B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Γνωρίζει μήπως κάποιος πώς επιλέγεται η ισοτιμία που χρησιμοποιεί το Paypal?Ρωτώ γιατί ενώ όλα τα currency converters δίνουν πχ. σήμερα 1 EUR = 1.55114 US Dollars πριν λίγο ψώνισα μέσω Paypal με την εξής ισοτιμία: 1 Euro = 1.51646 U.S. Dollars Έχω δει και μεγαλύτερες διαφορές.Γιατί?Δεν είναι κρίμα? Σε μικρές αγορές δεν φαίνεται τόσο..αλλά στις μεγαλύτερες (200-300$) το νιώθεις. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Κρατάνε μια προμήθεια 3% αν δεν κάνω λάθος. Εσύ το βλέπεις στην ισοτιμία. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Laskos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2008 Σοβαρα? Παιρνουν προμηθεια 3% απο την ισοτημια?Και εγω νομιζα οτι απλως κλεβανε λιγο στην ισοτιμια!... Σε αυτον που πανε τα λεφτα πρεπει να τρωει και αυτος καποιον φορο.Ξερεις ποσο ειναι για αγορες απο Αμερικη?
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2008 Με πειραζε και εμένα και εκανα μερικές δοκιμες: την ίδια μέρα, αλλη συναλαγή με ισοτιμία απο το paypal και άλλη συναλλαγή με χρεωση σε δολλάρια και ισοτιμία από την πιστωτική μου. Μου είρθε ο λογαριασμός από την πιστωτική. Αρκετές διαφορες, Paypal 1.50 , πιστωτική 1.54 κ.ο.κ. Τερμα, από τώρα και στο εξής ισοτιμία μόνο από την πιστωτική.
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Ε τι νομίζατε ρε παιδιά, τζάμπα προσφέρει τις υπηρεσίες του το Paypal; ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Οχι φυσικά Μάνο, απλά είναι ευκολία να βλέπεις πόσο τελικά είναι σε ευρώ την στιγμή της συναλλαγής. Ολοι κρατάνε προμήθεια, απλά δεν περιμενα τοσο μεγάλες διαφορες σε σχέση με τους άλλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Παίδες να ξεκαθαρίσουμε κάτι:Η προμήθεια του PayPal είναι 3%. Η ισοτιμία που δίνει είναι ενδεικτική καθώς τράπεζα που εκδίδει την κάρτα παίρνει την χρέωση σε Δολάρια και την μετατρέπει κατά το δοκούν (και οπωσδήποτε με την τρέχουσα ισοτιμία που θα είναι και διαφορετική από τη στιγμή της συναλλαγής) με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η διαφορά στον κάτοχο της κάρτας.Μην κατηγορείτε λοιπόν το PP, αφού τη συναλλαγή την κάνει σε δολάρια απευθείας. Δημήτρης
vag_stephanou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Πάντως, μέσα στο Paypal σου δίνεται η επιλογή να διαλέξεις που θες να γίνει η μετατροπή οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά, αν γίνει στην πιστωτική δεν ξέρεις ακριβώς εκείνη την ώρα πόσο είναι το ποσό. Εγώ επειδή έχω χρεωστική, σε μία αγορά που είχα κάνει, με την ισοτιμία του paypal δε φτάσανε τα χρήματα που είχα υπόλοιπο, ενώ με την ισοτιμία της κάρτας φτάσανε κανονικά!!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Παίδες να ξεκαθαρίσουμε κάτι:Η προμήθεια του PayPal είναι 3%. Η ισοτιμία που δίνει είναι ενδεικτική καθώς τράπεζα που εκδίδει την κάρτα παίρνει την χρέωση σε Δολάρια και την μετατρέπει κατά το δοκούν (και οπωσδήποτε με την τρέχουσα ισοτιμία που θα είναι και διαφορετική από τη στιγμή της συναλλαγής) με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η διαφορά στον κάτοχο της κάρτας.Μην κατηγορείτε λοιπόν το PP, αφού τη συναλλαγή την κάνει σε δολάρια απευθείας.Οχι Δημήτρη, δεν το κατάλαβες σωστά, το θέμα είναι οταν του πεις να σου κάνει αυτο την μετατροπή και σε χρεώσει κατευθείαν σε ευρώ, όχι όταν σε χρεώσει σε δολλάρια. Οι δοκιμές μου ήτανε ακριβώς αυτό: μια σε ευρώ, μία σε δολλάρια. 1.50 το ένα, 1.54 η τράπεζα, την ίδια μέρα.Αυτό για το 3% πρέπει να ισχύει, αλλά μεταξύ μας, δεν θυμάμαι πουθενά στους όρους να αναφέρει ότι βάζουν το 3% στην ισοτιμία - αν και εδώ μπορεί να πέφτω έξω.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Παίδες να ξεκαθαρίσουμε κάτι:Η προμήθεια του PayPal είναι 3%. Η ισοτιμία που δίνει είναι ενδεικτική καθώς τράπεζα που εκδίδει την κάρτα παίρνει την χρέωση σε Δολάρια και την μετατρέπει κατά το δοκούν (και οπωσδήποτε με την τρέχουσα ισοτιμία που θα είναι και διαφορετική από τη στιγμή της συναλλαγής) με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η διαφορά στον κάτοχο της κάρτας.Μην κατηγορείτε λοιπόν το PP, αφού τη συναλλαγή την κάνει σε δολάρια απευθείας.Οχι Δημήτρη, δεν το κατάλαβες σωστά, το θέμα είναι οταν του πεις να σου κάνει αυτο την μετατροπή και σε χρεώσει κατευθείαν σε ευρώ, όχι όταν σε χρεώσει σε δολλάρια. Οι δοκιμές μου ήτανε ακριβώς αυτό: μια σε ευρώ, μία σε δολλάρια. 1.50 το ένα, 1.54 η τράπεζα, την ίδια μέρα.Αυτό για το 3% πρέπει να ισχύει, αλλά μεταξύ μας, δεν θυμάμαι πουθενά στους όρους να αναφέρει ότι βάζουν το 3% στην ισοτιμία - αν και εδώ μπορεί να πέφτω έξω.Οχι, το κατάλαβα, αυτό όμως που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι οι κάρτες σε συναλλαγές εξωτερικού συνηθως μετακυλούν το κόστος συναλλαγής (acquiring charges) στον κάτοχο της κάρτας, σύν όποια επιπλέον κόστη της συναλλαγής, με αποτέλεσμα αυτό να εμφανίζεται σαν διαφορά στην ισοτιμία, ανεξάρτητα αν η συναλαγήέχει γίνει σε Ευρώ ή σε Δολάριο. Δημήτρης
roryt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δεν ειναι ετσι. Μιλαμε για μετατροπη συναλαγματος και σε αυτο το σταδιο δεν εμπλεκεται η τραπεζα της καρτας μου, μιας και η χρεωση γινεται κατευθειαν σε ευρώ: η τραπεζα μου δεν ξερει τιποτα απο χρεωση σε δολαρια η γιεν η Αυστραλεζικα δολαρια, αυτο που βλεπει ειναι μια χρεωση σε ευρω απο το Paypal Λουξεμβουργου. Και σε μια απο τις περιπτωσεις η δοκιμη μου ητανε με Paypal funds, λεφτα που ειχα δηλαδη ηδη στον λογαριασμο μου στο Paypal απο πωληση, και τα μετετρεψα με το χερι στο αλλο συναλαγμα, και τα αφησα παλι μεσα στο Paypal: καμια σχεση η τραπεζα και η πιστωτική, καθαρα εσωτερική διαδικασια. Απλα δινουν χαμηλη τιμη αγορας συναλαγματος-τιποτα περισσοτερο. Και σε τελικη αναλυση, οπως και να το ονομασεις, η ουσια ειναι οτι αν κανεις το exchange μεσω Paypal χανεις, οποτε προτιμοτερο να ζητας η χρεωση να γινεται σε δολαρια και η μετατροπη απο την τραπεζα σου
matman1975 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2008 Ο λόγος για τον οποία χρεώθηκε η πιστωτική σου κάρτα με ισοτιμία 1,51$ είναι ότι οι τράπεζες για αγορές από το εξωτερικό μέσω πιστωτικής κάρτας (καλή ώρα όπως η αγορά μέσω PAYPAL) χρεώνουν τον κάτοχο της κάρτας υπολογίζοντας την αξία της συναλλαγής σε ευρώ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ με το οποίο γίνεται η συναλλαγή κατά την ώρα της αγοράς κι όχι με την τιμή fixing που αναγράφουν τα on line currency converters.Πλεόν αυτού η paypal χρεώνει τα αντισυμβαλλόμενα μέρη και με χαράτσι 3% για τις υπηρεσίες που παρέχει.Παρολ΄αυτά η χρήση πιστωτικής για αγορά από το εξωτερικό παραμένει ο πιο φτηνός τρόπος αποστολής χρημάτων στον πωλητή, καθώς τα διατραπεζικά εμβάσματα έχουν ακόμα μεγαλύτερα έξοδα, ενώ για την ταχύτατη Western Union ούτε λόγος, γρήγορη μεν...θανατηφόρα δε! ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα