pindos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2004 Γεια χαρά σε όλους.Για πολύ καιρό ασχολούμαι με το θεωρητικό κομμάτι της αστρονομίας καθώς και στην παρατήρηση με γυμνό μάτι και κιάλια. Επειδή ένας γνωστός μου πουλάει το Meade 4500 και επειδή είμαι άσχετος με τα τηλεσκόπια έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις:1) Τι δεν μπορώ να δω από τους πλανήτες, πχ ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας φαίνονται σαν κουκίδες η σαν πλανήτες και αν θέλω να τους δώ πρέπει να πάω σε ακριβότερο τηλεσκόπιο?2) Νεφελώματα και γαλαξίες διακρίνονται με το συγκεκριμένο τύπο?3) Γνωρίζεται αν βγάζουν οι φακοί του κάποια προβλήματα με τον χρόνο?4) Με 2x Barlow υπάρχει κάποια σημαντική βελτίωση? (δηλαδή η εικόνα ενος τηλεσκοπίου 200x-με Barlow 400x δίνει την ίδια εικόνα με ένα μεγαλύτερου διαμέτρου 400x χωρίς Barlow?5) Κατά την γνώμη σας ποιά είναι η μέση τιμή του μεταχειρισμένο σήμερα?Σας ευχαριστώ θερμά
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2004 Γεια σου!Ας τα παρουμε με τη σειρα...1)Ο Πλουτωνας ειναι 13,8 13,9 μεγεθος συνεπως δεν ειναι καν ορατος με το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο...ο Ποσειδωνας ειναι 2,3" φαινομενη διαμετρος οποτε με το συγκεκριμενο αμφιβολο αν θα διακρινεται σαν δισκος.Ακομα και με τηλεσκοπια 8-10" ως μικρο ασπρογαλαζο δισκακι διακρινεται.Παντως δεν νομιζω πως κριτηριο ειναι οι παρατηρησεις των δυο συγκεκριμενων πλανητων....2)Τα λαμπροτερα ναι..πχ ολα στον καταλογο του Messier.3)Με το χρονο;;; τι ειναι οι φακοι ντοματες να μπαγιατεψουν;;;; 4)Οχι!Τα χεις μπλεξει λιγακι... ασχετως barlow η οχι barlow στην ιδια μεγεθυνση ενα τηλεσκοπιο μεγαλυτερης διαμετρου δειχνει περισσοτερες λεπτομερειες απο οτι ενα μικροτερης λογω μεγαλυτερης διακριτικης ικανοτητας.Επι τη ευκαιρια η μεγιστη θεωρητικη μεγεθυνση ενος τηλεσκοπιου ειναι 20 φορες το ανοιγμα σε εκατοστα (ξεχνα τα... 400x με το συγκεκριμενο).5)Δεν εχω ιδεα, αλλα οχι να μην το αγορασεις(υποψιαζομαι πως το σκεφτεσαι....). Παρε ενα 6"-8" dobsonian οταν αποφασισεις πως ειναι ωρα να αποκτησεις τηλεσκοπιο...Καλα να περνας Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Thodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2004 Καλώς ήρθες στο Astrovox! Θα συμφωνήσω σε όλα με το φίλο συνερασιτέχνη Γιώργο.. Οταν αποφασίσεις για αληθινό τηλεσκόπιο, τότε καλύτερα να πάρεις ενα Dobsonian απο 6-8 ίντσες. Η Celestron μόλις κυκλοφόρησε τη νέα σειρά Starhopper Dobsonians, που τα προσφέρει η εταιρεία ΑΚΤΙΣ στη Θεσσαλονίκη.http://www.aktistar.gr Οι τιμές τους είναι εξαιρετικές, και οι διάμετροι απο 6 ίντσες και άνω θα σου προσφέρουν χρόνια παρατηρήσεων.Υπάρχει επίσης ενα κλασσικό βιβλίο για αρχάριους που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα μεταφρασμένο, το NIGHTWATCH.θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις απο το βιβλίο. Για οτι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!ΦιλικάΘόδωρος Ξανθόπουλος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα