Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Panoptic 24mm για ερευνητικό και μεγάλα πεδία

Nagler 16mm T5 για "ενδιάμεσες" καταστάσεις και ορισμένα νεφελώματα στις "άνετες" 94x..o ορισμός του flat προσοφθαλμίου.

Pentax XW 5mm (σε λίγο καιρό καταφθάνει!) για σπάσιμο "σφιχτών" σφαιρωτών όπως το M2 που είναι και το αγαπημένο μου... αυτό εδώ που είμαι, γιατί βέβαια αν έμενα Νότιο ημισφαίριο θα είχα "λιώσει" το απόλυτο υπερθέαμα.. 47 Tucana ! :mrgreen:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Αν έπρεπε να κρατήσω μόνο 3 προσοφθάλμια απο τη συλλογή μου....θα έκλαιγα νυχθημερόν, διότι το σετάκι είναι τετράδα...και δε διασπάται για κανένα λόγο :D

Θοδωρής

-------------------------------------------------------------------

Takahashi TOA-130S

Zeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow

IMG_3412.thumb.JPG.c80fb4ca034e7776afd945d135c2d196.JPG

------------------------------------------------------------------------------------------

Takahashi TOA-130S

Zeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow

Δημοσιεύτηκε
Κανείς δεν χωρίζει τους Joe, William, Jack, και Averell. Βάλε όμως και τον Barlow Rantanplan να τους φυλάει μην το σκάσουν από την ''στενή'' (έχεις και το κουτί φαντάζομαι, έτσι; ). :D

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Έτος 2010.

Αν και θέμα από το 2008, είναι γεγονός ότι δεν παύει να είναι επίκαιρο.

Θα έλεγα ότι ειμαι ενθουσιασμένος με την σειρά Vixen LVW, και δεν την αλλάζω.

Άρα:

Vixen LVW 22mm για γενικό σάρωμα.

Vixen LVW 13mm για γαλαξίες, νεφελώματα, πλανήτες.

Vixen LVW 8mm για DSO, πλανήτες.

Φυσικά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον. :)

Με εκτίμηση

Άρης

Δημοσιεύτηκε

Out of eyepieces that I own, I would keep my 4.8 mm Nagler, my 13mm Nagler and my Tele Vue 55mm Plossl. I figure with a barlow the 55 and 13 focal length is halved. I do like my 18mm 2" Ortho and my 2" 32mm and 1.25" 40mm eyepieces.

-Fred

www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.uk

www.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)

www.imca.cc (#9181)

www.alpo-astronomy.org

Astrovox Member #4.

Doing astronomy since 1970

Sky & Tel subscriber since 1971

www.highdeserttelescopes.com

Δημοσιεύτηκε
Έτος 2010.

Αν και θέμα από το 2008, είναι γεγονός ότι δεν παύει να είναι επίκαιρο.

Θα έλεγα ότι ειμαι ενθουσιασμένος με την σειρά Vixen LVW, και δεν την αλλάζω.

Άρα:

Vixen LVW 22mm για γενικό σάρωμα.

Vixen LVW 13mm για γαλαξίες, νεφελώματα, πλανήτες.

Vixen LVW 8mm για DSO, πλανήτες.

Φυσικά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον. :)

Και εγώ μαζί σου :) :cheesy: :cheesy: :cheesy:

Vixen LVW 22mm

Vixen LVW 13mm

Vixen LVW 8mm

:cheesy:

LoginImage.png

The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !

https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας

• 3 έτη αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
2014 πλέον!Κυριαρχούσαν οι nagler τότε!Μπήκαν πλέον δυναμικά και προσοφθαλμια 100 μοιρες +....Παμε για update? :D

Κων/νος Σιδηρόπουλος

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

• 3 μήνες αργότερα...
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Αν και δεν έχω αλλάξει φακούς αυτό που μπορώ να πω είναι πως αυτοί που διάλεξα με ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό.

- Hyperion 10 or 17

- ES24mm82°

- Vixen 42mm Lanthanum Wide LVW. Ειδικά για τον συγκεκριμένο φακό, έχω να πω πως δε θα τον άλλαζα για ΚΑΝΕΝΑΝ αλλο ευρέως πεδίου! Κατά τη γνώμη μου (αλλά και αρκετών άλλων, κυρίως σε αμερικάνικα Forum) είναι ο κορυφαίος φακός ευρέως πεδίου για SCT. Επίσης θεωρώ πως για κάποιο λόγο, ο συγκεκριμένος φακός δεν έχει αποκτήσει (στην Ελλάδα τουλάχιστον) τη φήμη που θα του άξιζε. Επιμένω όμως πως είναι η κορυφαία επιλογή, αρκετά τσουχτερή, αλλά και αρκετά οικονομικότερη του αντίστοιχου Panoptic 41.

Keep your friends close, and your enemies closer...
Δημοσιεύτηκε

Ένα update και από εμένα γιατί έχω και νέα μέλη στη συλλογή, πιο "ηθικά"! :mrgreen: \:D/

1. Ο μικρός αδερφός του Terminagler, Nagler 26mm T5..κομμάτι που δεν θα πουληθεί Π-Ο-Τ-Ε! Widefield που τα σπάει και τα μυαλά στα κάγκελα... ](*,)

2. Ethos 17mm, τα λόγια είναι περιττά, μαγική εστιακή τα 17mm για εμένα και τα νέα "ήθη" δίνουν διάπλατη θέα του ουρανού..

3. Pentax XW 10mm...άλλο ένα κομμάτι που δεν θα πουληθεί Π-Ο-Τ-Ε...o ορισμός της super SHARP θέασης...από αυτόν τον φακό πρωτοπροέκυψε η φράση "μου πέσαν τα σαγόνια"!! :cheesy:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας

Από τηλεσκόπια έχω το SC 6’’ και το ED80

Μαζι με τον με Celestron Focal reducer f/6.3 έχω οπτικό πεδίο "αρκετά μεγάλο"

Με αυτό το σκεπτικό θα κράταγα ..

Pentax SMC-XW 20

Tele Vue 16 mm Nagler Type 5

Και Celestron Barlow Ultima 2x

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης