Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Είναι οι Έλληνες εχθρικοί προς τις τεχνιλογικές καινοτομίες ή μου φαίνεται; Κι εγώ έμαθα τον ουρανό με το σκληρό τρόπο (ισημερινή χωρίς goto), όμως από τότε που πήρα τη CG5 δεν ξανακοίταξα πίσω. Πολύ απλά το goto τριπλασιάζει (δεν υπερβάλλω) τον αριθμό των αντικειμένων που παρατηρείς σε μια νύχτα (και αφιερώνω τουλάχιστον 10 λεπτά σε κάθε αντικείμενο). Η παλιά διαφήμιση της Meade που έλεγε πως "with goto technology you are looking at the objects instead of looking for them" δεν ήταν μόνο λογοπαίγνιο. Είναι μια δυνατότητα που κανείς δεν πρέπει να την αγνοεί. Τώρα, στο θέμα μας, dobsonian δεν είχα ποτέ και δεν μου άρεσαν σαν ιδέα. Όμως τα έχω προτείνει κι εγώ σε αρχάριους. Πως να κάνεις αλλιώς όταν σου λένε "δε θέλω να ξοδέψω πάνω από 300 ευρώ" ; Δε σου αφήνουν επιλογές.
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Η παλιά διαφήμιση της Meade που έλεγε πως "with goto technology you are looking at the objects instead of looking for them" δεν ήταν μόνο λογοπαίγνιο.Μαρκετινίστικες υπερβολές της Meade. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Μα το να τα ψάχνεις είναι η μισή διασκέδαση να μην πω και παραπάνω. Χώρια που τυχαίνει να πέφτεις και σε αντικείμενα που δεν τα περίμενες ψάχνοντας. Όσο για τις καινοτομίες ναι είμαι αντίθετος. Είμαι υπέρ των ώριμων τεχνολογιών. Οι καινοτομίες είναι έξτρα πιθανότητες βλαβών και τρόπος να σου παίρνουν λεφτά τα οποία δεν χρειάζεται να δώσεις.Τι χρειάζεται GPS σε τηλεσκόπια 14" που κατά 90% είναι σταθερά εγκατεστημένα κάπου; Κατά τον ίδιο τρόπο τι χρειάζεται η ευθυγράμμιση να γίνεται με μοτέρ; Τι χρειάζονται συσκευές για να δεις τους αστερισμούς στον ουρανό;Ακόμα χειρότερα τι χρειάζεται goto σε τηλεσκόπια 70 και 80 χιλιοστών που έχουν μεγεθύνσεις κυαλιών...Καλύτερα ένα 80mm διοπτρικό σε καλή στήριξη παρά ο,τιδήποτε ηλεκτρονικό πλαστικό παιχνιδάκι. ΥΓ1 σε νευτώνια το goto είναι πρόβλημα γιατί όταν περιστρέφεις το σωλήνα για να έρθει ο προσοφθάλμιος σε καλή θέση χάνεις τη στόχευση πολλές φορές. Αν πληρώσεις για δαχτυλίδια που είναι ακριβείας το λύνεις...ΥΓ2 και χωρίς το goto κοιτάς τον ουρανό αντί για το χειριστήριο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Επειδή έχω 10 ιντσο νευτώνειο σε GOTO: σιγά το πρόβλημα με τον προσοφθάλμιο και σιγά μη χάνεις τη στόχευση. Όσο για το υστερόγραφο 2, είναι κάποιο είδος...χούμορ; Απλά, είναι ίδιον του ανθρώπου, όσο γερνά να κολλά στα...πατροπαράδοτα και να κάνει πως οτιδήποτε καινούριο είναι για πέταμα. Δε μιλάμε για τα GOTO σε τηλεσκόπια της πλάκας των 114 mm, αλλά για αληθινά τηλεσκόπια. Εκεί, το GOTO δεν είναι καθόλου αστείο. Όταν αγοράστε GOTO, ξεκολλήσετε από την Uranometria και μπείτε στον 21ο αιώνα εδώ είμαστε, να τα ξαναπούμε...
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Όταν αγοράστε GOTO, ξεκολλήσετε από την Uranometria και μπείτε στον 21ο αιώνα εδώ είμαστε, να τα ξαναπούμε...Εντάξει ερασιτέχνη του μέλλοντος..Θα σε καλέσουμε... Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Efstathios Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Απλά είναι και τί αρέσει στον καθένα. Να βρίσκουν τους στόχους μόνοι τους, ή να τους βρίσκει το goto και να παρατηρούν μετά κατευθείαν. Έπειτα υπάρχουν και άλλα τεχνικά θέματα, όπως το να γυρνάς συνέχεια τον σωλήνα για να είναι το προσοφθάλμιο σε θέση για παρατήρηση όταν πρόκειται για νευτώνειο, κλπ. Αλλά σίγουρα εξαρτάται και απο το budget του άλλου. Πάντως Γιώργο στην Αμερική και 14ιντσα πηγαίνουν σε star parties. Και το GPS για κάποιους έχει την ευκολία του. Τελικά τί σημαίνει ερασιτέχνης αστρονόμος? Μήπως να δούμε αυτό? Αυτοί οι οποίοι ασχολούνται με την ανακάλυψη κομητών και άλλων πραγμάτων και μπορεί να μήν ξέρουν τον κάθε γαλαξία που βρίσκεται, δεν είναι ερασιτέχνες αστρονόμοι? Εγώ που ξεκίνησα απο την χειροκίνητη βάση και ισημερινή και dobsonian και βρήκα κάποια αντικείμενα έτσι, αλλά όχι πολλούς γαλαξίες κλπ και μετά πήρα goto, δεν είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος? Κάποιος ο οποίος παίρνει goto και ασχολείται με την παρατήρηση των αντικειμένων που τα βρίσκει κάθε φορά με goto και του αρέσει και παρατηρεί συνέχεια όποτε μπορεί, δεν είναι ερασιτέχνης αστρονόμος? Σίγουρα υπάρχουν αυτοί οι οποίοι ξέρουν τον ουρανό καλύτερα, να βρίσκουν αντικείμενα χωίς goto κλπ και να δείχνουν τί είναι πού. Κατα τη γνώμη μου οι υπόλοιποι που δεν ξέρουν τον ουρανό τόσο καλά και βρίσκουν αντικείμενα με goto αλλά και έτσι με την εμπειρία τον μαθαίνουν, είναι επίσης ερασιτέχνες αστρονόμοι. Η αυτοί που ασχολούνται περισσότερο με την φωτογράφηση και όχι με την παρατήρηση. starrynights.blog
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Καλά έχουμε πολύ πλάκα.Αυτή τη συζήτηση την έχω διαβάσει δεν ξέρω κ εγώ πόσες φορές. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Πολύ δογματικά όλα αυτά φίλε Γιώργο. Τωρα που έχω εμπειρία και από τις δύο (τρεις αν βάλεις και το goto) πλευρές, μπορώ να εκτιμήσω και τις συμβουλες που μου δώσανε στην αρχή. Εκτιμώ ότι με το dobs ξεκίνησα να παρατηρώ από την πρώτη βραδια και ότι μου έχει χαρίσει μερικές πολύ όμορφες βραδιές. Οχι, θα διαφωνήσω με όλους σας για το goto. Eμαθα τον ουρανό με τον σκληρό τρόπο (σπρώχνε ένα GSO σε μεγένθυση > Χ200), και αυτό με έβαλε στο τριπ να κάνω πατέντες και να βρίσκω λύσεις. Αλλά δεν πιστεύω ότι αν είχα goto από την αρχή θα μειωνότανε ο ενθουσιασμός μου, ή θα έφτανα στο σημείο να βολευτώ - roryt το ιδιο και εγω!Δεν μπορεις να φανταστεις το ποσο πολυ χαρα ενοιωθα οταν εβρισκα εναν στοχο με το χερι!!!! Πετουσα απο την χαρα μου!! Τωρα μετο GoTo απλα κοιταζω με τις ωρες!!! Βεβαια τωρα κοιταζω ισως και 50-70 αντικείμενα την βραδια, ενω με το Dob αντε 10-20. Και ολη την ωρα βλεπω...πραγματα και.... παρατηρω! Η παλιά διαφήμιση της Meade που έλεγε πως "with goto technology you are looking at the objects instead of looking for them" δεν ήταν μόνο λογοπαίγνιο.Μαρκετινίστικες υπερβολές της Meade.Μπορει ναι Μπορει και Οχι... Νομιζω οτι με το Dob μαθαινεις τον ουρανο οσο τιποτε αλλο...τον μαθαινεις Τελεια!! Αλλα..αργεις πολυ να δεις πολλα αντικεινα, με το Goto απλα βλεπεις και παρατηρεις πολυ περισσότερο! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Mήπως να κάνουμε κανένα γκάλοπ(δημοσκόπηση)με την εξής ερώτηση:''Θεωρείτε ερασιτέχνες αστρονόμους τους παρατηρητές που χρησιμοποιούν goto στο τηλεσκόπιο τους'' 1)ΝΑΙ2)ΟΧΙ Υ.Γ 1 :Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να τεκμηριώσουν την απάντηση τους.Υ.Γ 2 : Πάντως εγώ χρησιμοποιώ goto στο τηλεσκόπιο μου και όπως και να με χαρακτηρίσετε δεν μου καίγεται ''καρφί'' γιατί πολύ απλά με γεμίζει αυτό που κάνω. http://www.astropixel.gr
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Alepochori χίλια συγνώμη!! Σου έθιξα την Uranometria σου. Δεν το εννοούσα...Δε θα το ξανακάνω...Το υπόσχομαι.
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Ρε δε σας προλαβαίνω σήμερα!! Όταν έψαχνα για το τήλε ήθελα να ασχοληθώ με αστροφωτογράφιση. Έτσι αποφάσισα ισημερινή στήριξη αλλά δεν έφταναν τα λεφτά για goto. Έτσι την πήρα χωρίς αυτά.Ο αγαπητός Γιώργος Κορώνης μου έμαθε πως να στήνω σωστά τη στήριξη μου και τον ευχαριστώ για αυτό. Θέλω πλέον κανένα τέταρτο για να τη στήσω σωστά, ίσως και παραπάνω.Παρόλες τις δυσκολίες που είχα και έχω, Dob δε θα πάρω ποτέ. Γιατί? Πολύ απλά ΔΕ ΘΕΛΩ. ΔΕΝ τη βρίσκω αγκαλιά με αστροχάρτες να ψάχνω θαμπούς γαλαξίες και να βρίσκω έναν κάθε "τόσο". Ξέρω πως αν μάθω τον ουρανό θα βρίσκω τέτοιους στόχους σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά δε με νοιάζει.Έχω ένα πολύ καλό 8άρι τηλεσκόπιο σε μια (κατά τη γνώμη μου) πολύ καλή στήριξη αλλά δεν έχω τα μοτέρ. Ε, μόλις τα πάρω μη με είδατε! Για κάποιους από εσάς είναι καλό και όμορφο να ξέρετε απ'έξω όλους τους διπλούς αστέρες ή τα νεφελώματα κάθε αστερισμού. Εγώ θέλω να μπορώ να τα βρω εύκολα και να τα χαζέψω! Να αφεθώ στο μεγαλείο αυτού που βλέπουν τα μάτια μου χωρίς να έχω πάθει αυχενικό από το ψάξιμο!! Στα αστροπάρτυ στη Χαλκιδική τα τελευταία 2 χρόνια έπρεπε να είμαι μπάστακας και να φτιάχνω το τήλε κάθε ένα λεπτό στις μεγάλες μεγενθύσεις στόχων (300x Σελήνη). Σκεφτείτε το: στήναμε στις 6 το απόγευμα και φεύγαμε στις 2,3 και 4 το βράδυ.. Τα μοτέρ τα χρειάζομαι. Θέλω άνεση, αστροφωτογράφιση (ΟΧΙ επιπέδου ΝΑΣΑ με εξοπλισμό αρκετών χιλιάδων ευρώ) και ποικιλία στόχων. Δεν έχω το χρόνο να μάθω τον ουρανό τόσο καλά αλλά ούτε και την όρεξη!Από την άλλη όμως τρέχω στην άλλη άκρη της χώρας για αστροπάρτυ παρέα με καλούς φίλους όταν κοντινοί τους όμιλοι δε λαμβάνουν συμμετοχή (με εξαίρεση τα παιδιά από τη Σάμο και μπράβο τους), στον Πάρνωνα, τα Βίλια, το Λυκαβητό για να δουν μια Σελήνη όσοι θέλουν!!!Αntreas72 συγνώμη αλλά ΔΕΝ είναι ένα γκάλοπ σε θέση να κρίνει αν είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος ή όχι. Έτσι νιώθω και ξέρω πως προσφέρω εδώ και λίγα χρόνια τις (λιγοστές) γνώσεις μου όποτε μου δοθεί η ευκαιρία. Και θα το κάνω πολύ καλύτερα μόλις αποκτήσω και το goto!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Για να μην χάνεις τα αντικείμενα Αργύρη δεν χρειάζεσαι goto αλλά μόνον μοτέρ στην ορθή αναφορά.Τώρα για το ποιος είναι εραστιτέχνης αστρονόμος και ποιος δεν παίζει ρόλο αν έχει goto ή όχι.Κατ' εμέ δεν νοείται ερασιτέχνης αστρονόμος να μην ξέρει να χρησιμοποιεί χάρτη και ερευνητή αν χρειαστεί ασχέτως αν έχει τηλεσκόπιο με goto ή όχι.Δεν νοείται να μήν μπορεί να βρει κάποιος τα Messier για παράδειγμα χωρίς ηλεκτρονικά υποβοηθήματα αλλά μόνο με το χάρτη και τον ερευνητή και να θέλει να θεωρεί εαυτόν ερασιτέχνη αστρονόμο! Προσοχή δεν εννοώ τον αρχάριο που τώρα μαθαίνει αλλά αν είναι με τα υποβοηθήματα δεν θα τα μάθει κατά πάσα πιθανότητα ποτέ!Υπάρχει και άλλο ένα θέμα που δεν το βλέπω να αναφέρεται συχνά. Τα scmidt cassegrain που με τόσο μικρά πεδία που έχουν ένας αρχάριος είναι δύσκολο να εντοπίσει αντικείμενα με αυτά...Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας... Όποιος πάρει ισημερινό τηλεσκόπιο πρέπει να πάρει και το μοτέρ οδήγησης στην ορθή αναφορά αλλιώς ελάχιστο το όφελος που θα έχει. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
milia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Mήπως να κάνουμε κανένα γκάλοπ(δημοσκόπηση)με την εξής ερώτηση:''Θεωρείτε ερασιτέχνες αστρονόμους τους παρατηρητές που χρησιμοποιούν goto στο τηλεσκόπιο τους'' 1)ΝΑΙ2)ΟΧΙ Υ.Γ 1 :Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να τεκμηριώσουν την απάντηση τους.Υ.Γ 2 : Πάντως εγώ χρησιμοποιώ goto στο τηλεσκόπιο μου και όπως και να με χαρακτηρίσετε δεν μου καίγεται ''καρφί'' γιατί πολύ απλά με γεμίζει αυτό που κάνω. Και τι συμπέρασμα θα βγει από αυτό το γκάλοπ ; Πως ένα Χ% του φόρουμ πιστεύει το πρώτο,ενώ ένα Υ% του φόρουμ πιστεύει το αντίθετο. Και ; Εκτός αν το αρχικό ερώτημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμεμε την δημοσκόπηση θα είναι : "Πόσο % των ατόμων του astrovox πιστεύει το Α και πόσο το Β;". Προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ ενδιαφέρον ερώτημα. Ίσως θα'πρεπε να μπει ένα του τύπου: Τι πιστεύετε καθιστά κάποιον 'ερασιτέχνη αστρονόμο ;´ α) Η αγάπη του για την Αστρονομία και την παρατήρηση ουρανίων αντικειμένων. β) Η αγάπη του για την Αστρονομία, χωρίς να παρατηρεί(μελέτη αστρονομίας, αστροφυσικής κ' των απαραίτητων μαθηματικών από βιβλίακ' internet). γ) Να παρατηρεί ουράνια αντικείμενα κ' έπειτα να μελετάει για αυτά(κ' έτσι να αρχίσει να αγαπάει την Αστρονομία). Λίγο πολύ το παραπάνω γκάλοπ αποτυπώνει την δική μου σκέψη καθώςκ' αρκετών που μίλησαν πριν από εμένα, πως δεν έχει σημασία με ποιοντρόπο παρατηρείς τα ουράνια αντικείμενα. Αρκεί να τα παρατηρείς,κ' να το κάνεις επειδή γουστάρεις. Όλα τα άλλα είναι φιλολογίες. δS>=0 (c.s.)
PapGeo Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Βάζοντας τα go-to στην κουβέντα βγήκαμε από το θέμα.Εγώ θα συνόψιζα τα παραπάνω με την παρακάτω «ταξιδιωτική» παρομοίωση: Όποιος χρησιμοποιεί go-to πηγαίνει στον στόχο του, όπως πηγαίνει ένας ταξιδιώτης στον προορισμό του με αεροπλάνο: Αφού μπει στο αεροπλάνο, μετά από λίγο προσγειώνεται, χωρίς να έχει καταλάβει πολλά από την απόσταση που διήνυσε. Όποιος χρησιμοποιεί χειροκίνητες μεθόδους πλοήγησης στον ουρανό (dobs ή ισημερινές με μοτέρ και χάρτες) πηγαίνει στο στόχο του, όπως πηγαίνει ένας ταξιδιώτης που χρησιμοποιεί όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς: Μπορεί να καθυστερεί να φθάσει, αλλά βιώνει περισσότερο το ταξίδι του, αντιλαμβάνεται έντονα τα τοπία που προσπερνά και αποκτά μια καλύτερη αίσθηση και γνώση του κόσμου μέσα στον οποίο ζει. Τελικά, τί αξίζει περισσότερο, «η Ιθάκη», «το ωραίο ταξίδι», ή μήπως και τα δύο? Φιλικά PapGeo---------Υ.Γ.: Η καθυστέρηση με την οποία ένας χειροκίνητα κινούμενος ερασιτέχνης αστρονόμος φθάνει στον στόχο του, δεν είναι πια τόσο μεγάλη σε σχέση με τα go-to, όταν αποκτηθεί μια σχετική εμπειρία του ουρανού. Και βέβαια, δεν συζητώ για τους πιο έμπειρους ερασιτέχνες, οι οποίοι συνήθως «καρφώνουν» το τηλεσκόπιο πάνω σε αμυδρούς στόχους μέσα σε ελάχιστα δεύτερα, ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις και τα go-to σε ταχύτητα.
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 ΣΩΣΤΟΣ Ο PapGeo ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
themis_kart Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2008 Ακομα δεν εχω καταλαβει το προβλημα ρε παιδια!!!Ο καθενας περνει οτι μπορει και εγς ηθελα ενα με ισημερινη αλλα δεν γινοταν ακομα φοιτητης ειμαι οποτε βολευτηκα και πολυ καλα με το dobaki μου!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Νομίζω ότι ο Γιώργος (Papgeo) και ο Θέμης (themis_kart) συνόψισαν και έφεραν το θέμα στην ουσία του Είναι θέμα γούστου, προσωπικής επιλογής και χρημάτων Άντε να ανοίξει λίγο ο καιρός, γιατί αν κρατήσει η συννεφιά, μας βλέπω να αφήνουμε τη φαγωμάρα για τα dob-goto και για το ποιος είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και ποιος δεν είναι, και να αρχίσουμε να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Άρα το συμπέρασμα είναι ένα όπως πάντα: Ξεχάστε τα γκάλοπ περί ορισμού του ερασιτέχνη αστρονόμου και ετοιμαστείτε όλοι για τον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό! Οι μέρες φτάνουν και όλοι (dobsonάδες, go to άδες και λοιποί) θα δώσουμε το παρόν σε ακόμα ομορφότερες βραδιές αστροπαρατήρησης σε γνωστά βουνά και λημέρια!!! (ΥΓ: Και πάντα παρέα με καλό σουβλάκι!!! ) ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Καθώς έχω υπάρξει χρήστης και των δύο ειδών, δεν μπορώ να πώ τι προτιμώ, το κάθε ένα έχει τις χαρές του και τις λύπες του.Το οικονομικό κομμάτι όμως είναι άλλο καπέλο. Γιατί ας μη γελιώμαστε, ακριβό το σπόρ μας και για τους περισσότερους απο εμάς, η κάθε αγορά που κάνουμε προκύπτει απο το υστέρημα και πολλές φορές της οικογένειας. Συνεπώς όταν ο άλλος καίγεται να δεί γιατί η κάψα του εχει φτάσει στο λαιμό αλλα λέει "έχω 300 άντε 400" και η επιλογή είναι "Η DOB ή τίποτα", ε... δεν νομίζω να υπάρχει επιλογή!Εξ άλλου, όπως έχουμε διαπιστώσει λίγο πολύ όλοι μας, το πρώτο τηλεσκόπιο που αγοράζουμε είναι συνήθως και η δοκιμή του αν γουστάρω. Και αν δεν; Πως θα ξεφορτωθείς ένα τηλέ που κανει Χ λεφτά και δεν θα πιάσει ούτε τα μισά στο ξεφόρτωμα;Ας μην κάνουμε αφορισμούς εκ του ασφαλούς. Όσο το DOB δεν είναι πανάκεια, άλλο τοσο η θεωρητικές μας προσεγγίσεις που πηγάζουν απο την δική μας σαφάλεια δεν είναι και κατ ανάγκη σωστές. Δημήτρης
magos_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Εγώ θα προτείνω όλοι να εγκωμιάσουμε τον εξοπλισμό που προτιμάμε με την σειρά χωρίς να τσακωνόμαστε καθώς είναι αδύνατον ο ένας να πείσει τον άλλον καθώς το θέμα είναι απλά γούστου!!! Για να το θέσω και σε άλλο επίπεδο (ένα παράδειγμα) Εγώ πχ προτιμώ τις μελαχρινές κοπέλες. Φέρτε μου 1000000... επιχειρήματα ότι οι ξανθές είναι ποιο όμορφες ! Απλά δεν με πείθεται Hellooooooo, my name is Ηλίας. http://astrocom.wordpress.com/
spartiatis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Ωραίος ο Ηλίας και το παραδειγμά του Συμφωνώ μαζί του ......... Παναγιώτης. http://nikolakakosfotos.webs.com/apps/photos/
themis_kart Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Φιλε εισαι απιστευτος φοβερο παραδηγμα συμφωνω μαζι σου Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Bi2L Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Ωραιος ο Ηλίας Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14, 2008 Εγώ πχ προτιμώ τις μελαχρινές κοπέλες. Φέρτε μου 1000000... επιχειρήματα ότι οι ξανθές είναι ποιο όμορφες ! Απλά δεν με πείθεται ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! θα διαφωνήσω. Βεβαίως και μου αρέσουν οι μελαχρινές αλλα ας έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό, μπορεί και να εξοκείλει καμμία ξανθιά της προκοπής. Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα