Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ευκολο να το λες.Τελος παντων ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου =D> =D> Θα κοιταξω να το παρω το βιβλιο.Τι σπουδαζεις αν επιτρεπεται?

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

• Απαντήσεις 91
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Έλενα, μην παρεξηγείς αυτά που σου λένε τα παιδιά. Προσπαθούν να σε προστατέψουν από κακοτοποιές και λάθη που μπορεί να σε αποτρέψουν από την ομαλή και με αυξανόμενο ενδιαφέρον πορεία σου στο χώρο.

Όντως η λύση dobsonian 8'' είναι από τις καλύτερες και μάλιστα οικονομικότερες (SkyWatcher Dobsonian 8'' 299 Ευρώ). Σίγουρα δεν είναι η μόνη και βέβαια δεν υπάρχει πεπατημένη και συγκεκριμένοι κανόνες, αλλά βασικές αρχές οι οποίες θα σε προστατέψουν.

Ψάξε στο forum, άκου τις συμβουλές των παιδιών και αποφάσισε με ηρεμία.

Καλό ταξίδι και καθαρούς ουρανούς.

Φιλικά Βασίλης

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Arthur C. Clarke

http://vip-digital-imaging.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω για τις συμβουλες.Απο οτι φαινεται θα καταληξω σε DOBSONIAN

8''.ΑΑ,και δεν παρεξηγω.Μια παρεα ειμαστε :!:

...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA...

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
Επειδή συνέχεια αναδύεται το ίδιο ερώτημα θα το απαντήσω μια και καλή σε ειδικό θέμα.

Ρε σύ Γιώργο, καλά που απάντησες μία και καλή και ξεμπερδέψαμε άπαξ και διαπαντός δηλαδή!

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Επειδή συνέχεια αναδύεται το ίδιο ερώτημα θα το απαντήσω μια και καλή σε ειδικό θέμα.

Ρε σύ Γιώργο, καλά που απάντησες μία και καλή και ξεμπερδέψαμε άπαξ και διαπαντός δηλαδή!

201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif201.gif

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Θα ηθελα να πω και εγω την γνωμη μου σχετικα με το τί τηλεσκοπιο να αγορασεις.Ειμαι 32 χρονων και αγορασα το πρωτο μου τηλεσκοπιο πριν απο ενα μηνα.Σε ψαξιμο που εκανα πολλους μηνες σε αυτο το φορουμ αλλα και στο περιφημο βιβλιο για αρχαριους το ''nightwatch'' πολλοι φιλοι αναφερουν οτι το καλυτερο τηλεσκοπιο για αρχαριο ειναι ενα dobsonian και ιδιαιτερα το skywatcher αφου εχει φοβερη τιμη σε σχεση με την αποδοση του.Ειμουν λοιπον ετοιμος να το αγορασω μεταχερισμενο σε ακομα καλυτερη τιμη αφου καποιος φιλος απο το φορουμ το πουλαγε.Οταν λοιπον πηγα στο σπιτι του για να το δοκιμασω ξενερωσα διοτι προυποθεση ενος τηλεσκποπιου ειναι να γνωριζεις τον ουρανο και εγω συνειδητοποισα οτι δεν με ενδιαφερει να μαθω τον ουρανο αλλα απλως να παρατηρω.Ασε που σε μεγαλες μεγενθυνσεις επρεπε να κυνηγαω να μην χασω το Κρονο μεσα στο προσοφθαλμιο.Ετσι στραφηκα στο nexstar 130 slt που δινει πολυ καλες πλανητικες εικονες αλλα και αξιοπρεπεις εικονες dso και εχω τι ευκολια ενος ρομποτικου συστηματος που με πηγαινει οπου εγω θελω με το πατημα ενος κουμπιου αλλα και παρακολουθει εναν παλανητη μεχρι να παω να ετομασω το ποτακι μου....
Δημοσιεύτηκε
Xαιρομαι που επιτελους καποιος συμφωνει οτι τα obsonian δεν ειναι τα καλυτερα.Μου προτεινεις λοιπον το nextstar 130 slt.Tι ακριβως σημαινει το slt :?:Eιναι καλο τηλεσκοπιο :?:

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε

...εγω απλως λεω οτι τετοιου ειδους τηλεσκοπια προυποθετουν καποια γνωση του ουρανου.Εμενα δεν με ενδιαφερει να μαθω που ειναι ταδε αστερισμος ή ο δεινα γαλαξιας.Αγορασα το nightwatch για να καταλαβω τι ειναι ενδιαφερον να παρατηρησεις κανεις τους αναλογους μηνες στον χρονο αλλα μεχρι εκει.Τα αλλα τα αφηνω στο ρομποτικο συστημα να μου τα βρει.Αν εισαι στο ιδιο στυλ με εμενα τοτε να πας παρεις ενα ρομποτικο.Φυσικα πληρωνοντας καποια χρηματα σε ρομποτικο τηλεσκοπιο σημανει οτι χανεις σε διαμετρο και αρα σε φωτηνοτητα αντικειμενων βαθεως ουρανου καθως πληρωνεις πιο πολυ σε ηλεκρονικα συστημα απο οτι ενα dobsonian οπου εκει εχεις ενα απλο αλλα ''μεγαλο'' τηλεσκοπιο.

Το καλυτερο θα ειναι να βρεις σε καποια οργανωμενη παρατηρηση καποιου αστρονομικου συλλογου οπου εκει θα μπορεσεις να δεις πολλα τηλεσκοπια.

Δεν νομιζω οτι εγω ειμαι ο καταλληλος να σου προτεινει καπιο συγκεκριμενο τηλεσκοπιο καθως ειμαι και εγω καινουργιος στην αστρονομικη παρατηρηση.....

Δημοσιεύτηκε
Eυχαριστω για το χρονο που αφιερωσες και για τις χρησιμες συμβουλες σου O:)

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε

Καλοσηρθατε στην παρεα!!!

Μεγια το new Avatar elena!!!!! :P

Δεν ακουσα απο κανενα να λεει οτι τα Dobsonian ειναι τα καλυτερα!! αλλα οτι ειναι μια πολυ καλη αγωρα σε σχαιση κοστους και δυνατοτητων!!!!!! με λιγα ευρω εχεις μια μεγαλη διαμετρο (6'',8'',10'')οπου σου επιτρεπει πραγματικα να δεις πολους στοχους deep Sky.

Σας διαβεβαιωνω οτι ενα dobson ειναι ενα Νευτωνιο ποιο ξεκουραστο απο ενα Νευτωνιο πανω σε ισημερινη για παρατηριση ( δεν φανταζεστε ποσο εκνευριστικο ειναι οταν το προσοφθαλμιο σε Νευτωνιο με ισημερινη ερχεται σε κατι μυστιριες θεσεις που σε αναγκαζει να αλλαζεις θεσει τον σωληνα :evil: )

Δεν σας κρυβω πως οταν θελω να κανω μονο παρατηριση( Κατοχος Νευτωνιου 8'' F5) σε πολους στοχους με μικρη διαρκια στον καθενα δεν χρησιμοποιω την ισημερινη HEQ5 ,αλλα την ιδιοκατασκευη βαση τυπου Dobson :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

και εχω τι ευκολια ενος ρομποτικου συστηματος που με πηγαινει οπου εγω θελω με το πατημα ενος κουμπιου αλλα και παρακολουθει εναν παλανητη μεχρι να παω να ετομασω το ποτακι μου....

Καλος ο αυτοματισμος δε λεω και σε εμενα αρεσει αλλα ειναι σαν να εχεις ενα ακρυβο και γριγορο σπορ αμαξι και να μην ξερεις να το οδηγεις !!!! αφυνοντας να απολαυσει την οδηγιση ο Σοφερ :evil: :evil:

θεωρω οτι ειναι απαρετιτο να ξερουμε τον νυχτερινο ουρανο , που και τι ειναι αυτο που βλεπουμε!!

ΥΓ) Ο επομενος σωληνας μου θα ειναι καταδιοπτρικος :twisted: :twisted: :twisted: :-({|= :-({|= :frown:

P7160866.JPG.742d37cded205af11560fb5e2ed67ca9.JPG

Εδω φαινεται τι ενοω λεγοντας οτι το προσοφθαλμιο ερχεται σε κατι μυστιριες θεσεις

Καθαρούς ουρανούς 

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστω για το avatar.Εσυ δλδ προτεινεις dobsonian :?: :?:

Παιδια ας καταληξουμε καπου γιατι θελω να το παραγγειλω :!: :!:

ΒΟΗΘΕΙΑ :-k :-k

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
Εξηγησε ΑΚΡΙΒΩΣ για ποια χρήση θες το τηλεσκόπιο να σου προτείνουμε κάποιο. Αν θες μόνο για παρατήρηση τότε προτείνω Dob. Εγώ πάντος όταν ήμουν πιο μικρός είχα το etx-70 κι δεν με ικανοποίησε...

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε
...εγω απλως λεω οτι τετοιου ειδους τηλεσκοπια προυποθετουν καποια γνωση του ουρανου.Εμενα δεν με ενδιαφερει να μαθω που ειναι ταδε αστερισμος ή ο δεινα γαλαξιας.Αγορασα το nightwatch για να καταλαβω τι ειναι ενδιαφερον να παρατηρησεις κανεις τους αναλογους μηνες στον χρονο αλλα μεχρι εκει.Τα αλλα τα αφηνω στο ρομποτικο συστημα να μου τα βρει.Αν εισαι στο ιδιο στυλ με εμενα τοτε να πας παρεις ενα ρομποτικο.Φυσικα πληρωνοντας καποια χρηματα σε ρομποτικο τηλεσκοπιο σημανει οτι χανεις σε διαμετρο και αρα σε φωτηνοτητα αντικειμενων βαθεως ουρανου καθως πληρωνεις πιο πολυ σε ηλεκρονικα συστημα απο οτι ενα dobsonian οπου εκει εχεις ενα απλο αλλα ''μεγαλο'' τηλεσκοπιο.

Το καλυτερο θα ειναι να βρεις σε καποια οργανωμενη παρατηρηση καποιου αστρονομικου συλλογου οπου εκει θα μπορεσεις να δεις πολλα τηλεσκοπια.

Δεν νομιζω οτι εγω ειμαι ο καταλληλος να σου προτεινει καπιο συγκεκριμενο τηλεσκοπιο καθως ειμαι και εγω καινουργιος στην αστρονομικη παρατηρηση.....

Καλησπερα Νικο

Θα ηθελα να σου πω οτι η αστρονομια ειναι ενα χομπυ που απαιτει πολυ διαβασμα και μαλλον δεν το εχεις καταλαβει. Ακομα και τηλεσκοπιο με goto να παρεις μην εχεις την εντυπωση οτι απλα το αναβεις και ολα δια μαγειας γινονται μονα τους. Πρεπει να κανεις το λιγοτερο πολικη ευθυγραμμιση με 3 αστερια για να εχεις την ακριβεια που χρειαζεται να ετοιμασεις ποτο (και πρεπει να ξερεις ποια ειναι και που τα βρησκεις) ακομα αν δεν αποκτησεις καποιες γνωσεις και καποια βιβλια δεν θα ξερεις τι βλεπεις και αν αυτο που σου δειχνει το τηλεσκοπιο ειναι αυτο που ψαχνεις αλλα και σε τι μεγενθυνση το βλεπεις καλυτερα, και αυτα ειναι μονο η αρχη θα μπορουσα να σου πω ενα σωρο πραγματα που δεν εχεις σκεφτει και που δεν προκειτε να σκεφτεις αν δεν τα διαβασεις.

Το Dobson ειναι ενα τελοιο οργανο για να μαθεις που πανε τα 4 εκει πανω και παντα σε συναρτηση με ενα καλο χαρτη.

To goto δεν κανει μαγικα απλα διευκολυνει την κατασταση αλλα δεν ειναι μεσο για να αποφυγεις το διαβασμα δυστυχως με goto η οχι αν θες να ασχοληθεις με την αστρονομια θα διαβασεις.

Φιλικα Δημητρης

Orion Optics OMC 140 GP2 Goto Canon EOS 40D
Δημοσιεύτηκε
Απ'ότι φαίνεται ο κ. Νίκος δεν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να του επιτεθούμε γι' αυτήν του την επιλογή ! :wink: Αν θέλει ρομποτικό ντε και καλά ,ας έχει ρομποτικό.

Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοί

από εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.

S.P. Langley

Δημοσιεύτηκε

ALEXANDER ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.ΤΑ OBSONIAN ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ :?:

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ SKYWATCHER EQ3-2

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
Απ'ότι φαίνεται ο κ. Νίκος δεν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να του επιτεθούμε γι' αυτήν του την επιλογή ! :wink: Αν θέλει ρομποτικό ντε και καλά ,ας έχει ρομποτικό.

Εχεις μπερδευτει αν νομιζεις οτι του μιλαω επιθετικα απλα θελω να τον γλυτωσω απο ενα σκασμο λεφτα που θα τα δωσει και μετα δεν θα ξερει τι να το κανει το τηλεσκοπιο (εκτος απο το να στολιζει το δωματιο του) :-note

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Aγαπητε Προδρομε δεν μου τρεχουν τα λεφτα απο τη τσεπη. :lol: :lol:

Κατι πιο οικονομικο εως 350-400 ευρω :?: :?: :|

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε

Καπως ετσι τα αγοιραζουν ολοι οι ενθουσιωδεις νεοι αστρονομοι και μετα τα πουλανε μισοτιμης στις μικρες αγγελιες.

Εγω διαβασα για 2 χρονια και μολις πριν λιγο καιρο πηρα τηλεσκοπιο.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε
Aγαπητε Προδρομε δεν μου τρεχουν τα λεφτα απο τη τσεπη. :lol: :lol:

Κατι πιο οικονομικο εως 350-400 ευρω :?: :?: :|

Το μονο αξιολογο που μπορεις να παρεις σε αυτα τα λεφτα ειναι 8" Dobsonian και συγκεκριμενα skywalker οτι αλλο και να παρεις σε αυτα τα λεφτα θα ειναι παιχνιδι και οχι τηλεσκοπιο

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Παιδια εδω ειμαστε μια ΠΑΡΕΑ,μην χαλαμε τις καρδιες μας.Εκφραζουμε την αποψη μας και κανουμε προτασεις για κατι καλυτερο.

( Δημητρη μην εισαι τοσο αποτομος.) O:)

Walt Whitman

Δημοσιεύτηκε
Παιδια εδω ειμαστε μια ΠΑΡΕΑ,μην χαλαμε τις καρδιες μας.Εκφραζουμε την αποψη μας και κανουμε προτασεις για κατι καλυτερο.

( Δημητρη μην εισαι τοσο αποτομος.) O:)

Sorry δεν ειχα τετοια προθεση αλλα εχω δει τοσους να την πατανε και ειναι κριμα να εχεις μαζεψει λεφτα με κοπο και στο τελος να μενεις με την απογοητευση.

Μαλλον δεν ειμαι καλη παρεα σημερα ειχα δυσκολη μερα και μου βγαινει λιγο.

Φιλικα Δημητρης

Δημοσιεύτηκε

Το μονο αξιολογο που μπορεις να παρεις σε αυτα τα λεφτα ειναι 8" Dobsonian και συγκεκριμενα skywalker οτι αλλο και να παρεις σε αυτα τα λεφτα θα ειναι παιχνιδι και οχι τηλεσκοπιο

Φιλικα Δημητρης

Απο οτι φαινεται θα περιμενω να μαζεψω χρηματα. :?

Εσυ τι τηλεσκοπιο πηρες :?:

Walt Whitman

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης