Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Τίποτε φίλε.Να σημειώσω πως δεν έχω δει ποτέ μέσα από ορθοσκοπικό baader αλλά απ όσα ακούω από σοβαρούς παρατηρητές έχουν καλύτερες επιστρώσεις.Πολύ καλά πλανητικά κ όχι μόνο είναι κ τα Takahashi LE.Πολύ καλά οπτικά κ καλύτερο eye relief από ορθοσκοπικό,αλλά ξεφεύγεις σε τιμή.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Εγώ έχω πάρει τον Baader ortho 6mm phantom και πίστεψέ με δεν έχω δει καλύτερη σελήνη στην ζωή μου ακόμα..... :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Είναι πολύ δυνατό προσοφθάλμιο, σκέτο ξυράφι κάτι σαν τα Wilshon τα Quatro \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Αξίζει η αγορά του.

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε

Είναι τα ίδια γιαπωνέζικα προσοφθάλμια (Kasai), είτε αγοράσεις Baader, είτε University, είτε τα λίγο παλαιότερα Antares.

Ρίξε και μια ματιά εδώ:

http://www.kasai-trading.jp/kasaihcorthos.htm

Αυτό που αναφέρει ο Παναγιώτης το έχω ακούσει κι εγώ: υποτίθεται ότι οι Baader έχουν καλύτερες επιστρώσεις από την University και οι τελευταίοι καλύτερες επιστρώσεις από την Antares. Από τα χέρια μου έχουν περάσει και οι University και οι Antares - μου έμειναν τελικά οι University. Σε κάποια φάση είχα την ευκαιρία να κάνω μια δοκιμή σε δύο 9άρηδες (UO & Antares αντίστοιχα). Τους δοκίμασα και μόνους τους και σε διοφθάλμιο. Όχι ότι έκανα κάποιο εξαντλητικό τεστ, αλλά δεν κατάφερα να βρω διαφορά.

Μεταξύ Baader και UO θα προτιμούσα τους τελευταίους. Δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα που ζητάνε οι Baader, έστω και αν έχουν όπως υποτίθεται ανώτερες επιστρώσεις.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Εξετάζοντας τις ανατανακλάσεις μιάς φωτεινής πηγής πάνω στις γυάλινες επιφάνειες του φακού. Πρέπει να είναι όσο πιο αμυδρές γίνεται και στην ιδανική περίπτωση να είναι όλες σε χρώμα σκούρο πράσινο. Δεν είναι ο απόλυτος κανόνας, όμως οι πιο αποτελεσματικές επιστρώσεις που έχουν επινοηθεί ανακλούν μόνο λίγο από το πράσινο του συνεχούς φάσματος και επιτρέπουν την πλήρη διέλευση των άλλων χρωμάτων του ορατού φάσματος. Συνεπώς η ανατανάκλαση μιάς φωτεινής πηγής εμφανίζεται πράσινη. Η διεύθυνση πρόσπτωσης του φωτός της πηγής πρέπει να είναι όσο πιό παράλληλη γίνεται με τον άξονα του προσοφθαλμίου, όπως και η διεύθυνση ματιού-προσοφθαλμίου κατά την εξέτασή του φακού. Μιά λευκή λάμπα σε απόσταση πίσω από το κεφάλι μας είναι αρκετή για να δείξει τα χρώματα και την ένταση των ανατανακλάσεων.

Στούς μικρούς ορθοσκοπικούς είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα χαρακτηριστικά των ανατανακλάσεων. Στον Kasai 4mm ακόμα δεν είμαι πολύ σίγουρος για τις ανατανακλάσεις που βλέπω εκτός από μία σαφώς πράσινη. Οι άλλες είναι ή λευκές (καμία επίστρωση) ή γαλαζωπές (μονή επίστρωση), είναι τόσο μικρές που δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ωστόσο ο φακός συμπεριφέρεται άριστα.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Εγώ δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τις επιστρώσεις φακών μέσω της οπτικής παρατήρησης (εννοώ μέσα από τηλεσκόπιο).

Αυτό που έχω κάνει στον δικό μου UO ortho 4mm, είναι το εσωτερικό βάψιμο του βαρελιού με σπρέυ μαύρο ματ. Είχα παρατηρήσει ότι τα σπειρώματα δεν ήταν καθόλου καλά βαμμένα, αφού καθρέφτιζαν έντονα. Ξεβίδωσα λοιπόν το τμήμα των στοιχείων και έβαψα το βαρέλι. Η βελτίωση στο contrast ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη καλώς να τους δεχθείς! Ο 12.5 βέβαια είναι 12άρης στην πραγματικότητα.

Πριν περίπου ένα μήνα ο κ. Seyfried μου είχε πει ότι σε περίπου 60 μέρες θα έχει προς διάθεση κάποια περιορισμένα κομμάτια του 5αριού HD. Το συγκεκριμένο προσοφθάλμιο έχει σταματήσει να διατίθεται ως UO εδώ και καιρό. Όποιος θέλει να συμπληρώσει τη συλλογή του, ας έχει το νού του...

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη καλώς να τους δεχθείς! Ο 12.5 βέβαια είναι 12άρης στην πραγματικότητα.

Πριν περίπου ένα μήνα ο κ. Seyfried μου είχε πει ότι σε περίπου 60 μέρες θα έχει προς διάθεση κάποια περιορισμένα κομμάτια του 5αριού HD. Το συγκεκριμένο προσοφθάλμιο έχει σταματήσει να διατίθεται ως UO εδώ και καιρό. Όποιος θέλει να συμπληρώσει τη συλλογή του, ας έχει το νού του...

Με τον 5mm θα φτασω τα Χ400 με το τηλεσκοπιο μου. Μπορει να ειναι και πολλα, μπορει ομως και οχι γιατι ειναι mak και σηκωνει μεγενθύνσεις, αλλα τοσο δεν το εχω δοκιμασει ακομα.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη, το OMC140 είναι εξαιρετικό τηλεσκόπιο και θα σου δείξει περισσότερες λεπτομέρειες από ένα αποχρωματικό 4". Δεν παύει όμως να είναι ένα τηλεσκόπιο 5,5" και κατά συνέπεια η εικόνες που θα πάρεις στις 400Χ δεν θα σε ενθουσιάσουν (σώματα ηλιακού συστήματος). Θα είναι άδειες από κοντράστ και οξύτητα γιατί είσαι πιά στην περιοχή της "άδειας μεγέθυνσης", (χώρια που το seeing πολύ σπάνια επιτρέπει τέτοιες μεγεθύνσεις). Κάθε φορά που θα κατεβαίνεις στίς 200Χ-220Χ θα διαπιστώνεις ότι βλέπεις όλη τη λεπτομέρεια που υπάρχει "απλωμένη" και ξεθωριασμένη στην εικόνα των 400Χ, αλλά με μεγαλύτερη διαύγεια, καθαρότητα και ευκολία. Την ιδανική μέγιστη μεγέθυση για το τηλεσκόπιό σου θα σου τη δώσει ένας φακός 9 με 10 mm, πχ. ένας ορθοσκοπικός 9mm. Μεγαλύτερη μεγέθυνση, ως 300Χ, θα χρησιμέψει μόνο για την παρατήρηση πολύ κοντινών διπλών αστέρων (που θα διαχωρίζονται βέβαια και στις 220Χ), ή όταν θέλεις να "μαυρίσεις" πολύ τον ουρανό για να εξερευνήσεις τα όρια του τηλεσκοπίου σου ή του ματιού σου στην παρατήρηση πολύ αμυδρών αστέρων. Κατά τα άλλα είναι πολύ πιθανό ένας 9ης να γίνει ο αγαπημένος σου προσοφθάλμιος για την παρατήρηση Σελήνης/πλανητών με τη μέγιστη λεπτομέρεια.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη, το OMC140 είναι εξαιρετικό τηλεσκόπιο και θα σου δείξει περισσότερες λεπτομέρειες από ένα αποχρωματικό 4". Δεν παύει όμως να είναι ένα τηλεσκόπιο 5,5" και κατά συνέπεια η εικόνες που θα πάρεις στις 400Χ δεν θα σε ενθουσιάσουν (σώματα ηλιακού συστήματος). Θα είναι άδειες από κοντράστ και οξύτητα γιατί είσαι πιά στην περιοχή της "άδειας μεγέθυνσης", (χώρια που το seeing πολύ σπάνια επιτρέπει τέτοιες μεγεθύνσεις). Κάθε φορά που θα κατεβαίνεις στίς 200Χ-220Χ θα διαπιστώνεις ότι βλέπεις όλη τη λεπτομέρεια που υπάρχει "απλωμένη" και ξεθωριασμένη στην εικόνα των 400Χ, αλλά με μεγαλύτερη διαύγεια, καθαρότητα και ευκολία. Την ιδανική μέγιστη μεγέθυση για το τηλεσκόπιό σου θα σου τη δώσει ένας φακός 9 με 10 mm, πχ. ένας ορθοσκοπικός 9mm. Μεγαλύτερη μεγέθυνση, ως 300Χ, θα χρησιμέψει μόνο για την παρατήρηση πολύ κοντινών διπλών αστέρων (που θα διαχωρίζονται βέβαια και στις 220Χ), ή όταν θέλεις να "μαυρίσεις" πολύ τον ουρανό για να εξερευνήσεις τα όρια του τηλεσκοπίου σου ή του ματιού σου στην παρατήρηση πολύ αμυδρών αστέρων. Κατά τα άλλα είναι πολύ πιθανό ένας 9ης να γίνει ο αγαπημένος σου προσοφθάλμιος για την παρατήρηση Σελήνης/πλανητών με τη μέγιστη λεπτομέρεια.

Σε ευχαριστω Στεφανε για το παραδειγμα , με αυτα που παραγγειλα τωρα φτανω μεχρι 333Χ οποτε θα σε ακουσω και δεν θα παω πιο κατω αντιθετα θα χτυπησω και εναν 9mm με την πρωτη ευκαιρια. :wink:

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Παραγγειλα και τον 9mm HD και του ειπα να τα στειλει ολα μαζι με USPS μπας και γλυτωσω το τελωνειο.

Φιλικα Δημητρης

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ακομα δεν εχω παραλαβει τιποτα , τους ειπα να το στειλουν με USPS (λετε γι αυτο η καθυστερηση) τους εστειλα και email και μου ειπανε οτι τα εστειλαν εδω και καιρο!!!

Τι λετε να συμβαινει, μηπως ανησυχω αδικα (αλλα παλι περασε 1 μηνας)

Φιλικα Δημητρης

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Ηθραν τελικα εχθες και σημερα εχει δοκιμη :D

Για να δουμε τη λενε και τα ορθοσκοπικά :wink:

Πηρα τα HD 6,9,12 (το 6 για ειδικες περιπτωσεις με super seeing)

Φιλικα Δημητρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης