Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα!ξερω πως αυτο το forrum ειναι γεματο χρησημες πληροφορειες που πηγαζουν απο τις εμπιρειες των μελων!πολλες φορες τα πραγμματα ειναι πιο περιπλοκα γι τους αρχαριους στην αστροομια&ετσι ισως δηλιαζουν μπροστα σε τοσες πιο εξηδικευμενες πληροφορειες!οπως εγω!ελεγα λοιπον σ'αυτο το θεμα οποιος εχει την καλη δια8εση να δινει μικρες&χρησημες συμβουλες!&ετσι βοηθησουν τους αρχαριους αλλα&που ισως διαφευγει&σε ποιο εμπειρους!θα ξεκηνουσα εγω με καποια μικρη συμβουλη αλλα δεν νομιζω να ξερω κατι παραπανω απο ολους εδω!πχ γν εντοπισεις το ταδε νεφελωμα θα στρεψεις το τηλεσκοπιο σου νοτιοανατολικα& θα διακρυνεις μια κοκκινωπη αποχρωση!επισης ισως δημηουργηθουν συζητησεις &διατυπωθουν ερωτηματα!

οτι λοιπον εχει εντιπωσιασει καποιον ή εχει νακαλυψει καποιος τροπους διευκολυνσεις ή τι να προσεξει κανεις για κατι ας το καταθεσει!η'ας το μοιραστει!

skywatcher 130/900
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή φίλη, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είναι πολύ φυσικό να νοίωθεις λίγο ή πολύ πελαγωμένη, όπως όλοι μας όταν ξεκινούσαμε σε αυτό το χόμπυ.Τονίζω την λέξη "χόμπυ" γιατί δεν π΄ρεπει να ξεχνάμε ότι εμείς το επιλέξαμε, όχι γιατί πρέπει να περάσουμε εξετάσεις ,ούτε γιατί πρέπει να αποδείξουμε κάτι. Απλά και μόνο γιατί μας γεμίζει και μας ευχαριστεί ο έναστρος ουρανός, ακόμα και αν δε ξέρουμε ούτε έχουμε δει κανέναν από τους θησαυρούς που κρύβει.

Αφού λοιπόν αγαπάμε τον ουρανό, αφήνουμε την σκέψη μας ελεύθερη για να μας οδηγήσει σε δρόμους που οδηγούν στην γνώση του. Και πίστεψέ με, τα πρώτα βήματα εκμάθησης του ουρανού, δεν είναι μόνο τα απλούστερα, αλλά και τα πιο όμορφα, τα πιο γοητευτικά και σίγουρα εκείνα που μένουν αξέχαστα.

Πάρε ένα βιβλίο για τους αστερισμούς.Διάβασε το στην αρχή σαν παραμυθάκι, κοίτα τον ουρανό μια ανέφελη νύχτα,προσπάθησε να ταιριάξεις την εικόνα που βλέπεις εκεί ψηλά με αυτή που έχει το βιβλίο και ,αν πραγματικά σου αρέσει και σε συγκινεί αυτό που βλέπεις εκεί ψηλά, όλα θα έρθουν μόνα τους.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Αρχικά καλως ήρθες στην παρέα μας.. :wink:

Πραγματικά η κατάσταση στην αρχή είναι κάπως μπερδεμένη και χρειάζεται κάποιου είδους υπόβαθρο για να ξεπελαγώσεις κάπως. Οχι τίποτα ιδιαίτερο μην σε τρομάζω.. λίγη ουρανογραφία απο κάποιο βιβλίο για αρχή. Πράγματι ειναι κάπως δύσκολο να σου πω π.χ. γύρνα το τηλεκόπιο σου ανατολικά και δες ένα νεφέλωμα.. Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να σε κατατοπίζουμε ακριβώς σε ποιο σημειο και πως θα βρεις κάτι θα πρέπει να "μάθεις" τον ουρανό που λεμε. Καθόλου δύσκολο δεν ειναι..

Καλή αρχή σου εύχομαι.. και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. :wink:

Δημοσιεύτηκε
τελικα το nightwatch η λυση για τον καθενα που ειναι αρχαριος ευχαριστω για τις συμβουλες!αρκει να εχει χρονο!εγω πχ τωρα δεν εχω γιατι θα δωσω πανελλαδικες εξετασεις!(συγνωμη που θα αναφερω κατι εκτος αστρονομιας αλλα αν υπαρχει καποιος να κανει ιδιαιτερα μαθηματα ας μου στειλει γιατι ειναι επιγον!)ζητω συγνωμη&λιγη επιηκια απο τα μελη , που ανεφερα κατι περα αστρονομιας!
skywatcher 130/900

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης