Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή αυτού που είπε ο Laskos εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=83251#83251

Μετα σκοπευα να τον χρησιμοποιησω διπλα στο τηλεσκοπιο πχ πανω σε καμια καρεκλα, αλλα το καλυτερο που σκεφτηκα ειναι να τον τοποθετησω επανω σε ενα αναλογιο σαν αυτο που εχουν οι μουσικοι για τις νοτες τους!!!

Το έχω δίπλα μου όταν χρησιμοποιώ το Night sky observer's guide που το έχω σε βιβλίο κ όχι σε σελίδες Α4.Καιρό είχα βγάλει φώτο για να σας το παρουσιάσω αλλά το αμελούσα.

DSC04422.JPG.4e2ac3c82f2642570e3f8102bf14d041.JPG

DSC04424.JPG.23f9034cab7928c0336914de33cc66a5.JPG

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Αναλόγιο μπορείτε να βρείτε εδώ απ έξω κ πολύ φθηνό.

http://www.thomann.de/gb/thomann_orchesterpult.htm

Από Ελλάδα οι τιμές είναι κ εδώ τσιμπημένες αλλά με τα μεταφορικά ίσως κ να συμφέρει.

http://www.artsound.gr/catalog/index.php?cPath=214

Μακριά απ το δεύτερο κ ειδικά απ το τέταρτο.Μπορεί να είναι σπαστό κ να χωράει παντού αλλά χαλάει εύκολα κ δεν μπορεί να σηκώσει μία ουρανομετρία.

Δημοσιεύτηκε
Από ξύλο γίνεται εύκολα αλλά αυτά που βλέπεις μαζεύουν μέχρι ένα σημείο κ δεν πιάνουν μεγάλο χώρο στο αμάξι.
Δημοσιεύτηκε
:-note και απο ξυλο γινεται να μαζευη,αν και για να πω την αληθεια Παναγιωτη απαντησα εχονταs στο μυαλο μου την μονιμη εγκατασταση.
  • 3 έτη αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Είδα ένα στα Lidl σήμερα στα 13 ευρώ παρά κάτι και το άρπαξα. Είναι ελαφρύ και συμπαγές σε σύμπτυξη. Το δοκίμασα και είναι κατάλληλο για χάρτες με spiral (SkyAtlas 2000, Pocket Sky Atlas) διπλωμένους παοραμικούς χάρτες (Orion Deepmap 600) και φυσικά τυπωμένους χάρτες σε Α4 & Α3. Δεν σηκώνει βαρειά πολυσέλιδα βιβλία με κλασσική βιβλιοδεσία (δεν ανοίγουν καλά).

Νομίζω πως μπορώ να προσαρμόσω και ένα κόκκινο LED με εύκαμπτο βραχίονα επάνω του.

Αν βρείτε στην περιοχή σας σκεφτείτε το.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Δε θα ήταν άσχημο για παρατήρηση στο βουνό αλλά εγώ πάντα έχω συνδυασμό χάρτη και βιβλίων-οδηγών. Επίσης, με λίγο αεράκι (που είναι σύνηθες!) θα έχουμε πρόβλημα.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω πως μπορώ να προσαρμόσω και ένα κόκκινο LED με εύκαμπτο βραχίονα επάνω του.

Αν βρείτε στην περιοχή σας σκεφτείτε το.

Εχει έναν φακό με πιάσιμο σαν μανταλάκι στο Τζάμπο.Εχει άσπρο φως αλλά αυτό δεν νομίζω να σε αποθαρύνει.

Δε θα ήταν άσχημο για παρατήρηση στο βουνό αλλά εγώ πάντα έχω συνδυασμό χάρτη και βιβλίων-οδηγών. Επίσης, με λίγο αεράκι (που είναι σύνηθες!) θα έχουμε πρόβλημα.

Ανδρέα τα αναλόγια έχουν κ κάτι αυτάκια που κρατάνε τις σελίδες αλλά κ με ένα δυο μανταλάκια κάνεις άνετα δουλειά σου.

Δημοσιεύτηκε
Εννοούσα να γκρεμοτσακιστεί όλο το σύστημα επειδή έχει μεγάλη επιφάνεια ο χάρτης και μακριά από το έδαφος, όχι να φύγουν οι χάρτες.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Θα το δούμε στην πράξη. Όταν έχει αέρα ο αστροπαρατηρητής έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ούτως ή άλλως και καλύτερα να επιλέγει νύκτες με άπνοια εάν θέλει να διασκεδάσει και όχι να εκνευριστεί.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Δυνατός αέρας και αναλόγια δεν πάνε μαζί. Όμως, όσο πιο στιβαρό είναι το αναλόγιο, τόσο πιο ανθεκτικό αποδεικνύεται στον άνεμο. Προσωπικά, έχω τη γνώμη ότι αξίζει να δώσει κανείς 10-20 ευρώ παραπάνω για κάτι καλύτερο, έτσι μαέστρο (filiatra)?!!! :)

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=92665

Δημοσιεύτηκε
Αν κ το αναλόγιο του Lidl είναι ανέλπιστα στιβαρό κ χωρίς αέρα μπορεί να σηκώσει βιβλίο, θα συμφωνώ με τον Γιώργο.Καλύτερα ένα αναλόγιο βαρέως τύπου.Το φθηνότερο που βρήκα http://www.ideashop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_2.tpl&product_id=3941&category_id=345&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=9
Δημοσιεύτηκε

Χθες πάντως δούλεψε άψογα (ελάχιστος άνεμος).

Σηκώνει και βαρειά βιβλία, φθάνει να έχουν σπείρωμα ή εύκαμπτο δέσιμο. Το Monthly Sky Guide δεν ανοίγει καλά για να σταθεί. Για όσους χρησιμοποιούν Pocket Sky Atlas ή Telrad Charts είναι μια χαρά. Και ρυθμίζεται εύκολα καθ' ύψος (όρθιος- καθιστός).

Το βαρέως τύπου του Papgeo είναι πιο ολοκληρωμένο φυσικά.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τελικά στέκεται και το Monthly Sky Guide, φθάνει να μην φοβηθείς το δέσιμο. Απόψε πέρασα ένα υπέροχο δίωρο με το Monthly Sky Guide στο αναλόγιο, ανοιγμένο στον χάρτη της Σελήνης και τον ES100 9mm να μου την δείχνει ολόκληρη στα 166x. Η καρεκλίτσα του σιδερώματος εξασφάλισε την απαραίτητη άνεση ώστε να ταυτοποιήσω δεκάδες κρατήρες. Είδα και τα E & F στο Τραπέζιο, το δεύτερο για πρώτη φορά.

Όταν το ξαναβάλει προτείνω να μην το χάσετε.

Το κάθισμα του Drumer κάθε πότε το βάζει;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης