Andreas72 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Άλλη μια όμορφη βραδινή εξόρμηση ανήκει στο παρελθόν.Ο αέρας δεν μας έκανε το χατήρι αλλά δεν πειράζει περάσαμε καλά όλη η παρέα.Επόμενη συνάντηση το επόμενο Σαββατοκύριακο στον Πάρνωνα(ελπίζω).Κώστα άσε τις ευχαριστίες και στην επόμενη συνάντηση κοίτα να φέρεις τα χρωστούμενα και φυσικά να πάρεις στην σύζυγο το λέιζερ. Κατερίνα(Νικολέτα) καλορίζικο και πάλι το τουτού σου.Γιώργο(giorgosgr)θα μου πουλήσεις τον 25αρη τρομερό προσοφθάλμιο που αγόρασες?Τον αλλάζω και με τον 16αρη nagler αν θες. Γιάννη(Ευφραιμιδη) σου είπα μην πας στα προβατάκια δεν με άκουσες και σε έφαγε ο αγέρας. Δημήτρη(Sevax) και να μην σου έλεγα για την καρέκλα θα το κατάπινα.....αλλά στο είπα ''μην ξεχάσεις πάλι την καρέκλα σου'' αλλά εσύ το σου. http://www.astropixel.gr
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2008 Όντως ήταν πολύ ωραία βραδιά αν και στους περισσότερους την έσπασε ο αέρας, γιατί τους χάλαγε τη φωτογράφηση.Παρόλα αυτά όμορφη παρέα, αρκετός κόσμος και μπόλικοι στόχοι.Μέχρι και λίγο ουρανογραφία είχε το πρόγραμμα.Κάθε φορά πάντως με τον Σταμάτη ερχόμαστε όλο και πιο οργανωμένοι (βλ. φαγητό). Καλά να περάστε όσοι πάτε Πάρνωνα! ΥΓ 1. Γιάννη τα βαράκια πώς πάνε? Γεια σου ρε Φώντα ΥΓ 2. Κώστα ψάξε στο αγγλικό e-bay για green laser.Και εμένα μου άρεσε πολύ του Αντρέα και θα παραγγείλω σύντομα ένα.ΥΓ 3. Μάλλον γλιτώσαμε τη φωτογραφική του Σταμάτη και τον Vixen τον δικό μου..Νομίζω δηλαδή. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
raxxla Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Χεραιτώ την αστροπαρέα και χαίρομαι που περάσατε τόσο ωραία!!Αν υπήρχε ζηλιό-μετρο ( ) θα χτύπαγα κόκκινο .-Κώστα, δυστυχώς άλλος ένας γάμος μιας καλής φίλης με οδήγησε το Σάββατο σε άλλο ξενύχτι, το μισό μυαλό μου πάντως ήταν στον Κιθαιρώνα.. Αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός η βάση σου είναι έτοιμη για όλα! Μπράβο σε όλους τους αρωγούς που σου έδειξαν τπ στήσιμο και τη λειτουργία της. Τα λέμε σύντομα, ελπίζω στον Πάρνωνα! Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Κώστα, Καλό το ζύγισμα αλλά τα σουβλάκια που θα κέρναγες τα έφερε ο αδερφός μου ...ευτυχώς! Ο αέρας και ο bro μου έσπασαν τα νεύρα! Αλλά ο Κύκνος καθόλου!! AW, TT, SV, RS, U, RV, LW & τέλος η έκπληξη!! V Cygni κατακόκκινος υπέροχος, σε ένα γεμάτο πεδίο με αποζημίωσε για τον αέρα και τη γκρίνια του bro την ώρα του μαζέματος στις 6 το πρωί. Για ακόμη μια φορά Ανδρέας, (είδαμε μαζί S Cephei, T Lyrae & highlight WZ Cassiopeiae), Δημήτρης "πάπος", Δημήτρης captain galaxy buster, Αντώνης, τα ανήψια Άγγελος και Σταμάτης και φυσικά Στέλλα, Χριστίνα & Γκρινιάρης Λέων είσαστε όλα τα λεφτά Μας έλειψε το γνωστό ζεύγος Β+Κ αλλά τους συγχωρούμε! Υ.Γ. Κατερίνα καλορίζικη η τζιπούρα! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Παίδες αν και μάλλον για σήμερα δεν σας πρόλαβα, τες πα, την επόμενη φορά που θα πάτε για παρατήρηση αν οι θερμοκρασίες είναι στα ιδια επιπεδα με τα σημερινά ... (μισό, να σκουπίσω τον ιδρώτα), αυτό θα έχει σαν επακόλουθο μετά την κατανάλωση σουβλακίων μερικοί από σας να το ρίξουν και στο πινεν κρυεν μπυρενΓιαυτό σας προτείνω το παρακάτω gadgetάκι που έχει το περιοδικό stuff (χαζοπεριοδικούλι αλλά σχετικά φθηνό: 6,50 ευρω)το οποίο είναι μπρελόκ - συσκευή αλκοτέστ - (χωρίς να το γράφει πουθενα στη συσκευασία) κόκκινος φακός led!!!. Το μηχανάκι σαν αλκοτεστ δουλεύει;Γιατί το πήρα & μάλλον είναι πατάτα, αλλά για φακό θα το δω το βράδυ. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Τι να μετρήσει το μηχανάκι; Το νερό ή τη καφεΐνη; Δημήτρη sevax ευτυχώς που έλαβες υπ' όψιν την παραγγελία μου για τις φωτογραφίες Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
babgia Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Τι να μετρήσει το μηχανάκι; Το νερό ή τη καφεΐνη; Δημήτρη sevax ευτυχώς που έλαβες υπ' όψιν την παραγγελία μου για τις φωτογραφίες Τα μπυρόνια που κατέβασα. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Τι να μετρήσει το μηχανάκι; Το νερό ή τη καφεΐνη; = Λίγο άσχετο με το θέμα μας εδώ! όπως άσχετο και Τα μπυρόνια που κατέβασα. Ποιόν μπορεί να ενδιαφέρουν τα "μπυρονια" που κατεβάζει ο καθένας μας και πως θα τα μετρήσουμε; Ανοίξτε άλλο θέμα ή κάντε chat!! Άλλες εκατό φορές μπάς και το σπάσω! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Εγώ έμεινα κατάπληκτος από την ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ,ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ και πέρα για πέρα ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ Παρατήρηση της Κατερίνας με το dob και την Uranometria. Ο ζήλος που έδειξε για να Παρατηρήσει τους γαλαξίες του χάρτη, είναι παράδειγμα για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στην Κατερίνα, που άφησε ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ έξω το dob 8", προκειμένου να βεβαιωθεί ότι έγινε η εξισορρόπηση θερμοκρασίας, ώστε να το μαζέψει το πρωί ΣΤΗ ΣΩΣΤΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ!! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 προκειμένου να βεβαιωθεί ότι έγινε η εξισορρόπηση θερμοκρασίας, ώστε να το μαζέψει το πρωί ΣΤΗ ΣΩΣΤΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ!! Kαι να μας χαρισει μια υπεροχη εικονα του Δια στις 5:30 το πρωι..
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Συνεχίζοντας τα λόγια του κ. Καπετανάκη, να προσθέσω πως είδα συνολικά 850 ουράνια αντικείμενα!Μεταξύ αυτών και το κεντρικό αστέρι στο Μ57 αλλά και τις μεταξένιες σπείρες του Μ51 οι οποίες με είχαν αγκαλιάσει τρυφερά και μου προσέφεραν ένα ιδανικό προσκέφαλο για χαλάρωση...Κι όλα τα παραπάνω εννοείται πως τα είδα στον ύπνο μου!Όταν ξύπνησα βρε παιδιά αναρωτήθηκα : αφού τα βλέπω στον ύπνο μου, δεν είναι κουραστικό και μονότονο να τα ψάχνω και στο ξύπνιο μου;;; Υ.Γ: Το πάρκινγκ στον Κιθαιρώνα είναι μικρό, άβολο και με μεγάλες κλίσεις... Ως εκ τούτου παρακαλώ να βρούμε ένα χώρο παρατήρησης με μεγαλύτερη... απλωσιά ώστε να μην αγγαρεύω τον Ανδρέα να μου παρκάρει το αμάξι κάθε φορά... (ή έστω μια μπουλντοζίτσα βρε αδελφέ να ισιώσουμε το έδαφος στο συγκεκριμένο χώρο...)
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 To απιστευτο ηταν οτι καποιοι κυκλοφορουσαν με μπλουζακια που ειχαν την φωτο ενος ημιτηλεσκοπιου και εγραφαν και ενα ονομα,Κιτσος,Νωντας,Φωντας η κατι τετοιο.Καλο το κολπο της Κατερινας,αν το τηλεσκοπιο της μπορει να της πει το πρωι τι σκοπευε ολο το βραδυ.Τα σουβλακια ηταν μια πετυχημενη αποπειρα δωροδοκιας προς τον αδελφο μου για να μου κρατησει μια θεση στον ανεμο εεε στην καλη μας παρεα.Το ανεπτυγμενο μου χιουμορ δεν ειναι γκρινια.Εξαλλου με τοσα αστερια δεν θα μπορουσα να γκρινιαξω. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 To απιστευτο ηταν οτι καποιοι κυκλοφορουσαν με μπλουζακια που ειχαν την φωτο ενος ημιτηλεσκοπιου και εγραφαν και ενα ονομα,Κιτσος,Νωντας,Φωντας η κατι τετοιο. Παραθέτω μια φωτογραφία από παλιές καλές στιγμές πριν ο Φώντας γίνει ημιτηλεσκόπιο!! Υ.Γ. Κατερίνα σε εξόντωσε η οδήγηση Μήπως ένας σωφέρ θα έσωνε μερικές ώρες παρατήρησης; Παλιές καλές στιγμές πριν τη μεγάλη διχόνοια!! Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
lord_7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 επομενη αστροπαρατηρηση? skywatcher 130/900
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 babgia σου έστειλα πμ με αναλυτικές (πιστεύω) οδηγίες χρήσης. Και για να παραφράσω την γνωστή φράση του Γαλιλαίου:"Και όμως, δουλεύει!" ΥΓ 1 : Γιάννη μην εκνευρίζεσαι (τελευταία αναφορά ελπίζω μέσα σε αυτό το θέμα). ΥΓ 2 : Μην το σπάσεις γιατί μέχρι 1-8-2008 δεν θα έχει επουλωθεί και έχω την υποψία ότι οι πολικές αρκούδες στη σιβηρία προτιμούν τα σπασμένα! Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Το ηξερα οτι ο αδελφος μου εχει μεγαλη καρδια.Παιρνω πισω τον χαρακτηρισμο ημιτηλεσκοπιο,μετα απο λαικη κατακραυγη.Δεν μπορω να ανταγωνιστω την γοητεια που ασκει ο φωντας στο γυναικειο φυλο. Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Γιάννης Ευφραιμίδης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Το ηξερα οτι ο αδελφος μου εχει μεγαλη καρδια.Παιρνω πισω τον χαρακτηρισμο ημιτηλεσκοπιο,μετα απο λαικη κατακραυγη. Το αίμα νερό δεν γίνεται (Ας μη το έλεγες και νάβλεπες αν θα γύρναγες απο τη Σιβηρία) Υ.Γ. Ευτυχώς οι πολικές αρκούδες είναι αλλεργικές σε σπασίκλες σαν και μένα Αστρονομική Ένωση Σπάρτης
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Μερικοί έχουν χόμπυ τίς συκοφαντίες Κύριε Ανδρέα τήν πολυθρόνα στήν άφησα να απλώνης τά πόδια σου Θείο Γιάννη δέν έφερα τήν ψηφιακή κάμερα, γιατί κάποια ψυχή μού είπε, άσε θα βγάλω εγώ. Πάντως σου έχω μιά έκπληξη. Στην επόμενη μάζωξη όλοι μέ γκασμάδες,φτιάρια, νά ισιώσουμε τόν χώροτά τζιπούρια δέν είναι τού βουνού; Μάλον είμαι ο μόνος πού αγνόησε τόν αέρα έβγαλα 360χ10λεπτά το ngc 7000 τα αστέρια όλα μπίλιες καί ένα αστέρι μέγεθος 25 καί κάτι!!!!φιλμάταααα Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Παιδιά τι παίζει για Κιθαιρώνα στις 11 ή 12 Ιουλίου 2008? Είναι κανείς μέσα?? ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
themis_kart Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Εγώ σαν μόνιμος πλέον κάτοικος αθήνας μέσα..... Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Και εγώ μέσα με το καλό. Η Σελήνη θα έχει δύσει στις 01.30. starrynights.blog
nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 αν ειναι για 11 και εγω μεσα!το εχω αχτη!πηγα την δευτερα εγω και δυο φιλοι μουκαι φυγαμε κακην κακος τα καναμε επανο μας!τρομαχτικο μερος!!!οταν δεν εχει κοσμο!!!'8-[' meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
Αργύρης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Καλά ρε με τα πόδια πήγατε? Αν γινόταν τίποτα θα μπαίνατε στο αμάξι! Αν είναι να σας την πέσει κάτι εκεί, είναι τα κατσίκια από το διπλανό μαντρί!!! ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
nio22 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 οχι δεν πηγαμε με τα ποδια!εγω το ξερω οτι μονο κατσικια υπαρχουν!οι αλλοι κατουρηθηκαν και κλειδωθηκαν στο αυτοκινητο και με αφησαν μονο να βγαλω το φιδι απο την τρυπα!παντος οτι και να πουμε ηταν λιγο ανατριχιαστικα!!!! meade sn6 f/5_BRESSERmount:skywatcher eq6
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2008 Ναι, κάπου διάβαζα τις τοπικές ιστορίες για τον Κιθαιρώνα, κάπου λένε εκεί πρίν την κορυφή έχει είσοδο-έξοδο προς την κούφια Γή, ή σε σπήλαια γενικότερα, όπως και στην Πεντέλη. Ψαρώνω τον Nio τώρα ;p Άντε κάνα ζαρκάδι να έχει που δεν το έχουνε φάει οι κυνηγοί. starrynights.blog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα