Jump to content

Κατασκευή αστεροσκοπείου στο Βόλο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα θεσσαλικής εφημερίδας πρόκειται να δημιουργηθεί αστεροσκοπείο στην περιοχή "Σωρός" στο Βόλο. Θα κατασκευαστεί από το Δήμο Ιωλκού και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανέγερσή του. Το αστεροσκοπείο θα έχει πολλαπλή χρησιμότητα, καθώς θα υποστηρίζει επιστημονικές εργασίες και θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο για την ανέγερσή του έπαιξε και η δραστηριοποίηση της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε θέσει ως στόχο την κατασκευή ενός αστεροσκοπείου στο Βόλο.

Έτσι η περιοχή της Θεσσαλίας, μαζί με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο της Λάρισας, θα έχει πλέον δύο επιστημονικούς οργανισμούς, οι οποίοι θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην επιστήμη της Αστρονομίας.

Το τελευταίο, το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά εντός αστικής περιοχής σε προάστιο της Λάρισας, ασφυκτιά πλέον υπό το "βάρος" της φωτορύπανσης γι΄ αυτό έχει ανακύψει η επιτακτική ανάγκη μετεγκατάστασής του σε ορεινή περιοχή του νομού, γεγονός για το οποίο οι αρμόδιοι φορείς εκδηλώνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Η κοινότητα των ερασιτεχνών αστρονόμων θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα συμβάλει, αν χρειαστεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

1600 χρόνια από τη θανάτωση της Υπατίας της Αλεξενδρινής
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οταν ειχε γινει τον περασμενο σεπτεμβρη η βραβευση για το διαγωνισμο αστρονομιας,ο δημαρχος ιωλκου ειχε παραστει εκει και ειχε μιλησει.Αναφερθηκε βεβαια και η ανεγερση του αστεροσκοπειου,και απο τα λεγομενα του καταλαβα οτι αγαπαει την αστρονομια.Δεν ξερω αν ασχολειται ενεργα,παντως ειναι "δικος μας".Εννοειται οτι ειμαι χαρουμενος γι'αυτη την κινηση,ποσο μαλλον που γινεται στα μερη μας. :wink:

Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!!

:cheesy: :cheesy:

 

Φιλικα,

Βαλογιαννης Γιωργος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου είναι κυριολεκτικά πρότυπο συλλόγου ερασιτεχνικής αστρονομίας. Πολλά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ''αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

 

Το flickr μου

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Απ ό,τι θυμάμαι, στην αστροπαρατήρηση που σηματοδότησε την έναρξη του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας του 2006 στά Χάνια (Πήλιο), παρεβρέθη και ο (αντι; )νομάρχης Μαγνησίας ο οποιός με περισσή περηφάνεια μας είπε ότι θα χρηματοδοτούνταν ένα Αστεροσκοπείο στην περιοχή. Είτε πρόκειται λοιπόν για την ευτυχή κατάληξη εκείνων των σχεδίων είτε γιά άλλη χρηματοδότηση, η κατασκευή ενός Αστεροσοκοπείου στην περιοχή είναι πολύ χαρμόσυνο νέο! Μακάρι να είναι έτοιμο σύντομα, να παράγει επιστημονικό έργο και να περάσουν απ' αυτό χιλιάδες νέοι, αποκτώντας παραστάσεις και γνώσεις που κατά τα άλλα το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα μάλλον πολεμάει...

 

Μπράβο στους «μπροστάρηδες» της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πολυ ομορφα νεα !

Η περιοχη ειναι καλουτσικη παντως .

Το θεμα του αστεροσκοπειου το κυνηγουσε η Εταιρεια πολλα χρονια τωρα κι επιτελους ανακοινωνεται κατι επισημο .

Καλη μας αρχη λοιπον :D

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης