Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα αγόρασα τον crayford της Orion optics.Τον έβαλα αλλά μου λείπουν 2 περίπου πόντοι προς τα έξω για να εστιάζουν όλα μου τα προσοφθάλμια.Η δουλειά γίνεται εύκολα με προέκταση.Το ερώτημα είναι προς όσους δουλεύουν 2'' προσοφθάλμιους.

Σε γενικές γραμμές.Οι 2'' προσοφθάλμιοι εστιάζουν πιο μέσα απ τους 1,25''?

Το ξέρω πως ισως κ να μην έχει απάντηση η ερώτησή μου.Απλά οι προσοφθάλμιοι που έχω τώρα (22mm 11mm κ 7mm) εστιάζει ο μικρότερος προς τα έξω.Θέλω να ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί θα εξαρτηθεί κ τι προέκταση θα πάρω.

Επίσης όποιος έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημά μου ας μου πει κ τι προέκταση έβαλε.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Πάνο, γιατί δεν τραβάς τα προσοφθάλμια λίγο προς τα έξω?

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ

ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη, εξαρτάται από τα προσοφθάλμια που θα χρησιμοποιήσεις. Υπάρχουν διαφορές από σχεδίαση σε σχεδίαση. Αλλά, αφού προς το παρόν ούτως ή άλλως έχεις πρόβλημα με την εστίαση προς τα έξω, πάρε ένα 2ιντσο σωλήνα επέκτασης σαν αυτόν : http://cgi.ebay.co.uk/2-50MM-EXTENSION-TUBE-FOR-EXTRA-TRAVEL_W0QQitemZ260229833822QQihZ016QQcategoryZ29954QQrdZ1QQssPageNameZWD2VQQcmdZViewItem

Υπάρχει σε 3 εκδόσεις: 25,50 και 80μμ. Δεν ξέρω σε τι τιμή θα τον βρεις εδώ, αν όμως σε συμφέρει η αγορά από εξωτερικό και έχεις ενδοιασμούς με την παραγγελία από ebay ή δεν έχεις λογαριασμό εκεί, πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε
Ηλία κάτι τέτοιο σκέφτομαι κ εγώ.Το θέμα είναι τι να πάρω.50Mm ή 80?Γι αυτό ρωτάω πού περίπου εστιάζουν οι 2''.Αλλά όπως είπες ανάλογα με την σχεδίαση αλλάζουν τα δεδομένα.Μάλλον με βλέπω με ένα στους 5 πόντους κ βλέπουμε.
Δημοσιεύτηκε
Πάνο, γιατί δεν τραβάς τα προσοφθάλμια λίγο προς τα έξω?

Αυτό κάνω ρε Δημήτρη άλλα δεν μπορώ να πω πως είναι κ ότι καλύτερο.Ειδικά με το powermate φοβάμαι πως θα πέσουν.

Δημοσιεύτηκε
2 2ιντσους που έχω χρησιμοποιήσει, ο ένας ήθελε κι άλλη διαδρομή προς τα έξω, ο άλλος εστιάζει σχεδόν τέρμα έξω.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι αλλάζουν εστιαστή Μάνο.

Δημοσιεύτηκε

Ίσως τα 50μμ να είναι η καλύτερη επιλογή. Νομίζω ότι δεν θα χρειαστείς παραπάνω και δεδομένου ότι χρειάζεσαι επέκταση για να εστιάσεις με προσοφθάλμια 1.25", λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα στα 2ιντσα ακόμα κι αν εστιάζουν πιο μέσα.

Δες το θέμα και αν το αποφασίσεις τελικά για αγορά από εξωτερικό, στείλε μου ένα πμ.

Φιλικά,

Ηλίας.

Δημοσιεύτηκε

Ηλία σ ευχαριστώ πολύ κ για την πρόθεσή σου να με βοηθήσεις με το ebay.Οντως δεν έχω λογαριασμό κ ούτε τ Αγγλικά μου με βοηθάνε.Το θέμα είναι πως το θέλω πριν την νέα Σελήνη οπότε θα ψάξω κάτι από εδώ.Προς baader μεριά κοιτάζω.

Αυτό το έχεις δει?

http://www.aktistar.com/

Ο δε CLICK LOCK EYEPIECE CLAMP μ αρέσει τόσο που σκέφτομαι ν αλλάξω κ το 1,25'' μαζί με την 2'' προέκταση.

Δημοσιεύτηκε
Οπα δεν φαίνεται.Πάτα αξεσουάρ, κατάλογος baader, ΣΦΙΧΤΗΡΕΣ ΠΡΟΣΟΦΘΑΛΜΙΩΝ BAADER κ θα το δεις.
Δημοσιεύτηκε
2 2ιντσους που έχω χρησιμοποιήσει, ο ένας ήθελε κι άλλη διαδρομή προς τα έξω, ο άλλος εστιάζει σχεδόν τέρμα έξω.

Μα δεν άλλαξα εστιαστή!!!

Δημοσιεύτηκε

Μα δεν άλλαξα εστιαστή!!!

Οπα ρε Μάνο.Παρανόησα.Νόμιζα πως είπες σε δύο 2'' εστιαστές.Τώρα κατάλαβα πως είπες για 2'' προσοφθάλμια.

Μάνο τι εστιαστή έχεις?Πόσους πόντους χάνεις βγάζοντας τον αντάπτορα 1,25"?

Δημοσιεύτηκε
Έχω τον καινούριο crayford εστιαστή που βάζει η skywatcher. Και 2ιντσο προσοφθάλμιο να βάζω, πάλι αντάπτορα βάζω, και 1,25" προσοφθάλμιο να βάζω, πάλι αντάπτορα βάζω. Γύρω στα 5 εκατοστά είναι ο 2ιντσος αντάπτορας. Ουσιαστικά έχει έναν αντάπτορα για κάθε μέγεθος προσοφθαλμίου.
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη, η λύση είναι πράγματι ένα extension tube διαμέτρου 2". Όμως το μήκος του δεν πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄όσο χρειάζεσαι. Μπορεί η βολικότερη λύση να είναι ένα με μήκος 35mm όπως αυτό:

http://www.telescope-service.com/accessories/start/adaptors.html#SC2z

(πιό κάτω στη σελίδα αυτό με κωδικό TSV235, 25 ευρώ)

Δες στους όρους αγορών της telescope-service γιατί νομίζω χρειάζεται ένα minimum παραγγελίας 50 ευρώ για να σταλεί κάτι, οπότε συνδύασε και κανένα αξεσουάρ ακόμα.

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα αρκεί το μήκος 35mm παράγγειλε μαζί και το αμέσως μεγαλύτερο με μήκος 50mm. Κανένα δεν θα πάει χαμένο, γιατί θα τοποθετήσεις το σωστό στον εστιαστή και θα μπορείς να προσθέτεις και το άλλο όποτε κάνεις δοκιμές που απαιτούν εστίαση σε επίγειους, αρκετά κοντινούς στόχους.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Δες στους όρους αγορών της telescope-service γιατί νομίζω χρειάζεται ένα minimum παραγγελίας 50 ευρώ για να σταλεί κάτι, οπότε συνδύασε και κανένα αξεσουάρ ακόμα.
Μπα,τις δυο τελευταίες φορες που αγορασα απο TS ειχα παραγγελειες των 45 και 36 ευρώ. Απλα συμφερει να βαλει κατι αλλο μεσα για να εκμεταλευτει τα μεταφορικα
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη, από τον Ηλιόπουλο τον πήρες τον εστιαστή? Γιατί αν τον πήρες από εκεί κανονικά έπρεπε να σε ενημέρωνε ότι χρειάζεται και προέκταση την οποία την δίνει ή orion μαζί με τον Grayford με την με την deloux εκδοση (σαν αυτό που πήρα εγώ). Πάντως η εν λόγω προέκταση (δεν την έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή) δεν πρέπει να είναι παραπάνω από 50mm

η οποία είναι υπέρ αρκετή ακόμα και στα Nagler που χρειάζονται ολόκληρη σχεδόν την διαδρομή. Νομίζω ότι αν αποτανθείς στον Ηλιόπουλο θα κάνεις την δουλειά σου μιά χαρά. Αυριο θα μετρήσω την προέκταση και θα σου πω ακριβώς πόσο είναι

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις κ για τα link.Δημήτρη όχι δεν έχω βρει.Να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει.
Δημοσιεύτηκε
Παναγιώτη, από τον Ηλιόπουλο τον πήρες τον εστιαστή? Γιατί αν τον πήρες από εκεί κανονικά έπρεπε να σε ενημέρωνε ότι χρειάζεται και προέκταση την οποία την δίνει ή orion μαζί με τον Grayford με την με την deloux εκδοση (σαν αυτό που πήρα εγώ).

Κώστα ούτε καν το συζήτησα.Θέλω η προέκταση να έχει δαχτυλίδι κ όχι σκέτη βίδα.Οχι πως παίζει κανένα ρόλο.Απλά η βίδα με τον καιρο τραυματίζει τα προσοφθάλμια στο βαρελάκι τους.

Δημοσιεύτηκε
Καλά η telescope service δεν έχει φόρμα παραγγελίας?Μόνο με mail?
Νομιζω Nαι!! Μονο e-mail.

Μην ανυσηχείς απαντουν αμεσος! :wink: (βεβαια δεν μου αρεσει που στελνω την καρτα μου μεσω e-mail :( ...<την εδωσα σε 2-3 emails :wink: >

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη το μέτρησα, είναι 40mm αλλά και 50 να πάρεις ακόμα καλύτερα.

Για την βίδα που μου λές θα ισχύει για 2 ιντσών προσοφθάλμιους γιατί ο αντάπτορας των 1,25 πρέπει να έχει δαχτυλίδι.

Χρησιμοποιείς 2" προσοφθάλμιους? Εγω να σου πώ την αλήθεια τον μόνο 2" που έχω που γίνεται και 1,25 είναι ο υπερίων ζουμ 24-8mm αλλά τον δουλεύω στις 1,25" γιατί δεν βλέπω τίποτα διαφορά. Εν πάση περιπτώσει δεν έχω δεί τέτοια προέκταση (με δακτυλίδι) ίσως βρείς αλλά δεν ξέρω τί βάρος θα έχει και μήπως σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε
Κώστα αυτή τη στιγμή έχω μόνο 1,25'' προσοφθάλμια.Αλά στο μέλλον όλο κ κάποιος 32'' θα μπει στη συλλογή μου.
Δημοσιεύτηκε
Καλά η telescope service δεν έχει φόρμα παραγγελίας?Μόνο με mail?

Ναι, και για να μην υπάρχει πρόβλημα με το να δίνεις κάρτα μέσω email, η απάντηση λέγεται Paypal.

Παναγιώτη, αν δεν μπορείς να βρεις απάντηση απο εγχώριο πωλητη, μην το σκεφτείς, όπως είπε ο Ηλίας, έχουμε αρκετοί εδώ μέσα την δυνατότητα να σε εξυπηρετήσουμε (προσφέρομαι), μην το σκφτείς, στείλε π.μ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης