Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πριν 1 βδομάδα εντόπισα 3-4 μαύρα στίγματα στον προσοφθάλμιο zoom της Baader που απέκτησα πρόσφατα. Το ένα μάλιστα απο αυτά είναι τόσο έντονο που ειδικά στην παρατήρηση της σελήνης μοιάζει με μαύρο λεκέ που καλύπτει την συγκεκριμένη περιοχή. Προσπάθησα 3 φορές να καθαρίσω τους φακούς με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε απιονισμένο νερό και με υγρό για γυαλιά αλλά τα σημάδια παραμένουν. Είναι καινούργιος ο φακός και όπως καταλαβαίνετε με ενοχλεί ιδιαιτέρως. Τι να κάνω ρε παιδιά ??? #-o #-o

Αν είναι εσωτερικά τα στίγματα την πάτησα?? Και πως γίνετε? Καινούργιος προσοφθάλμιος είναι..

Μια βοήθεια..

EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε
Φιλε καλησπερα εχω και εγω το ιδιο προβλημα με τον ζοομ μαλλον ειναι ρινισματα απο το εργοστασιο η κατι τετοιο εγω τον κουνησα λιγο σαν σεικερ και εφυγαν μαλλον πειγαν στην ακρη.Πειρα το πλανηταριο το ειπα και μου ειπαν να το στειλω για καθαρισμα να ανοιχτοι αλλα θα το παω το καλοκαιρι οταν παω αθηνα.Αν εισαι απο αθηνα να το πας για καθαρισμα!!!

Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!!

http://www.astrothemis.gr

Greek Astrophotography Discord Chat!

https://discord.gg/2DUPacrNfM

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά κάτι τέτοιο υποψιάζομαι κι εγώ. Οτι είναι εσωτερικά τα σημάδια γιατί δεν φεύγουν με τίποτα. Μάλλον με βλέπω να το πηγαίνω για αλλαγή ή για καθάρισμα αφού μου εμφανίστηκαν με την πρώτη παρατήρηση... :-k
EQ6 Sky Scan Pro, Skywatcher dob 8, Skywatcher 70/500, Canon 400D, Webcam PHILIPS - SPC900NC
Δημοσιεύτηκε
Ναι εσωτερικα ειναι σου ειπα το πας για καθαρισμα και ειναι οκ τωρα ετσι μου ειπαν!!!

Αυτό θα κάνω Θέμη. Αύριο κιόλας παίρνω τηλέφωνο. Ξέρεις πως είναι τώρα..καινούργιο πράγμα είναι μου τη δίνει να βλέπω μαύρα στίγματα μέσα.. :evil:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης