pascal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Tι προσοφθαλμιο για DEEP SKY παρατήρηση μπορώ να πάρω?έχω τα κλασσικα μαμίσια 9μμ 25 μμ ,του dob 8'',barlow 2x..για νεφελώματα και σμήνη πρεπει να πάρω 38μμ ?? ή 40 μμ ??,μιλάω καθαρα΄για παρατήρηση επειδή θέλω να ξεφύγω απο τη κλασσικη παρατηρηση σελήνης και πλανητών ...μελετάω κάποιους χαρτες ,απλα δεν ξερω τι αξεσουαρ,τα πιο βασικα για αρχή χρειαζομαι ακομα...Επ'ισης αξίζει να πάρω προσοφθάλμια 2''....??? ευχαριστώ εκ των προτέρων.. . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Πες μας τι σου αρέσει να παρατηρείς. Κατά τη γνώμη μου για γαλαξίες και σφαιρωτά ένα γύρω στα 13mm είναι πάρα πολύ καλό. Από την άλλη, για μεγάλα νεφελώματα σε συνδυασμό με ένα φίλτρο οξυγόνου, πάρε έναν 2ιντσο μέχρι 42mm. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Πες μας τι σου αρέσει να παρατηρείς. Κατά τη γνώμη μου για γαλαξίες και σφαιρωτά ένα γύρω στα 13mm είναι πάρα πολύ καλό. Από την άλλη, για μεγάλα νεφελώματα σε συνδυασμό με ένα φίλτρο οξυγόνου, πάρε έναν 2ιντσο μέχρι 42mm.Ωραία 13mm αλλά για ποια εστιακή απόσταση; Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Ο άνθρωπος είπε ότι έχει το ίδιο τηλεσκόπιο με μένα, γι' αυτό του μίλησα για προσοφθάλμια. 1200mm εστιακή έχει το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δηλαδή περίπου Χ90. Άρα εγώ για το δικό μου, αν καταφέρω να δώ κάτι πρέπει να χρησιμοποιήσω 11 ή 12 περίπου. Ο PL-10 που έχω είναι πολύ άβολος για μένα.Όταν βρω ευκαιρία (λόγο καιρού) θα δοκιμάσω τον Hyperion στα 12mm. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Hi, Hope you can understand my English. A good place start from is by finding out what area of sky you would like to cover through the eyepiece. By dividing the appearant field of view of the eyepiece by the magnification that you get through your telescope with that particular eyepiece, you will get the true field of view of actual sky that you are looking at. You could make some small disks that are cut to the star atlas that you are using in order to determine the area of sky that you would be comfortable viewing. Hope this is of some help. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δηλαδή περίπου Χ90. Άρα εγώ για το δικό μου, αν καταφέρω να δώ κάτι πρέπει να χρησιμοποιήσω 11 ή 12 περίπου. Ο PL-10 που έχω είναι πολύ άβολος για μένα.Όταν βρω ευκαιρία (λόγο καιρού) θα δοκιμάσω τον Hyperion στα 12mm.Για 8''-10'' οι 100Χ περίπου, είναι μία μεγέθυνση που θα δείξει τα περισσότερα πράγματα(περισσότερο για γαλαξίες).Για το 102mm που έχεις δεν ξέρω αν αυτή η μεγέθυνση είναι η καλύτερη.Οχι πως μία τέτοια μεγέθυνση δεν σου χρειάζεται.Αλλά ρώτα αυτούς που έχουν εμπειρία από τηλεσκόπιο σαν το δικό σου ποια είναι η συχνότερη μεγέθυνση που χρησιμοποιούν. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Ακριβώς αυτό που είπε ο filiatra ήθελα να πω. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
babgia Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Πιστεύω ότι ο Hyperion 8-24 θα με βολέψει για μεγενθύσεις Χ42-Χ125 με το τηλεσκόπιο μου. Πιθανόν αργότερα να πάρω ένα Hyperion 5mm για να εξαντλήσω τα περιθώρια του τηλεσκοπίου για κάποιο 10% της χρήσης του. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
pascal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 ευχαριστώ για τήν άμεση βοήθεια.. οπότε 13mm για 1.25'' ή 42'' για 2'' προσοφθαλμια...θα δοκιμάσω και τα λέμε!! . I LOVE MUSIC -SPACE- XTREME LIFE.
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 ευχαριστώ για τήν άμεση βοήθεια.. οπότε 13mm για 1.25'' ή 42'' για 2'' προσοφθαλμια...θα δοκιμάσω και τα λέμε!!O 42mm μπορεί να είναι κ 32mm. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Μάλλον πρέπει να είναι 32μμ ή και λιγότερο, γιατί ο 42άρης θα δώσει πολύ μεγάλο exit pupil - γύρω στο 8.ΧΧ -στο συγκεκριμένο τηλεσκόπιο (200/1200).
planetman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Ηλία, το 1200/200 είναι f/6. Στο 42mm προσοφθάλμιο δίνει 7mm exit pupil. Γι' αυτό είπα "μέχρι 42mm". Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Σωστός Μάνο! Έκανα τη διαίρεση 1200/200 = 5 Γι αυτό μου βγήκε κόρη εξόδου πάνω από 8μμ ...
filiatra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22, 2008 Ωραία.Ο Ηλίας υπολόγισε f/5 κ εγώ σύμφωνα με το δικό μου f/4,7.Πάει τον κάψαμε τον άνθρωπο. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2008 To exit pupil δεν βγενει και ετσι;;; exit pypil= d τηλεσκοπιου σε mm/ μεγεθυνση. Στην περιπτοση του pascal που εχει τηλεσκοπιο 200-1200mm με ενα προσοφθαλμιο 32mm θα εχει μια μεγεθυνση 1200/32=37,5χ και exit pupil 200/37,5=5,33 ενα προσοφθαλμιο 40mm θα δωσει exit pupil 6,66 Καθαρούς ουρανούς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα