Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Μιά απορία το bob θέλει κάθε λίγο ευθυγράμμιση.Καλές οι ρόδες αλλα όταν μεταφέρεται σε πλακάκια τι γίνεται με τους αρμούς δεν έχει τράνταγμα
Δημοσιεύτηκε

ρε παιδιά, τα πλακάκια είναι μόνο καλά για να σφηνώνεις το τρίποδο στους αρμούς. Για dobsodian με ρόδες θέλει μάρμαρο και γυαλισμένο κι όλας.

ή λάθος τηλεσκόπιο ή λάθος σπίτι έχεις

:P

συγχαρητήρια για τη κατασκευή. Οι "κουμπωτές" ρόδες μου φαίνονται η πιο ωραία ιδέα. άραγε θα μπορούσε να "σηκώνεται" στις ρόδες με κάποιο μοχλό και μετά να ξανακάθεται στα δικά του πατάκια για μην έχει κραδασμούς, και πάλι μπράβο

Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε
Αυτό που σκέφτηκα εγώ είναι το εξής! Αρχικά θα πρέπει να βγάλουμε τις βάσεις που έχει η κατασκευάστρια εταιρεία και να βάλουμε τρία ποδαράκια πτυσσόμενα που όταν είναι κλειστά να έχουν ύψος μικρότερο από τα ροδάκια που έχουμε ώστε να κυλάει η βάση χωρίς καμία δυσκολία. Όταν θέλουμε να το στήσουμε κάπου σταθερό ανοίγουμε τα πόδια , οι ρόδες είναι στον αέρα και έχουμε πάλι μία σταθερή βάση.. Το θέμα είναι που θα βρούμε αυτά τα πόδια ή πως θα τα φτιάξουμε!!

base.JPG.a0d572f9470575854c56f078b47514ba.JPG

base1.JPG.d659b9c71f2c6d862f9ce71a53384e60.JPG

Δημοσιεύτηκε
Μιά απορία το bob θέλει κάθε λίγο ευθυγράμμιση.Καλές οι ρόδες αλλα όταν μεταφέρεται σε πλακάκια τι γίνεται με τους αρμούς δεν έχει τράνταγμα

γενικα το dob αλλα και καθε νευτωνιο δεν θελει καθε τρεις λιγο ευθυγραμμιση και ειδικα εαν χτυπαει στους αρμους απο τα πλακακια, ΑΛΛΑ πρεπει να εχεις υποψη τα εξης: οταν ειναι να κανεις μια παρατηρηση στοχευσε ενα αστερι και δες το με οσο το δυνατον μεγαλυτερη μεγεθυνση χωρις τον barlow, απεστιασε ελαφρα μεχρι να δεις ομοκεντρους κυκλους (δες εδω http://www.youtube.com/watch?v=af-y2G0RWz0 αν και εχει κακο seeing και εδω χωρις τους ομοκεντρους κυκλους

) εαν δεν ειναι ομοκεντροι οι κυκλοι τοτε θες ευθυγραμμιση.

στο δικο μου dob εκανα ευθυγραμμιση οταν το πρωτοπηρα και τηνεπομενη ευθυγραμμιση την εκανα μετα απο δυο χρονια (το καλοκαιρι που μας περασε), παρολο που το μεταφερω με το αμαξι μου σε ενα χωραφι κοντα στο σπιτι μου η ευθυγραμμιση δεν εχει χαλασει καθολου

επισης εχε υποψη οτι οσο μικρο το f ενος τηλεσκοπιου τοσο πιο συντομα θελει ευθυγραμμιση. το dob εχει f/6 και αρα πιο σπανια ευθυγραμμιση απο ενα νευτωνιο με f/5 ή f/4

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης