Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 331
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Γι' αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση, γράφω για προβλέψεις seeing .

Οι προβλέψεις είναι από το Μeteoblue στο οποίο γίνεσαι μέλος και παίρνεις προβλέψεις για αστρονομικό seeing λαμβάνοντας υπ' όψιν πολλές παραμέτρους όπως:

• α) χαμηλή, μεσαία και υψηλή νέφωση,
    β) Jetsream ( ρεύματα αέρος )
    γ) Dewpoint ( σημείο δρόσου )
    δ) Bad Layers ( στρώματα με διαβάθμιση θερμοκρασίας )

Πολύ ωραία Κωνσταντίνε, τώρα είναι κατανοητό. Όπως το έγραψες αρχικά κατάλαβα ότι έδινες διαφορετική έννοια στο seeing. Καλή παρατήρηση!

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Όποιος ενδιαφέρεται για Κιθαιρώνα απόψε, ας το δηλώσει εδώ. Εγώ λέω να πάω, γιατί αύριο λέω να κάνω καμιά βουτιά στο Αλεποχώρι! :mrgreen:

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Οπως πηγαινεις απο παραδρομο (μπορεις και αλλιως) της εθνικης προς τα διοδια (ή αλλιως προς καπανδριτι) περνας τα Goodys, συνεχιζεις ευθεια στον παραδρομο μεχρι ενα σημειο που στριβεις αριστερα κατω απο την εθνικη οδο (προς αφιδνες ή αλλιως προς κιουρκα )

Μετα αφου περασεις την εθνικη απο κατω προχωρας περιπου 50 μετρα στριβεις σε μια αριστερη ανηφορικη, και προχωρας λιγα μετρα και μετα παλι αριστερα (στον παραδρομο της εθνικης βγαινεις και παλι αλλα απο την αλλη πλευρα) συνεχιζεις ολο ευθεια αρκετα ευθεια :lol: περνας το βενζιναδικο και στην διασταυρωση που θα συναντισεις (εχει και ένα ψηφιακο ρολοι εκει) στριβεις αριστερα

Μετα παλι ευθεια και στο τελος του δρομου (εκει που θα συναντησεις μια γεφυρα) δεξια (προς αφιδνες - ιπποκρατειο πολιτεια) μετα ευθεια και σε περιπου ενα χιλιομετρο αριστερα πριν το γεφυρακι (προς ιπποκρατειο πολιτεια) (σε μια ανηφορικη στροφη)

Μετα ολο ευθεια πολυ ευθεια (ανεβαινεις βουνο) και οπως ανεβαινεις σε ενα μεγαλο σπιτι θα αργησεις λιγο να συναντησεις που βρισκεται στα δεξια του δρομου (σπιτι του οποιου η εισοδος καταληγει σε μεγαλη διασταυρωση) πας δεξια

Μετα ολο ευθεια ευθεια και στριβεις δεξια (ανηφορικη) στην οδο Ηρας ή Υδρας η κατι τετοιο (μετα από ένα εκκλησακι που θα συναντησεις στο αριστερο χερι όπως προχωρας ευθεια)

Σιγουρα καμια σχεση με τον κιθαιρωνα αλλα και παλι καλυτερα από την αθηνα..για αυτους που μενουν κοντα είναι καλα εγω κανω 20 λεπτα να παω..

Υ.Γ.

Εχω την εντυπωση δεν το εχω κανει ποτε οτι μπορεις να στριψεις απο εθνικη αριστερα προς κιουρκα και συνεχιζοντας ευθεια απο εκει βρισκεσαι στο σημειο της διασταυρωσης με το ψηφιακο ρολοι στην οποια συνεχιζεις ευθεια.

Αντε τωρα που αποκαλυψα την θεση να ερθει κανενας περιεργος..με κακες προθεσεις..

Δημοσιεύτηκε
Λέμε για Κιούρκα λοιπόν? Μιλάμε για κανονική αστροβραδιά? Ήμαστε καλοδεχούμενοι δηλαδη, όποιος θέλει να έρθει? Αν είναι να συννενοηθουμε για αύριο. Μπορεί να μην είναι Κιθαιρώνας, αλλά λίγο να βγείς απο Αθήνα, π.χ Γέρακα και μετά έχει πολύ καλύτερο ουρανό, πόσο μάλλον στα Κιούρκα.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Παντως μην σας ξεσηκωνω τα κιουρκα κιθαιρωνας δεν ειναι.. και δεν εχει και απλετο χωρο καλοδεχουμενοι ολοι αλλα μην σας παρω και στο κεφαλι μου.. ας μιλησουν αυτοι που εχουν ερθει να σας πουνε γνωμες.

Το εσκισα το θεμα με τα κιουρκα..

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν για να συνοψίσω λίγο την κατάσταση.Υπάρχουν κάποιες προτάσεις για παρατήρηση.

1) Για σήμερα 23/5 το βράδυ στον Κιθαιρώνα στο γνωστό σημείο.

Alepohori(Δημήτρης)

2)Για αύριο24/5 το βράδυ στα Κιούρκα(Ιπποκράτειο πολιτεία)

Sheliak,Γιάννης Ευφραιμίδης,Ευσταθιος

Διαλέγετε και παίρνετε.

Υ.Γ:Η ημερομηνία για Κιθαιρώνα 31/5/2008 ΦΥΣΙΚΑ και ισχύει.

Δημοσιεύτηκε
Τα Κιούρκα μου φαίνονται σαν καλή εναλλακτική για πιό κοντά. Όποιος μπορεί να δείξει την τοποθεσία στο google earth καλό θα είναι.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Σταμάτη μπαίνης "σφήνα" στόν Κιθαιρώνα :mrgreen:

Οι Αλεποχωριάτες, καί Κιθαιρώνες, από 2 κόκκινες "κάρτες" εκτός άν με αφήσουν νά δώ κόκκινα "κάρβουνα" από το τηλεσκόποιό τους :-note

Καλά να περάσετε :)

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
Ανδρέα είπαμε...μόνο ένα βαθμό έχω :mrgreen:

Εσύ που θα είσαι αύριο;

Δεν θα επαναληφθεί ξανά κύριε Γιάννη. :mrgreen: :mrgreen:

Τώρα για το που θα είμαι αύριο....αυτό κι αν είναι άγνωστο. Είναι λίγο φορτωμένη η κατάσταση αυτές τις μέρες αλλά ελπίζω να μπορέσω να έρθω μια βόλτα από τα Κιούρκα αύριο,αν πάτε τελικά.

Δημοσιεύτηκε

Πολύ ωραία Κωνσταντίνε, τώρα είναι κατανοητό. Όπως το έγραψες αρχικά κατάλαβα ότι έδινες διαφορετική έννοια στο seeing. Καλή παρατήρηση!

Φιλικά, Στέφανος

Στέφανε ευχαριστώ για την ευχή. Έπιασε!

Ήταν όντως καλή η παρατήρηση, η πρόβλεψη για χθες τουλάχιστον ήταν ακριβής επιτρέποντας μου ευχάριστη παρατήρηση μέχρι το ξημέρωμα.

Ελπίζω το ίδιο και σήμερα.

Να είσαι καλά

Κωνσταντίνος

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν,

Σάββατο 24/5 μετά τις 20.00 Κιθαιρώνας στο γνωστό σημείο.

Μέχρι τη μία θα είναι μια χαρά με Σελήνη εκείνη την ώρα στις

15 μοίρες.

Πως σας φαίνεται; :mrgreen:

Τελικά σήμερα στον Κιθαιρώνα. :?: :?: :?:

Εγώ θα είμαι από το μεσημέρι εκεί να διώξω τα πρόβατα...

Θα κάνεις τον τσοπάνη Δημήτρη. :?: :?: :?:

Δημοσιεύτηκε
Τελικά ναί.

Η παρέα μεγαλώνει...

Μετά τις 20.00.

Υ.Γ. Ανδρέα υπογραφή=μαγαζί! :mrgreen:

Γιάννη να μην εκμεταλλευτώ τις μετοχές μου. :?: :?: :?: :cheesy: :cheesy:

Υ.Γ :Α και δεν εχω βάλει και το etx-90 που είναι για πούλημα.Τρένοοοοοο!!!! :-({|= :-({|=

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, η μόνη ένσταση που έχω για τον Κιθαιρώνα είναι το τοπικό κλίμα που γενικά όπως ξέρουμε πολλές φορές ευνοεί τα αραιά σύννεφα τις πρώτες βραδυνές ώρες ακόμη και σε αίθριο καιρό. Από αυτή την άποψη δεν ξέρω άν τα Κιούρκα θα είναι καλύτερα. Θα ψάξω λίγο τις συνθήκες για σήμερα, να σας πώ.
starrynights.blog
Δημοσιεύτηκε

Δεν ξερω ισως τελικα να επιλεξω κιουρκα (μικροτερο ρισκο..ειμαι και απο το πρωι στους δρομους..και τωρα τα χιλιομετρα, ειναι λιγο βαρια..)

Υ.Γ. συνεχιζω και μπαινω σφηνα στον κιθαιρωνα.. :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης