planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Ετοιμάζομαι να πάρω ένα 80ρι αποχρωματικό για φωτογράφηση. Είχα για λίγες μέρες το skywatcher ed80 ενός φίλου ώστε να δω τι γίνεται και τι αποτελέσματα έχω... Ε λοιπόν κάτι τρέχει με δαύτο και δεν μπορώ να κάνω φωτογράφηση. Κάνω πολική ευθυγράμμιση, τραβάω φωτογραφίες και όλες βγαίνουν κουνημένες, ακόμη και με μισό λεπτό έκθεση. Η επόμενη φωτογραφία από την προηγούμενη είναι αρκετά μετατοπισμένη, γεγονός που δείχνει ότι ή καλή πολική ευθυγράμμιση δεν έχω κάνει, είτε δεν γίνεται σωστό tracking είτε κάτι τρέχει με το μικρό διοπτρικό. Εχτές για να διαλευκάνω το πρόβλημα, όπως είχα ευθυγραμμίσει τη στήριξη, μετά τη δοκιμή του διοπτρικού έβαλα πάνω το 8ιντσο νευτώνειο. Ε λοιπόν, στο 1 λεπτό είχα σχετικά καλές φωτογραφίες, παρόλο που η εστιακή του είναι διπλάσια από το διοπτρικό. Μπορεί κάποιος να μου πει τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο skywatcher ed80; Ακριβώς ίδια ευθυγράμμιση με το μεγάλο νευτώνειο και κάτι πάει στραβά, Ακόμα και οπτικά φαίνεται ότι δεν γίνεται σωστή παρακολούθηση. Ζύγισμα έχω κάνει. Το dovetail και τα δαχτυλίδια φαίνονται ίσια. Είμαι έτοιμος να πάρω μικρό διοπτρικό και τώρα έχω προβληματιστεί πάρα πολύ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
παναγιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Το τηλεσκόπιο δεν φταίει σίγουρα!!!εσύ κάτι δεν κάνεις καλά.Αυτό δεν το βγάζει άχρηστο, τόσοι άλλοι πως το κάνουν;μη τα ρίχνεις στο μικρό, δεν φταίει... Κοίτα αν είναι σωστά ο εστιαστής, αν είναι καλά ρυθμισμένος.Μπορεί να είναι πολύ χαλαρός και να κουνιέται με την κάμερα... Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο...
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Τον εστιαστή μόλις εστιάσω τον σφίγγω, δεν κουνιέται εύκολα. Η πολική ευθυγράμμιση είναι ακριβώς η ίδια. Σφίγγω τους 2 άξονες ακριβώς στο ίδιο σημείο. Κάνω 3 star alignment με τα ίδια αστέρια αν και αυτό δεν νομίζω πως έχει σημασία. Τι άλλο μπορεί να κάνω λάθος; 3 φορές το έχω στήσει, και τις 3 φορές το ίδιο πρόβλημα... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
andrewmil10 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Μάνο σύμφωνα με τις ενδείξεις η πολική ευθυγράμμιση δεν είναι η αιτία του προβλήματος. Μερικές πρόχειρες (και πιθανόν "χαζές") σκέψεις: 1. Έλεξγε ότι η μηχανή είναι σταθερά προσαρμοσμένη στο τηλεσκόπιο. Μερικές φορές τα T-ring έχουν κάποιες βιδούλες για να κάνεις μικροκινησεις, οι οποίες αν ξεχάσεις να σφίξεις κάνουν τη μηχανή να "παίζει" λίγο.2. Η μόνη περίπτωση η βάση να "χάνει" το tracking είναι όταν δεν είναι σωστά ζυγισμένο το φορτίο. Δοκίμασες να βάλεις το 80αρι με ή χωρίς αντίβαρα; Τσέκαρες το σωστό ζύγισμα και στους δυο άξονες; Όσο τρελό και να ακούγεται, το έχω πάθει αυτό! Από εκεί που είχα το 8ιντσο πάνω μια φορά, το έβγαλα και έβαλα απ'ευθείας το 4αρι. Και ξαφνικά η βάση τρελάθηκε! Γιατί τα αντίβαρα των 10 κιλών είχαν μείνει πάνω Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό, αν σκεφτώ και τίποτα άλλο θα σου πω.
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Ναι Μάνο.Τ αντίβαρα θα φταίνε.Δεν μπορείς με το ίδιο ζύγισμα να βάλει δύο διαφορετικ΄λα τηλεσκόπια.Ξαναζύγισε με το μικρό κ όλα θα φτιάξουν Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Εννοείται ρε παιδιά πως άλλαξα τα αντίβαρα. Με το μικρό έβαλα μόνο το 1 πεντάρι σχεδόν τέρμα μέσα ενώ με το 8ιντσο και τα 2 πεντάρια σχεδόν τέρμα έξω. Σχετικά με το t-ring είναι ακούνητο. Και δεν φαίνεται και να κινείται καθόλου κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Γενικά είναι σωστά φτιαγμένο. Δεν το βλέπω να παίρνω τελικά διοπτρικό. Δεν είναι για τη γούνα μας... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Μάνο, Οταν λες "κουνημένες", το ακριβώς εννοείς. Γιατί άλλο πρόβλημα είναι να σου βγάζει trails, και άλλο όταν υπάρχει ακανόνιστο κούνημα. Στην πρώτη περίπτωση, μάλλον φταίει η Πολική σου. Κάνεις την απλή, ή κάνεις και Drift Allignment; Γενικά ο κανόνας λεει ότι για φωτο, καλό είναι να γίνεται Drift, η οποία είναι και πιό ακριβής. Πέρα απο τη ρύθμιση των αντιβάρων, έχεις κάνει ζύγισμα και κατα τους δύο άξονες του τηλεσκοπίου; Αν όχι, πιθανόν να εξηγεί την δεύτερη περίπτωση, καθώς ένα όχι καλά ζυγισμένο τηλέ, δεν έχει ομαλή κίνηση. Τώρα βέβαια όλα αυτά μπορεί και να έχουν ήδη γίνει ή και να σου τα λέω εκ του περισσού, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
sheliak Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Eγω οταν τοποθετουσα μονο το ed80 πανω στην eq6 μαζι με την φωτογφραφικη ειχα προβλημα στο ζυγισμα στην αποκλιση. Το συστημα δεν βρισκοταν καν κοντα στο σημειο ισορροπιας. Μαλιστα δοκιμασα να βαλω μακρυτερο dovetail αλλα τιποτα.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δεν παίζει αυτό το πράγμα, κάτι δεν κάνεις σωστά. Έκανες κάμποσες δοκιμές πρίν βάλεις πάνω τον άλλον σωλήνα? Διότι και λίγο αέρα να έχει ή κραδασμούς άν περπατάει κάποιος δίπλα η φωτογραφία μπορεί να σου έχει trails. Προχθές πήρα 10 λήψεις και οι 2 βγήκαν με trails λόγω του αέρα. starrynights.blog
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Μάνο ανέβασε καλύτερα κάποια από τις "κουνημένες" φωτό που τράβηξες μήπως δώσει κάποια ιδέα για το τι φταίει...
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δεν είναι τυχαίο κούνημα και δεν είναι και θέμα ευθυγράμμισης. Ξαναλέω πως με ίδια ακριβώς ευθυγράμμιση το 8ιντσο ΔΕΝ έχει πρόβλημα. Ζύγισμα κάνω και στους 2 άξονες. Επίσης αέρας δεν παίζει να φταίει. sheliak, σου έβγαζε κουνημένες γι' αυτό το λόγο; Φωτογραφίες δεν έχω τώρα μαζί μου... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Φωτογραφίες δεν έχω τώρα μαζί μου... Οταν μπορείς ανέβασε μπας και βγάλουμε άκρη. Πάντως αν παρατηρησιακα το τηλεσκόπιο είναι εντάξει, σίγουρα δεν φταίει ο σωλήνας. Δημήτρης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Φωτογραφίες δεν έχω τώρα μαζί μου... Οταν μπορείς ανέβασε μπας και βγάλουμε άκρη. Πάντως αν παρατηρησιακα το τηλεσκόπιο είναι εντάξει, σίγουρα δεν φταίει ο σωλήνας. Δημήτρης
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Μάνο, σου βρήκα λύση: Παράτα την φωτογραφία και απόλαυσε με την ψυχή σου το πεδίο που μόνο ένα κοντό αποχρωματικό μπορεί να σου δώσει!!! Να είχα εγώ τέτοιο τηλεσκόπιο και θα με ένοιαζε η φωτογραφία.... Ποτέ! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημήτρη, δεν με εντυπωσιάζουν αυτά τα τηλεσκόπια, η φωτογραφία είναι ο μόνος λόγος που το θέλω. Και τα αποχρωματικά για να είναι πολύ κοντά είναι και πανάκριβα... Και οι στόχοι οι δικοί σου με τίποτα δεν πλησιάζονται με τέτοια τηλεσκόπια. Σμηνάκιας δεν είσαι είπαμε; Ας μην ξεφύγουμε άλλο από το θέμα please... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
dimpap Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2008 Όταν μετακινείς το τηλεσκόπιο με μικρή ταχύτητα, έχεις κολλήματα ή τινάγματα στην κίνηση?Όταν σφίγγεις τα φρένα, έχεις μικρομετατόπιση του τηλεσκοπίου?Εμένα μου μυρίζει ζύγισμα. Επίσης αν υπάρχει τζόγος (σε γρανάζι ή ρουλεμάν) με το 8’’ λόγω βάρους δεν θα στον δείξει καλά.Μόλις ελευθερωθεί λίγο το ρουλεμάν με το μικρό τηλεσκόπιο θα καταλάβεις την διαφορά.Βάλε έναν άλλο ελαφρύ σωλήνα πχ του lidl ή αν δεν έχεις βάλε μόνο την φωτογραφική μηχανή με μεγάλο φακό για κανά δυο λεπτά, στην ίδια γωνία και θέση που είχες το μικρό τηλεσκόπιο και κοίτα τι γίνεται.Αν βγουν κουνημένες ετοιμάσου για πείραγμα της βάσης.Πρώτα από όλα όμως ένα καλό μα πάρα πολύ καλό ζύγισμα. Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα. Μ. Λ ΣΕΑΑ (Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Αργολίδας)
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Εδώ βλέπουμε τον Vega στο 1 λεπτό έκθεση με το ed80. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Εδώ χωρίς να πειράξω καθόλου την ευθυγράμμιση είναι με το 8ιντσο πάλι στο 1 λεπτό το οποίο τονίζω έχει 2πλάσια εστιακή απόσταση, έπρεπε δηλαδή να βγει πολύ πιο κουνημένη αλλά βγήκε πολύ καλύτερη!!! Πάντως και όταν λύνω τα φρένα, πάλι υπάρχει μια μικρή αντίσταση οπότε το ζύγισμα δεν γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι κι αλλιώς, εφόσον μια μικρή διαφορά στο ζύγισμα δεν φαίνεται στην κίνηση των 2 αξόνων. Μικρά τινάγματα και backflash πάντως βλέπω, κάτι δεν μου πάει καλά. Μήπως πρέπει να βάλω άλλο λαδάκι στην κεφαλή. Για πείτε ορε παιδιά!!! ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Μάνο, είναι σαφέστατο ότι το ed σου βγάζει trails. Ισως να ακουστεί λίγο παλαβό αυτό που θα πώ, αλλα, όταν αλλάζεις τηλεσκόπιο και μετακινείς ή αφαιρείς αντβαρα, την πολική σου ευθυγράμμιση την ελέγχεις ξανά; Υπάρχει περίπτωση λόγω μικρότερου βάρους η κεφαλή να ανασηκώνεται ελαφρά με αποτέλεσμα να απ ευθυγραμμίζεται, εξ ού και τα Trails.To manual της EQ-6 λέει: "Η ευθυγράμμιση να γίνεται με φορτωμένη τη στήριξη κανονικά και ζυγισμένη, Ειδάλλως υπάρχει περίπτωση με την προσθήκη βάρους να αλλάξει η ευθυγράμμιση" Δεν ξέρω, λέω τώρα ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Μα πρώτα έβαλα το 80άρι και μετά το 8ιντσο. Πολική κάνω μετά που φορτώνω πλήρως τη στήριξη!!! Πάντως το ένστικτό μου λέει πως πρέπει να της αλλάξω τα λάδια. Ελπίζω πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα η στήριξη... ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Πάντως και όταν λύνω τα φρένα, πάλι υπάρχει μια μικρή αντίσταση οπότε το ζύγισμα δεν γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι κι αλλιώς, εφόσον μια μικρή διαφορά στο ζύγισμα δεν φαίνεται στην κίνηση των 2 αξόνων. Μάνο, μια ιδέα για το ζύγισμα: σε κάποιες EQ6 τα μάνταλα που ασφαλίζουν τους δύο άξονες ακόμα κι όταν δεν είναι υποτίθεται σφιγμένα ασκούν κάποια πίεση και εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση και ζύγισμα του συστήματος. Δοκίμασε κατά το ζύγισμα να κρατάς το αντίστοιχο μάνταλο ψηλά με το χέρι και δες αν έτσι διευκολύνεται η κίνηση.Μικρά τινάγματα και backflash πάντως βλέπω, κάτι δεν μου πάει καλά.Το backlash οκ, είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό και το αντιμετωπίζεις από το software του χειριστηρίου, αλλά τα "τινάγματα" είναι σχεδόν σίγουρα από το ζύγισμα.Εντάξει, η αλλαγή γράσσου βελτιώνει κάποια πράγματα, αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα σε βασικές λειτουργίες. Φοβάμαι ότι δεν θα λυθεί το θέμα έτσι... Δες μήπως μπορέσεις να βελτιώσεις το ζύγισμα. Για να πάρεις μια ιδέα, στο δικό μου σύστημα με πολική ευθυγράμμιση από τη διόπτρα της βάσης έχω με την DSLR και το C11/6.3 FR κοντά στο λεπτό και με το ED80 κοντα στα 2.5 - 3 λεπτά χωρίς trailing.
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Μάνο, ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.skywatchertelescope.net/swtsupport/Instruction_Manuals/Upgradekit.pdfΕίναι οι οδηγίες για την εγκατάσταση του goto κιτ για την EQ6. Δες τα σχήματα και θα καταλάβεις πως ακριβώς μεταδίδεται η κίνηση από τα μοτέρ στους δύο άξονες. Τώρα, πως θα ελέγξεις αν είναι σωστά ρυθμισμένα:Έτσι όπως βλέπεις την κεφαλή της βάσης, από τη μια μεριά υπάρχει το πάνελ και από την αντίθετη μεριά βρες 2 μεγάλες βίδες (όχι σταυρόβιδες, αλλά απλές) οι οποίες αν προσέξεις βρίσκονται στη θέση που το γρανάζι του μοτέρ εφαρμόζει με το γρανάζι του άξονα της βάσης - τσέκαρε τα σχήματα του παραπάνω pdf. Αυτές οι βίδες είναι στον αέρα και ουσιαστικά είναι "παραθυράκια" που σου επιτρέπουν να ελέγξεις την άρμωση γραναζιού με γρανάζι. Δοκίμασε με έναν φακό - γιατί δεν θα μπορέσεις να διακρίνεις αλλοιώς τι γίνεται - να ελέγξεις πως το ένα γρανάζι πατάει στο άλλο και πως το όλο σύστημα κινείται. Υπάρχει μια περίπτωση - αν και απίθανη - να μην εφαρμόζουν καλά και να θέλει μια μικρομετακίνηση κάποιο μοτέρ για να εφαρμόσουν τα γρανάζια καλύτερα.Όταν μπορέσω θα ανεβάσω κάποια φωτό με σημειωμένα τα "παραθυράκια".Αν και δεν πρόκειται να πειράξεις τίποτα, αυτό δοκίμασέ το σαν τελευταία λύση αφού εξαντλήσεις όλες τις περιπτώσεις με ζύγισμα και πολική ευθυγράμμιση. Το πιθανότερο είναι ότι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα - ζύγισμα και ευθυγράμμιση.
Efstathios Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Πολική κάνω μετά που φορτώνω πλήρως τη στήριξη!!! Πολική κάνουμε χωρίς τον σωλήνα και τα αντίβαρα επάνω. Πώς θα στρέψεις τον άξονα της ορθής για να βάλεις τους αστερισμούς στην σωστή θέση όπως τους βλέπεις στον ουρανό άν έχει πάνω βάρος? Γίνεται, κι εγώ το έχω κάνει, αλλά δεν νομίζω να είναι έτσι. Για δοκίμασε πολική χωρίς τίποτε επάνω. Εμένα με το ένα αντίβαρο όλο πάνω στην μπάρα ζυγίζει το ed80. Μήπως είναι όμως τα 5 κιλά πολύ? Εμένα μετά τα 30 sec μου κάνει trailing. Μπορεί να θέλει πιό λίγο βάρος, απλά επειδή δεν το έχω χρησιμοποιήσει από σκοτεινό ουρανό για να βάλω χρόνους μεγαλύτερους, δεν το έχω τσεκάρει. starrynights.blog
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Πολική κάνουμε χωρίς τον σωλήνα και τα αντίβαρα επάνω. Πώς θα στρέψεις τον άξονα της ορθής για να βάλεις τους αστερισμούς στην σωστή θέση όπως τους βλέπεις στον ουρανό άν έχει πάνω βάρος? Στάθη θα διαφωνήσω. Αν η πολική γίνει με την στήριξη άδεια, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όταν μπει το βάρος θα αλλάξει η ευθυγράμμιση τουλάχιστον καθ' ύψος. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, και σαφώς ζορίζεται το όλο σύστημα αλλα νομίζω ότι αν γίνει αλλιώς θα δημιουργεί πρόβλημα. Αποψή μου βέβαια. Πιθανόν να κάνω και λάθος. Μάνο, ένα ένα μας τα βγάζεις ρε παιδί! Δεν νομίζω πάντως να έχεις πρόβλημα με γράσσα κλπ, το πρόβλημα λογικά θα σου έβγαινε πιό έντονο στο βαρύτερο set-up παρά στο ελαφρύτερο. Φιλικά Δημήτρης Δημήτρης
planetman Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2008 Δεν σας τα βγάζω ένα ένα, απλώς τις προφανείς λύσεις τις έχω σκεφτεί ήδη. Λοιπόν, σήμερα το βράδυ θα δοκιμάσω με διαφορετικά ζυγίσματα να δω μήπως αλλάξει κάτι. Αν όχι, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Πάντως για να βάλω χέρι λίγο δύσκολο. Η στήριξη είναι καινούρια και καλύτερα να την πάω στο κατάστημα να την δουν αν χρειαστεί. ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - το κινητό πλανητάριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα