Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μαγκες εχω ενα σοβαροτατο προβλημα με την βαση που εχω και την ψηφιακη μου μηχανη. Δειτε τις φωτο και θα καταλαβετε.

Δεν μπορει να ερθει στο ιδιο υψος με το προσοφθαλμιο του Zoom και το θεμα ειναι οτι εχω ανεβασει την βαση μεχρι επανω!!! :cry:

Τι κανουμε ρε παιδια τωρα???

Αναγκαστηκα και φωτογραφιζα με τα Plossl του SW.

Καμια σκεψη ή καμια πατεντα? Ειχε κανενας το ιδιο προβλημα?

Σκεφτηκα τωρα να αγορασω μια πιο μακρια βιδα στην ιδια διαμετρο και να προσθεσω ~1-2 παξιμαδια για να σφιγγει η ολη φαση. Αλλα δε νξερω αν υπαρχουν βιδες που στην μεση να ειναι κομμενα τα πασα ωστε να χωραει στον οδηγο της βασης.

Βοηθεια χριστιανοι!!!!!! [-o< [-o< [-o< [-o<

DSC00395.thumb.JPG.8cdac6ee0665b637a113a475b8308f2f.JPG

DSC00398.thumb.JPG.7e876a356859e2cda70900a578dbf51d.JPG

736429797_PanasonicDMCFX-10.thumb.JPG.da457fece89f0d765aeb0aa712798ffd.JPG

464425972_Microstage6030Problem.thumb.JPG.554f6f798ac4b831cc891cdce5454645.JPG

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους.

Σας γραφω για πρωτη φορα.Σας ζητω να με συγχορεσετε για τα ορθογραφικα μου λαθη.

θα ηθελα να βοηθησω αλλα θελω να βγαλεις μια φοτο απο τη αλλη πλευρα της βασης,απο τη μερια του προσοφθαλμιου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣ

Ομάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.

Δημοσιεύτηκε

Βαλε τη μεγαλυτερη βιδα,και απλως λιμαρισε τα σπειρωματα στο μηκος που σε εξυπηρετει.

Αν θες "επαγγελματικη" δουλεια, βαλε τη βιδα σε ενα δραπανο,(με το κεφαλι στο τσοκ.Αν δεν χωρα στο τσοκ,πιασε την απο τα σπειρωματα,αλλα τυλιξε τα πρωτα με ενα χαρτονακι),και την ωρα που θα στρεφει,ακουμπησε επανω στα ανεπιθυμιτα σπειρωματα ενα γυαλοχαρτο ή λιμα.Ετσι θα εχεις ενα αυτοσχεδιο τορνο.

Προσεξε την ασφαλεια σου.

8) 8)

Δημοσιεύτηκε

Η λύση του Κώστα ειναι εξαιρετική αν όμως δεν έχεις μεγάλη ευχαίρεια στη χρήση του δράπανου κτλ. να προτείνω κάτι άλλο.

Αγόρασε ενα παξιμάδι στο μέγεθος της βίδας και μια ακέφαλη βίδα στο ίδιο μέγεθος. Ετσι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παξιμάδι για να προεκτείνεις τη βίδα της βάσης. Τώρα πάλι αν δεν βρίσκεις τέτοια βίδα σε μικρό μέγεθος ώστε να κάτσει το όλο σύστημα (βίδα βάσης, παξιμάδι, ακέφαλη βίδα) στο σωστό ύψος, δώσε την βίδα για κόψιμο αν σου είναι βολικότερο της διαδικασίας του Κώστα.

Γιώργος Μπαλτόγλου

------------------------

8'' LX90 UHTC

Δημοσιεύτηκε

Hδη δοκιμασμενο. Η μηχανη στηριζετε παρα πολυ καλα και σταθερα και δεν κινειται καθολου γιατι στο ενδιαμεσο μεταξυ βασης και βιδωμενης μηχανης υπαρχει το υλικο που θα βαλουμε. Με το βιδωμα λοιπον της μηχανης αυτη σταθεροποιειται πανω στο χαρτονι η σε οποιο αλλο υλικο επιλεξουμε.

Φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις και κοντραπλακε η και παρα πολλα αλλα υλικα σκληρα και ανθεκτικα (πχ την θηκη μιας κασσετας) αντι για χαρτονι.

Oσο για τα πασα της βιδας μπορεις να τα λιμαρεις γυρω γυρω με μια λιμα σκληρη.

jpegaw2.jpg

Δημοσιεύτηκε

THEO-007 πολυ καλη η πατεντα που εκανες, αλλα αν αργοτερα αλλαξεις καμετα τι θα κανεις;

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα, και το ελεισα βγαζοντας απο κατω το μαυρο βιδακι/τριγωνο/"δεν ξερω πωςτολενε" και το εβαλα απο πανω να σφιγγει την καμερα :wink: ...για κανε μια δοκιμη, σε εμενα δουλεψε παντως.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
THEO-007 πολυ καλη η πατεντα που εκανες, αλλα αν αργοτερα αλλαξεις καμετα τι θα κανεις;

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα, και το ελεισα βγαζοντας απο κατω το μαυρο βιδακι/τριγωνο/"δεν ξερω πωςτολενε" και το εβαλα απο πανω να σφιγγει την καμερα :wink: ...για κανε μια δοκιμη, σε εμενα δουλεψε παντως.

Eαν αγορασω καμερα θα παρω με φακο 2 ιντσων τον οποιο η βαση υποστηριζει και δεν θα εχω απολυτως κανενα προβλημα γιατι θα ανεβοκατεβαζω την βαση απο τους στροφαλους.

Την πατεντα αυτη την εκανα για να τραβαω φωτογραφιες με καμερα σαν του ΑΛΤΙΝΑΚΗ (εγω εχω μια NIKON COOLPIX L4).

To θεμα ειναι οτι εμενα δεν μου δουλευει με τα NAGLER απο 12 και πανω. Με τα μικροτερα δεν εχω κανενα προβλημα.

Εφοσον αγορασω μεγαλυτερη βιδα θα την λιμαρω στο ιδιο υψος με αυτην που υπαρχει και στο κενο της βιδωμενης μηχανης με την βαση θα προσθεσω χαρτονι ωστε να παταει πανω η μηχανη και να σφιγγει και καθαρισα. Θα μπορω να δουλεψω και τα μεγαλα NAGLER.

Δημοσιεύτηκε
Altinakis, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα. Οι Υπερίωνες τόσο των σταθερών εστιακών αποστάσεων όσο και ο Ζοοm, είναι πολύ ογκώδεις, με αποτέλεσμα ακόμα και αν ανεβάσεις τον προσαρμογέα (εννοώ την μεγάλη βίδα που ανεβοκατεβάζει αυτό που συγκρατεί το ίδιο το προσοφθάλμιο) ή ακόμα και αν πας τέρμα την πλατφόρμα (εκεί που τοποθετείς τη μηχανή) επάνω, οι περισσότεροι φακοί των ψηφιακών μηχανών δεν "βλέπουν" καλά τον προσοφθάλμιο αλλά είναι λίγο πιο κάτω με αποτέλεσμα αν πας να κάνεις κάποια λήψη, να βλέπεις μόνο ενα μικρό τμήμα απο το πεδίο που δίνει ο προσοφθάλμιος για να φωτογραφήσεις. Ένας λόγος που προτίμησα και εγώ τον συγκεκριμενό αντάπτορα για 2" προσοφθάλμια είναι αυτό, το μεγάλο μέγεθος που καταλαμβάνουν οι Υπερίωνες. Αλλά, όπως και εσύ, έφαγα πίκρα όταν είδα οτι δεν βόλευε πάλι. Όμως, ευτυχώς για μένα, απο πιο παλιά μου είχε ξεμείνει ένας άλλος μικρότερος αντάπτορας, ένας Vixen Digital και μου είχε έρθει η ιδέα να αφαιρέσω την πλατφόρμα απο τον παλιό. Έτσι, έκοψα με ειδικό πριόνι την πλατφορμα και την συγκόλησα πάνω στον υπάρχον. Με αυτό μου λύθηκε το πρόβλημα και τώρα μπορώ να φωτογραφίζω κανονικά. :) Δες την παρακάτω εικόνα, εκεί που σου δείχνω το βελάκι είναι οι 2 πλατφόρμες τοποθετημένες μαζί. Αν κοιτάξεις πάνω θα προσέξεις ο,τι τώρα ο φακός της Fuji "βλέπει" ακριβώς πάνω στο γυαλί του Υπερίωνα! :wink:

542056557_AdapterHyperion.jpg.0713bfab7eef07d6a6a5fa2b7bc794e7.jpg

Δημοσιεύτηκε

Νικο, καλο το κοπλο αλλα πολυ Frankenstein βρε φιλε! :mrgreen:

Κοιταζω μπας και το κανω με μια μεγαλυτερη βιδα του εμποριου και χαρτονι ωστε να σφιγγει μετα η μηχανη...

Παντως οποιος τολμαει (βλεπε εσενα) νικαει!!! =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης