ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2008 Κατι που συζητησαμε χτες στην Πεντελη με τον φιλο μου Παναγιωτη(Ακροπολη).Μπορουμε να υπολογισουμε ποιοι ειναι οι 2 πολικοι αστερες για καθε πλανητη του ηλιακου μας συστηματος;Εχει να κανει βασικα με την κλιση του πλανητη(που θα βλεπουν οι πολοι του).Εξαρταται και απο αλλους παραμετρους,οπως εκλειπτικοτητα τροχιας,διαρκεια ημερας,διαρκεια ετους;Ειναι περισσοτερο ενα αστρονομικο παιχνιδι-σπαζοκεφαλια,δεν εχει επιστημονικη αξια(εκτος αν θελει κανεις να κανει πολικη ευθυγραμμιση απο τον Αρη) Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2008 Πιστεύω ότι θα είχε επιστημονική αξία η μελέτη της μετάπτωσης των ισημεριών στους πλανήτες.Αλλά με τόσους δορυφόρους που έχουν ο Δίας και ο Κρόνος,για παράδειγμα,κάτι τέτοιο θα ήταν όντως σπαζοκεφαλιά! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
nemea Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2008 Απάντηση μπορούμε να πάρουμε από εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Extraterrestrial_skies (Δεν έχω εξετάσει την ορθότητα του άρθρου). Γραφετε καθαρά, χωρίς μουντζούρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα