες.Μπάρλοου πρώτο κ καλύτερο τον televue 2X, μετά τον Celestron 2X ή αν αντέχεις χρηματικά τον εκπληκτικό Powermate της televue. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2007 Πλακα-πλακα κανει 250€.Με αυτα τα χρηματα μπορει καποιος να παρει 4-5 πολυ καλα κομματια με λιγο ψαξιμο Απολύτως αληθινό. Γενικότερα στον εξοπλισμό καλύτερα να αρκεστείς σε λίγες προσεγμένες αγορές παρά σωρό "μετριοτήτων". Το έχω κάνει το λάθος στην αρχή και το πληρώνεις «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα