Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Παιδιά καλησπέρα.Σήμερα αγόρασα τα πρώτα μου αξεσουάρ για το dob 8".Τόσο καιρό έβλεπα μόνο με τα μαμίσια προσοφθάλμια..των 25mm και των 10mm το οποίο ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάποια δωράκια στον ευατό μου και στα μάτια μου..και να 'μαι σήμερα με τα καινούργια μου αποκτήματα. 1) Hyperion 8-24mm click & zoom της Baader 2) Φακός barlow 2x της Televue3) Φίλτρο Moon & Skyglow της Baader Περιμένω τις γνώμες σας και τις ευχές σας... Εχω ελπίδες να δουν άσπρη μέρα τα ματάκια μου?? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Πολύ καλές αγορές Καλορίζικα ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Καλορίζικα τα αξεσουάρ φίλε!Με αυτούς τους συνδυασμούς μεγεθύνσεων θα είσαι καλυμμένος για πολύ καιρό νομίζω. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια.Κι εγώ πιστεύω ότι θα με καλύψουν για αρκετό καιρό..Για νεφελώματα θα χρειαστώ μάλλον και ένα προσοφθάλμιο των 32mm και νομίζω πως θα είμαι εντάξει..μαζί βέβαια μεένα φίλτρο ΟΙΙΙ. Για την ώρα τα έχω πάρει γιατί βλέπω συννεφιάκαι δεν μπορώ να τα δοκιμάσω. Έτσι έγινε κι όταν αγόρασα το dob 8".. Έβρεχε για μια βδομάδα.. Ρε παιδιά κάτι ακόμα..Το φίλτρο moon & Skyglow της Baader το έχει δοκιμάσει κανείςεκτός από πλανήτες και για νεφελώματα?? Κάνει δουλειά σε νεφελώματα και γαλαξίες?? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
sheliak Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Καλοριζικα!Και ενα Ο-III και θα εισαι καλυμενος (τουλαχιστον στο veil κανει απιστευτη δουλεια οπως διαπιστωσα χθες...)
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Καλοριζικα!Και ενα Ο-III και θα εισαι καλυμενος (τουλαχιστον στο veil κανει απιστευτη δουλεια οπως διαπιστωσα χθες...) Το moon & Skyglow ?? Κάνει τίποτα σε νεφελώματα?? EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
danny Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Μεγιά τα αξεσουάρ! Επειδή πήρα και'γω πρόσφατα το dob της skywatcher θα με ενδιέφερε να μου πεις τη γνώμη σου για αυτά που πήρες, όταν τα χρησιμοποιήσεις (ειδικά για τον hyperion zoom και το barlow)!
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 καλοριζικα τα νεα σου εργαλια και καλοδουλευτα!!!!! εχοντας τον ορισμο Skyglow , λογικα θα πρεπει να κανει και για νεφελωματα οχι ομως σαν του Οιιι. Εγω που εχω ενα φιλτρο της Orion optics LPR skyglow (φωτορυπανσης) κανει τα νεφελωματα πανεμορφα !!!!. ισως η αποψεις τον ιδικοτερων μελων του Astrovox να μας διαφωτισουν Καθαρούς ουρανούς
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Κώστα (Draco), έκανες αγορές προς την σωστή κατεύθυνση. Σου εύχομαι καλά ταξίδια στον ουρανό! Σχετικά με το Moon & Skyglow φίλτρο που ρώτησες, πρόκειται για ένα τύπου «broadband» φίλτρο, που ναι μεν κόβει κάποιες «γραμμές» του ορατού φάσματος, αφήνει όμως αρκετές άλλες να περάσουν στο προσοφθάλμιο: http://www.baader-planetarium.com/pdf/filter_uebersicht_en.pdf http://www.baader-planetarium.com/pdf/neodymium_e.pdf Ψάχνοντας από περιέργεια, έπεσα πάνω σε ένα σύντομο review, όπου ο συντάκτης του ισχυρίζεται ότι βοηθάει στα DSO, όταν υπάρχει Σελήνη, «κόβοντας» αρκετή από την φωταύγειά της, αναδεικνύοντας περισσότερο τα αντικείμενα (λ.χ. Μ13), χωρίς όμως οι εικόνες να συγκρίνονται με αυτές που παίρνουμε από σκοτεινό ουρανό χωρίς φίλτρο (ευνόητο), αναφέροντας επίσης ότι βοηθήθηκε και στους πλανήτες:http://www.astromart.com/articles/article.asp?article_id=577 Αφού έχεις αγοράσει το συγκεκριμένο φίλτρο, δεν χάνεις να το δοκιμάσεις όπου επιθυμείς και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα. Ως γενική συμβουλή όμως, θα σου έλεγα ότι αυτό που χρειάζεσαι για να «δεις πραγματικά» τα DSO είναι όσο γίνεται πιο σκοτεινό ουρανό. Τους γαλαξίες και τα αστρικά σμήνη τα παρατηρούμε χωρίς φίλτρο. Αρκετά από τα νεφελώματα αναδεικνύονται στον μέγιστο βαθμό με φίλτρα τύπου «narrowband», εκείνα δηλαδή που αφήνουν ελάχιστες «γραμμές» του ορατού φάσματος, όπως τα φίλτρα UHC και OIII. Για γενική χρήση και για πρώτη αγορά θα συνιστούσα ένα (προσοχή) narrowband UHC, γιατί αποδίδει καλά στα περισσότερα από αυτά τα νεφελώματα και, γενικά, είναι πιο ευχάριστο στην παρατήρηση, αφού αφήνει και άστρα μέσα στο πεδίο, σε σχέση με ένα ΟΙΙΙ, το οποίο «εξαφανίζει» όλα τα άστρα. Φιλικά PapGeo
Altinakis Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Draco, εκανες τις καλυτερες, πρωτες αγορες, και μαλιστα και σε οικονομικο επιπεδο. Δεν λεω τιποτα για τον 8-24mm Zoom, ειναι πανεμορφος και ενα all-around προσοφθαλμιο. Αριστο για την τιμη και τις δυνατοτητες του. Ο Barlow δεν θελει σχολια. Απλα ο καλυτερος Barlow 2χ επι γης! Τελος για το Moon & Skyglow, ΝΑΙ, κανει και για νεφελωματα! Συγκεκριμενα, εντος πολης θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο γιατι αφηνει οπως πολυ σωστα ειπς ο papgeo περισσοτερο φως να περασει και ετσι νεφελωματα οπως Ωριωνας φαινονται πολυ πιο ευχαριστα, με μεγαλυτερη δομη, και παντα με τον γνωστο πρασινο-γαλαζιο χρωματισμο των φιλτρων αυτων. Αν εισαι εκτος πολης, χωρις ιδιαιτερη φωτορυπανση, και το ΟΙΙΙ ειναι καλο γιατι εκει εχεις και περισσοτερο σκοταδι. Ετσι αν βλεπεις κυριως απο πολη, το Moon & Skyglow ειναι πιο ικανο και ευχαριστο απο το OIII, που αντιθετα, ενδεικνυται σε σκοτινους ορανους. Αυτα και πιστευω να βοηθησα. ΥΓ: Περιττο να πω οτι τα δοκιμασα ολα αυτα και στα αναφερω οκ? Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Σας ευχαριστώ όλους παιδια για τις ευχές σας Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε PapGeo για τα link και για τις υποδείξεις σου.Σκεφτόμουν για την αγορά ενός ΟΙΙΙ αλλά μετά και απο τις υποδείξεις σουμάλλον θα στραφώ προς την αγορά ενός φίλτρου narrowband UHC.Για την ώρα έχω δει μόνο πλανήτες και σελήνη..κι απο νεφελώματα μόνο του Ωρίωνα.Οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Ελπίζω τις προσεχείς μέρες αν διοργανωθεί καμια αστροπαρατήρηση να μπορώ να πάω και να γνωριστώ με κάποια παιδιά απο το Astrovox και φυσικά να δοκιμάσω τα νέα μου αποκτήματα. Ως τότε ο Κρόνος από το μπαλκόνι μου θα είναι η πρώτη μου επιλογή. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Draco Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 3, 2008 Draco, εκανες τις καλυτερες, πρωτες αγορες, και μαλιστα και σε οικονομικο επιπεδο. Δεν λεω τιποτα για τον 8-24mm Zoom, ειναι πανεμορφος και ενα all-around προσοφθαλμιο. Αριστο για την τιμη και τις δυνατοτητες του. Ο Barlow δεν θελει σχολια. Απλα ο καλυτερος Barlow 2χ επι γης! Τελος για το Moon & Skyglow, ΝΑΙ, κανει και για νεφελωματα! ΥΓ: Περιττο να πω οτι τα δοκιμασα ολα αυτα και στα αναφερω οκ? Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Γιώργο. Αν θυμάμαι καλά το πήραμε σχεδόν μαζί το dob αλλά εσύ μάααλον έχεις δει πολλά.. και εγώ ακόμα τίποτα.. EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα