tbilliou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς κατόχους ενός ΕΤΧ-70. Το autostar του τηλεσκοπίου αυτού παρέχει τη δυνατότητα tracking σε δορυφόρους… αρκεί κανείς βέβαια να καταφέρει να εισαγάγει τα απαραίτητα δεδομένα στη συσκευή. Μετά από μια μικρή έρευνα που έκανα στο ΝΕΤ δεν κατάφερα να βρω λύση για το πώς θα το κάνω αυτό. Έχω βρει τα στοιχεία orbit του iss απλά για να τα εισάγω απαιτείται κάποιο καλώδιο και το κατάλληλο software. Στo autostar όμως υπάρχει κάποια διαδικασία με την οποία μπορεί κανείς να εισαγάγει “new satellite”όπως χαρακτηριστικά το αναφέρει…. Αλλά πώς??? (στο manual δεν αναλύεται)
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Το autostar του τηλεσκοπίου αυτού παρέχει τη δυνατότητα tracking σε δορυφόρους Απιστευτο!!!Το etx?Εισαγεις αυτες τις δυο γραμμες αριθμων...Και τα αλλα meade το κανουν αυτο? Πχ το lx90?
tbilliou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Λοιπόν για να γίνω λίγο πιο σαφής.... Οι παράμετροι οι οποίοι μου ζητούνται είναι οι εξής: Name: Οκ αυτό είναι εύκολο ας πούμε ISSEpoch Year: 0 (εδώ δεν ξέρω τι πρέπει να συμπληρώσω υποθέτω έτος)Εpoch Day: +000.000 ούτε και εδώInclination: 051.6399° RA Asc. Node: +087.364 Εccentricity: +0.0005391Arg of perigee: +290.2679Mean anomaly:+175.1850Meen motion:+000.00000 και εδώ επίσης δεν ξέρω τι πρέπει να βάλω Αυτά είναι τα στοιχεία τροχίας του ΙSS The orbit data is extracted from the following two-line orbital elements, 1 25544U 98067A 08155.41978245 .00024371 00000-0 15208-3 0 59792 25544 051.6399 087.3640 0005391 290.2679 175.1850 15.76736537546356Epoch (UTC): 10:04:29 AM, Tuesday, June 03, 2008Eccentricity: 0.0005391Inclination: 051.6399°Perigee Height: 336 kmApogee Height: 343 kmRight Ascension of Ascending Node: 087.3640°Argument of Perigee: 290.2679°Revolutions per Day: 15.76736537Mean Anomaly at Epoch: 175.1850°Orbit Number at Epoch: 54635 Ευχαριστώ εκ των προτέρων
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Παιδιά μόλις κατέβηκα από τήν ταράτσα ,απο το ραντεβού γιά τόν ISSΑπό τήν Καμηλοπάρδαλη, μέχρι τον δ τού Κύκνου πού έσβυσε.Γιά πρώτη φορά τον είδα να έχει μιά ουρά σάν ισοσκελές τρίγωνο μέχρι που διέσχισε τον Κηφέα, μάλον από αραιή νέφωση στην ατμόσφαιρα,Σάν κομήτης φαινόταν Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2008 Για διάβασε εδώ http://www.satobs.org/element.html και εδώ http://celestrak.com/NORAD/documentation/tle-fmt.asp νομίζω θα σου λυθούν οι απορίες για το παριστάνει το κάθε νούμερο μέσα σε ένα TLE, οπότε φαντάζομαι θα μπορέσεις να συμπληρώσεις ότι λείπει. Δε σου λέω τη λύση, βρες την μόνος σου για εξάσκηση!
Alexander Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Δεν νομίζω να τα καταφέρει το ETX-70 να ακολουθήσει τον ISS,πάντος προσπάθησε. Εμένα ότι και να του κάνω ακόμα και σε εύκολους στόχους (πλανήτες , αστέρια) πέφτει έξω Γι αυτό τα βρίσκω απο μόνος μου και μετά το αφήνω και τα ακολουθεί (και πάλι όχι τέλεια) αλλά δύσκολα φευγουν από το οπτικό πεδίο. Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
tbilliou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Ευχαριστώ Βαγγέλη. Κατατοπιστικότατος..... Θα σας μεταφέρω εντυπώσεις...
Κάστωρ Ιανός Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Δες και αυτό, θα σε βοηθείσει http://www.weasner.com/etx/autostar/as_satellite.html Sky Watcher 8΄΄ : η όμορφη ντομπσόνα, Χρησιμοποιούμενη όποτε …… κάνει ξαστεριά.
sw1jgw Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 παιδια ο ISS φαινεται με γυμνο ματι αρκει να τον παρατηρησει κανεις βραδυ, να μην ειναι σε εκλειψη. τοτε για λιγα δευτερολεπτα μπορει με λιγη τυχη να δει τη λαμψη της αντανακλασης!! http://sw1jgw.50webs.net/
sw1jgw Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2008 σε αυτο το audio (το εχω συμπιεσει και εχει πεσει η ποιοτητα) μπορειτε να ακουσετε επικοινωνια μεσω ενος link που ειναι τοποθετημενο πανω στο ISS μεταξυ εμου και ενος τουρκου συναδελφου ραδιοερασιτεχνη...ta1d.zip http://sw1jgw.50webs.net/
tbilliou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2008 Λοιπόν μετά από τις πολύτιμες συμβουλές σας έχω να ανακοινώσω τα εξής: Γίνανε 3 προσπάθειες να ακολουθήσω με το go-to τον ISS. H πρώτη απέτυχε παταγωδώς λόγω νεφοκάλυψης στο μεγαλύτερο πεδίο τροχιάς του σταθμού.Η δεύτερη ήταν καλύτερη καθώς ο καιρός βοήθησε. Βέβαια λίγο το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα το tracking την κατάλληλη στιγμή, λίγο ότι το autostar δεν ακολούθησε την ακριβή τροχιά δεν κατάφερα να τον δω παρα 4 με 5 δευτερόλεπτα…. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ! Αξίζει να το προσπαθήσετε καθώς κατάφερα να διακρίνω το ιδιαίτερα φωτεινό περίγραμμα του iss.H Τρίτη απόπειρα ήτανε και η χειρότερη καθώς λόγω νεφών η ευθυγράμμιση ήτανε επιεικώς υποτυπώδης…. Συμπερασματικά χρειάζεται προπόνηση, άψογο συγχρονισμό και λίγη τύχη. Το σίγουρο είναι ότι θα το ξαναπροσπαθήσω…
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Θα ήθελα να σας πω ότι καθημερινά μπορεί να γίνουν μικρές διορθώσεις στην τροχιά του διαστημικού σταθμού ,για αυτό το λόγω θα πρέπει κάθε φορά που θέλετε να ακολουθήσετε τον iss να βάζετε τα TLE της ημέρας .Και πάλι όμως τα TLE στα ανάλογα site τα καταχωρούν μεσημέρι οπότε μέχρι το βράδυ πάλι δεν είμαστε σίγουροι . Αν έχετε τα ανάλογα καλώδια για σύνδεση του Auto star με τον υπολογιστή μέσω του Auto star update –files-get object from www. κατεβάζετε τα δεδομένα της ημέρας χωρίς κανένα κόπο. Φιλικά Σισμάνης Αθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.
takis63 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Χθές βράδυ απο τον Πάρνωνα καταφέραμε να δούμε τον ISS μέσα απο τηλεσκόπια τύπου Dobsonian και...χειροκίνητη οδήγηση!! Αν το ΕΤΧ μπορεί να κάνει tracking το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό γιατί θα κάνεις άνετα την παρατήρηση. Πάντως χθές ο Spartiatis κι ο Ιανός κατάφεραν να τον φωτογραφίσουν!! μέσα απο το 10" dob του Ιανού, ο οποίος οδηγούσε απο τον ερευνητή!! ενώ ο spartiatis ταυτόχρονα φωτογράφιζε. Το αποτέλεσμα ήταν ενυπωσιακό όπως θα δείτε απο τις φωτό που θα ανέβουν. Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
spartiatis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Πράγματι,(αν και ήταν τρομερά δύσκολο μέσα από τις 160 φορές μεγένθυση ,στο τόσο μικρό πεδίο ,και με ταυτόχρονη κίνηση Dob και ISS),καταφέραμε να τον αποτυπώσουμε.......... Παναγιώτης. http://nikolakakosfotos.webs.com/apps/photos/
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Μπραβο παιδια! Πολυ καλη ! ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΗΣΟμάδα Αστροπαρατήρησης Θράκης - Ο.Α.Θ.
tbilliou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2008 αυτές τις μέρες είναι συνδεδεμένο και το sts-124 αλλά δε μπορώ να διακρίνω κάτι απο αυτή τη φωτο... εντυπωσιακό πάντως παιδία μπράβο...
ptolemeos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2008 Πάρα πολύ καλή! Συγχαρητήρια!! ....τὸν ἥλιον εἰς ἐξουσίαν τῆς ἡμέρας, τὴν σελήνην καὶ τοὺς ἀστέρας εἰς ἐξουσίαν τῆς νυκτός....Ψαλμός 135
sevax Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2008 Θά σας στείλουμε στήν NASA γιά πιλότους η προτιμάτε στό πρωτάθλημα rally Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
messier88 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 συγχαρητήτια και από εμένα ρε παιδιά!!Πολύ καλή φώτο!!!
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2008 Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα