Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Σε αυτό που έγραψα εννοώ σκάφη εξωγηίνης προέλευσης. Διότι ΑΤΙΑ λίγο πολύ όλοι έχουμε δεί και απλά δεν ξέρουμε τί είναι, ή δεν ξέραμε. Το θέμα είναι ότι τα σκάφη εξωγηίνης προέλευσης και αυτά ΑΤΙΑ ονομάζονται διότι ακριβώς δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά τους, μιάς και δεν υπάρχει επίσημη εξακρίβωση. Και όταν λέω επίσημη εξακρίβωση εννοώ με ανακοίνωση κράτους ή ομάδας επιστημόνων που να πιστοποιούν ότι πρόκειται για εξωγηίνο σκάφος. Μέχρι τώρα το μόνο που έχουμε σε τέτοιο επίπεδο είναι η δημοσιοποίηση από το κράτος αρχειακού υλικού από την Γαλλία και την Αγγλία, μετά από αιτήσεις βουλευτών, όλων των καταγεγραμμένων θεάσεων ΑΤΙΑ στις χώρες τους. Και αυτά άν έχω καταλάβει καλά δεν είναι σε επίπεδο Σούλας, αλλά θεάσεις καταγεγραμμένες από την πολιτική και στρατιωτική αεροπορία, και γενικά από επίσημους φορείς. starrynights.blog
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Θες να πεις ότι η "πολιτική και στρατιωτική αεροπορία, και γενικά επίσημοι φορείς από την Γαλλία και την Αγγλία" έχουν δει πραγματικές εξωγήινες μηχανές και πραγματικούς εξωγήινους;Αυτή είναι η απάντησή σου; Μα οι "πολιτική και στρατιωτική αεροπορία, και γενικά επίσημοι φορείς από την Γαλλία και την Αγγλία" όπως και κάθε άλλης χώρας, έχουν κάθε συμφέρον να υπάρχουν αδαείς ή φαντασιόπληκτοι που εκλαμβάνουν τα πειραματικά μοντέλα τους (αεροπλάνα, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα) ως UFO. Κανείς δε θέλει να αποκαλύπτονται τα στρατιωτικά μυστικά του. Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Αν δεν κάνω λάθος την συζήτηση αυτή την έχουμε κάνει άπειρες φορές. ΔΕΝ υπάρχουν εξωγήινοι οι οποίοι "βολτάρουν" στη γειτονιά μας και τους βλέπει η κάθε Σούλα, Τάκης, John, Mohamed, Bill, Yan, Kurt, Hironori κλπ κλπ. για τους λόγους που σαφέστατα και χαριτωμένα ανέλυσε ο Βαγγέλης. ΤΕΛΕΙΑ. Είμαστε νοήμονα όντα με λογική και κοινό νου και ασχολούμαστε με το υπέροχο χόμπυ/επιστήμη της αστρονομίας. ΔΕΝ είμαστε Χαρδαβέλες, Ηλιακόπουλοι, "αστρολόγοι" (μπρρρ....) κλπ γραφικοί και ανεγκέφαλοι. Φτάνει, επιτέλους. Φιλικά και να με συγχωρείτε. Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 και ανεγκέφαλοι Τώρα δηλαδή είναι σαν να με λές ανεγκέφαλο επειδή αφήνω την πιθανότητα ότι μπορεί κάποια απο τα ΑΤΙΑ να είναι όντως εξωγηίνα σκάφη και ότι δεν θα πρέπει να ήμαστε απόλυτοι με αυτά. Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται, δεν το λέω αυτό με εχθρικό ύφος, απλώς θέλω να σου δείξω την υπερβολή της φράσης σου. Βαγγέλη, δεν έιπα αυτό, είπα ότι βγάλανε απο το αρχείο όλες τις υποθέσεις για θεάσεις ΑΤΙΑ στις χώρες τους μετά από απαίτηση βουλευτών. Κατά τη γνώμη μου δεν νομίζω η Γαλλία και η Αγγλία να είναι κάτοχοι τέτοιων τεχνολογιών έτσι και αλλιώς. Είναι γνωστές και καταγεγραμμένες οι περιπτώσεις καταδίωξης ΑΤΙΑ από την πολεμική αεροπορία χωρών όταν δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επικοινωνία με αυτά. Είναι αμερικανικά αεροσκάφη εξαιρετικά ανεπτυγμένης τεχνολογίας που κάνουν πτήσεις πάνω απο χώρες? Αυτό είναι άλλο θέμα και εξαρτάται απο το άν η Αμερική π.χ έχει τέτοιου είδους τεχνολογίες. starrynights.blog
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Φίλε Στάθη, δεν σου επιτέθηκα προσωπικά. Απλώς όλα αυτά είναι "αστεία" (μου επιτρέπεις την λέξη αυτή) αν κάποιος κάτσει και σκεφτεί λογικά και όχι παρορμητικά. Και πιστεύω ότι όλοι "εμείς" έχουμε τον κοινό νου να σκεφτούμε καθαρά, λογικά και να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα για αυτά που μας σερβίρουν καθημερινά. Δεν έχω την ίδια απαίτηση από την γιαγιά μου, την μητέρα μου, την θεία κλπ. Αλλά από εσένα (επίτρεψέ μου πάλι σε τόνο φιλικό) έχω την "απαίτηση" (!!!) να σκέφτεσαι λογικά και όχι παρορμητικά. Και δεν έχει να κάνει με "ανοιχτό μυαλό" (έχει υποθεί αυτή η φράση αρκετές φορές και έχει χάσει την ουσία της) και λοιπές αντίστοιχες ρήσεις. Αλλά με γεγονότα τα οποία αναλύουμε με κοινό νου. Δεν θα επανέλθω. Ευχαριστώ Φιλικά Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Αυτή τη στιγμή βάζεις σε ένα καλούπι όλους εμάς που δεν συμφωνούμε με την άποψή σου. Και συγκεκριμένα ότι πιθανόν κάποια ΑΤΙΑ να είναι εξωγηίνης προέλευσης. Δεν λέμε ότι σώνει και καλά είναι, αλλά ότι μέχρι εκεί που ξέρουμε, μπορεί να είναι. Και πιστεύω ότι όλοι "εμείς" έχουμε τον κοινό νου να σκεφτούμε καθαρά Τί εννοείς καθαρά? Το να δεχτούμε ότι όλα έχουν μία εξήγηση με τα δικά μας δεδομένα που απλά δεν την έχουν δώσει ακόμη? Δηλαδή το να σκεφτείς ότι μπορεί το σύμπαν να κατοικείται και βάση αυτού ότι μας επισκέπτονται ή παρατηρούν εξωγηίνοι δεν είναι καθαρός τρόπος σκέψης? Δηλαδή καθαρός τρόπος σκέψης είναι μόνο ο ISS ή οι iridium? starrynights.blog
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Να κάνω το δικηγόρο ου διαβόλου λίγο; 1) Το ότι δεν τα έχουμε δεί, ΔΕΝ σημαίνει κατ ανάγκην ότι ΔΕΝ υπάρχουν κιόλας2) Καλός η σκεπτικισμός, αλλα να μην γίνεται και Δόγμα δηλαδή!3) Φυσικά και αντιδρούμε σε προσεγγίσεις του τύπου Χαρδαβέλλα και λοιπών.Το να χαρακτηρίζουμε όμως τον Αδαή, ανεγκέφαλο (ή όπως αλλιώς)δεν είναι αναγκαίο. Και δεν μας τιμά κιόλας.4) Η ανεκτικότητα και το χιούμορ είναι χαρακτηριστικά του μορφωμένου ανθρώπου. 5) Η ενασχόληση με το ψάρεμα μας φαίνεται βαρετή και ανούσια. Μήπως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στους ψαράδες να αντιμετωπίζουν την δική μας ενασχόληση με τα άστρα με τον ίδιο τρόπο; ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Αν και αυτοαναιρούμε με το να επανέρχομαι στο θέμα, έχω να πω τα εξής: Συμφωνώ με τον Στάθη ότι ο γραπτός λόγος μπορεί πολλές φορές να παρεξηγηθεί. Δεν είμαι δογματικός, απλώς μου φαίνεται (και ζητώ συγνώμη) "ανόητο" να έχουν έρθει οι φίλοι μας και να "εμφανίζονται" σε λίγους και εκλεκτούς. Πολύ θα το ήθελα αλλά δεν... Με πολύ ωραίο χιούμορ ο Βαγγέλης έθεσε το θέμα στη βάση του. Για σκεφτείται, θέλει η Γαλλία ως έθνος να συνεργαστεί με την Ελλάδα και αντί να επικοινωνήσει με την κυβέρνηση, εμφανίζεται φάντης μπαστούνης στη θεία Μαριγώ στη Πέρα Παναγιά.... και μετά........ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ και κανείς δεν την ξαναβλέπει..... Ειλικρινά δεν θέλω να θείξω κανέναν, δεν θέλω να επιβάλλω την άποψή μου και ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν τα λεγόμενά πείραξαν κάποιον. Φιλικά Βασίλης Υ.Γ. Οι ψαράδες έχουν δικό τους forum..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Θα συμφώνησω με τα παραπάνω αλλά κατά τη γνώμη μου το να μας επισκεφτούν εξωγήινοι κάπως αδύνατο μου φαίνεται.Σίγουρα σε κάποια ''γωνιά'' του συμπαντός μας ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει ζωή.Αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα που είμαι σχεδόν βάβαιη πως καθιστά αδύνατη μια επίσκεψη τους εδώ στη Γη.Καταρχάς οι συνθήκες που επικρατούν εδώ στη Γη(πίεση,ατμόσφαιρα,θερμοκρασία) πώς είμαστε βέβαιοι πώς θα ήταν ευνοικές και για τους εξωγήινους?? Επίσης είναι και οι αποστάσεις.Το κοντινότερο αστέρι απέχει από εμάς βρίσκεται σε απόσταση 4,22 έτη φωτός(τεράστια απόσταση για μετακινήσεις!! ) και οι εξωγήινοι θα κατοικούν σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτή.Ακόμη πρέπει να αναλογιστούμε και την τεχνολογία την οποία έχουν αναπτύξει και αυτή η τεχνολογία αυτή θα ήταν ικανή για επικοινωνία με άλλα νοήμοντα όντα???Επίσης γνωρίζουμε πως κάθε πολιτισμός που αναπτύσσεται έχει ημερομηνία έναρξης αλλά και ημερομηνία λήξης.Πως ξέρουμε πως ο πολιτισμός αυτός δεν έχει καταστραφεί??Και ακόμα και να υπάρχει ο πολιτισμός αυτός θα ήθελε από μόνος του να επικοινωνήσει με εμάς??Όποτε είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πρώτα μέχρι να δωθεί όχι μια οριστική αλλά τουλάχιστον μια ικανοποιητική απάντηση.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
ammonite Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Σίγουρα μας έχουν επισκεφθεί.Ιδού και η απόδειξη:http://www.imdb.com/media/rm556308480/tt0120912 Σοβαρά τώρα...Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, αλλά συνήθως η σωστή εξήγηση για ένα φαινόμενο είναι η πιο απλή. Οπότε, ως αναφορά τις αμφισβητούμενες θεάσεις ΑΤΙΑ έχουμε τις εξής δύο πιθανότητες: 1) Γήινοι παράγοντες: Φάρσα ή απάτη με σκοπό το κέρδος ή φυσιολογικό οπτικό φαινόμενο ή κάποιο γήινο -και γιατί όχι- υπερεξελιγμένο αεροσκάφος ή ομαδική παραίσθηση - οφθαλμαπάτη. 2) Πρόκειται για εξωγήινους που ενδεχομένως διάνυσαν χιλιάδες έτη φωτός για να έρθουν εδώ αλλά για κάποιο λόγο φροντίζουν να αποκαλύπτονται μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις και ποτέ μα ποτέ με τρόπο που να μην χωράει καμία αμφισβήτηση. Προσωπικά, η δικιά μου λογική δίνει 99.9% πιθανότητες στην πρώτη περίπτωση και 0.1% στην δεύτερη. Από την άλλη βέβαια, η στατιστική δεν αποτελεί αξίωμα και ακόμα και το 0.1% είναι μια υπαρκτή πιθανότητα. Περιμένω εναγωνίως την ημέρα που θα διαψευσθώ πανηγυρικά, όταν θα ανοίξω την τηλεόραση και θα δω το Mega, Ant1, Skai, CNN κλπ να δείχνουν τον ιπτάμενο δίσκο που θα αιωρείται πάνω από την Ακρόπολη!Να είστε σίγουροι φίλοι μου ότι θα είμαι και εγώ κάπου εκεί κοντά για να το αποθανατίσω!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Να τοποθετηθώ εκ νέου:1) Μην μου παρεξηγείσαι Βασίλη, δεν ήταν στοχευμένο. Γενική παρατήρηση ήταν, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι ότι κατηγορείσαι για κάτι!2) Το νέο γα την θεία Μαριγώ διέρρευσε τελικά....Θα κάνω παρατήρηση στον Σαρκοζί να προσέχει 3) Επι του ΥΓ: Μπορεί, αλλά αυτό δεν αναιρεί αυτό που είπα! ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Σαφώς και ο καθένας μπορεί και έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τα αλλότρια προς αυτόν με τον τρόπο που εκείνος θέλει. Αλλά..... φαντάσου ότι συζητάς σε μια παρέα σαν την δική μας π.χ. για το τάδε φιλτράκι και όλοι συμμετέχουμε και "μπαίνω σφήνα" εγώ και λέω ναι αλλά ο Λεμπ είδατε πως τερμάτισε στο Ακρόπολις με άνεση μπροστά από τα Ford???? Άσχετο τελείως..... Μπορώ όμως αυτό να το πω στο forum του rallye.gr...... Όχι όμως στο astrovox...... Τέλος πάντων, ούτε εγώ στοχεύω κάπου, ούτε βέβαια αποφασίζω τι θα ειπωθεί και που. Δικές μου σκέψεις που ίσως να μην αφορούν κανέναν. Καληνύχτα και καλή τύχη... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Ευστάθιε,Απ΄ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς τον όρο "σκεπτικιστές" για να χαρακτηρίσεις όσους σκέπτονται λογικά και με σωφροσύνη. Και μάλιστα με ελαφρώς ειρωνική διάθεση, ωσάν να πρόκεται για ανθρώπους με παρωπίδες που αρνούνται να δεχτούν μια κάποια δήθεν "πραγματικότητα" των ATIA.Πρόσεξέ το λίγο αυτό...Δεν απάντησες στον ισχυρισμό μου ότι:"Επειδή κάποιοι δεν έχουν δεί τους Αμερικανούς να στέλνουν διαστημόπλοια στο γαλαξία της Ανδρομέδας, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν στείλει." Για να μην χαρακτηριστείς σκεπτικιστής, πρέπει δηλαδή να το αποδεχτείς αυτό; Οι γήινοι (Αμερικανοί πχ) έχουν τάχα πάει στην Ανδρομέδα;Για να στηρίξω με ατράνταχτα επιχειρήματα το συλλογισμό αυτό, σου προσθέτω ότι εγώ αυτοπροσώπως και 5-6 άλλοι τυπάδες τους έχουμε δει να αναχωρούν για την Ανδρομέδα. Θα με ... πιστέψεις; Περιμένω μια απάντηση, για να δούμε ποια είναι η λογική σκέψη και ποια είναι η πλανεμένη σκέψη. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 1) Γήινοι παράγοντες: Φάρσα ή απάτη με σκοπό το κέρδος ή φυσιολογικό οπτικό φαινόμενο ή κάποιο γήινο -και γιατί όχι- υπερεξελιγμένο αεροσκάφος ή ομαδική παραίσθηση - οφθαλμαπάτη. 2) Πρόκειται για εξωγήινους που ενδεχομένως διάνυσαν χιλιάδες έτη φωτός για να έρθουν εδώ αλλά για κάποιο λόγο φροντίζουν να αποκαλύπτονται μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις και ποτέ μα ποτέ με τρόπο που να μην χωράει καμία αμφισβήτηση. Μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο ότι τα λεγόμενα ''εξωγήινα'' διαστημόπλοια να είναι γήινης τεχνολογίας(π.χ το Ekip της Ρωσίας)..και όχι απαραίτητα εξωγήινης.. Πάντως πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα ότι όντως μπορεί να υπάρχουν.. Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Θα κάνω εγώ τώρα τον δικηγόρο του διαβόλου και θα δηλώσω ότι είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 5-6 τυπάδες που είδα τους Αμερικανούς να αναχωρούν για Ανδρομέδα... Επίσης δηλώνω ότι η δύναμη coriolis αλλάζει την φορά του τρχούμενου νερού σε νιπτήρες μπανιέρες κλπ ανάλογα σε ποια πλευρά του ισημερινού βρίσκεσαι. Τετραγώνισα τον κύκλο και βρήκα τον αλγόριθμο που υπολογίζει την μεγαλύτερο απόσταση από οποιοδήποτε σημείο σε οποιοδήποτε μέσα σε πεπερασμένο αριθμό nodes. Και έχω λεπτομερή χάρτη της Λεμουρίας. Και πολλά άλλα (κυρίως για τους Ε) αλλά δεν μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας γιατί μετά θα πρέπει να σας σκοτώσω........ Φιλικά Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Κοινως παιδες η απουσια αποδειξης δε συνιστα αποδειξη απουσιας!Παρολο που η παραπανω προταση αποτελει ευρεως διαδεδομενη αποψη της επιστημης για να αντικρουει το δογματισμο,ειναι και η αιτια που εχουμε γεμισει με ολους αυτους τους ασχολιαστους και τις ψευδολογιες τους(αστρολογοι,λιακοπουλοι,ουφολογοι και πασης φυσεως μπουρδολογοι....) Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nansy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο Γιώργο!!!!Γιατί δεν βγαίνει κάποιος να τους μαζέψει???? Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
Νίκος Κατσαμάκας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Κοινως παιδες η απουσια αποδειξης δε συνιστα αποδειξη απουσιας! Το ότι δεν εντοπίζονται οι εξωγήινοι δε σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν και θα ήταν πολύ βολικό να στέκει σαν επιχείρημα, όμως η απουσία παραμένει απουσία. Αν δεν τους εντοπίζουμε, πρώτα απ'όλα δε σημαινει ότι υπάρχουν. Δεν αποδεικνύει την ανυπαρξία μεν, αλλά δε συνεισφέρει καθόλου και στην απόδειξη της ύπαρξης. Μάλιστα, όσο ο καιρός περνά και συνεχίζουμε να μην τους εντοπίζουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν. Η απόδειξη για κάτι πρέπει να αποδεικνύει την παρουσία του. Γιατί η παρουσία συμβαίνει σε ένα σημείο και αρκεί να καταδείξουμε αυτό το ένα σημείο ξεκάθαρα, ενώ αν κάτι απουσιάζει, απουσιάζει από παντού. Για να αποδειχθεί η απουσία, είτε πρέπει να τη δείξουμε παντού (και κατά κανόνα δεν είναι πρακτικό), είτε πρέπει να άποδείξουμε την αδυνατότητα ύπαρξης αυτού που ψάχνουμε. Με λίγα λόγια, αν οι εξωγήινοι δεν εντοπίζονται, οι οπαδοί της θεωρίας που προτείνει πως υπάρχουν και είναι ήδη εδώ, απλά δεν έχουν επιχείρημα. Υ.Γ. Κάθισα χτες βράδυ και σκέφτηκα πως μάλλον δε θυμάμαι καλά τι είδα, γιατί δε στέκει. Τρεις δορυφόροι σε τροχιά σε σχηματισμό ισόπλευρου τριγώνου είναι αδύνατο, γιατί οι τροχιές είναι αδύνατο να μείνουν για πάντα παράλληλες, άρα ο σχηματισμός αμέσως θα έσπαγε. Και πάλι, πρωτού οι εξωγήινοι μου μπλοκάρουν ξανά τον εγκέφαλο, θυμάμαι πως έχω διαβάσει μπόλικη ψυχολογία και ξέρω πως η εμπειρία δεν είναι καθόλου κάτι το δεδομένο, αλλά την κατασκευάζει ο ίδιος άνθρωπος. Ξέρω πως στο Heavens Above είδα τη λύση του "μυστηρίου", ήταν τρεις δορυφόροι του Αμερικανικού Ναυτικού που πέρασαν στη δεδομένη ώρα και κατεύθυνση που τους είδα. Άρα αυτούς είδα, αλλά είναι αδύνατο να ήταν σε σχηματισμό ισόπλευρου τριγώνου κι ας το θυμάμαι. Πρέπει λοιπόν να ήταν στη σειρά, ο ένας πίσω από τον άλλο και με κάποιο ψυχαναλυτικό μηχανισμό το ασυνείδητό μου αλλοίωσε την ανάμνηση της εμπειρίας που είχα εκείνη τη βραδυά. Θα ρωτήσω την αδερφή μου που είναι ψυχολόγος. Αν όντως είδα τρία φώτα σε σχηματισμό ισόπλευρου τριγώνου, τότε πρέπει να ήταν αεροπλάνα της δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας που πετούσαν σε μεγάλο ύψος και δεν πρόσεξα ότι τα φώτα τους αναβόσβηναν (αλλά θα ήταν περίεργο να ταιριάζει η διέλευσή τους με μιά διέλευση δορυφόρων του Αμερικανικού Ναυτικού, τους οποίους δεν είδα κι αυτούς μαζί, παρόλο που κοιτούσα στη σωστή κατεύθυνση). Καλά να πάθω που δε σημείωσα εκείνη τη στιγμή τι είδα. Συμπέρασμα, δε μπορεί κανείς να παίρνει στα σοβαρά τις αυτόπτεις μαρτυρίες από ΑΤΙΑ, γιατί είναι εγγενώς αναξιόπιστες αν δεν τις συνοδεύουν άλλα απτά δεδομένα. Δεν πα να ορκίζεται κανείς ότι είδε εφτά φώτα να χορεύουν χαρωπά, δε λεέι τίποτα.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δεν χρησιμοποίησα τον όρο σκεπτικιστές, ούτε παρωπιδισμό. Άν ερχόσουν και μου έλεγες ότι είδες αμερκανούς να πηγαίνουν στην Ανδρομέδα, θα σκεφτόμουν σοβαρά αυτό που μου λές, άν φυσικά το έλεγες σοβαρά. Αλλά εξαρτάται από τό πόσο καλά σε ξέρω, ποιοί ήταν οι άλλοι που το είδαν και πολλούς άλλους παράγοντες. Άν εσύ σαν Βαγγέλης ερχόσουν και έλεγες ότι είδες ΑΤΙΑ που δεν μπορείς να βρείς γι αυτό κάποια εξήγηση θα σε πιστέψω. Δεν έχω λόγο να μήν το κάνω γνωρίζοντας ότι είσαι σοβαρό άτομο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είδες εξωγηίνο σκάφος, αλλά θα αφήσω και αυτή την πιθανότητα ανοιχτή. Άντε να δούμε το μάτς και τα λέμε μετά. starrynights.blog
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Λάθος απάντηση, Ευστάθιε, λυπάμαι πολύ. Δεν έχει σημασία ποιός λέει κάτι, αλλά το τι λέει.Δε μπορούμε να συνεννοηθούμε, λυπάμαι. https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Λάθος απάντηση, Ευστάθιε, λυπάμαι πολύ. Τηλεπαιχνίδι παίζουμε? Έχει σημασία και ποιός λέει κάτι και το τί λέει. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Νομίζω ότι με αυτές τις ερωτήσεις και τα παραδείγματα η συζήτηση ξέφυγε. starrynights.blog
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Και βασικά αυτή τη συζήτηση τώρα γιατί την κάνουμε? Διότι είπα ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιο απο τα ΑΤΙΑ να είναι εξωγηίνης προέλευσης? Εδώ τελικά δεν έχω καταλάβει τί πιστεύει ο καθένας. Αφήνετε αυτή την πιθανότητα? Άν όχι τότε σεβαστή η άποψη. starrynights.blog
koyote Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2008 Κοινως παιδες η απουσια αποδειξης δε συνιστα αποδειξη απουσιας! Το ότι δεν εντοπίζονται οι εξωγήινοι δε σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν και θα ήταν πολύ βολικό να στέκει σαν επιχείρημα, όμως η απουσία παραμένει απουσία. Αν δεν τους εντοπίζουμε, πρώτα απ'όλα δε σημαινει ότι υπάρχουν. Δεν αποδεικνύει την ανυπαρξία μεν, αλλά δε συνεισφέρει καθόλου και στην απόδειξη της ύπαρξης. Μάλιστα, όσο ο καιρός περνά και συνεχίζουμε να μην τους εντοπίζουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν. Η απόδειξη για κάτι πρέπει να αποδεικνύει την παρουσία του. Γιατί η παρουσία συμβαίνει σε ένα σημείο και αρκεί να καταδείξουμε αυτό το ένα σημείο ξεκάθαρα, ενώ αν κάτι απουσιάζει, απουσιάζει από παντού. Για να αποδειχθεί η απουσία, είτε πρέπει να τη δείξουμε παντού (και κατά κανόνα δεν είναι πρακτικό), είτε πρέπει να άποδείξουμε την αδυνατότητα ύπαρξης αυτού που ψάχνουμε. Με λίγα λόγια, αν οι εξωγήινοι δεν εντοπίζονται, οι οπαδοί της θεωρίας που προτείνει πως υπάρχουν και είναι ήδη εδώ, απλά δεν έχουν επιχείρημα. Συμφωνω με τα λογια σου και αυτος ηταν ο λογος που ανεφερα το παραπνω.. Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
terring Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 500.000.000.000 αστέρια στον Γαλαξία μαςΔισεκατομμύρια γαλαξίες σε όλο το ΣύμπανΕίναι δυνατόν να είμαστε μόνοι μας; Όχι Ο Γαλαξίας μας έχει ηλικία 13.600.000.000 ετών και η ανθρωπότητα μόλις μερικές χιλιετίες.Είναι δυνατόν να είμαστε οι ποιο εξελιγμένοι; Όχι Όμως πόσο πιθανό είναι να έχουμε δεχτεί επίσκεψη από εξωγήινα διαστημόπλοια; Οι αποστάσεις που χωρίζουν τα άστρα δεν είναι καθόλου μικρές. Σκεφτείτε μόνο ότι ένα σημερινό διαστημικό λεωφορείο θέλει 1.000.000 χρόνια για να πάει στο κοντινότερο άστρο μετά τον Ήλιο. Επίσης είναι και το θέμα της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρουν οι εξωγήινοι επισκέπτες. Αν δεν έχουν εντοπίσει ήδη το άστρο μας και δεν έχουν ανακαλύψει τον πλανήτη μας, μη περιμένετε "τυχαίες" εξερευνήσεις και ανακαλύψεις. Αν λοιπόν έρθει ένα σκάφος στο Ηλιακό Σύστημα, αυτό σημαίνει ότι κατασκευαστικέ από έναν πολιτισμό ποιο ανεπτυγμένο από εμάς, που έλυσε τα προβλήματα που προκαλούν οι τεράστιες αποστάσεις (και ίσως και θέματα που δεν τα ξέρουμε καν). Ήδη υπάρχουν προτάσεις για το πως θα μπορούσαμε στο μέλλον να πραγματοποιούμε διαστρικά ταξίδια (ηλιακά ιστία, πυρηνικοί κινητήρες κ.λ.π.), αν και κάποιος ποιο προχωρημένος πολιτισμός ίσως βρει καλύτερους τρόπους για να ταξιδεύει ανάμεσα στα άστρα. Μπορεί να έρθει ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο; Η απάντηση είναι καταφατική. Έχει όμως συμβεί; Πολλοί λένε πως όχι μόνο έχει συμβεί, αλλά επίσης οι εξωγήινοι έχουν κάνει συμφωνία με την Αμερικάνικη κυβέρνηση, απαγάγουν και βιάζουν ανθρώπους και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε . Σύμφωνα πάντως με στατιστικές, το 95% των παρατηρήσεων Α.Τ.Ι.Α. (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, όχι Εξωγήινα Διαστημόπλοια ) αποδείχθηκαν ότι ήταν φυσικά φαινόμενα (μετεωρίτες), ανθρώπινες μηχανές (πειραματικά αεροπλάνα), ψευδαισθήσεις και φάρσες. Μόνο ένα 5% παραμένει ανεξιχνίαστο, που πολύ απλά σημαίνει ότι απλώς δεν ξέρουμε τι είναι. Προσωπικά θεωρώ πολύ λογικό να υπάρχει ήδη ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο στη Σελήνη και το πλήρωμα του να μελετά την ανθρωπότητα, όπως εμείς μελετάμε τις πρωτόγονες φυλές της Αφρικής και της Αυστραλίας. Αλλά το να λέμε ότι οι εξωγήινοι ασχολούνται συνέχεια με εμάς, είναι εξίσου εγωιστικό με το να λέμε ότι δεν υπάρχουν καν και ότι το Σύμπαν φτιάχτηκε μόνο για εμάς και για να το θαυμάσουμε. "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2008 500.000.000.000 αστέρια στον Γαλαξία μαςΔισεκατομμύρια γαλαξίες σε όλο το Σύμπαν....... Αλλά το να λέμε ότι οι εξωγήινοι ασχολούνται συνέχεια με εμάς, είναι εξίσου εγωιστικό με το να λέμε ότι δεν υπάρχουν καν και ότι το Σύμπαν φτιάχτηκε μόνο για εμάς και για να το θαυμάσουμε. Πες τα Ηλία!! μ.ο 500.000.000.000 αστέρια Χ 200 Δισεκατομμύρια γαλαξίες = ~ 100.000.000.000.000.000.000.000 Αστερια Χαλαρα Αν λοιπόν έρθει ένα σκάφος στο Ηλιακό Σύστημα, αυτό σημαίνει ότι κατασκευαστικέ από έναν πολιτισμό ποιο ανεπτυγμένο από εμάς, που έλυσε τα προβλήματα που προκαλούν οι τεράστιες αποστάσεις (και ίσως και θέματα που δεν τα ξέρουμε καν).Και σκεψου οτι το διαστημα δεν ειναι κενο εχει σκονη, πετρες, βραχια, αερια, ακτινοβολιες....πραγμα που κανει λιγο δυσκολη τη χαραξη πορειας, διοτι κινουμενος με την ταχυτητα φωτος* δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να ταξιδεψεις κανοντας ελυγμους, αλλα δεν μπορεις να ταξιδεψεις και σε μια ευθεια πορεια. Το ότι δεν εντοπίζονται οι εξωγήινοι δε σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν και θα ήταν πολύ βολικό να στέκει σαν επιχείρημα, όμως η απουσία παραμένει απουσία. Αν δεν τους εντοπίζουμε, πρώτα απ'όλα δε σημαινει ότι υπάρχουν. Δεν αποδεικνύει την ανυπαρξία μεν, αλλά δε συνεισφέρει καθόλου και στην απόδειξη της ύπαρξης. Μάλιστα, όσο ο καιρός περνά και συνεχίζουμε να μην τους εντοπίζουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν. Απο την αλλη αν παρεις σαν συνολο ολο το Συμπαν τοτε ειμαστε 100% σιγουροι οτι υπαρχει Πολιτισμος και μαλιστα αρκετα εξυπνος και αναπτυγμενος, δεν μενει παρα να ανακαλυψουμε και αλλους, και σε τοσα πολλα αστερια το πιο πιθανο ειναι να υπαρχουν και αλλοι...αλλα ειναι δυσκολο να το μαθουμε. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις