Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Σε ευχαριστω Θαναση.Οτι λεει ο φιλος εκει στο site βρηκα και εγω απο e-bay 8ιντσο με βαση και τρια προσοφθαλμια + barlow στα 250 ευρω και λεω τι γινεται γιατι τοσο φτηνα?
Δημοσιεύτηκε
Μην ειστε τόσο απόλυτοι. Υπαρχουν φίλοι εδω μέσα που έχουν την βάση με τα διπλά μοτέρ (κλώνος EQ5) και για τα λεφτά της σου λένε είναι το καλύτερο deal - για οπτική παρατήρηση τουλάχιστον. Πάντα ο παράγοντας "για τα λεφτά του". Κινέζικα αντίγραφα είναι της Synta και της GSO. Οχι τοσο καλά αλλά ίσως όχι και για πέταμα. Καπου ειχα δει ενα thread το Ιντερνετ που ελεγε ότι και τα οπτικά τους δεν είναι για πέταμα, μέτρια ισως.
Δημοσιεύτηκε
καθολου απολυτος roryt.....αν θυμηθεις το thread αυτο δωσε link.Θα ηθελα να γλυτωσω καποια εξτρα ευρω μιας και ενδιαφερομαι για το πρωτο μου τηλεσκοπιο
Δημοσιεύτηκε
Ουπς, παρεξήγηση. Αστο καλύτερα, η φτώχεια τρώει τον παρά. Δεν ειναι κάτι που θα συνιστούσα, τουλάχιστον όχι για πρώτο τηλεσκόπιο. Παρε την πεπατημένη και δεν θα το μετανοιώσεις. Σε μαρκες σαν αυτες πας όταν ήδη ξέρεις τι θέλεις και το τι περιορισμούς σου βάζουν η ποιότητα των προϊόντων τους, οχι οταν εισαι πρωτάρης.
Δημοσιεύτηκε

Ναι έχει δίκιο ο roryt και εγώ ξεκίνησα με ένα τέτοιο τηλεσκόπιο και δεν ξέρεις πόσο ταλαιπωρήθηκα δεν είναι μόνο τα μέτρια οπτικά αυτο είναι το λιγότερο που δεν το καταλαβαίνεις και εύκολα αν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι

άλλο η μεγαλύτερη ταλαιπωρία είναι η ασταθής στήριξη που σου σπάει τα

νεύρα.Αν θές να γλυτώσεις λεφτά το 8'' Dob Sw είναι πολυ χαμηλά ειδικά αν βρείς και κάνα μεταχειρισμένο στο forum ακόμα λιγότερα.... :-$

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστω για τις απαντησεις σας.Απλως αυτη την στιγμη δεν ξερω τι θελω.Να παρω απο Ελλαδα το SkyWather Dob 8 ή απο Αγγλια σε πολυ χαμηλοτερη τιμη το Νextar 130slt?Ξερω οτι ολοι θα πουν για το Dob,αλλα θα ηθελα την ευκολια του ηλεκτρονικου συστηματος οχι μονο για την ευρεση αλλα και για την πιο ευκολη παρατηρηση.

Παρακαλω θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας.

Επισης να σας πω απο οτι το τηλεσκοπιο θα βρισκεται στην Ραφηνα,σε σπιτι κοντα στην θαλασσα με μικρη φωτορυπανση

Δημοσιεύτηκε

To ότι ζείς σε σπίτι μακριά απο τη φωτορύπανση είναι ένα άλλο ακόμα θετικό στοιχείο μιας και τα Dobson ενδύκνυνται για σκοτεινούς ουρανούς.

Λές οτι θές την ευκολία ενός αυτοματοποιημένου τηλεσκοπίου για να δείς τι με 5''?????Θέλω να πώ οτι μάλλον είναι πολύ μικρό...Καταρχήν δεν μας

είπες γιατί πράγμα θες να το χρησιμοποιήσεις για πλανήτες μόνο?Εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις το 8''sk ή αφού διαθέτεις τόσα λεφτά για να πάρεις το 130μμ θα μπορούσες με τα ίδια λεφτά να πάρεις το 10'' GsO.

Οπως και να το κάνουμε οι ίντσες κάνουν την διαφορά και πιστεύω ότι

αν δείς μέσα απο ένα 5'' θα απογοητευτείς εκτός και αν το θές μόνο για πλανήτες/σελήνη που θα είναι μια χαρα αλλα αν το θές για αυτό τον λόγο :-k

θα μπορούσες να περάσεις και σε ένα διοπτρικό. :-({|=

Με εκτίμηση,

Δημοσιεύτηκε

Κοίταξε αφού επιμένεις στο ότι θές την ευκολία ενός αυτοματοποιημένου

τηλεσκοπίου το Nexstar στα λεφτά του είναι καλά.Θα μπορούσες επίσης να

κοιταξεις το OMNI 150 XLT που με αναβάθμιση βάζωντας μοτέρ δηλαδη θα

σου παρέχει την ίδια ευκολία στην παρατήρηση αλλα δεν θα εντοπίζει μόνο του τον στόχο κατα την γνώμη μου όμως αν ένα τηλεσκόπιο εντοπίζει μόνο

του το χόμπυ χάνει την μαγεία του και εσυ δεν θα μάθεις ποτέ τον ουρανό.

Απ' την άλλη αφού μου λές οτι ενδιαφέρεσαι για πλανητική παρατήρηση

τα τηλεσκόπια που συστήνονται για αυτήν είναι τα διοπτρικά ειλικρινά δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να σε συμβουλέψει πάνω σ' αυτα μιας και δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή με ένα αλλα ουτε και μεγάλη έρευνα αγοράς έχω κάνει πάνω στα διοπτρικά οι φίλοι στο Forum θα μπορούσαν να σε συμβουλέψουν πολύ καλύτερα σ' αυτό το θέμα.Πάντως ενα διοπτρικό που

ξεχωρίζει σε σχέση-τιμής-μεγέθους-απόδοσης είναι το OMNI 120R XLT.

:-k Κοίτα και αυτό Skywatcher 200/1000 EQ5. :-({|=

Δημοσιεύτηκε

...καλη περιπτωση το 200/1000 EQ5.Απο Αγγλια με μεταφορικα εχει 500 ευρω.Να ρωτησω,αυτος ο σωληνας εχει τις ιδιες δυνατοτητες με αυτον του DOB 8?

Ειμαι σε διλημμα.Να τα σπρωξω παραπανω.......?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης