Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν τον zoom για πλανητική παρατήρηση. Έχω μέχρι και nagler 7mm (κορυφαίος) και σκέφτομαι με αυτόν να φτάνω απο 6mm μέχρι και 3mm. Το τηλεσκόπιο μου είναι Skywatcher 10'' Dob. Τι λέτε αξίζει να τον πάρω αυτόν τον zoom? ΤΟν έχει κανείς?

10'''''''' Skywatcher DOB

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

Δημοσιεύτηκε
Zoom για πλανητική; Πιστεύω άδικα λεφτά (και μάλιστα πολλά) θα δώσεις. Ξανασκέψου το.

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του Δημήτρη.Για πλανητική πάρε ορθοσκοπικό.Και πολύ φθηνότερος και πιο κατάλληλος για πλανήτες.

Δημοσιεύτηκε

Με τα ίδια λεφτά (και πολύ λιγότερα μάλιστα) πάρε 3-4 ορθοσκοπικούς στις αντίστοιχες μεγεθύνσεις του zoom και κατά τη γνώμη μου θα κάνεις πολύ καλύτερη πλανητική παρατήρηση.

Ίσως λιγότερο άνετη, αλλά σίγουρα καλύτερη.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Βρε συ Παναγιώτη, όσο ξυράφι και αν είναι, αξίζει τα σχεδόν 300 ευρώ?

Προσωπικά νομίζω όχι. :roll:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε
Μπορεί κ να τα αξίζει.Αντικαθιστά 4 προσοφθάλμια (αφήνω έξω τα ενδιάμεσα mm) που για να τα αγοράσεις θέλεις δεν ξέρω κ εγώ πόσο.Εχει όλα τα καλά που έχουν οι ζουμ κ αν θυμάμαι καλά εστιάζει στο ίδιο σημείο όπου κ αν το έχεις.Σίγουρα θα έχει καλύτερο eye relief.Αν η διαφορά στο είδωλο δεν είναι τίποτα σημαντικό τότε δεν βλέπω για πιο λόγο να μην το συζητάμε.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

To δικό μου σκεπτικό είναι ότι με 50 ευρώ έκαστος, έχεις 4 ορθοσκοπικούς University Optics που κατά γενική ομολογία είναι πολύ καλοί για πλανητική.

Και σου μένουν και 100 ευρώ.

Βέβαια το ζήτημα είναι και πρακτικό, δηλαδή είναι πιο εύκολο την ώρα της παρατήρησης να έχεις 1 προσοφθάλμιο που κάνει την δουλεία τεσσάρων.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

Δημοσιεύτηκε

Προτου αποφασισεις ελεγξε το συγκριτικο του Στεφανου Σοφολογη.

Καλυτερος Ζοομ αυτην την στιγμη θεωρειται ο Universal Optics και ακολουθει κατα ποδας ο Baader Hyperion Zoom 8-24mm στα 160 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ!

Σκεψου καλα προτου αγορασεις και διαβασε την συγκριτικη δοκιμη εδω στο φορουμ... =;

Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),

Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut

>Destination Space!

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα το σκεφτώ, αν και κλίνω προς το να τον πάρω τον zoom 3-6mm απο το optcorp.com.

10'''''''' Skywatcher DOB

Nagler Eyepieces

Nagler Barlow x2

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης