Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Για χαρά σε όλους.

Θέλω κάποια γνώμη για το Meade 8" LX200 GPS

Και πια η διαφορά από ένα dobsonian 8.

Φυσικά δεν μιλάω για τους αυτοματισμούς που έχει το Meade 8" LX200 GPS

Αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει εάν έχει καλά οπτικά (εάν το έχει κάποιος ας με απάντηση).

Είναι ένας στόχος που έχω Βάλη για την αγορά του στο απώτερο μέλλον.

Σας ευχαριστώ.

Και κάτι άλλο.

Με προτείνετε ίσος και μεταχειρισμένο!!!!!!!!!!! Και τι πρέπει να προσέξω!!

SkyWatcher Dobsonian 8\" TeleVue Barlow 3x , 31.8mm (1 1/4\")
Δημοσιεύτηκε

Νομιζω οτι ειναι λαθος να συγκρινουμε διαφορετικους τυπους τηλεσκοπιου. Εκτος απο τις ιντσες, ουτε ιδιο focal length εχουν, ενω το ενα κοστιζει περιπου δεκα φορες τα χρηματα του αλλου.

Επισης, τα χαρακτηριστικα του τηλεσκοπιου που μπορει να ειναι ασημαντα για εναν μπορει να ειναι τα απολυτως σημαντικα για καποιον αλλον.

Αν σκεφτεσαι την αγορα του lx200 ουτως ωστε να αναβαθμισεις οπτικα και μονον τον εξοπλισμο σου, τοτε θα σου προτεινα να δωσεις τα ιδια λεφτα και να παρεις καποιο αριστης ποιοτητας και οσο μεγαλυτερο γινεται dob.

Αν το σκεφτεσαι για να αναβαθμισεις γενικως τον εξοπλισμο σου, τοτε να ξερεις οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο τηλεσκοπιο. Οντας κατοχος LX90 επιγραμματικα να σου πω οτι:

Τα οπτικα του ειναι παρα πολυ καλα (συν το οτι το lx200 εχει mirror lock),

Θα μπορεις να το μεταφερεις διχως να νοιαζεσαι για θεματα οπως συναρμολογηση ή collimation και πραγματικα να αρχισεις να παρατηρεις μεσα σε 2 λεπτα,

Το tracking θα σου επιτρεψει να βλεπεις στοχους για ωρες κυριολεκτικα, ενω το goto θα σου προσφερει την δυνατοτητα για παρατηρηση ακομη και οταν υπαρχουν διασπαρτα συννεφα.

Τελος, καινουριο δεν βγαινει πλεον (αντικατασταθηκε απο το lx200R - σαφως καλυτερο οπτικα αποτι λενε καποιοι σε ξενα fora ) και θα αναγκαστεις να βρεις καποιο καλο μεταχειρισμενο. Αλλωστε η τιμη του ηταν αρκετα ακριβη κατα τη γνωμη μου στη χωρα μας.

Γιώργος Μπαλτόγλου

------------------------

8'' LX90 UHTC

Δημοσιεύτηκε

Παρα πολυ σωστα τα ειπε ο Γιωργος.

Το μονο κοινο που εχουν τα τηλεσκοπια ειναι οι διαμετροι τους.

Εγω ειμαι φανατικος των ρομποτικων,και δεν θα τα αλλαζα με τιποτα.

Εχε υπ οψιν σου οτι το τηλεσκοπιο που αναφερεις απο μονο του δεν σε καλυπτει για να φωτογραφησεις με αξιωσεις,και χρειαζεται και μια ισημερινη σφηνα (500€-700€ δεν ξερω ακριβως ),οποτε το κοστος ανεβαινει.

Επισης να ξερεις οτι ειναι αρκετα βαρυ και με πολυ δυσκολη λαβη.

(εγω εχω ενα 10αρι,και ξερω τι σου λεω).

Γεια και χαρα.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης