Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ειπα σημερα να αγορασω μερικα βιβλια (η αγορα του μηνα) και θα ηθελα την γνωμη σας για τους παρακατω τιτλους:

1.A Field Guide to the Stars and Planets

2.A Walk Through the Heavens

3.Turn Left at Orion

4.Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas

5.Observing the Moon: The Modern Astronomer's Guide

Λοιπον πως σας φαινονται οι αγορες μου καλες;

Αμα εχετε τιποτα καλα βιβλια να προτεινετε περιμενω τιτλους

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Εγώ θα σου πω για το 1. (αυτό δεν είναι του Pasachoff?) και το 4. μιας και τα έχω και εγώ!

Λοιπόν, το πρώτο βιβλίο πρέπει να τα έχει μέσα ΟΛΑ! Σε μικρό μέγεθος και βέβαια συμπυκνωμένα όσο δεν πάει, μιλάει για τα πάντα, έχει χάρτες ωραίες φωτό και άπειρες πληροφορίες! Είναι must have! Δυστυχώς το πήρα μετά το Καστελλόριζο και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να μου το υπογράψει ο ίδιος ο συγγραφέας!

Για το 4., το Pocket Sky Atlas, (όπως έχει γραφτεί και εδώ), είναι ένας πολύ βολικός, φορητός, χρήσιμος και περιεκτικός χάρτης του ουρανού, αρκεί κάποιος να μη θέλει να φτάσει πολύ "βαθιά". Για κιάλια και μικρά τηλεσκόπια (ή ίσως και για μεγάλα τηλεσκόπια στην Αθήνα όπου οι ερευνητές δείχνουν το πολύ μέχρι 7 mag..! :mrgreen: ) είναι ότι πρέπει.

Καλορίζικα τα βιβλιαράκια, σίγουρα θα τα χαρείς!

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω Vag και εγω ελπιζω να τα ευχαριστηθω και τα πηρα απο το

the book depository και ηταν και φτηνοτερα απο το amazon αλλα και χωρις εξοδα αποστολης

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ για το 1 και 4 μπορώ να σου πω γιατί τα έχω.

Είναι και τα δυο πολύ καλά και θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος!

Το Turn Left at Orion σκέφτομαι και εγώ να το πάρω,γι αυτό μόλις το παραλάβεις και το δεις,πες γνώμη!

Καλά έκανες και τα πήρες απ'το bookdepository.Απλά έχε στο νου σου,ότι χτυπάνε το κουδούνι και τα αφήνουν στο γραμματοκιβώτιο.(δεν ξέρω τι συμβαίνει με το amazon)

Αυτό ίσως να είναι πρόβλημα σε μερικές πολυκατοικίες...

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Το turn left at orion είναι το ιδανικό βιβλίο για κάποιον που κυνηγάει τους πρώτους στόχους μέσα από το τηλεσκόπιο! Ηταν το πρώτο μου σχετικό βιβλίο και μου χρησίμευσε πολύ.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

1)Σαν αρχάριος που είμαι βρήκα το 1 καταπληκτικο βιβλιο.

Πολύ καλη εισαγωγη στην αστρονομία,τηλεσκοπια κλπ.Χάρτες ουρανου ανα μήνα Β και Ν και Νότιου ημισφαίριου .Καταλογοι Messier kai Cladwell. Αναλυτικοί χάρτες με αρκετα DSO (Will Tirion ) και με καλή σύντομη περιγραφή.

Οι χάρτες δύσκολοι λόγω μεγέθους .Ψάχνοντας ένα στόχο, πας απο τον ένα χάρτη στον άλλο΄που μπορεί να απέχει πολλές σελίδες.

Για κυάλια (ακόμα το μόνο εργαλειο μου παρατήρησης)πολύ καλό.Αριστη φορητότητα ,σκληρό φύλλο ,προσεγμένο δέσιμο .Μετα απο ένα χρονο διαβάσματος δεν έχει διαλυθεί.

2)Εχω πάρει βιβλία απο το amazon.Αν δηλώσεις απλή φτηνή αποστολη

ο ταχυδρόμος στο αφήνει στην πόρτα.Αν δηλώσεις συστημένο ο ταχ. αφήνει ειδοποιηση.

Στον τρελλό έδειχναν το φεγγαρι κι αυτός κοιτούσε το δάχτυλο :shock:
Δημοσιεύτηκε

Το Turn left at Orion ειναι πολυ καλο, το εχω οπως και δεκαδες αλλα.

:wink:

Συστηνω λοιπον τα:

The Observers Sky Atlas - 50 charts

Pattern Asterisms A New Way to Chart the Stars.pdf

OReilly.Astronomy.Hacks

365days2007

Saturn and How to Observe It (Πανεμορφο!)

Star Testing Astronomical Telescopes. A Manual for Optical Evaluation and Adjustment

Star Ware - The Amateur Astronomer's Ultimate Guide to Choosing, Buying, & Using Telescopes and Accessories

The Hundred Greatest Stars

Hatfield Lunar Atlas

Visual Astronomy In The Suburbs

Be_A_Stargazer_EBook

Και εχω σκοπο να διαβασω και να αποκτησω πολλα ακομα... :P

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη θυμάμαι είχες αναφέρει οτι ήθελες να αγοράσεις ένα βιβλίο με φωτογραφίες και ο κ Αγιομαμίτης σου είχε πεί να περιμένεις την νέα έκδοση που θα συμμετέχει νομίζω και αυτός. Είχε αναφερθεί οτι είναι πολύ καλό. Μήπως θυμάσαι πως λέγεται το βιβλίο γιατι δεν μπορώ να το βρω και σκέφτομαι να αγοράσω ένα με ανάλογο περιεχόμενο.

Hellooooooo, my name is Ηλίας. :-note

http://astrocom.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Μιας και μιλάμε για βιβλία, παρήγγειλα από το bookdepository τον 1ο τόμο του τρίτομου του Burnham, καθώς και το hidden treasures. Παρόλο που τα έκανα και τα 2 σε μια παραγγελία, εχτές μου ήρθε μόνο το hidden treasures. Αυτό είναι λογικό;

Το βιβλίο πάντως είναι πολύ ογκώδες, με περίπου 600 σελίδες χοντρές πλαστικοποιημένες. Περιλαμβάνει 109 αντικείμενα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον messier ή caldwell κατάλογο, με στοιχειώδεις χάρτες για την εύρεσή τους, φωτογραφίες, σκίτσα καθώς και αναλυτικές πληροφορίες. Για κάθε αντικείμενο έχει 4-5 σελίδες. Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα περισσότερα αντικείμενα. :-k

Δημοσιεύτηκε
Μιας και μιλάμε για βιβλία, παρήγγειλα από το bookdepository τον 1ο τόμο του τρίτομου του Burnham, καθώς και το hidden treasures. Παρόλο που τα έκανα και τα 2 σε μια παραγγελία, εχτές μου ήρθε μόνο το hidden treasures. Αυτό είναι λογικό; :-k

Γιατι δεν παραγγειλες και τους 3 τομους (αξιζουν)

Μπορει να μη το ειχαν και να το στειλουν στις προσεχεις ημερες αλλα καλου κακου στειλε ενα mail

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Το Turn left at Orion ειναι πολυ καλο, το εχω οπως και δεκαδες αλλα.

:wink:

Συστηνω λοιπον τα:

The Observers Sky Atlas - 50 charts

Pattern Asterisms A New Way to Chart the Stars.pdf

OReilly.Astronomy.Hacks

365days2007

Saturn and How to Observe It (Πανεμορφο!)

Star Testing Astronomical Telescopes. A Manual for Optical Evaluation and Adjustment

Star Ware - The Amateur Astronomer's Ultimate Guide to Choosing, Buying, & Using Telescopes and Accessories

The Hundred Greatest Stars

Hatfield Lunar Atlas

Visual Astronomy In The Suburbs

Be_A_Stargazer_EBook

Και εχω σκοπο να διαβασω και να αποκτησω πολλα ακομα... :P

Τα κατεβαζεις ή τα αγοραζεις;

Δημοσιεύτηκε
Μιας και μιλάμε για βιβλία, παρήγγειλα από το bookdepository τον 1ο τόμο του τρίτομου του Burnham, καθώς και το hidden treasures. Παρόλο που τα έκανα και τα 2 σε μια παραγγελία, εχτές μου ήρθε μόνο το hidden treasures. Αυτό είναι λογικό;

Στο bookdepository αν δεν κάνω λάθος δεν αγοράζεις από το site αλλά από ιδιώτες πωλητές τις περισσότερες φορες. Γι'αυτό και μπορεί να αποσταλλούν τα βιβλία σε διαφορετικές μέρες.

astrovoxsigmz0.jpg

nightskybarweb9dg.jpg

Δημοσιεύτηκε

Όσες φορές έχω παραγγείλει απ'το bookdepository (αρκετές) πάνω από 1 βιβλία,μου ήρθαν όλα μαζί.

Αν σε κάποιο έλεγε ότι χρειάζεται 2-3 μέρες για να το αποστείλουν,και σε ένα άλλο ότι είναι ετοιμοπαράδοτο,τότε φτάναν στο χρόνο που χρειαζόταν το 1ο.

Γι'αυτό στείλε ένα mail,αν και δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη θυμάμαι είχες αναφέρει οτι ήθελες να αγοράσεις ένα βιβλίο με φωτογραφίες και ο κ Αγιομαμίτης σου είχε πεί να περιμένεις την νέα έκδοση που θα συμμετέχει νομίζω και αυτός. Είχε αναφερθεί οτι είναι πολύ καλό. Μήπως θυμάσαι πως λέγεται το βιβλίο γιατι δεν μπορώ να το βρω και σκέφτομαι να αγοράσω ένα με ανάλογο περιεχόμενο.

Αλλο ενα βιβλιο με υλικο του κ.Αντωνη (βλεπε εξωφυλλο)

http://www.bookdepository.co.uk/WEBSITE/WWW/WEBPAGES/showbook.php?id=0810993074

φιλικα Δημητρης

65312447_08109930741.jpg.2424ac294eadb2486519feaf2a797e77.jpg

Δημοσιεύτηκε

Στο bookdepository αν δεν κάνω λάθος δεν αγοράζεις από το site αλλά από ιδιώτες πωλητές τις περισσότερες φορες. Γι'αυτό και μπορεί να αποσταλλούν τα βιβλία σε διαφορετικές μέρες.

Δε νομίζω να ισχύει αυτό. Πάντως, επειδή δε χρεώνουν μεταφορικα, δεν περιμενουν οπως στο αμαζον πχ να ετοιμαστει η παραγγελια για να τη στειλουν ολη μαζι, αλλα καθε βιβλιο το πακεταρουν και το στελνουν μολις φτασει. Σημερα παρελαβα 2 βιβλια απο μια παραγγελια μου 5 βιβλιων (ασχετα με αστρονομια) και ήταν συσκευασμενα σε διαφορετικα πακετα, ενα ακομα ειχε ερθει την Παρασκευη και ενα την Πεμπτη (ελπιζω αυριο να ερθει και το αλλο)....

Είναι πάντως μακραν το φτηνοτερο διαδικτυακο ξενογλωσσο βιβλιοπωλειο για καινουριες εκδοσεις. Μόνα "μειονεκτηματα" το ότι όπως αναφερθηκε τα στελνει τα βιβλια σαν γραμματα (για λογους κοστους) και ετσι πηγαινουν στο γραμματοκιβωτιο και οχι σαν δεματα ωστε να σου αφηνει ειδοποιητήριο ο ταχυδρομος να τα παραλαβεις (αυτο για μενα ειναι πλεονεκτημα), και το ότι εχουν μονο καινουριες εκδοσεις, αν ενας εκδοτης σταματησει την εκδοση καποιου βιβλιου, αμεσως αυτο στη σελιδα γινεται unavailable, δεν καθοταν να το ψαξουν απο αλλού για να σε εξυπηρετήσουν.

Δημοσιεύτηκε

Σημερα μου ηρθαν ολα τα βιβλια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο τα βιβλια και απο τον τροπο παραγγελιας και παραδοσης. =D> =D> =D>

Απο σημερα το bookdepository θα ειναι η πρωτη μου επιλογη για αγορα βιβλιων γιατι ειναι και φτηνοτερο απο το Amazon και με δωρεαν αποστολη

και γρηγορα πανω απ΄ολα.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Και εγώ έχω πάρει 1-2 από αυτούς και είναι μια χαρά. Εχω την υποψία ότι είναι ποιό φτηνοί από το amazon.co.uk αλλά όχι από το amazon.com. Με την διαφορά του δολλαρίου έρχεται μια ή άλλη, απλά αυτοί βρίσκονται Αγγλία και όχι Αμερική (σηλαδή ταχύτητα και για μεγάλο ποσό δεν έχεις τελωνεία). Αν μάλιστα δεις τα βιβλία τους έχουν τιμές σε δολλάρια, όχι σε λίρες :)
Δημοσιεύτηκε
Παιδιά για τα The Night Sky Observers guide τι γνώμη έχετε;

Να το πάρεις με κλειστά μάτια.Σε συνδυασμό με την ουρανομετρία είναι ότι καλύτερο.Πολλές πληροφορίες για κάθε αντικείμενο πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες αλλά κ πολλά σκίτσα που είναι ότι περίπου θα βλέπεις απ το προσοφθάλμιο.Το μόνο αρνητικό είναι οι χάρτες του που δείχνουν μέχρι 9 mag αστέρια σε αντίθεση με την ουρανομετρία που δείχνει 9,7mag.

Γι αυτό σου λέω σε συνδυασμό.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης