Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εδω ειναι αυτο που λενε μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μην πεις!! και εγω την μεγαλη κουβεντα την ειπα παλαιοτερα οταν ξεπιδισα απο το Βresserακι και αρχισα να φτιαχνω τον εξοπλισμο μου

λεγοντας εδω στο astrovox αλλα και στον ιδιο μου τον εαυτο: οτι δεν μου αρεσει η αστροφωτογραφιση και οτι δεν θα ασχολιθω ποτε!!!!

ΨΕΜΑΤΑ!!!! το μικροβιο κολαει ευκολα :twisted: :twisted:

εχω ενα νευτωνιο 8''200/1000 της celestron F5 , το οποιο με κανει να πιστευω οτι κανει για φωτογραφιση (κανει;;; ) σε συνδιασμο με μια EQ5 (θα μπουν μοτερ)

θα αφισω τον προλογο και θα μπω στο κυριος θεμα :

το Bresserακι 70mm - 700mm F10 κανει για οδηγιση αν οχι :

1)ποιες προδιαγραφες πρεπει να εχει ενα οδηγιτικο σε σχεση με αυτο που φωτογαφιζει;;;

2) και αν γινεται οδηγιση μεσου του τηλεσκοπιου που φωτογραφιζει με την βοηθεια καποιο εξαρτιματος-ανταπτορα χωρις δευτερο τηλεσκοπιο-οδηγιτικο

Τα φωτα σας κυριοι αστροφωτογραφοι, παρακαλω τα φωτα σας!!

και αν εχετε να μου δωσετε κι' αλλες συμβουλες εκτως των ερωτησεων μου σχετικες με το θεμα ειμαι ολος αυτια!!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά αν βάλεις ένα Off Axis πιθανόν να γίνεται.

Το πρόβλημα είναι ότι θα χάσεις το μισό φωτισμό από την φωτογραφική σου που θα πάει στο σένσορα οδήγησης.

Το 70/700 πρέπει να κάνει για οδηγικό.

Οι αστροφωτογράφοι θα μας φωτήσουν.

Μέλος Συλλόγων:

Ελληνικής Αστρονομικης Ενωσης

Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.

Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.

Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣ

http://users.otenet.gr/~babgia/

Δημοσιεύτηκε

Πρόδρομε

Το μικρόβιο που κόλλησες προσπάθησε να το μεταδώσεις σε όσους άλλους μπορείς!

Πριν από λίγους μήνες είχα και εγώ τα ίδια ερωτήματα. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ αρχάριο ακόμη για να απαντά σε άλλους, παρ'όλα αυτά θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω με τα λίγα που γνωρίζω από τους μήνες που ασχολούμαι με την φωτογράφηση. Λοιπόν:

1) Το bresseraki βεβαίως και κάνει, ακριβώς επειδή έχει μεγαλύτερο εστιακό λόγο από το φωτογραφικό τηλεσκόπιο. Δεν έχεις παρά να το βάλεις 'καβάλα' (piggy back) ή δίπλα στο φωτογραφικό (με μια πλάκα) μέσα σε οδηγητικούς δακτυλίους.

2) Μπορείς να παρακάμψεις το οδηγητικό αν χρησιμοποιήσεις off-axis guider, δηλ. ένα εξάρτημα που τοποθετείται στον εστιαστή και παρεμβάλλεται μεταξύ αυτού και της κάμερας, και σου επιτρέπει να 'παίρνεις μάτι' το πεδίο που φωτογραφίζεις, επιλέγεις δηλ. κάποιο άστρο μέσα από το πεδίο για οδήγηση. Θεωρείται πιο ακριβής μέθοδος οδήγησης ακριβώς επειδή βλέπεις μέσα από τον ίδιο σωλήνα με τον οποίο φωτογραφίζεις, έχει όμως το μειονέκτημα πως μερικές φορές δεν είναι εύκολο α)να βρεις άστρο για οδήγηση β)να βάλεις το κεφάλι σου στο σημείο που σταμάτησε το τηλεσκόπιο.

Όσο για το τι μπορείς να φωτογραφήσεις με νευτώνειο, δες τι έκανε αυτός με ένα GSO 150/750mm f/5: http://astro.ccd.free.fr/deepsky.php

Ελπίζω να σε βοήθησα, περιμένουμε τις πρώτες σου φωτό!

Φιλικά

Ηλίας

Ηλίας Νταγιόγλου

Μια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις

Δημοσιεύτηκε

καλα ο τυπας ειναι πολυ μαστορας!!! το ED το ειχαι για οδηγιση ή φωτογραφιζε και με αυτο;;;; .

Ηλία συγουρα με βοηθησες , παντος θα αργισω να εμφανισω φωτογραφιες για το λογο οτι δεν ειμαι ακομη ετημος παντος ειναι ενα απο τα ποιο δυσκολα κομματια του χομπι

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε
Νομίζω ότι το off-axis guider δεν θα βοηθήσει.Το είχα και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά μπελαλίδικο εξάρτημα.Για τους λόγους που προανέφερε ο Ηλίας(raxxla).Mε το μπρεσεράκι θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.Είτε οδήγηση με σταυρόνημα,είτε με μια webcam.Και φυσικά πάνω σε πλάκα και όχι πάνω στο τηλεσκοπιο.
Δημοσιεύτηκε
Και φυσικά πάνω σε πλάκα και όχι πάνω στο τηλεσκοπιο.

και για ποιο λογο Ανδρεα σε πλακα side by side και οχι επανω;;;;;;; ποιες ειναι η διαφορες;;

sory που ρωταω αλλα αμα δεν ξερεις καλο ειναι να μαθενεις :mrgreen:

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε
Για καλύτερη κατανομή του βάρους.Γιατί αν το βάλεις πάνω στο τηλεσκοπιο ίσως σε κάποια φωτογράφηση σε περίεργη στάση του τηλεσκοπίου να ''κλωτσήσει'' η βάση και να πάει στράφι όλη η προσπάθεια.Το έχω πάθει και ξέρω. :mrgreen: :mrgreen:
Δημοσιεύτηκε

καλα και αγια ολα αυτα :P

αλλα δεν ρωτησαμε την EQ5 αν μπορει να τα κρατισει, δεν ειναι μονο το 8'' νευτωνιο και το Bresseraki o Aντρεας λεει οτι θα χρειαστει και μια πλακα για παραλλιλη τοποθετιση, οδηγιτικοι δακτυλιοι , δακτυλιοι τηλεσκοπιου 1 με 2 Dovetail παραπανω , φωτογραφικη ,κ.τ.λ. μηπος το παραφορτονουμε το Γαϊδουρακι :cry: :cry:

Καθαρούς ουρανούς 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης