xterm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Γεια σας παιδια, Πρόσφατα αγόρασα ένα meade lx90 8" UHTC και ψάχνω για προσοφθάλμια για παρατήρηση πλανητών. Σαν νέος αστροπαρατηρητής έχετε να μου προτέινετε κάτι? Έχω δει αυτά τα ultra wide angle της meade αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζω τα όρια του τηλεσκοπίου μου.
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 καλημερα φιλε !! θεωρητικα ειναι μεχρι 400χ αλλα πρακτικα καπου 300χ - 350χ Αυτο θα σε βοηθισει:http://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82Και αυτο:http://www.astronomia.gr/wiki/index.php?title=%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1 Καθαρούς ουρανούς
xterm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 τρομερά κατατοπιστικό το άρθρο. Αλλά να ρωτήσω κάτι ακόμα που δεν αναφέρεται μέσα στα παραπάνω link.Μαζί με το τηλεσκόπιο μου δώσανε και ένα βαρέλι 2" Antares AE1027 μαζί με ένα μετατροπέα από 2" σε 1,5" για το προσοφθάλμιο. Ένα 2" βαρέλι τι μου προσφέρει παραπάνω? Μήπως θα πρέπει κατά την αγορά προσοφθάλμιου να φροντίσω να είναι 2". Το 2" βαρέλι συμπεριφέρετε καλύτερα από το 1.5" ακόμα και με 1.5 προσοφθάλμιο?
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 οταν λες ενα βαρελι 2'' ενοεις σκετο βαρελακι με σπειροματα στην μια ακρη;; το τηλεσκοποιο τι προσοφθαλμιο ειχαι και τι εστιακη αποσταση εχει το προσοφθαλμιο;;Π.Χ. 20mm ;ή 35mm;; μηπως ειναι εξαρτιμα του μανισιου προσοφθαλμιου; οταν θελουμε να παρατηρουμε αντικημενα με με μεγαλη επιφανια (καποια νεφελωματα ή καποια αστρικα σμηνη που ειναι κοντα το ενα με το αλλο )με μικρη μεγενθιση 25χ ή30χ δηλαδη με προσοφθαλμια εστιακης αποστασης πανω απο 26mm καλυτερο ειναι να ειναι 2'' το πλεωνεκτιμα τους ειναι οτι μας δεινουν μεγαλητερο οπτικο πεδιο Καθαρούς ουρανούς
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 οοοπααα!!!! φρενοοο!!!!!! κατσε μισο λεπτο αυτο που λες οτι ειναι βαρελι 2'' πρεπει να ειναι ανταπτορας για προσοφθαλμια 2'', ο εστηαστης ειναι 2'' αλλα δεν τοποθετιτε επανω απεφθιας το προσοφθαλμιο 2'' παρεμβαλεται αναμεσα ο ανταπτορας 2''. ετσι οταν θα θελεις να χρησιμοποιησεις προσοφθαλμια 2'' βαζεις προτα στον εστηαστη τον ανταπτορα για 2'' και οταν χρησιμοποιηεις προσοφθαλμια 1,25'' τοτε βαζεις τον ανταπτορα 2'' σε 1,25'' Καθαρούς ουρανούς
xterm Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Το antares είναι ένα diagonal mirror prism για 2" προσοφθάλμιο. Συγγνώμη αλλά ακόμα μαθάινω την ορολογία . Το τηλεσκόπιο έχει πάνv ένα προσοφθάλμιο 26mm της μάνας του meade.Ύσερα από αρκετό ψάξιμο στο φόρουμ κατάληξα ότι για παρατήρηση πλανητών καλύτερα είναι τα ορθοσκοπικά και έτσι κατέληξα σε ένα 7mm antares. Επίσης θα ήθελα και ένα προσοφθάλμιο γύρω στα 13-14mm. Ακόμα το ψάχνω.... Γενικά γίνετε χαμός πάνω στον ουρανό αλλά και έξω στην αγορά.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2008 Το 7mm θα σου δώσει 285Χ.Αρκετά μεγάλη μεγέθυνση που λίγες βραδιές τον χρόνο θα φτάνεις.Καλύτερα να πάρεις έναν 9mm που θα σου δίνει 220Χ.Μικρότερη αλλά λογικότερη μεγέθυνση.Αν βέβαια σε φτάνουν τα χρήματα πάρε δύο.Κ μην ξεχνάς πως απ τα καλύτερα ορθοσκοπικά είναι τα baader. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα