Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα και πάλι. Θα ήθελα τα φώτα σας για μια επιλογή. Θα ήθελα κάποια στιγμή να αγοράσω μια στήριξη ισημερινή για το DOB 8''. Ποια στήριξη να διαλέξω; Μια EQ3 θα μπόρουσε να σηκώσει το DOB 8" η θα πρέπει να πάω σε μεγαλήτερη οπως η EQ5? Ειμαι νέος το ξέρω και έχω πολλές απορίες αλλα δεν μπορώ να καταλάβω της διαφορές τους πάντα σε αναλόγια με το 8ιντσο που έχω.(το 8ιντσο πμου θύμησε την θητεια μου στο πυροβολικο :))
:-({|= ΑΣΤΡΑ ΜΗΝ ΜΕ ΜΑΛΩΝΕΤΕ :-({|= Ειμαι νέος αστροπαρατηρητής :wink:
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Να μοιραστω την χαρα μου μαζι σας.. πάραγγειλα σήμερα ισημερινή στήριξη EQ6 SKYSCAN PRO. Πιστεύω ότι ειναι η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσα να κανω. Εύχομαι να τα βγάλει τα λεφτά της..

Η απορία μου (η πρώτη γιατί στο μέλλον θα εχω σίγουρα κ άλλες) είναι αν θα ήταν πρόβλημα αν έβγαζα τα δύο πλαστικά από τον σωλήνα που πιάνουν πάνω στην DOB βάση.

Δημοσιεύτηκε

Καλύτερα να τις κλείσεις κανονικά, πιο μόνιμα π.χ. με μονωτική ταινία.

Τα δακτυλίδια κάθονται ακριβώς πάνω? Και αν θέλεις να αλλάξεις το ζύγισμα της απόκλισης? Θα έχεις πρόβλημα...

Κλείστες και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..

Δημοσιεύτηκε

Να σου πω τηλέμαχε δεν μου εχει έρθει ακόμα, σήμερα τη περιμένω. Απλά από την πολύ χαρά μου κάνω από τώρα όνειρα. Θα λυθεί η απορία σήμερα..

καλή η ιδέα σου, βαρδιά άσπρη μονωτική ταινία και από πάνω οι δακτύλιοι.

Δημοσιεύτηκε
Απλα προσεχε οταν βγαζεις τα πλαστικα να εχεις το τηλεσκοπιο με τετοιο τροπο τοποθετημενο ωστε να μην πεσουν τιποτα παξιμαδια στο πρωτευον.
Δημοσιεύτηκε

εγω θα σου προτεινα να μην τα βγαλεις για τους εξης λογους.

1. τα πλαστικα αυτα βιδωνουν με παξιμαδια στο εσωτερικο του σωληνα και για να βγαλεις πρεπει να τα κρατησεις βαζοντας το χερι σου μεσα στον σωληνα και μπορει να κανεις ζημια στα οπτικα του τηλεσκοπιου σου

2. εχεις δυο βασεις μια ισημερινη και μια dob. αν θες καμια βαδυα να κανιες μια γρηγορη παρατηρηση η dob εινια η καλυτερη γιατι την φτιαχνεις και την λυνεις στο αψε σβησε.

3. στο ζυγισμα τα πλαστικα δεν σε πειραζουν το μονο προβλημα που θα εχεις θα εινια στην περιστοφη του σωληνα οπου ο εστιαστης δεν θα μπορει να ερθει στο υψος των ματιων σου. εγω το ελυσα με μια σκαλα. ειναι το μοναδικο μειονεκτημα που εχει. α θα χρειστεις και ενα εξτρα βαρος των 3.5 κιλωμ για το ζυγισμα.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Ο δακτυλιος δε μπορει να καλυψει και τις τρεις τρυπες που συγκρατουν το καθε καλλυμα .Κι εμεις στη Σαμο τα βγαλαμε και βαλαμε σε καθε τρυπα μαυρη κι απο πανω ασπρη μονωτικη .

Αν τα βγαλεις θα καταλαβεις αμεσως οτι το τηλεσκοπιο εχει γινει ελαφρυτερο .

Αν τυχον τα παξιμαδια απο το εσωτερικο του σωληνα δε χαλαρωνουν , μπορεις να βγαλεις τον προτευων και να τα χαλαρωσεις με το χερι σου .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Καλά μιλάμε έχω τρελαθεί σήμερα, μια η συννεφιά μια που είμαι αρχάριος όσον αφορά με την πολική ευθυγράμμιση δεν μπόρεσα να χαρώ όσο ήθελα την στήριξη..

Τεσπά έμαθα να κάνω ζύγιση \:D/

Έχεις απόλυτο δίκιο βολιώτης! Για το βάρος δεν μπορεσα να καταλάβω και πολλα, αλλά τα παξιμάδια με δυσκόλεψαν από μέσα. Επίσης και για την μονωτική, η άσπρη μπορεί να είναι ωραια αισθητικά αλλά δεν κάνει σωστά την δουλεία της, όπως είπες θα βάλω πρώτα μαύρη και από πάνω την άσπρη.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης