sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Ξέρω δέν είναι ιδανικά σήμερα...αλλά λέω; γιά δοκιμές, καθαρό αέρα, κούς-κούς καλύτερο ουρανό,(από αστικά κέντρα) 1) Κιθαιρώνας, υψ.850μ. 6χ.λ.μ. πάνω από τα Βίλλια. (Π.Ε.Ο. ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ2) Αλεποχώρι¨υψ. 350μ. 15χ.λ.μ. έξω από τά Μέγαρα πρός Αλεποχώρι.3) Αγία Σωτήρα υψ. 430μ. 10 χ.λ.μ. από Ελευσίνα πρός Θήβα. Υ.Γ. Καιρός καθαρός 1-2 μπωφόρ 210 5545157 - 6995545157 Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Οι τοποθεσίες, γιά όσους δέν ξέρουν 2) http://www.astrovox.gr/forum/download.php?id=4723 Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
sheliak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Ωραια θα ηταν, αλλα η σεληνη θα μας περιορισει παρα πολυ σημερα..
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Ξέρω δέν είναι ιδανικά σήμερα...αλλά λέω; γιά δοκιμές, καθαρό αέρα, κούς-κούς καλύτερο ουρανό,(από αστικά κέντρα) 1) Κιθαιρώνας, υψ.850μ. 6χ.λ.μ. πάνω από τα Βίλλια. (Π.Ε.Ο. ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ Δημήτρη ψήνομαι... από την ταράτσα σίγουρα θα είναι καλύτερα Κανείς άλλος; Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Κατάλαβα πάλι τσόκαρο θα φάμε.Τρίτη έξοδος μέσα σε μια βδομάδα δεν την γλυτώνω την λυπητερή. http://www.astropixel.gr
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Φτάνει με κάψατε οκ θα πάμε Πολύ με καταπιέζει η παρέα (τραβάτε με κι' ας κλαίω) Μετά τις 19.00 στο γνωστό μέρος στον Κιθαιρώνα. Οι νέοι και άγνωστοι είναι ευπρόσδεκτοι. Συμβουλευτείτε τους χάρτες του Δημήτρη πιο πάνω όπως και http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6668&postdays=0&postorder=asc&start=15 Από Αττική οδό στην έξοδο 1 για Θήβα. Από Εθνική πάλι προς Θήβα αλλά ας βοηθήσει κάποιος γνώστης. Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Φτάνει με κάψατε οκ θα πάμε Πολύ με καταπιέζει η παρέα (τραβάτε με κι' ας κλαίω) Μετά τις 19.00 στο γνωστό μέρος στον Κιθαιρώνα. Οι νέοι και άγνωστοι είναι ευπρόσδεκτοι. Συμβουλευτείτε τους χάρτες του Δημήτρη πιο πάνω όπως και http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6668&postdays=0&postorder=asc&start=15 Από Αττική οδό στην έξοδο 1 για Θήβα. Από Εθνική πάλι προς Θήβα αλλά ας βοηθήσει κάποιος γνώστης. ΝΑΙ....Τραβάτε με κι ας κλαίω!!! Απο εθνική οδός Έξοδος προς Θήβα-Ελευσίνα.Και στο φανάρι που θα βρείτε στην έξοδο θα κάνετε δεξιά προς Θήβα.Στα 200μετρα θα μας δείτε να αναμένουμε.Είναι το σημείο συνάντησης 19.00 θα είμαστε εκεί. http://www.astropixel.gr
sheliak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Φυγαμε τοτε..κανονιστικε για κιθαιρωνα δηλαδη?
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 QSL(Θετικόν).7.00 το απόγευμα στο μέρος που είχαμε συναντηθεί Σταμάτη.Οταν είχαμε πάει αγία Σωτήρα.Φυσικά και όποιος άλλος φίλος θέλει θα του δώσουμε πληροφορίες. http://www.astropixel.gr
sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 επί χάρτου .....7μ.μ.Α σημείο χώρος σηνάντησηςΒ διασταύρωση προς Βίλλια "τροχονομος"C στην έξοδο μετα τα Βίλλια δεξιά προς "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ" ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΠΟΡΤΟ-ΓΕΡΜΕΝΟF μετά από 4χ.λ.μ. στο τρίτο γεφυράκι αμέσως (μετά)χωματόδρομος στά 50μ. φτάσατε. Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές ανέρχονται σε 5.Αντε δεν βλέπω πολλούς.Σαββάτο είναι...αργία αύριο...τι περιμένετε???Έχετε να κάνετε τίποτα καλύτερο??? http://www.astropixel.gr
sheliak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 OK 7 θα ειμαι εκει!Τωρα αλλαζω γρασο στον εστιαστη του τηλεσκοπιου, κανω και μια ευθυγραμμιση..και ειμαι ετοιμος!
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Μη σας ξεγελάει η ζέστη και έρθετε ντυμένοι "Αργύρης"!! Πάρτε ζεστά ρούχα μαζί σας Όσοι έρθουν πιο αργά προσοχή στα φώτα των αυτοκινήτων γιατί θα φωτογραφίζω σήμερα Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
sheliak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 εχει κανεναν περιεργο χωματοδρομο η διαδρομη??
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 εχει κανεναν περιεργο χωματοδρομο η διαδρομη?? Γιατί φοβάσαι μην βρει κάτω η Ferrari σου Καμιά 100 μέτρα είναι ο χωματόδρομος.Και δεν υπάρχει φόβος είναι ομαλός. Όσοι έρθουν πιο αργά προσοχή στα φώτα των αυτοκινήτωνγιατί θα φωτογραφίζω σήμερα Βλέπω Γιάννη έπεσες και εσύ στο τρυπακι της φωτογραφίας.Για να δούμε τι θα δούμε σήμερα. http://www.astropixel.gr
sheliak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Γιατί φοβάσαι μην βρει κάτω η Ferrari σου Τα λαστιχα φοβαμαι.. .Παω να ετοιμαστω μην αργησω παλι..θα φτασω πρωτος αυτη την φορα!
raxxla Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 1000 + 1 ένας λόγοι συνωμότησαν ώστε να μην μπορέσω να παρεβρεθώ.. Ας μην αναφέρω και την καταραμένη ίωση (αυτή μου έλειπε ). Σας εύχομαι τις καλύτερες συνθήκες (δεδομένης της σελήνης...) !! Θα δώσω το παρόν στην επόμενη.. Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
lord_7 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2008 τωρα το ειδα! ελειπα ολη μερα&δεν ειχα προσβαση! &τωρα δεν εχω κανενα να με φερει!καιρος να βγαλω διπλωμα? πρεπει να βρω μια λυση!εγω ποτε θα αστροπαρατηρησω?? ελπιζω εσεισ τουλαχιστον να το χαρηκατε!εγω ελπιζω την επομενη φορα! skywatcher 130/900
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Lord 7,δεν πειραζει,θα υπαρχουν και αλλες βραδυες με εναστρο ουρανο.Παρ ολο το φεγγαρι,κατι ειδαμε χτες.Η βραδυα χαρακτηρηστικε απο την καθολικη επικρατηση των ρομποτικων τηλεσκοπειων.Αργα ειδαμε αρκετα καλοκαιρινα αντικειμενα.Η καλη παρεα και η συνεργασια μεταξυ των παρατηρητων κανει την καθε μας εξορμηση αξεχαστη. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
sevax Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Lord 7,δεν πειραζει,θα υπαρχουν και αλλες βραδυες με εναστρο ουρανο.Παρ ολο το φεγγαρι,κατι ειδαμε χτες.Η βραδυα χαρακτηρηστικε απο την καθολικη επικρατηση των ρομποτικων τηλεσκοπειων.Αργα ειδαμε αρκετα καλοκαιρινα αντικειμενα.Η καλη παρεα και η συνεργασια μεταξυ των παρατηρητων κανει την καθε μας εξορμηση αξεχαστη. Ακριβώς παιδιά περάσαμε ΚΑΛΑ καί η σελήνη μάς πόζαρε, (τό διασημότερο φωτομοντέλο) καί μας "φώτιζε", οι φωτογράφοι κάναν τά πειράματά τους, όλοι τά "πειράγματά τους" άλλοι εκπαιδέυονταν στήν στήρηξή τους, οί έμπειροι βοηθούσαν τά "στραβάδια". Μιά βραδιά κεφάτη, βοήθησε ο καιρός. 1000 φορές καλύτερα απο ταράτσα-μπαλκόνι, άσε το οξυγόνο!! 10-12 άτομα περίπου ε; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Αρχηγέ sevax, ευχαριστούμε για την ιδέα που είχες να μαζευτούμε. Πάντα περνάμε καλά, ακόμα και με Σελήνη στο μέγιστο το βλέπουμε το σφαιρωτό μας. Αν και χθές είχαμε διατριβή carbon stars (thanks friend Vagelis) και "πολική από στραβάδι σε στραβάδι"! Να πώ ότι όλες οι φωτογραφίες μου καταστράφηκαν από το φώς κινητού τηλεφώνου που έπαιζε ρόλο φακού Υ.Γ. Φίλη lord το δίπλωμα είναι απαραίτητο αφού η ανεξαρτησία μετακίνησης στην περίπτωση μας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως και το να μπείς στο astrovox με τον πρωινό καφέ μπορεί να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατόβραδο! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Πολύ ωραία ήταν!Για πότε πέρασε η ώρα, ούτε που το καταλάβαμε. Το τηλεσκόπιο που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν το ETX125. Μεγάλη φορητότητα, εξαιρετικά είδωλα, αλλά κυρίως σεβαστή διάμετρος. Στο VISAC του Γιάννη, συγκρίναμε τον Nagler 9mm με τον ορθοσκοπικό Kasai 9mm, από όπου προέκυψε η ανωτερότητα του τελευταίου στους πλανήτες. Εγώ δεν είχα φέρει τηλεσκόπιο, αλλά ήμουν όλη την ώρα με τα κιάλια Nikon Action 10X50. Εξαιρετικά αστρικά είδωλα, καμμία σχέση με τα αντίστοιχα Bresser του Lidl. Πολύ καλό contrast κατά την παρατήρηση των πολλών χρωματιστών αστεριών που είδα από αυτά, με το χρώμα τους να ξεχωρίζει πολύ εύκολα στο έντονο φόντο του ουρανού. Άφησα για τελευταία την ΓΚΡΙΝΙΑ που βούηζε στα αφτιά μας κατά τις τελευταίες κυρίως ώρες της εξόρμησης, αλλά ας αναφερθούν οι υπαίτιοι (ή οι υπαίτιες) σε αυτό! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δυστυχώς κι εγώ σήμερα το μεσημέρι διάβασα για την εξόρμηση... Είμαι σίγουρη πως θα περάσατε σούπερ (όπως πάντα άλλωστε) και περιμένω με ανυπομονησία να βρεθούμε από κοντά !!! lord7 το δίπλωμα αυτοκινήτου δεν είναι απαραίτητο για να παρεβρεθείς σε μια εξόρμηση, αλλά σίγουρα θα σε διευκολύνει σε πολλές περιπτώσεις. Λείαν συντόμως θα αγοράσω κι εγώ αυτοκίνητο, οπότε αν κάποιο άλλο από τα παιδιά δεν μπορεί να σε πάρει μαζί, θα είναι χαρά μου να έχω παρέα στο αμάξι!
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Σίγουρα η βραδιά τα είχε όλα.Καλή παρέα,πολύ χαβαλέ,φωτογραφίες που καήκανε στο ψήσιμο(ποιανού ήτανε το κινητό???#@#!*),μαθήματα οδήγησης και διατριβής στα τετακέ,δοκιμές προσοφθάλμιων και πολλά άλλα.Σίγουρα θα το ξανακάνουμε!! Υ.Γ : Μήπως είδατε το βαλιτσάκι με τα προσοφθάλμια μου οοοεοο http://www.astropixel.gr
alepohori Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 μαθήματα οδήγησης και διατριβής στα τετακέ,Εσύ έχεις ξανακάνει 3 τετακέ και να έχεις παραμείνει στον δρόμο; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα