Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κατά την τελευταία εξόρμηση στον Πάρνωνα, δεν περιορίστηκα μόνο στα δύσκολα αντικείμενα, αλλά είχα και ευχάριστα διαλείμματα.

Σε ένα από αυτά, είχα την ευκαιρία να θαυμάσω έναν αμυδρό γαλαξία στη Λύρα, τον NGC6700, το πεδίο του οποίου είναι το ομορφότερο πεδίο γαλαξία που έχω δει μέχρι τώρα. Μια φίλη κατάφερε να τον διακρίνει από το τηλεσκόπιό μου με μεγάλη ευκολία!

Πρόκειται για γαλαξία αρκετά αμυδρό, μεγέθους 13,1 αν θυμάμαι καλά, ανάμεσα σε πολλά λαμπρά αστέρια! Για όσους δεν έχετε GOTO, μην ανησυχείτε! Ο εντοπισμός του είναι πανεύκολος με αστροάλματα από τον Sheliak. Ευκαιρία για εξάσκηση λοιπόν!

Όποιος έχει να προτείνει γαλαξίες σε όμορφα αστρικά πεδία που του έχουν μείνει στην μνήμη, μπορεί να τους αναφέρει εδώ, ώστε να τους ξέρουμε και οι υπόλοιποι.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Μπράβο Δημήτρη, θα τον βάλω στο πρόγραμμα για το Σάββατο μπας και μπορέσω να τον δω. :roll:

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστούμε Γιάννη! Νοιώθω όμορφα, διότι δεν διάβασα πουθενά για το πεδίο αυτού του γαλαξία. Απλώς, στον Πάρνωνα το απόγευμα που είχα στρωθεί να βγάλω πρόγραμμα και που έπεσε χοντρό δούλεμα από διάφορους (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε :twisted: ), τον είδα στον χάρτη πολύ κοντά σε 3 αστέρια 8-9 μεγέθους και σκέφτηκα "Ας τον βάλω και αυτόν".

Ας πούμε ότι τον "ανακάλυψα", θέλοντας να πω ότι είναι διαφορετικό και πιο όμορφο από να τον έβλεπα γραμμένο σε ένα βιβλίο σαν "highlight". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ο IANOS που έλεγε συνέχεια "Άντε, βρες εκείνο τον γαλαξία στη Λύρα", "Βρήκες τον γαλαξία;" .Τελικά δε θυμάμαι αν τον φώναξα όταν τον βρήκα...

Το προσοφθάλμιο ήταν 10mm, για να μη χάσω καθόλου από το πεδίο αυτό. Τον 7mm ούτε που τον δοκίμασα.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Απλώς, στον Πάρνωνα το απόγευμα που είχα στρωθεί να βγάλω πρόγραμμα και που έπεσε χοντρό δούλεμα από διάφορους (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε :twisted: )

Δημήτρη,

αφού ξέρεις τον θαυμασμό που έχω για σένα και για την

οργανοτικότητα σου στην παρατήρηση...

O:) O:) O:) O:) O:)

Δημοσιεύτηκε
Χωρις να εχω καποια ιδιαιτερη εμπειρια στο θεμα απλα επειδη ψαχνω για αυτον τον γαλαξια για το σαββατο, ο ngc 6946 εχει ωραια γειτονια..

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης