Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Panoptic 24mm για ερευνητικό και μεγάλα πεδία Nagler 16mm T5 για "ενδιάμεσες" καταστάσεις και ορισμένα νεφελώματα στις "άνετες" 94x..o ορισμός του flat προσοφθαλμίου. Pentax XW 5mm (σε λίγο καιρό καταφθάνει!) για σπάσιμο "σφιχτών" σφαιρωτών όπως το M2 που είναι και το αγαπημένο μου... αυτό εδώ που είμαι, γιατί βέβαια αν έμενα Νότιο ημισφαίριο θα είχα "λιώσει" το απόλυτο υπερθέαμα.. 47 Tucana ! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
matman1975 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Αν έπρεπε να κρατήσω μόνο 3 προσοφθάλμια απο τη συλλογή μου....θα έκλαιγα νυχθημερόν, διότι το σετάκι είναι τετράδα...και δε διασπάται για κανένα λόγο Θοδωρής -------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Κανείς δεν χωρίζει τους Joe, William, Jack, και Averell. Βάλε όμως και τον Barlow Rantanplan να τους φυλάει μην το σκάσουν από την ''στενή'' (έχεις και το κουτί φαντάζομαι, έτσι; ). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
aagios Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 Έτος 2010.Αν και θέμα από το 2008, είναι γεγονός ότι δεν παύει να είναι επίκαιρο.Θα έλεγα ότι ειμαι ενθουσιασμένος με την σειρά Vixen LVW, και δεν την αλλάζω.Άρα: Vixen LVW 22mm για γενικό σάρωμα.Vixen LVW 13mm για γαλαξίες, νεφελώματα, πλανήτες. Vixen LVW 8mm για DSO, πλανήτες. Φυσικά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον. Με εκτίμησηΆρης
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 Out of eyepieces that I own, I would keep my 4.8 mm Nagler, my 13mm Nagler and my Tele Vue 55mm Plossl. I figure with a barlow the 55 and 13 focal length is halved. I do like my 18mm 2" Ortho and my 2" 32mm and 1.25" 40mm eyepieces. -Fred www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
ioannisb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2010 Έτος 2010.Αν και θέμα από το 2008, είναι γεγονός ότι δεν παύει να είναι επίκαιρο.Θα έλεγα ότι ειμαι ενθουσιασμένος με την σειρά Vixen LVW, και δεν την αλλάζω.Άρα: Vixen LVW 22mm για γενικό σάρωμα.Vixen LVW 13mm για γαλαξίες, νεφελώματα, πλανήτες. Vixen LVW 8mm για DSO, πλανήτες. Φυσικά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον. Και εγώ μαζί σου Vixen LVW 22mm Vixen LVW 13mm Vixen LVW 8mm The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας
scott Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2014 2014 πλέον!Κυριαρχούσαν οι nagler τότε!Μπήκαν πλέον δυναμικά και προσοφθαλμια 100 μοιρες +....Παμε για update? Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2014 Πρέπει να έχεις κάποιο δίκιο. ES100 20Ethos 13ES100 09 Αλλά θα χρειαζόμουν και τον Proxima 1.7x για να καλύψω χρήσιμες εστιακές (~7.5 & 5mm) Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
scott Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2014 Mέχρι στιγμής επικρατούν... 1)Meade 40mm 2 inch 67.2)TS Optics XWA 20mm 100°3)Nagler T4 12mm Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
ΣΕΙΡΙΟΣ1978 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2014 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2014 Θα μπορούσα να κρατήσω τα William Optics UWAN 16Pentax XF 8,5Celestron Silver Tops 28 Θα μπορούσα όμως να κρατούσα και ενα μονάχα Zoom 8,4-21 Edscorp.Barrington
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 Αν και δεν έχω αλλάξει φακούς αυτό που μπορώ να πω είναι πως αυτοί που διάλεξα με ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό. - Hyperion 10 or 17- ES24mm82° - Vixen 42mm Lanthanum Wide LVW. Ειδικά για τον συγκεκριμένο φακό, έχω να πω πως δε θα τον άλλαζα για ΚΑΝΕΝΑΝ αλλο ευρέως πεδίου! Κατά τη γνώμη μου (αλλά και αρκετών άλλων, κυρίως σε αμερικάνικα Forum) είναι ο κορυφαίος φακός ευρέως πεδίου για SCT. Επίσης θεωρώ πως για κάποιο λόγο, ο συγκεκριμένος φακός δεν έχει αποκτήσει (στην Ελλάδα τουλάχιστον) τη φήμη που θα του άξιζε. Επιμένω όμως πως είναι η κορυφαία επιλογή, αρκετά τσουχτερή, αλλά και αρκετά οικονομικότερη του αντίστοιχου Panoptic 41. Keep your friends close, and your enemies closer...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2014 Ένα update και από εμένα γιατί έχω και νέα μέλη στη συλλογή, πιο "ηθικά"! 1. Ο μικρός αδερφός του Terminagler, Nagler 26mm T5..κομμάτι που δεν θα πουληθεί Π-Ο-Τ-Ε! Widefield που τα σπάει και τα μυαλά στα κάγκελα... 2. Ethos 17mm, τα λόγια είναι περιττά, μαγική εστιακή τα 17mm για εμένα και τα νέα "ήθη" δίνουν διάπλατη θέα του ουρανού.. 3. Pentax XW 10mm...άλλο ένα κομμάτι που δεν θα πουληθεί Π-Ο-Τ-Ε...o ορισμός της super SHARP θέασης...από αυτόν τον φακό πρωτοπροέκυψε η φράση "μου πέσαν τα σαγόνια"!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
dyonik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Καλησπέρα σαςΑπό τηλεσκόπια έχω το SC 6’’ και το ED80 Μαζι με τον με Celestron Focal reducer f/6.3 έχω οπτικό πεδίο "αρκετά μεγάλο"Με αυτό το σκεπτικό θα κράταγα ..Pentax SMC-XW 20Tele Vue 16 mm Nagler Type 5Και Celestron Barlow Ultima 2x
stellar26 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2014 Για μικρης εστιακής διοπτρικο: ES82 14 ES82 8.8 Zeis barlow 2-3x too many stars
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα