Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Παρά την αγάπη μου στην παραδοσιακή φωτογραφία όταν είδα στην βιτρίνα καταστήματος την Olympus E-410 μαζί με φακό στα 299 ευρώ μπήκα για τα καλά στην πρίζα!

Μπήκα στο κατάστημα την περιεργάστηκα και το απόγευμα πήγα με την κάρτα και την αγόρασα! Τελικά έδωσα 328 ευρώ προτίμησα το κιτ με τον λίγο καλύτερο φακό 14-42mm.

Σε άλλο κατάστημα που ρώτησα την είχαν στα 450 ευρώ με τον ίδιο φακό ενώ και οι τιμές που έψαξα στο νέτ ήταν παραπλήσιες. Θεώρησα πως ήταν ευκαιρία DSLR σε αυτή την τιμή.

Η μηχανή είναι πανάλαφρη και μικροσκοπική στην γνήσια παράδοση των Olympus της σειράς OM.

Έχει δυνατότητα live preview κλειδώνοντας πάνω τον καθρέφτη (κάτι το οποίο βοηθάει αφάνταστα στο να εστιάσουμε τη σελήνη ή έναν πλανήτη μέσα από τηλεσκόπιο για παράδειγμα), λαμπρό οπτικό σκόπευτρο, δυνατότητα καθορισμού κατά πόσα δευτερόλεπτα μετά το σήκωμα του καθρέφτη θα πέφτει το κλείστρο (πολύ καλό για αποφυγή κραδασμών όταν φωτογραφίζεις από τηλεσκόπιο), σύστημα αυτόματου καθαρισμού του αισθητήρα και φτηνό (25 ευρώ) χειριστήριο υπερύθρων που θα προμηθευτώ ταχύτατα. Ήδη αγόρασα το κατάλληλο T-ring για προσαρμογή της μηχανής σε τηλεσκόπια (είναι διαφορετικό από αυτό των αναλογικών Olympus).

Άντε πείτε κανένα καλορίζικη πριν αρχίσετε την καζούρα :cheesy:

ΥΓ1 Πολύ καλή σελίδα για τις ρυθμίσεις της μηχανής αυτής καθώς και της E-510 είναι η :http://www.wrotniak.net/photo/43/e510-sett.html

ΥΓ2 Το πρόγραμμα Olympus studio που δίνεται μαζί με την μηχανή είναι δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για αυτό (ο νοώων νοείτω) ας στείλει ένα πμ :mrgreen

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικη (και αυτή) και καλές φωτογραφίες (ΑΝ δεχτείς να ακολουθήσεις σε καμία αστροπαρατήρηση στα φωτισμένα πλέον βουνά μας!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-# :-# :oops: :oops: )
ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Χαχαχα πως φαίνεται ότι πολλοί δεν ξέρουν τον Γιώργο... Αγόρι μου θα σου πάρω το κιτ που κάνει την EQ3-2 ρομποτική :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Χάλασε ο κόσμος....Θα δούμε τον Κoρώνη με DSLR :cheesy: :cheesy: Άντε και ccd!!!!

Άντε βρε, καλως ήρθες στον ψηφιακό κόσμο!!!Καλορίζικη και καλές φωτό!!!

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Τι έκανες λέει??? Olympus? Διαγραφή από το club των Nikonαδων εδώ και τώρα!!!! :lol: :twisted: DSLR? Διαγραφή και από το club των φιλμοεραστών! :lol:

Καλορίζικη και καλές φωτογραφήσεις!

(Κορώνης και DSLR..δεν γίνονται αυτά βρε παιδιά! LOL! Σε λίγο έρχεται και η αστρονομική CCD!)

Υ.Γ. Παναγιώτη με πρόλαβες!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Ωχ, ωχ, ωχ, έτσι αρχίζει η μετάλλαξη: από Γιώργος ο "αναλογικός" σε Γιώργος ο "ψηφιακός γκατζετάκιας" :mrgreen:

το πείραγμα πάντα με καλή διάθεση :D

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ και να τη χαρείς!!! =D> =D> =D> :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Δάσκαλε που δίδασκες...... Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κορώνης είναι ΕΝΕΡΓΟ και ΦΑΝΑΤΙΚΟ μέλος ενός forum ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΗΠΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και δη ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ. Προτείθεται μάλιστα να συμμετάσχει και σε σχετική καμπάνια των όμορων δήμων του όρους Πάρνωνα!!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Προδότη :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ιούδα. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ΙΣΚΑΡΙΩΤΗ!!!! (Διαβάζεται ολο μαζί)

Καλορίζικη Γιώργο. Αφου "έπεσες" και εσύ, το μέλλον των φιλμάτων διαγράφεται σκοτεινό

Φιλικά

ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΟΥΤΕ; (Διαβάζεται ολο μαζί + αυτό) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Γιά 328 ευρώπουλα;

http://antianemikos.blogspot.com/2008/05/nikonas.html :^o

Στήν επόμενη μάζωξη 50 μέτρα μακριά μου ή σκηνή σου [-(

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
ΥΓ1 Πολύ καλή σελίδα για τις ρυθμίσεις της μηχανής αυτής καθώς και της E-510 είναι η :http://www.wrotniak.net/photo/43/e510-sett.html

ΥΓ2 Το πρόγραμμα Olympus studio που δίνεται μαζί με την μηχανή είναι δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών. Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες για αυτό (ο νοώων νοείτω) ας στείλει ένα πμ :mrgreen

Αρχίσαν τά καλοπιάσματα; παιδιά μήν τόν ακούτε [-(

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

Δημοσιεύτηκε
Προδότη :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ιούδα. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ΙΣΚΑΡΙΩΤΗ!!!! (Διαβάζεται ολο μαζί)

Καλορίζικη Γιώργο. Αφου "έπεσες" και εσύ, το μέλλον των φιλμάτων διαγράφεται σκοτεινό

Φιλικά

ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΟΥΤΕ; (Διαβάζεται ολο μαζί + αυτό) :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Γιά 328 ευρώπουλα;

http://antianemikos.blogspot.com/2008/05/nikonas.html :^o

Στήν επόμενη μάζωξη 50 μέτρα μακριά μου ή σκηνή σου [-(

[ΑΙΣΧΟΣ!!! ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Καλορίζικη και καλές λήψεις. :D

Δημοσιεύτηκε

Μα καλά δεν ντρέπεσαι λίγο;

:evil:

Όλη της τη ζωή μελετούσε το σύμπαν, αλλά είχε παραβλέψει το πιο ξεκάθαρο μήνυμά του.

Για τα μικρά πλάσματα σαν εμάς η απεραντοσύνη του γίνεται υποφερτή μονάχα μέσω της αγάπης.

C. Sagan. Επαφή.

Δημοσιεύτηκε

Ο Γιώργος με ψηφιακή ιματζινγκμηχανή!! :shock: :shock:

Πάει, χάλασ' ο κόσμος! Σημεία των καιρών...

Θα ψάξω στον Καζαμία να δω αν κινδυνεύουμε! :lol:

Καλορίζικη Γιώργο, εύχομαι να την χαρείς και ...μην πτοείσαι! Απλά ...να... καμιά ευκαιρία για πείραγμα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Καλορίζικη και αναμένουμε εναγωνίως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ φωτογραφίες.

Το σωστό εργαλείο στα χερια του σωστού μάστορα μετράει (αν και εγώ θα προτιμούσα στην θέση σου Canon, αλλά δεν βαριέσαι...)

Αλήθεια, αυτό ισχύει, μόνο 8 λεπτά bulb ;

The E-410 offers shutter speeds from 1/4000 to 60 seconds plus a Bulb option up to eight minutes.....While eight minutes is still limited for anyone into serious astrophotography, at least the sensitivity restriction has been lifted on the E-410- and an Anti-Shock menu option also allows you to set a delay between the mirror flipping and the shutter opening.

http://www.cameralabs.com/reviews/OlympusE410/design.shtml

[kazoura] Χα, επεσες και εσύ και πήρες αυτά τα ψευτο-πράγματα, ε; Και Olympus, όχι Nikon; Oh tempora, oh mores!!! :) [/kazoura]

Δημοσιεύτηκε

Ναι αληθεύει αλλά δεν με πολυχαλάει θα στακάρω έτσι κι αλλιώς εκθέσεις.

Φίλτρο δεν το βγάζω είμαι αντίθετος σε τέτοιες μετατροπές είναι επικίνδυνες και χανεις την καθημερινή φωτογράφηση.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Αυτή η μηχανή είναι πειρασμός! Ειδικά σε αυτή τη τιμή που την πήρες!!! Εγώ αυτή την ίδια την πήρα με 359€ με το ίδιο κιτ φακού + ηλεκτρονικό ντεκλασέρ με 46€ (με καλώδιο), και είμουνα ευτυχισμένος!!! Παράδειγμα, στο e-shop με "χειρότερο" φακό έχει 429€ και με τον ίδιο 449. Πάντως έχει καλές δυνατότητες!

Καλορίζικη και αναμένουμε αποτελέσματα!!

Υ.Γ. Βλέπω ότι σιγά σιγά οι κάτοχοι των Olympus αυξάνονται!!

....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....

Ψαλμός 135

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλορίζική και από εμένα. Μια ερώτηση: Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για την αγορά της πείτε μου τουλάχιστον ρε παιδιά που την βρήκατε τόσο φθηνά μαζί με το φακό? Τουλάχιστον από Ελλάδα δεν βρίσκω αυτή την τιμή. Τα 328 Ευρώπουλα εννοώ..

Φιλικά

Κώστας

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης